Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה על התגובות, ותודה לך RFTeam שבאת לעזור במידע.

רק תגיד לי, אחרי שנוצרה הבעיה עם צמיגי היוקוהמה שהיו לך, התקנת גודייר אסי 2 לפי מה שכתבת, אבל לא כתבת כמה קילומטרים עשית איתם?, האם החלפת ישר את כל ארבעת היוקהמה באסי 2 חדשים?, האם באסי 2 לא היו שום בעיות דומות של שחיקה כמו שהיה לך בצמיגי יוקוהמה?

אני צריך לדעת את זה בשביל התמונה המלאה.

לגבי הפרונט שאני ביצעתי לכל הגלגלים שלי עם צמיגי יוקוהמה (אותם הצמיגים בדיוק), מצאתי היום את הדף, אבל הבעיה שאין שם שום נתונים, זה פשוט דף חשבונית.

התאריך שרשום על הדף מתי שביצעתי את הבדיקה, הוא סוף פברואר 2015, ז''א שזה היה לפני כ-7.5 חודשים, שכבר אז הייתה אצלי הבעיה הזאת עם השחיקה המוזרה והרעש הגבוה מהצמיגים בנסיעה.

לפי חישוב גס, זה אומר שאז הצמיגים היו על הרכב שלי בערך שנה ותשע חודשים (פחות משנתיים, לא הכי מקובל לדעתי לצמיגים חדשים), ק''מ -אני מניח שזה היה פחות מ-40K, כי היום, כ-8 חודשים אחרי הבדיקה הזאת אני בערך על 43K-44K, אז אני מניח שכשביצעתי את הבדיקה, שוב בחישוב גס הצמיגים עברו בערך כ-35K ק''מ.

ועוד תורידו מזה עוד זמן מסויים וקילומטרים מסויימים, כי הבעיה הזאת התגלתה אצלי לפני הבדיקה הזאת בפרונט, כמה לפני?, את זה אני כבר לא זוכר ממש, אולי משהו כמו חודשיים או יותר, באמת לא זוכר. אני פשוט זוכר שלבדיקת פרונט נסעתי לא ישר אחרי שהתגלתה הבעיה, אלא זמן מה אחרי, כמו שאמרתי אולי חודשיים אולי יותר.

התקשרתי למקום בו בצעתי את הפרונט וביקשתי מהם שינסו למצוא במערכת שלהם (אם קיים) נתונים על הבדיקה שלי מלפני כ-8 חודשים, אמרו שיחפשו ויחזרו אלי.

אז אם באמת ימצאו אני ארשום פה את נתוני הבדיקה.

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

חזרתי.

בסופו של דבר נסעתי היום לאותו המקום בו עשיתי בדיקת פרונט לפני 8 חודשים, בכדי לשאול אם מצאו את הנתונים של הבדיקה שלי, מסתבר שאז הבדיקה שנעשתה הייתה ידנית ולא ממוחשבת ולא היה להם שום נתונים.

קצת חשבתי והחלטתי לשלם ולעשות בדיקה ממוחשבת בכדי לקבל את כל הנתונים.

הם עשו אותה לפי הגדרות היצרן ואלו הנתונים שהתקבלו:

Front Test 14-10-2015 44K km Numbers 2.jpg

למי שמבין במספרים האלו, כי אני לא מבין בזה כלום, האם הכל בסדר?

הבודק אמר שהייתה סטייה קטנה בגלגלים.

סיפרתי להם (שני הבודקים שעובדים במוסך הפרונט הזה) את הסיפור של הצמיגים, הראתי להם את השחיקה הלא רגילה, ופה פשוט הופתעתי ממבול של טענות לא הגיוניות ולא מובנות איך בכלל קשורות לשחיקה הזאת.

הם פשוט קפצו מטענה לטענה כאילו לנסות לבלבל אותי.

