Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני חדש בתחום. תמיד שטפתי במכונות. עכשיו רוצה להתחיל לשטוף בעצמי.

ממה שהבנתי יש את שיטת 2 הדליים, אך היא דורשת שימוש בהרבה מים לפני הרחיצה ואחריה, ועדיף עם צינור...כי אחרת יש צורך בדלי נוסף(לפחות).

הבנתי שיש אלטרנטיבה, שהיא "שטיפה יבשה" באמצעות Optimum No Rinse, הנוזל הכחול הזה שמכונה "נוזל הפלא". הבנתי שהוא יכול לנקות הכל - פח, חלונות, כרום, פלסטיקה ועוד..האם אני טועה?

בשיטה זו לא צריך מקור מים.

יש להצטייד ב-

*מרסס 1 ליטר מים מהולים ב-60 מ"ל של החומר.(כמו זה למשל)

*דלי 10 ליטר מים מהולים ב-40 מ"ל של החומר.

*דלי 10 ליטר מים נקיים לשטיפת הכפפה.

*כפפה

*מגבת ייבוש איכותית

אופן השימוש:

לוקח את המרסס 1 ליטר ומרסס נניח על מכסה מנוע(מתחילים מהגג)

נותן לחומר לעמוד כ-40 שניות, בזמן הזה החומר מפרק את הלכלוך.

לוקח את הדלי עם החומר, טובל בו את הכפפה, טיפה סוחט אותה ושוטף את המכסה מנוע ללא הפעלת כוח.

הכפפה תהיה מלוכלכת - נורמאלי!

שוטף את הכפפה בדלי עם המים הנקיים ובמידה והמכסה מנוע עדיין מלוכלך, שוב פעם שוטף(טובל את הכפפה בדלי עם החומר, טיפה סוחט ושוטף את המכסה).

לאחר ששטפתי את המכסה מנוע, אני לוקח מגבת ייבוש ומייבש את החלק.

ועושה כך לכול חלק אחר (גג, דלתות, בגאז' וכו').

האם השיטה האלטרנטיבית הזו באה להחליף לגמרי את השיטה עם המים בליל לגרום לנזקים? האם היא איכותית באותה המידה? לי אין מקור מים עם צינור כך שזה יכול להיות פתרון מושלם עבורי.

כמו-כן, הבנתי שניתן באמצעות החומר הזה לנקות "הכל"! מה אפשר עוד לנקות איתו?

אשמח לעזרה

:-)

פורסם (נערך)

אם אני לא טועה אתה מדבר על תרסיס דיטיילר / ניקוי יבש, אם כן זה לא מומלץ כתחליף לשטיפות, אלא רק לניקוי בין לבין. אם אתה רוצה יש מקציף של Chemical Guys הוא עולה באוטוסטור 370 ש"ח. מחברים אותו לצינור הביתי ואז אין צורך בשני הדליים, אולי רק דלי אחד למים הנקיים... אני אישית לא השתמשתי בו, רציתי לקנות אבל המחיר לדעתי גבוה מדי :|

עריכה : עכשיו שמתי לב שרשמת שאין לך גישה למקור מים, ככה שהמקציף לא רלוונטי אלייך. ממליץ ללכת על שיטת הדליים.

עריכה אחרונה על ידי Menro

Volvo V40CC T3 Inscription 2019
Volvo S60 T5 R-Desing Plus 2015
Mazda 6 2.0L 2008
Mitsubishi Lancer Sportback 1.8L CVT 2011

פורסם (נערך)

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?487892-onr-%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%A7%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C-%D7%A9%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%99-%D7%A9%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%AA&p=4346094&viewfull=1#post4346094

עוד שיטה שממש, אבל ממש יכולה להתאים לך.

שים לב שאם בחרת ללכת על שטיפה עם שני דליים ו-onr, תצטרך לדלל גם בדלי השני את אותה הכמות של התמיסה.

בכל ניקון של הכפפה שלך, אתה תוסיף מים לדלי הראשון עם התמיסה לאחר הטבילה, וכך תדלל את כמות ה-onr ותקטין את יכולת הנקיון.

המלצה שלי, דלי אחד ענק של 14 ליטרים (ניתן למצוא בכל מיני כולבואים), grit guard, נוזל onr בדילול של 60 מ"ל, 2 כפפות (חלק עליון, חלק תחתון), מרסס ידני כמובן עם דילול של onr qd וזהו.

עריכה אחרונה על ידי sciPoPo

"יאללה בירי".

פורסם

כבר יותר משנה אני שוטף את הרכבים שלנו ללא מקור מיים, בעיקר עם ONR אבל לא רק.

