Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האובוגימוביל כמו שחבר הפורום yaari30 אוהב לכנות אותו הוא בעצם יונדאי I800, שנת 2011, אוטומטי עם 163,000 קילומטר וזהו סיכום של שנתיים שהוא בבעלותנו :-D.

הI800 זה בעצם הרכב היחיד בבית שלנו,הוא נקנה לשימוש בעסק התיירותי שלנו כאשר עוד היה לי רכב משלי. רצה צה''ל והחליט לגייס אותי ואני החלטתי למכור את הרכב שלי לטובת שיפוץ הבית וכך בעצם הפך הI800 לרכב העיקרי בבית שמשמש אותנו בעצם לכל מטרה אפשרית.

הרכב נקנה עם42,000 קילומטר לפני שנתיים מחברת "אלבר" שם הוא עבד בהשכרה,יחסית קילומטראז' נמוך מאוד לרכב השכרה. הרכב נקנה אחרי חיפוש ארוך מאוד מאוד בגלל שהיה נדיר בתצורת אוטומט, מה גם שהרכב הספציפי הגיע לארץ כמסחרית סגורה במקור והוסב לנוסעים (פירוט בהמשך).

מאז הוא עבר משהו כמו 120,000 קילומטר אצלנו בעבודה,המון נסיעות לים המלח,ירושלים,למרכז וכו'.

מבחינת אמינות ואחזקה:

הרכב מפגין אמינות גבוהה כיאה לרכב עבודה קוריאני. היו כמה בעיות שוליות-

*הרכב עמד שבוע ללא נסיעה-מת המצבר.

*באותו השבוע שהרכב עמד התייבש אחד מהצינורות במערכת הקירור והתחיל לברוח נוזל קירור מנק' חיבור לראדיאטור-תוקן ע'י החלפת חלק מהצינור.

*הרכב התריע פעם אחת על תקלה כללית (נורת check) מה שלבסוף התברר במוסך כהתרעה לכך שהרכב תודלק בסולר מזוהם/מהול.

*בגלל חוסר מקצועיות של פנצ'רייה ההגה התחיל לרעוד במהירות העולה על 110 והרכב סטה ימינה,לאחר כמה כיווני פרונט ואיזון גלגלים שלא עזרו בכלום התגלה שאחד הצמיגים החדשים שהותקנו מורכב על הצד ההפוך ולאחר שהפכו אותו הבעיה נעלמה.

הרכב מטופל כל 20,000 במוסך יונדאי מיצ'גן טבריה,הלוואי והייתי יכול לספק לכם מחירי טיפולים אבל כל הקבלות נמסרות ישירות לרואה החשבון שלנו ואני לא זוכר בעל פה, מה שכן עלויות האחזקה והחלפים פשוט מטורפות (פנס אחורי 1900 ש''ח,טיפול בסיסי+החלפת רפידות קדמיות+החלפת צלחות קדמיות מעל 3000 ש''ח).

מבחינת ביטוח:

בערך 4500 ש''ח על חובה+מקיף לי ולאבא שלי על שמנו בלבד.

מבחינת אבזור,נוחות וחווית נסיעה:

האבזור של הרכב מאוד מאוד דל-אין מראות בסוככי שמש,אין שלטי נוחות מקוריים,אין תא למשקפיים,אין כיוון אורות,אין משענת יד לנהג,הכל שחור.

הסיפור של הרכבים האלה הוא שהם מגיעים לארץ כרכבים מסחריים סגורים,בארץ הם נשלחים לסדנאות אבזור רכבים. הרכב הספציפי הורכב ב"הרצל רכב" ולאחר מכן עבר כמה שינויים על ידינו אצל "ווליד דזיין ומזגנים". המזגן האחורי,החלונות,התקרה,הרצפה,הדיפונים,המושבים כולם מורכבים בארץ מה שמציג איכות מאוד נמוכה ואיכות הרכבה זוועתית. מה גם שלרכב מאחור קפיצי עלים כיוון שהוא בנוי להובלת סחורה במשקל גבוהה ולא בני אדם מה שהופך את הנסיעה לנסיעה קופצנית מאוד. עם הזמן קפיצי העלים נחלשו וכעת הרכב הרבה יותר נעים מאשר שהיה לפני 120,000 קילומטר.

מושב הנהג די נוח,ההגה קל מאוד ונוח לתמרון עירוני,מחוץ לעיר הוא קל מידי.

מבחינת גיר-מנוע:

לרכב מנוע בנפח 2500 סמ''ק, עם 170 כ''ס ב3600 סל''ד ו45 קג''מ ב2100 סל''ד. גיר אוטומטי בסיסי עם 5 הילוכים.