בהתחלה זה היה כאילו זה בגלל שהמתלה האחורי שלי הוא עצמאי ולא קורת מוט פיתול כמו בהרבה רכבים, וזה הגורם לשחיקה הזאת, אחרי זה קפיצה לזה שבהרבה רכבים הצמיגים נשחקים ככה - מה?!, תראו לי איפה ברכבים הצמיגים נשחקים בצורה הזאת ומתחילים להרעיש אחרי כשנה וחצי וכ-30K ק''מ!, אחרי עוד טענות מוזרות שאני כבר לא זוכר, בקיצור הרגשתי שאין לי יותר מה לשמוע מהם והחלטתי לנסוע לאותו המקום בו קניתי והתקנתי את הצמיגים האלו והג'אנטים.

הגעתי למתקין, ביקשתי את האחראי, שד''א אגב מכיר אותי.

ביקשתי שממש יפרקו את אחד הגלגלים מהרכב בכדי שהאחראי יראה כמו שצריך את הצמיג וייתן את חוות דעתו.

הראתי לו, הסברתי לו מה הבעיה ושאלתי אותו מה הבעיה שיכולה להיות ולמה לדעתו זה קרה, על מה שישר ענה לי (בלי לשאול אותי בכלל האם אני עשיתי פרונט) כי זאת בעיית פרונט גלגלים.

אמרתי לו שביצעתי פרונט גלגלים אחרי שזה התגלה והפרונט היה תקין, איך זה יכול להיות?, אחרי זה הוא גם קפץ פתאום לטענה שזה צמיג והוא נשחק ככה, מה?!, למה?!, זה לא צריך להיות ככה!, הוא אמר כאילו זה הקילומטראז' שצמיגים כאלו עושים.

פה כבר הייתי ממש מבולבל, מקצוענים בתחום הזה, שני מקומות שונים, הפציצו אותי בטענות הזויות שלא קשורות האחת לשנייה וגם לא למקרה השחיקה, קפצו מטענה אחת לטענה אחרת לגמרי ברגע שניסיתי להבין מהם איך ולמה, בקיצור נוצר לי הרושם שהם (כולם) פשוט לא רוצים להגיד את האמת שאולי יש באמת בעייה בצמיגים עצמם, באיכות שלהם או משהו כזה, אלא פשוט מעדיפים לבלבל את הלקוח בטענות לא קשורות רק אני לא מבין למה?, אולי כי הם פשוט אף פעם לא יעמדו בצד הלקוח הפשוט אלא יעדיפו לתת גב לכל היבואנים והיצרנים שהם עובדים איתם?, אולי בגלל זה...

מכל זה אני מבין שאין פה פשוט ממי לדרוש תשובות אמיתיות, אין עם מי לדבר, כי הם לא רוצים לדבר עם לקוח פשוט, זה הרושם שנוצר לי.

אני מבין שאני פשוט צריך להחליט בעצמי האם אני רוצה להחליף את הצמיגים האלו עם הרעש שלהם, בחדשים או שעוד לנסוע איתם קצת ובעתיד להחליף.

עריכה:

אצל המתקין ד''א, שאלתי האם הג'אנטים האלו שהוא הרכיב לי לפני כשנתיים, תואמים לדגמי פולקסוואגן, מבחינת החורים והאם הם צריכים טבעות התאמה, אמר שלא צריכים כי הג'אנטים מתאימים לדגמי פולקסוואגן בלי בעיה.

מה אתם חושבים על כל ההתנהלות של הסיפור הזה?

עריכה אחרונה על ידי JentuS12

פורסם

אני לא חושב שחירטטו אותך לגמרי.

מקריאה נוספת בענין ואם אכן הבנתי נכונה, כן עולה שמתלה עצמאי רגיש יותר לבעיות שחיקה מסויימות, אבל זה בגלל כיוון לא נכון שמתאפשר בו (בניגוד למוט פיתול).

נראה שגם לאחר הכיוון שביצעו לך, עדין הקאמבר בגלגלים האחוריים חורג מנתוני יצרן. אם כי איני יודע להגיד עד כמה זה משמעותי ואם ניתן לתיקון. הזווית השלילית מסתדרת גם עם השחיקה בדופן הפנימית.

ואין כאן בכדי לשלול באופן מוחלט בעיה ספציפית עם דגם הצמיגים במידה זו וברכב הזה.

ויתכן שבעתיד, ביצוע רוטציה פעם ב, תסייע להפחית מעוצמת השחיקה המדוברת.