אופן השטיפה שלי דומה לשלך עם הבדלים קטנים:

1. אני משתמש במרסס גינה 1.5 ליטר לצורך הפריווש. 1.25 ליטר מיים 70 מל' ONR, פימפום והתזה.

2. שני הדליים, בדומה למה שרשמת, ONR בדילול 1:150 (לפי היצרן אפשר לדלל 1:200)

3. אני שוטף עם המתלית מיקרופייבר ולא עם הכפפה. יש לי כפפה גם, לפעמים אני עושה איתה מעבר זריז כאשר הרכב כבר נוקה עם המתלית.

עם הזמן הגעתי להבנה שלהבדיל מהשמפו הקלסי, ONR גורם לליכלוך לא רק להתנתק מהפח אלא גם להיספג באופן מוחלט אל המתלית/כפפה במעבר על הפח. אם כך המצב ניתן לחלק את המתלית ל-8 חלקים ואז התדירות של ניקוי המתלית בדלי השני תהיה נמוכה עד פי 8 בהשוואה לכפפה. בנוסף כאשר המתלית מקופלת נוצר אפקט הכרית שמאזן ומשווה את הלחץ על הפח.

ובכן מנצל את כל הקיפולים של המתלית, שוטף אותה טוב-טוב בדלי עם המיים, סוחט אותה ואז טובל בדלי עם החומר וממשיך.....

4. אחרי שסיימתי את כל הרכב, עושה מעבר זריז עם הכפפה ודלי עם החומר ביד עד שנגמר.

5.ריסוס של BSD (עוד מעט אני הולך לנסות את ה-C2 של GTECHNIQ מדולל 1:2 לצורך זה) ויבוש של הרכב עם מגבת היבוש

ודבר חשוב, הנקיון יוצא די קל ומושלם אפילו אחרי תקופות של אבק מטורף באוויר. לדעתי הסיבה לכך היא העובדה שהרכב תמיד עם הגנה: אוטם ו/או ווקס (בעתיד גם ציפוי), זה תורם לקלות יחסית של הנקיון והתוצאה המושלמת.

שים לב שאם בחרת ללכת על שטיפה עם שני דליים ו-onr, תצטרך לדלל גם בדלי השני את אותה הכמות של התמיסה.

בכל ניקון של הכפפה שלך, אתה תוסיף מים לדלי הראשון עם התמיסה לאחר הטבילה, וכך תדלל את כמות ה-onr ותקטין את יכולת הנקיון.

.

את האמת לא כל כך הבנתי איך אני מדלל את התמיסה אם אני סוחט טוב-טוב את המתלית/כפפה אחרי השטיפה בדלי עם המיים?

פורסם

^^

צ'יפופו תודה על ההסבר ועל הלינק. מעניין!

אני רק רוצה לעשות סדר במה שהבנתי.

1. האם שימוש ב-ONR עם כל אחת מהשיטות שציינת היא תחליף(למי שאין צינור)

לשטיפה "מסורתית"(2 דליים) עם מים-->שמפו-->מים?

או שזה בא להשלים אותה כ-"טיפולי ביניים" בין שטיפות גדולות עם שמפו?

2. איך מנקים צמיגים? איך מנקים חלונות? עם אותה התמיסה? באותו אופן?

3. האם המיכל המרסס הזה מספיק?

4. בלינק שנתת פה לא כתבת על השיטה הקלאסית(1)

המתאימה לרכב עם לכלוך בינוני/ בינוני גבוה

.

תוכל לספק לינק?

5. לגבי ההמלצה שלך על דלי אחד. האם למלא את הדלי עד הסוף? ולמה 2 כפפות?

תודה

פורסם (נערך)

בכיף.

אז -

1. שיטת המטליות מחליפה את הצורך בנקיון של אבק קליל עד לכלוך בינוני (ניקיתי גם לכלוך קשה, הצליח, אך לא אוכל להמליץ זאת לכולם).

השיטה הקלאסית לחלוטין יכולה להחליף נקיון של לכלוך קשה שלרוב מצריך מים, עם המון סבלנות, התוצאה תצא מושלמת.

הפעמים הבודדות שמצריכות מים מבחינתי הן בעיקר בחורף, כאשר הרכב לא נשטף חודש/חודש וחצי, ויש לא מעט חול שעם הזמן מצטבר בחלקים התחתונים של המרכב - מצריך זרם מים (למרות שיש כאלה שפותרים את הסוגיה ע"י שפיכת כמה דליים של מים נקיים לפני כן).

2. חלונות מנקים עם Onr בידיוק כמו שאתה מנקה את שאר הפח, רק כשכאן ניתן להפעיל לחץ ללא חשש.

