Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנשים יקרים,

אני מנסה למצוא פיתרון לבעיה הבאה:

לרוב המכריע של הציוד שלי יש שו"ב דרך SNMP, אבל חלק מהציוד ישן והגישה היחידה אליו היא דרך CONSOLE עם טרמינל סרבר.

אני צריך לנטר ערכים מסויימים מהמכשירים הללו, ומבחינה הגיונית זה לא נראה משהו בלתי אפשרי כי המודם "מדפיס" את הערכים במיקום קבוע על המסך כשמתחברים אליו, כך שמכשיר שיכול לדגום את הערך ולהמיר אותו לMIB או אפילו רק לשמור אותו על המחשב המקומי, יפתור את העניין.

לא יודע איך לבצע את זה או אם קיים פתרון כזה בשוק.

תודה מראש לעונים

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

אתה תמיד יכול להשתמש במחשב מקומי.

לחילופין להשתמש במוצרים כגון זה:

תשאול המכשיר ובניית MIB זה כבר עבודה תוכנתית שמישהו צריך לעשות. אני מניח שהספק של תוכנת השו״ב שלך יודע לתת שירותים כאלו.

פורסם

תוכנות השו"ב שלי חינמיות :-)

אני אפילו לא רוצה תשאול של המכשיר, אני רוצה תשאול של המכונה המקומית כי אחרי שמבצעים תשאול ראשוני הערך מתעדכן באופן רץ.

פורסם

אם זה מה שאני חושב שזה (חיבור עם קונסול כמו לנתב/מתג/שרת/תחנת עבודה לצורך הגדרה ראשונית), אז יש את טרהטרם שיודעת לשמור לוגים.

מאמין שמשם אפשר לקחת את הלוג, ולהמיר למה שאתה צריך.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אם אתה צריך MIB מישהו צריך לבנות אותו מהפלט הטורי (בטח מישהו כתב תוכנת open source כזו). אם סתם לקחת את הנתונים ולהכניס לקובץ זה הרבה יותר פשוט. אני מניח שהתחנה המקומית היא לא לינוקס...

פורסם

אביב, אם צריך נרים BSD או לינוקס כלשהו. שום דבר במודם הזה הוא לא קוד פתוח, ומבחינת היצרן הפתרון הוא שתרכוש מודול IP ליחידה שיאפשר העברת נתונים דרך אתרנט ועל הדרך קיבלת שו"ב דרך SNMP TELNET HTTPS וכו'. עולה אלפי דולרים ליחידה.

כרגיל האוף טופיק לא מאכזב והנה יש שני חברים שעוזרים ומתייחסים (תודה לממזר השמן, מחרתיים אני אבדוק את הטרה).

סתם בשביל להבהיר עוד יותר, אני אתן לכם דוגמא לפיתרון "אנושי" שהיה סוגר לי את הפינה:

אם היה איזה עובד שהיה יושב מול המסך ומתחבר דרך הטרמינל סרבר ליחידה, יש שם מקום שמתעדכן בו כל חצי שניה הערך המסויים. העובד רושם כל דקה את הערך שהוא רואה. בסוף המשמרת הוא שומר את הקובץ ובא עובד אחר מחליף אותו (ממשיכים 24 שעות). עכשיו, מתי שאני רוצה אני לוקח את הרשימה הזאת שמורכבת מ 480 קריאות (נגיד שלא יצא להפסקות), מכניס אותה רגע לאקסל ויש לי גרף של המגמה היומית של התמורות של אותו ערך.

אז אמרתי לעצמי, רבאק אין איזה פיתרון טכנולוגי לזה? :twisted:

מספיק שהיה לי משהו שמגדיר במכונה מקומית, לכי לפוזיציה הזאת והזאת במסך ותעשי GET ואז SET בשורה בקובץ טקסט ואני מסודר. אומנם זה משבית לי איזה דסקטופ ישן אבל זה יש, וזמן להתקין BSD גם יש.

פורסם

אני בטוח שלכלים כמו TeraTerm, MobaXterm ודומיהם יש אפשרות לעשות capture לקובץ (לא יצא לי להשתמש בזה). לפי התיאור שלך אתה צריך תוכנית Python שתפרמט את הפלט ותוציא את הנתון שאתה צריך (או פרל ודומיהם).

בלינוקס אפשר לעשות את זה בצורה דיי פשוטה עם פקודות סטנדרטיות שמביאות פלט מפורט סריאלי, מוציאות ממנו רק מה שאתה צריך ומכניסות את זה לקובץ טקסט באיזה פורמט שתרצה. סקריפט לינוקס פשוט יכול לרוץ כל כמה שניות ולעשות לערך append לקובץ טקסט.

לכל איש תוכנה מתחיל או איש system Linux זה קלי קלות.

פורסם

אם יש מישהו שמכיר מי שפנוי לעשות את העבודה ויכול לתת מחיר (עבודה מול חברה עם חשבוניות וכו), שישלח לי הודעה פרטית בבקשה.

• תוכן חדש...