לגבי ענין טבעות התיאום, אני מקווה שהוא הבין את שאלתך ולא התבלבל עם טבעת תיאום/ספייסר עבור מרווח חורי הברגים.

מדובר רק בחור המרכזי שמתלבש על הנאבה ועוזר למרכז את הגלגל על הסרן (אם כי, סביר שהיית מרגיש רעידות ברכב אם זה לא היה תקין).

בהחלט יתכן שאין צורך והחישוקים מתאימים. לא יזיק לבדוק שוב עם החלפת הצמיגים.

פורסם
לי יש סט P-ZERO NERO. אחרי 8K ק"מ לא קלים הם כבר עשו את שלהם וכבר בדרך להחלפה ע"י סט P-ZERO NERO חדש.

מניסיוני עימם - הם נהדרים על יבש, בעיקר אחרי חימום ראוי, ואז גם הופכים דביקים בטירוף. על רטוב אין לי יותר מידי לספר עליהם - יצא לי לחוות אותם רק בימי הגשם האחרונים שהיו לנו בשבוע שעבר - קצת מפחידים בנגיעה הראשונית עם מים. מעבר לזה, בסדר גמור. מבחינת רעש (אם זה משנה) - לצערי הם די רועשים, מה שרק הולך ומחמיר עם שחיקתם. בנוסף לכך - הם לא זולים... בכלל.

הייתי בודק את כיוון ה-K107 / K117. את ה-K107 היו לי על הפוקוס (ויש לחברים על כל מיני גודשות שהן) והיו מצויינים - טובים מאוד ביבש, טובים ברטוב, שקטים להפליא (גם כשדוחקים בהם) ויש להם תמחור הגיוני ואטרקטיבי בהחלט. ה-K117 הוא הדגם המחליף ונמכר במקביל (מגיע כציוד תקני על כל מיני דגמי AUDI חמים, דגמי מיני החמים, דגמי ב.מ.וו השונים וגם על אסטון מרטין).

8K? אתה גר ליד ילוסטון או מה?

האמת שלא יצא לי להיות עם הפירלי ברטוב, אבל ביבש כאמור הם אחלה. יצא לי אפילו לבלום חירום.

אני חושב שעניין הרעש דובר בפורום, ונאמר שאם יש רעש מצמיגים אז הבעיה בבידוד הרעשים ברכב ופחות בצמיג. הרעש של צמיג הוא מחוץ לרכב וצריך להיות ממש רועש כדי שתשמע אותו [בטח ברכב חדש יחסית].

אולי תום ירחיב על זה/יתקן אם יראה את ההודעה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

תום, לגבי טבעות, המתקין\האחראי הבין אותי טוב מאוד, כי אמרתי לו בפירוש החור המרכזי של הג'אנטים, ולא של הברגים.

לגבי כל השאר, אני כבר מיואש, פעם ראשונה בחיים שלי אני נתקל בבעיה כזאת של צמיגים וזה פשוט לא מסתדר לי.

במיוחד עם הסיפור של RFTeam, שאצלו מתוך 4 סוגים של צמיגים הייתה בדיוק אותה הבעיה כמו אצלי ורק עם צמיגי S.DRIVE

בגלל זה אני מנסה להבין, במידה ואני אחליט כרגע להתקין צמיגים חדשים, אחרים, האם אותה הבעיה תופיעה אצלי גם בצמיגים אחרים או שיקרה נס וזה לא יהיה.

וגם לא הבנתי האם זה מקובל ותקין שצמיגים יכולים להישחק בצורה הזאת, אחרי שנה וחצי של שימוש, אחרי כ-30K-35K ק''מ בלבד, ובגלל צורת השחיקה הזאת לגרום פתאום לרעשים כאלו מהצמיגים, ברכב משפחתי סטנדרטי שלא מבקר בשום מסלולים אלא רק נסיעות רגילות בכבישים?, ואם זה לא תקין אז איפה הבעיה?

ניקו - תאמין לי שהרעש שהופיעה אצלי ברכב, רעש דיי חזק במהירויות מסויימות, במיוחד כאשר אני בולם ממהירות מסויימת, הופיעה אצלי בדיוק מתי שהתגלתה השחיקה הזאת של הצמיגים.

