Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. כמה זמן תשה בברצלונה ותהיה פנוי לטיולים?

2. מה תחומי העניין שלך (חוץ ממוטוריקה?).

סה"כ ברצלונה די עשירה באתרים, היכרות בסיסית מצריכה לפחות 3-4 ימים. וכמובן שהסביבה ברדיוס 100-200 ק"מ מגדילה מאד את העניין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אהלן,

מחר אני בברצלונה ורציתי לדעת מאנשים שהיו/מכירים את האזור, על מה לוותר/לא לוותר?

תודה רבה לעוזרים.

הייתי עם אשתי לא מזמן. עיר מקסימה.

מה אתה מחפש לראות?

פורסם

אני אהיה שם 5 ימים.

מתעניין לראות אתרים פופולריים, יפים כדי לשטוף קצת את העיניים.

אטרקציות מעניינות שיש בברצלונה ואפילו לא עולות לי לראש, כי לנו את כאלה, אני גם אשמח לראות.

אני מתכנן להיות רק במרכז ברצלונה.

פורסם

הייתי בברצלונה שבוע ב-2006, כך שאיני זוכר את פרטי הטיול. מכל מקום עד כמה שאני זוכר טילנו בעיר עצמה 3-4 ימים, יום אחד (או שניים ,כבר לא זוכר הפרטים) נסענו בטיול מאורגן לקוסטה-בראווה, גירונה, אמפוריה-בראווה ופיגרס (מוזיאון דאלי), ויום אחד (עצמאית, ברכבת) למונסראט.

איני יודע למה אתה קורא "מרכז ברצלונה" - אפילו הקאמפ נואו מצריך נסיעה לא קצרה בתחתית (+הליכה של איזה קילומטר, אם לא השתנה מאז).

הגישה שלי במצבים כשלך היא להכנס לרשת, ולחפש שלושה דברים:

1. את אתר רשות התיירות של העיר\מחוז\מדינה הרלונטיים (לעתים תמצא גם אתרים פרטיים טובים).

2. המחרוזת "טיול ב..." בעברית, תמצא עצות של ישראלים, עם השגעונות שלהם. בולט אתר "למטייל" אבל יש גם נוספים, וכן לא לפסול תוכניות של טיולים מאורגנים כבסיס לבנית שלד הטיול.

3. חיפוש המחרוזת 3/4/5day trip/itinerary ושם היעד (כמובן להתאים את מספר הימים לתוכניותיך).

כמוכן אני אוהב את הספרים של Lonely Planet ואם יש לי זמן מספק מזמין אותם מ-bookdepository (המהדורה האנגלית תהיה תמיד המעודכנת ביותר, ותעלה חצי מהעברית ואף פחות), אבל זה לא רלונטי למי שנוסע מחר. אתה יכול לנסות את חנות הספרים הקרובה לביתך.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
אני אהיה שם 5 ימים.

מתעניין לראות אתרים פופולריים, יפים כדי לשטוף קצת את העיניים.

אטרקציות מעניינות שיש בברצלונה ואפילו לא עולות לי לראש, כי לנו את כאלה, אני גם אשמח לראות.

אני מתכנן להיות רק במרכז ברצלונה.

שדרות הראמבלס, השוק שנמצא ברמבלס (בוקריה) ובמיוחד ביום הפרחים.

אם אתה בשוק הבוקריה, אל תוותר על הפירות שנמכרות בכוס מפלסטיק. תבקר גם ברובע הגותי, יש מסעדות מעולות.

אם אתה שומר כשרות - מסעדת מכבי ברמבלאס מאוד מומלצת.

אכלנו כמעט כל יום במסעדת CARUSO ברמבלאס. השירות והאוכל היו מעולים.

ממליץ לך לקחת טיול מאורגן אל מחוץ לברצלונה. 5 ימים בברצלונה זה יותר מדי זמן.

עריכה אחרונה על ידי NirLevi
פורסם (נערך)

רד ברגל מכיכר קטלוניה לאורך שדרות הרמבלס. אפשר וכדאי לסייר ברובע הגותי (מצד שמאל שלך כשיורדים מפלאצה קטלוניה).

