Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יד שניה או רכב חדש במימון?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני סטודנט טרי ואני מחפש לי רכב שישמש אותי בתקופת הלימודים.

חיפשתי לאחרונה בקדחתניות סקודה פאביה יד שניה ורוב האקזמפלרים שמצאתי לא היו מלהיבים.

האם כדאי לקנות את דגם ה1.6 אוטומט או להשקיע עוד קצת ולקנות את דגם ה1.2 TSI על אף שאלה הדגמים הראשונים של המנוע והגיר?

התקציב שלי נכון לעכשיו הוא 50K, ורציתי להתייעץ איתכם בנוסף לגבי רכישת רכב חדש במימון מחברות כמו ניו דרייב, ביטון מוטורס וכו'.. על פניו נשמע די נוח להחזיר את הרכב לאחר 3 שנים של תשלום חודשי ולהשלים למחירון עדכני של הרכב לאחר 3 שנים - אך אני בטוח שיש קאץ' ורציתי לשמוע את דעתכם בנושא.

האם מישהו התנסה איתם? האם באופן כללי העסקה לא כדאית מולם ועדיף לקחת מימון בנקאי או מימון דרך צ'מפיון?

אשמח שתשפכו אור על הנושא מאחר ואינני מבין גדול. תודה רבה ושבת שלום!

פורסם (נערך)

לא רוצה להכנס לסיפורי סקודה, הם גורמים להרבה שרשורים לוהטים.

לגבי בחירת רכב ומימונו, לדעתי יש כמה שלבים. איננו יודעים מה מצבך הכלכלי, שהוא הגורם המכתיב העיקרי, ולמעשה בלי לדעת משהו על יכולותיך כל המלצה כאן תהיה בעייתית.

לכן אתה צריך לשאול את עצמך כמה שאלות:

1. האם החזקת רכב חיונית או שיש אלטרנטיבה ראויה וחסכונית יותר? הבדל עצום בין מצב בו אתה מתגורר בבית ההורים ויכול להגיע ללימודים וחזרה בנסיעה של חצי שעה בתח"צ, מצב בו אתה מתגורר במעונות ולמעשה צריך את הרכב פעמיים בשבוע כדי להגיע מהבית למעונות וחזרה ואז תח"צ עשויה להוות תחלי ראוי, או שמדובר בנסיעה יום יומית שתח"צ לא תהיה יעילה בה.

2. מה התקציב - לא רק לרכישת הרכב אלא בעקר לאחזקתו השוטפת. האם יש לך 2,000 ש"ח לחודש לצורך זה, או שמא מדובר בפגיעה קשה ביכולותיך העתידיות? כמובן שמאותם 2000 ש"ח צריך לחסר את הוצאות התחבורה החלופיות.

3. אם בכוונתך ללוות כסף לצורך רכישת הרכב - האם יש בידך האמצעים להחזר החוב? אל תשכח, קל מאד לקחת הלואה, הרבה יותר קשה לפרוע אותה. סוף מעשה במחשבה תחילה.

4. אם בכוונתך לרכוש רכב בסיוע מימון צריך לבדוק את שיטת המימון. אישית אני חושש מאד משיטת ה"ליסינג הפרטי" כיון שבעצם אין לך מושג כמה יהיה עליך לשלם בסיום אותן 3 שנים, כאשר תרצה להחזיר את הרכב (או בכמה תזוכה לצורך ההחלפה). מימון בנקאי (יכול להיות גם בסיוע מתווך כלשהו, כגון הסוכנות או היבואן) יותר נוח לחיזוי, כיון שהריבית ידועה מראש (עד כדי התנהגות הריבית במשק) ובסיום ההלואה הרכב שלך, אין עניין של החזרתו לסוכנות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לא רוצה להכנס לסיפורי סקודה, הם גורמים להרבה שרשורים לוהטים.

לגבי בחירת רכב ומימונו, לדעתי יש כמה שלבים. איננו יודעים מה מצבך הכלכלי, שהוא הגורם המכתיב העיקרי, ולמעשה בלי לדעת משהו על יכולותיך כל המלצה כאן תהיה בעייתית.