אז לא ניראה לי שיש פה קשר לבידוד הרעשים של הרכב, כי הרי לפני שהתגלתה השחיקה הזאת, בערך שנה וחצי נסעתי עם הצמיגים האלו ולא היה את הרעש הזה.

בינתיים, תגידו לי על מקום שאתם מכירים לקניית צמיגים חדשים, מקום טוב ואמין ועם מחירים נורמליים, באזור המרכז, אני אשמח לדעת.

כי אם אני אחליט להרכיב צמיגים חדשים, אני כנראה אלך על הגודייר אסי 2, כי 3 אנשים פה המליצו עליהם.

ועל הדרך, אם מישהו מכיר מכון פרונט טוב ומקצועי ביותר גם באזור המרכז, תגידו לי שאני אדע.

*עריכה:

איך אני משנה את הכותרת של השרשור?, כי ניסיתי וזה לא שינה משום מה...

עריכה אחרונה על ידי JentuS12
שינוי כותרת לרלוונטית יותר

פורסם

לעיתים תמצא (בעיקר בשוק האמריקאי) הבטחה לקילומטרז' מסוים עבור צמיגי טורינג למיניהם.

מאחר וה-S.drive אינו כזה אלא צמיג ספורטיבי, הוא אינו מקבל הבטחה כזו.

צמיגים ירוקים למיניהם יכולים לעבור נאמר 80K ק"מ. כך שצמיג ספורטיבי שעובר חצי לא נשמע מנותק מהמציאות.

אני שב ואומר, שיתכן ומדובר בצירוף מספר גורמים שהובילו ספציפית בצמיג מהדגם והמידה המדוברים לשחיקה לא יפה שכזו.

מעבר לצמיג א-סימטרי שאינו כיווני בשילוב עם רוטציה כל 10-15K ק"מ, בשאיפה יפתרו את הבעיה.

תגובתו של ניקו כוונה ספציפית להודעתו של RS להבנתי.

הרעש אצלך נובע בגלל השחיקה הלא אחידה ולאו דווקא בגלל שמדובר בצמיג מרעיש בפני עצמו.

בכל אופן תגובתי לניקו וענין הרעש:

אין ספק שבידוד רעשים מוצלח של הרכב מהיצרן הוא אלמנט תורם חשוב.

אבל כל עוד מדובר באותו הרכב, הרי שבהחלט ימצאו צמיגים שקטים יותר מאחרים.

הבעיה היא בלמצוא אותם. וזה כבר ענין של להסתמך על נסיונם של אחרים ורצוי כרגיל, כבכל השוואת צמיגים, לקבל מידע על רכב זהה או דומה ומידה זהה או דומה.

הענין של רעש חיצוני עולה משום שתווית ה-EU שכל צמיג מתפאר בה (מי יותר ומי פחות) מסמלת לנו בדיוק את זה.

רק שהדבר חסר משמעות למשתמש (המדד הוא עבור תקני איכות סביבה והפחתת זיהום רעש) משום שהמדידה מתבצעת מחוץ לרכב, בחליפה שלו במהירות 80 קמ"ש על פני מסלול מסוים (מוגדר בתקן), ואין בנתון בכדי להעיד על הרעש שחודר לפנים הרכב. עוד אני קורא, שהרעש החיצוני גובר בצורה שונה (יותר לוגריתמי) ביחס למהירות בהשוואה לרעש הפנימי (יותר ליניארי).

ובכלל, הנושא של ייצור הרעש מהצמיג הוא מורכב מאוד בפני עצמו, ומהמעט שנכנסתי לענין, יש פה ענין של רעשים אווירודינמיים כתוצאה ממעבר האוויר על פני הצמיג והתעלות שבו, שינויי ל"א נקודתיים בתוך הצמיג, וויברציות של הסוליה ומרכיבי שלד הצמיג, חדירת הרעש החיצוני שנוצר וכו'.

פורסם

היי

חבל על הזמן שלך והריצות בחיפושי האמת. עברתי את החוויה הזאת פעם [emoji58]

תחליף אותם ותשכח מהסיפור. יהיה לך שקט נפשי.

בהצלחה.

פורסם
8K? אתה גר ליד ילוסטון או מה?