לקראת האמצע, מצד ימין, תראה את שוק האוכל "בוקריה". סיבוב קטן שם יבהיר לך את מה ניסו לחקות בשוקי האוכל העלובים שנבנו בת"א לאחרונה. שב שם בגלריה על בירה/סנגריה קרה.

תמשיך לכוון הים, עד עמוד קולומבוס (מיותר לגמרי לעלות אליו כדי "לתצפת על הנוף" כמו שמוצע במדריכי התיירות). כשתגיע לים, פנה שמאלה, ולך עם זרם התיירים ימינה-ימינה לכוון ברצלונטה. תשקיף על התיירות, תאכל קצת פירות ים עם עוד בירה.

אחרי שתעשה זאת (תתאהב בברצלונה סופית :-P ) תוכל לבקר בשאר "אתרי החובה":

מורשת האדריכל גאודי- פארק גואל אתר חובה. (אגב, הוא גם תכנן לאותו מר גואל את הבית. זה קצת אחרי בוקריה משמאל ברח' נו דה לה רמבלה. תזהה אותו לפי חובבי אדריכלות שעומדים ובוהים במעקות דמויי החיות) לה פדרדה ("המחצבה". כשתראה אותו תבין למה זכה לכינוי), קאסה מילה (אחת העבודות הפחות טובות שלו לטעמי), וכמובן- הסגרדה פמיליה- כנסיה שנראית כמו ארמון שבנו ילדים בחול, ובנייתה נמשכת כבר יותר ממאה שנה.

לפארק גואל כדאי להקדיש אפילו יום. הכנסיה זה חצי יום בלחץ. השאר זה על הדרך, בשיטוטים ברמבלה.

הר היהודים (מונט ז'אויף) הכפר האולימפי והפאובלו אספניול (להבדיל מהשכונה החולונית באותו שם, זה מקום ממש יפה :-P) זה או יום בלחץ, או מחולק ליומיים רגועים.

אם עוד יש לך זמן - מנזר מונסראט רחוק אבל יפה.

זה בשביל 5 ימים רגועים.

בפאובלו אספניול אפשר לבלות יפה מאד בערב, במופע פלמנקו+שתיה מוגזמת. קצת תיירותי וממוסחר, אבל עם זאת מאד נחמד.

גם בברצלונטה וברובע הגותי יש טאפאס ברים מדליקים. בכלל- ברצלונה חיה בלילה.

ברובע הגותי קצת מסוכן בלילה. עוד זוג איתכם יגדיל את הסיכוי שתצאו משם עם הארנק והתכשיטים.

לא ממליץ על מלחמת שוורים. זה אכזרי, טיפשי, יקר וממוסחר.

קאמפ נאו מעניין רק אם אתה חובב של הקבוצה. אחרת זה סתם סמי עופר בספרדית עם חנות מזכרות.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

אני מאוד אהבתי את האדריכלות של גאודי. פארק גואל והבתים המפוזרים ברחבי העיר, הכנסיה פחות כי היא היתה מוקפת עגורנים כשהייתי. מוזיאון דאלי בפיגארס הוא חתיכת נסיעה מחוץ לעיר אבל מהמם.

בפאתי ברצלונה יש את מסלול הגרנד פרי הספרדי. ב 18 לחודש יש טראק דיי, אבל נשארו כרטיסים רק לאופנועים. בסוף שבוע של ה 31 לחודש יש מרוצי GT - הכניסה חינם!

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם (נערך)

קיבלת כאן סקירה מאדריכל - כמובן שאם אתה חובב אמנות יש לא מעט אמנים ברצלנאיים משוגעים שמיוצגים בכבוד - הוזכר גאודי, הוסף את פיקאסו, דאלי וקרוב לודאי עוד כמה שבור כמוני לא יזכור. לא לוותר על מוזיאון מירו על המונטג'ואיק, גם ילדים צעירים יהנו, ובודאי מבוגרים.

הוזכר המונטג'ואיק - צריך לעלות אליו פעמיים: פעם בפוניקולאר (משהו דומה לכרמלית החיפאית, אבל חציו העליון מחוץ למנהרה) - כדי לבקר באתרים שעל הגבעה, ובפעם השניה מככר אספניה דרכך מרכז הכנסים לכיוון הארמון, אבל את הביקור הזה יש לתזמן להפעלת ה"מזרקות הרוקדות" שמופעלות 2-3 פעמים בשבוע, בשעות הערב (עד כמה שאני זוכר בששי ושבת, אבל בדוק במדריכים כי יתכן שיש שינויים.