לכן אתה צריך לשאול את עצמך כמה שאלות:

1. האם החזקת רכב חיונית או שיש אלטרנטיבה ראויה וחסכונית יותר? הבדל עצום בין מצב בו אתה מתגורר בבית ההורים ויכול להגיע ללימודים וחזרה בנסיעה של חצי שעה בתח"צ, מצב בו אתה מתגורר במעונות ולמעשה צריך את הרכב פעמיים בשבוע כדי להגיע מהבית למעונות וחזרה ואז תח"צ עשויה להוות תחלי ראוי, או שמדובר בנסיעה יום יומית שתח"צ לא תהיה יעילה בה.

2. מה התקציב - לא רק לרכישת הרכב אלא בעקר לאחזקתו השוטפת. האם יש לך 2,000 ש"ח לחודש לצורך זה, או שמא מדובר בפגיעה קשה ביכולותיך העתידיות? כמובן שמאותם 2000 ש"ח צריך לחסר את הוצאות התחבורה החלופיות.

3. אם בכוונתך ללוות כסף לצורך רכישת הרכב - האם יש בידך האמצעים להחזר החוב? אל תשכח, קל מאד לקחת הלואה, הרבה יותר קשה לפרוע אותה. סוף מעשה במחשבה תחילה.

4. אם בכוונתך לרכוש רכב בסיוע מימון צריך לבדוק את שיטת המימון. אישית אני חושש מאד משיטת ה"ליסינג הפרטי" כיון שבעצם אין לך מושג כמה יהיה עליך לשלם בסיום אותן 3 שנים, כאשר תרצה להחזיר את הרכב (או בכמה תזוכה לצורך ההחלפה). מימון בנקאי (יכול להיות גם בסיוע מתווך כלשהו, כגון הסוכנות או היבואן) יותר נוח לחיזוי, כיון שהריבית ידועה מראש (עד כדי התנהגות הריבית במשק) ובסיום ההלואה הרכב שלך, אין עניין של החזרתו לסוכנות.

היי,

ראשית, תודה על התגובה המפורטת!

מכל מיני משתנים הגעתי להחלטה שכן אצטרך רכב ולא אסתפק בתחלופה אחרת. אני צריך לתמרן בין לימודים לעבודה בלו״ז צפוף מאוד ולכן לא אוכל להשען על תח״צ. מה גם שמדובר על נסיעה של חצי שעה לכיוון בכל יום לימודים כאשר אני מתנייד ברכב, מה שבאוטובוס ייקח לפחות שעה ו20 מאחר ואצטרך 3 קווים שונים.

לגבי התקציב והיכולת הכלכלית, כמו שציינתי - התקציב לרכישה כרגע הוא 50k. בפועל, יש ביכולתי לקנות גם את הפאביה מסוכנות בלי לקחת הלואה אך אני מעדיף להשאיר לי כסף נזיל מאחורה.

לסיכומו של עניין, מבחינה כלכלית אני כן יכול להחזיק ולעמוד בהוצאות הרכב. השאלה היא כעת מה כן כדאי לי לעשות. האם אתה ממליץ על שיטת המימון דרך הבנק? אשמח לשמוע על התנאים המוצעים בסוכנויות בשיטה זו מאחר ואף פעם לא התנסתי בה.

בנוסף, רציתי לשאול על ההבדל בדגמי הפאביה המצויידים במנוע ה1.6 לבין הדור הראשון החדש המצוייד ב1.2 TSI. מה עדיף מבחינת תריכה הדלק והאמינות?

תודה רבה!

פורסם

לגבי תנאי הלואות - זה אישי לגמרי. יהיה עליך לכתת רגליים ולבדוק במספר מקורות לפני שתוכל לקבל החלטה מושכלת. עם זאת בהחלט הייתי מתחיל בבנק בו מתנהל חשבונך, שם מכירים אותך ואת התנהלותך הכלכלית, והתנאים שיוצעו לך ישקפו את רמת הסיכון שלך בעיני הבנק. אם יוצעו לך תנאים גרועים חשב מסלול מחדש, כיון שכדאי מאד להמנע מהסתבכות בחובות, במיוחד בגילך הצעיר.

נקודה נוספת היא נושא התמרון בין לימודים ועבודה. לא ציינת היכן תלמד והיכן ובמה תעבוד, אבל צריך להזהירך כי לימודים אקדמיים, ובמיוחד בשנה - שנתיים הראשונות, תובעניים מאוד ועלול להיות לך קושי בשמירת היקף העבודה שאתה מצפה לו. הבא זאת בחשבון כאשר אתה לוקח על עצמך התחייבויות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...