לגבי צמיגים, אם אתה מורח חומר הגנה לאחר מכן (כדוגמת מגס endurance וכו'), רצוי לנקות עם חומר חזק יותר כדוגמת apc בדילול מתאים, אם לא, אפשר לנקות עם onr באותה השיטה, רק לדאוג לכפפה ישנה שלא תתערבב עם המטליות והכפפות האחרות.

3. לא, אתה צריך מיכל ריסוס שמפמפמים ליטר וחצי, בזמנו רכשתי מאלי אקספרס מיכל שעלה לי בסביבות ה-30 ש"ח, 2 ליטרים עם שסתום לחץ, מושלם, אחפש את הלינק כשאגיע הביתה.

4. בשביל לספק לינק אני צריך לשבת כמה שעות טובות ולכתוב מדריך, אין לי אופציה כזו כרגע.

5. הדלי שממליץ עליו, אם לא טועה תכולתו 18 ליטרים.

בעבר ששטפתי עם Onr ושני דליים, השתמשתי בדליים סטנדרטיים ולשם הכנסתי שבע וחצי ליטרים של מים - אז הכפלתי את כמות המים פשוט, הדלי עצמו יכול להכיל יותר - אין צורך.

למה 2 כפפות? נוחות, בטיחות.

אחד לגג/מכסה מנוע, דלתות עד קו האמצע ובגאז', השני לדלתות קו תחתון, פלסטיקה, חלונות, טמבונים וכו.

לא חובה אך רצוי.

משתמש בכפפה הנ"ל http://www.autostore.co.il/151426/%D7%9B%D7%A4%D7%A4%D7%AA-%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%91%D7%A8

פשוט מעולה.

עריכה אחרונה על ידי sciPoPo

"יאללה בירי".

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בכיף.

אז -

1. שיטת המטליות מחליפה את הצורך בנקיון של אבק קליל עד לכלוך בינוני (ניקיתי גם לכלוך קשה, הצליח, אך לא אוכל להמליץ זאת לכולם).

השיטה הקלאסית לחלוטין יכולה להחליף נקיון של לכלוך קשה שלרוב מצריך מים, עם המון סבלנות, התוצאה תצא מושלמת.

הפעמים הבודדות שמצריכות מים מבחינתי הן בעיקר בחורף, כאשר הרכב לא נשטף חודש/חודש וחצי, ויש לא מעט חול שעם הזמן מצטבר בחלקים התחתונים של המרכב - מצריך זרם מים (למרות שיש כאלה שפותרים את הסוגיה ע"י שפיכת כמה דליים של מים נקיים לפני כן).

2. חלונות מנקים עם Onr בידיוק כמו שאתה מנקה את שאר הפח, רק כשכאן ניתן להפעיל לחץ ללא חשש.

לגבי צמיגים, אם אתה מורח חומר הגנה לאחר מכן (כדוגמת מגס endurance וכו'), רצוי לנקות עם חומר חזק יותר כדוגמת apc בדילול מתאים, אם לא, אפשר לנקות עם onr באותה השיטה, רק לדאוג לכפפה ישנה שלא תתערבב עם המטליות והכפפות האחרות.

3. לא, אתה צריך מיכל ריסוס שמפמפמים ליטר וחצי, בזמנו רכשתי מאלי אקספרס מיכל שעלה לי בסביבות ה-30 ש"ח, 2 ליטרים עם שסתום לחץ, מושלם, אחפש את הלינק כשאגיע הביתה.

4. בשביל לספק לינק אני צריך לשבת כמה שעות טובות ולכתוב מדריך, אין לי אופציה כזו כרגע.

5. הדלי שממליץ עליו, אם לא טועה תכולתו 18 ליטרים.

בעבר ששטפתי עם Onr ושני דליים, השתמשתי בדליים סטנדרטיים ולשם הכנסתי שבע וחצי ליטרים של מים - אז הכפלתי את כמות המים פשוט, הדלי עצמו יכול להכיל יותר - אין צורך.

למה 2 כפפות? נוחות, בטיחות.

אחד לגג/מכסה מנוע, דלתות עד קו האמצע ובגאז', השני לדלתות קו תחתון, פלסטיקה, חלונות, טמבונים וכו.

לא חובה אך רצוי.

משתמש בכפפה הנ"ל http://www.autostore.co.il/151426/%D7%9B%D7%A4%D7%A4%D7%AA-%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%91%D7%A8

פשוט מעולה.

1. אוקיי

2. אוקיי

3. תוכל לספק קישור למיכל הלחץ המודבר?

4. יש למישהו כאן קישור למדריך לשיטה הקלאסית?

5. אוקיי

• תוכן חדש...