האמת שלא יצא לי להיות עם הפירלי ברטוב, אבל ביבש כאמור הם אחלה. יצא לי אפילו לבלום חירום.

אני חושב שעניין הרעש דובר בפורום, ונאמר שאם יש רעש מצמיגים אז הבעיה בבידוד הרעשים ברכב ופחות בצמיג. הרעש של צמיג הוא מחוץ לרכב וצריך להיות ממש רועש כדי שתשמע אותו [בטח ברכב חדש יחסית].

אולי תום ירחיב על זה/יתקן אם יראה את ההודעה.

הרבה מאוד טיולים... והופ, חוסלו הצמיגים. לא מתלונן, נהנתי מכל דקה. לשם כך נרכש הרכב - ולא למטרת עמידה בחנייה.

מסכים חלקית לגבי הרעש. אכן, האבארת' לא ממש מבודדת, אבל אין זה קשור לחלוטין כרגע - מדובר בצמיג יחסית רועש, גם כחדש ובעיקר כשחוק כמובן. גם על איביזה FR / קופרה הגיעו בזמנו ה-NERO וגם שם הם הרעישו יחסית (S.DRIVE היו שקטים יותר, למשל).

בוא ניקח דוגמה טובה יותר: פוקוס MK3. מבודדת היטב. במקור נעלה ברידג'סטון ER300 שיחסית הרעישו. הורכב סט הנקוק K107 - והפלא ופלא, הרבה יותר שקטים מה-ER300 המקוריים (שעברו כ-12K ק"מ למיטב זכרוני).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הבנתי למה אתה מתכוון. ה-ER300 היו יחסית יותר רועשים מיוקוהאמה אבל זה היה כל כך זניח שלא באמת שמתי לב עד שחשבתי על זה לעומק.

אני חושב שבכל רכב שיחסית חדש, בין אם הוא אבארת', קורולה או פרארי, בידוד הרעשים אמור להיות יחסית טוב. הגומיות והדיפונים עדיין טריים ולא אמור להיות הרבה רעש מבחוץ. אולי זה באמת הצמיגים. אם אתה שומע מי אני שאתווכח.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

אתה מוזמן לעשות סיבוב ב-500. בידוד איכותי אין שם ממש, אבל זה טוב במקרה הזה... שומעים את כל המסביב!

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מסכים עם RFTeam, באמת חבל על העצבים שלי והזמן שלי בריצות אחרי האמת.

נראה לי גם, שפשוט צריך לקנות צמיגים חדשים, ולקוות שהדבר הזה לא יחזור וליהנות מהצמיגים החדשים.

חברים, מי שמכיר מקום טוב ואמין איפה שאפשר לקנות צמיגים חדשים באיזור המרכז, תמליצו לי בבקשה.

וגם מוסך פרונט מקצועי אם מישהו מכיר.

פורסם

לי היה ניסיון טוב עם צמיגיית מלי בנתניה לא מזמן, בעיקר בשני דברים: מחיר זול לצמיג טוב וטרי והעובד שלא היו לו אזיקונים הלך לאיזו חנות ליד והביא לי משם. צמוד יש גם כיוון פרונט שבבעלותם.

תתקשר לוודא דגם, תאריך וכל מידע שתרצה לפני שאתה מגיע. יש טלפון בגוגל.

לא מכיר אותם באופן אישי פשוט היה לי ניסיון טוב אתם בפעמיים האחרונות שהחלפתי צמיגים. זהו.

פורסם

אוקי, תודה ניקו, אם יהיה צורך אני אמצא את המקום בגוגל.

מחכה לעוד המלצות של אנשים שמכירים צמיגיות טובות ואמינות במרכז...

פורסם

צמיגי שואף רמת גן, גלגלי המגן בית דגן. צריך להתקשר ולהזמין את מה שאתה רוצה. כיוון פרונט - המעבדה בחולון מומלצת. אני הייתי מרוצה גם מפרונט ארביב בחולון.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

פרונט - התחייה בת"א / ארביב בחולון.

פנצ'ריה - במידה ואין לך בעיה להגיע לבית עובד, קבל המלצה חמה מאוד על 'צמיגי מוריס'.

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...