לגבי מוזאון דאלי - נמצא בפיגראס, איזה 150 ק"מ מברצלונה. באותו כיוון גם גירונה וה"ונציה" של העשירים - אמפוריה ברווה. אבל אם יש יום מיותר אני מצטרף להמלצתו של natco, סע למונסראט. עד כמה שאני זוכר נסיעה של כשעה ברכבת לאיזו תחנה שכוחת אל, ושם מחליפים לרכבת שיניים שעולה במעלה ההר. בראש ההר יש שלושה דברים: מנזר עם הרבה ציורים מרשימים, שבילי הליכה אין סופיים עם נוף מהמם ושני פוניקולארים שמובילים לשתי "מדרגות" נוספות - האחת למעלה והאחרת למטה. אם אתה מתכנן נסיעה כזו שים לב היטב לשעות פעולת הרכבות, במיוחד רכבת השיניים, עד כמה שאני זוכר הפעולה נפסקת די מוקדם, אבל, שוב, מדובר בזכרון מלםני 9 שנים וסביר שגם לא מדוייק ובעקר שדברים השתנו.

שני אתרים שלדעתי קצת נשכחים על ידי הישראלים, אבל בהחלט מצדיקים ביקור: האחד הוא המוזיאון הימי המהמם, האחר הוא האקווריום. עד כמה שאני זוכר שניהם די קרובים לקצה הדרומי מזרחי של הרמבלה\הקולון.

Natco הזכיר מלחמת שוורים - לא יודע אם נותרה זירה בברצלונה (הזירה הגדולה הסמוכה לככר אספניה, הוסבה למרכז מסחרי). מכל מקום - אני ביקרתי בזירה הגדולה במדריד, והביקור היה מעניין, אבל לא הלכתי לקורידה. חודש אח"כ בני הבכור החליט לצפות בקורידה, וברח אחרי קרב אחד או שניים, היה מגעיל.

אני רוצה להזהיר אותך מכמה דברים - אלה שבגללם אישית אני ממש לא מתגעגע לברצלונה:

1. כייסים - שניים רק לאלה של רומא, ואולי עולים עליהם. את אשתי ניסו לכייס לא פחות מ-4 פעמים במהלך שבוע אחד. שמור על כל החפצים בתיקים פנימיים והשאר בחוץ רק 50 אירו או פחות. שמור היטב גם על חפצים רגישים כגון דרכונים, מצלמות וטלפונים ניידים.

2. רמאים - ממש ספורט לאומי. מתחיל במקדונלד'ס שבה הדביקו לנו לחשבון מנות שלא הזמנו (כן, אני יודע שזה פשע לאכול מקדונלד'ס בברצלונה, אבל היתה לנו מגבלה של ילדים), נמשך בתרגילים עם עודף (תתן 100 שטר של אירו והקוסם יחליף אותו ב-20 שרק מם יתן עודף). משכו שטרות קטנים (לא יותר מ-50 אירו) והשתדלו להשתמש בהם במקומות פחות "מסוכנים".

3. סתם מגעיל - אבל מזג האויר בברצלונה יותר חם ובעקר יותר לח מתל אביב באוגוסט (צריך לבדוק את התחזית לשבוע הקרוב), והברצלונאים לא מתקלחים ולא משתמשים בדיאודורנט. במלון שבו אני שהיתי אפילו לא דאגו למזג את חדר הכושר. ראה הוזהרת. אפילו אולם הנוסעים הנכנסים בנמה"ת לא היה ממוזג (אולי בינתיים סידרו את זה), מבחינה זו היה פשוט זוועה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

לדעתי הסגרדה פמיליה הוא היחיד שבאמת מרשים מכל הבלאגן של גאודי.

הפארק ממש שיעמם, וממש לא שווה את הטיפוס אליו .

לסגרדה פמליה שווה להזמין כרטיסים ברשת, תור און ליין הוא אנשים בודדים, התור לקניית כרטיסים במקום לוקח שעות (ממש שעות אנשים באים עם כסאות).

