Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום , זאת הפעם הראשונה שאני שואל כאן. מצפייה בשירשורים לא צמאתי בדיוק את אותה בעיה כך שאשאל ברשותכם .בזמן נסיעה רגועה הכל בסדר , אך ברגע שאני לוחץ קיק והסלד נפתח. מופיע התראת GEARBOX FAIL לרגע ונעלמת. הדבר קורה רק בהאצה מהירה. האם העניין עשוי להיות שמן גיר שדורש החלפה או שמא הגיר לא מקורר מספיק טוב בסלד גבוה. השמן בגיר נראה בהיר וחיוני. האם יש מה להתרגש מזה. או שזה סביל ?

פורסם (נערך)

אין הרבה ברירות אלא ללכת למוסך שיתחברו למחשב, יראו מה התקלה הרשומה בזיכרון וינסו לשחזר הנושא בנסיעה, אולי עם מחשב מחובר תוך כדי.

מתי לאחרונה החליפו ברכב שמן גיר? ידוע לך מה שמו ? האם בדקת שלא חסר שמן, שלא יותר מדי ?

לגיר יש קולר חיצוני ולמיטב ידיעתי גם מאוורר לקולר אז לדעתי הכיוון של התחממות לא סביר.

האם יש בעיות חשמליות אחרות או כלשהן ברכב בנוסף שאולי אתה לא מודע לכך אבל קשורות לגיר ?

עריכה אחרונה על ידי student
בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

הרכב אצלי שבוע . בהיסטוריית טיפולים שכן הרכב היה מטופל במוסך קרל ברמת גן אין אזכור להחלפת שמן גיר אולם יש פניית לקוח על נורת גיר שנדלקת לסירוגין. ב 70000 קילומטר. עכשיו הרכב 137000. לפי תאור העבודה הם פשוט איפסו את ההתראה במחשב. ישנו עוד דבר: תוך כדי האצה מהירה ניתן להרגיש מעין קפיצה כזאת מעין משיכה לאחור לרגע ולאחר מכן האוטו ממשיך להאיץ בסדר. זה קורה רק בהאצה אינטנסיבית.

פורסם

לא החליפו שמן גיר רציף מעל 60 אלף ק"מ, אתה בטוח?! יש לך כל ההיסטורייה, יש לך אפשרות אולי לשאול המוכר?. צריך להחליף כל 40 אלף אז המצב ממש לא אידיאלי אצלך.

אם זה באמת המצב או שיש ספק הייתי מחליף במוסך שמן גיר רציף בתור התחלה ואחר כך בדיקת מחשב, איפוס התקלה ומעקב.

אגב, זה בוודאות גיר רציף - כלומר מנוע 16 שסתומים, 80 כ"ס ולידית הילוכים יש גם מצב L מתחת ל-D ?

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

כן וודאי גיר רציף דינמיק 2006 16שסתומים. הקטע הוא שהמוסך שבו טופל הרכב הינו מוסף מורשה קיה ברמת גן. לפי היסטוריית טיפולים לא הוחלף שמן גיר. האוטו נוסע די טוב זריז ומהיר רק בקטע של האצה פתאומית זה קורה. והשמן שנצפה על המדיד בהיר כזה. איזה שמן צריך לשים שם והאם זאת בעיה להחליף לבד? היה עוד קטע מוזר. תוך כדי שהרכב מונע ניסיתי לכונן את ההגה ותוך כדי שאני מזיז את ההגה למעלה או למטה נדלקת ההתראה שציינתי בהתחלה. הבנתי שזה כנראה איזה קונקטור או מגע רופף ואכן אחרי שפתחתי גם לצורך פירוק קודנית שהייתה מורכבת נגעתי בכל הקונקטורים באזור ולאחר מכן התופעה נעלמה.

פורסם

לפי מה שאתה מתאר יש איזו בעיה חשמלית כלשהי בטח באזור קופסת הפיוזים לצד ההגה.

כדי להחליף שמן גיר אתה חייב להרים הרכב - בורג אגן שמן הגיר נמצא בחלק האחורי של הגיר וגם זה לא ממש בתחתית הגיר לגמרי אלא בנקודה מעט גבוהה יותר. אולי חברי "כנופיית הטיפולים השוטפים" יעזרו לך.

לגבי שמן גיר, יש פה דיון שלם על מה צריך לשים ומה שמים בפועל בארץ:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?571558

לא בקטע של לבאס, אבל אם לא הוחלף שמן גיר כל כך הרבה זמן אז כדאי לעבואר היטב על כל הטיפולים ולוודא שהכל בוצע ואם לא אז לעשות יישור קו לרכב. בטווח הארוך זה רק ישתלם לך.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

תודה רבה על התשובות. לפי ההיסטוריה כל שאר הטיפולים נעשו בזמן. אחליף את השמן ומשם נראה.אגב צריך משפך מיוחד כדי למזוג את השמן החדש. הרי ממלאים בפתח של המדיד נכון ?

פורסם

לא נכנסים מתחת לרכב שנתמך על ידי ג'ק אלא רק ע"י בוקים. אם תרים רק צד אחד אז לא יתרוקן כל השמן כמו שצריך.

מאלתרים משפך מבקבוק פלסטיק חתוך כלשהו או משפך רגיל וזהו.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

כן, משם ובעיקרון 2 ליטר אם רוקנת הכל - מה שניתן לרוקן.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

היי ניגשתי למוסף פיאט ברחובות במטרה להחליף את השמן גיר והם אמרו לי שיש סבירות של 50% שאם אני אחליף את השמן עכשיו אחרי שלא הוחלף אי פעם ( והאוטו כבר עשה 130000) יכול להיגרם נזק לגיר עד לכדי שהגיר ילך... מה עליי לעשות ... להמשיך ולנסוע כרגיל ? כי הרכב נוסע די טוב...

פורסם

ההמלצה המקורית היתה להחליף שמן-גיר רציף כל 40 אלף ק"מ או 3 שנים, הקודם. אז גם שהאוטו היה חדש למדי לא טופל כך ? אולי לא במוסך פיאט ?

לי אין תשובה לשאלה. אולי שווה להרים טלפון לחיים הבעלים של מוסך שמשון ביהוד ולהתייעץ איתו בנושא.

הייתי מתחיל לבדוק היטב כל הטיפולים שבוצעו לרכב וכל הנוזלים וגם טיימינג מתי בוצע כדי לבצע יישור קו כמו שצריך.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

הבנתי אותך לגבי היישור קו... טיימינג החלפתי ולפי ההיסטוריית טיפולים כל שאר הטיפולים נעשו בזמן . אבל אין שום תיעוד של החלפת שמן גיר ...ולא נראה לי שהוחלף אי פעם כי הבן אדם שקניתי ממנו את הרכב קנה אותו ב 15000 קילומטר וכל הזמן טיפל במקום אחד ... השאלה היא האם זה הגיוני שאם אני אחליף שמן עכשיו ילך לי הגיר או יחמיר..נאמר לי שיש סבירות של חמישים אחוז לזה...

• תוכן חדש...