השוק מעולה לחובבי טרפות.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם (נערך)

^^ מסכיםעם אומי5,

הדבר היחיד שבאמת השאיר אצלי רושם, זכרונות ואקפט של 'וואו' היא הסגרדה פמיליה, אתר החובה היחיד שאסור לפספס בשום מחיר.

כל שאר אתרי המורשת שלו לא ממש מעניינים לדעתי שכדאי 'לבזבז' עליהם זמן, אם אמנות/אדריכלות זה לא ממש הקאפ אוף טי שלך.

- פארק גואל בנאלי ורגיל לגמרי, לא משהו מיוחד בכלל, חוץ מפסל הלטאה העשוי מפסיפס.

אבל רק על הלטאה לא הייתי משקיע בדיעבד 3-4 שעות כדי להגיע לפארק.

- הבית/ים של גאודי גם כן לדעתי לפחות לא כזה מעניינים, סתם בית עם חלונות צבעוניים וכמה דלתות בעיצוב טיפה שונה.

במיוחד לאור המחיר האסטרונומי שהאטרקציה הזאת עולה -כמעט 30 יורו פר בית, אשכרה מלכודת תיירים.

כמובן שאם אתה חובב כדורגל או ספורט בכלל, המקדש (קמפ נואו+מוזיאון) של בארסה הוא בגדר חובה.

בנוסף ממליץ בחום על טיול יום לרכס הרי מונסראט, טיול טבע על רכס ההרים בין טבע עשיר ויפייפיה פלוס נוף עוצר נשימה מלמעלה על כל חבל קטלוניה.

על המוזיאון של דאלי הייתי מוותר אם אתה לא ממש חובב אמנות, ממש לא שווה בזבוז של יום על נסיעה של כ150 ק"מ פר כיוון מברצלונה.

בתור אטרקציה כייפית, הייתי ממליץ גם על פארק המים שעל הנמל, פארק ענקי עם מגוון עצום של חיות ים ויבשה.

שוק האוכל כמו שהזכירו, חוויה מדהימה לכל החושים. :-)

כמו כן כיכר אפסנייה (ספרד) והשדרה שנפרסת אל מול המוזיאון הלאומי יפיפייה ושווה להעביר בה טיול ערב.

עריכה אחרונה על ידי TheOne23

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

עד כמה שאני זוכר הסיפור של פארק גואל יותר קצר, אם מגיעים אליו באוטובוס (צפוף צפוף). זכור לי כאחד המקומות בהם אשתי מצאה את התיק שלה פתוח (היתה מסודרת נכון, אז לא חסר דבר).

נסיעה של 150 ק"מ למוזיאון דאלי אינה מוצדקת לבד, אבל אם משלבים עם עוד כמה אתרים בדרך כבר מדובר במריגה הרבה יותר קטנה, ובהתאם לכך מוצדקת. שווה לבדוק אפשרות של טיול מאורגן. אני נסעתי לברצלונה בדיל של טיסה+מלון והחברה המארגנת הציעה כמה טיולים מאורגנים, זה היה האחד שבחרתי להצטרף אליו.

1-23 - אני מניח שב"פארק מים" אתה מתכוון לאקווריום שבהחלט מרשים, אם כי כבר ביקרתי בגדולים ומרשימים ממנו (ליסבון, מונאקו). אבל, כאמור, הייתי ב-2006, סביר שהתפתח מאז.

פורסם

דבר עם אילן סלע, הוא סוכן תיירות מומלץ בפורום , הרכיב לנו טיול מעולה לברצלונה, גם אם סתם בא לך להתייעץ לגבי אופי הטיול ומקומות שווים ללכת אליהם, הוא לחלוטין הכתובת.

זו חלילה לא פרסומת, אני סתם עוד לקוח מרוצה, ממתן השירות שלו, זה ממש לא מובן מאליו בארץ. גם אם רק לשאול שאלות.

היו לי מילון ואחת שאלות, היה סבלני ואדיב, וזה יאמר לזכותו.

תתייעץ איתו אני בטוח שלא תצא מאוכזב. והכי חשוב תהנה :))

אך ברצלונההה, כל פעם חברה שלי חופרת לי כמה שבא לה שנחזור.

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

• תוכן חדש...