הרכב דוחף קדימה טוב מאוד,לעולם לא מורגש מחסור בכוח, גם כשהרכב עם 9 נוסעים+מזוודות ושני המזגנים פועלים. חיסרון די מורגש הוא רעש חזק מאוד שנשמע בחלל הרכב כמעט תמיד מהמנוע ומהכביש. חיסרון נוסף הוא הגיר שהוא פשוט מיושן וטיפש, לפעמים נוצר מצב שהוא יתקע על הילוך מסוים ועד שלא תרימו את הרגל מדוושת הגז הוא לא יעביר הלאה.

תוספות שהוספתי:

*רדיו דיסק (הרכב הגיע עם חתיכת זבל שבקושי עבדה)+רמקולים אחוריים 6*9 (אין הכנה או חיווט,סללתי חיווט מ0)+קומפוננט 6.5 קדמי.

*חלונות כהים.

*מושבים מפוארים ריקליינרים מטורקיה (:wink: נניח את המשבר בצד).

*ריפוד בתפירה אישית למושבים הקדמיים.

*הרכב עבר בפנים לתאורת לד מלאה.

*מצלמת רוורס עם מסך 7'.

*ואיך אפשר בלי הדבקה של פרסום העסק על השמשה האחורית ע''י חבר הפורום yotams4.

הרכב יימכר כאשר יגיע ל200,000 קילומטר-עוד קצת יותר מחצי שנה אני מקווה,כנראה יוחלף ברכב זהה.

קצת תמונות של הכולרע:

IMG_20150515_134509.jpgIMG_20150523_041354.jpgIMG_20150613_155042.jpgIMG_20150530_125637.jpgIMG_20150530_185357.jpgIMG_20150530_185348.jpgScreenshot_2015-09-12-19-28-16.jpg

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ולמה הפרסומת על החלון רק ברוסית ? גזענות מתקנת ?

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

מעניין, לא ציפיתי לכאלו עלויות תחזוקה.

דודה שלי (נכה מוסעת) עתידה לקבל את גרסת הנוסעים של הרכב הזה, להבדיל מהגרסה שלך, היא מגיעה עם מושב אחד ליד הנהג, עם מזגן אחורי מקורי, עם מושבים מקוריים מאחור, פנסי ערפל ועוד כמה פיצ'פקעס שאין בגרסה שלך, כמובן שהדיפון האחורי מקורי ולא נראה כמו הרכבה של ילד בן 3.

מטריד נושא התחזוקה, אפילו הפולקסווגן T5 שהייתה לה לא הייתה יקרה כ"כ לאחזקה לדעתי.

מה לגביי צריכת הדלק? זה מעניין.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
הרכב מאד שמור ,למה למכור ?

אין באמת סיבה הגיונית,אני בטוח שהרכב גם ייסע חצי מליון ק''מ כמו גדול אבל משום מה לאנשים יש רצון להתחדש לפעמים.

ולמה כולרע ?

הרכב יחסית בעייתי לעומת רכבים שהיו לנו,בבית התחלנו לקרוא לו כולרע.

ולמה הפרסומת על החלון רק ברוסית ? גזענות מתקנת ?

קהל היעד שאנחנו פונים אליו הם אותם האנשים שעלו בשנות ה90 מברה''מ ומסרבים להסתגל לארץ ישראל-מדברים רק רוסית,קונים רק בחנויות רוסיות,עושים עסקאות רק עם רוסים ולכן זאת הייתה ההחלטה של ההורים שלי. על הרכב שלי למשל הייתה מדבקה גם עם עברית.

IMG_4307.jpg

ולמה להחליף כולרע בכולרע?

לא רואה כרגע אופציה אחרת. ג'מפי אוטומט ומרצדס ויטו מאוד נדיר למצוא וטראנספורטר פוחדים לקנות בגלל הגיר.

מעניין, לא ציפיתי לכאלו עלויות תחזוקה.

דודה שלי (נכה מוסעת) עתידה לקבל את גרסת הנוסעים של הרכב הזה, להבדיל מהגרסה שלך, היא מגיעה עם מושב אחד ליד הנהג, עם מזגן אחורי מקורי, עם מושבים מקוריים מאחור, פנסי ערפל ועוד כמה פיצ'פקעס שאין בגרסה שלך, כמובן שהדיפון האחורי מקורי ולא נראה כמו הרכבה של ילד בן 3.

מטריד נושא התחזוקה, אפילו הפולקסווגן T5 שהייתה לה לא הייתה יקרה כ"כ לאחזקה לדעתי.

מה לגביי צריכת הדלק? זה מעניין.

הרכב שהיא תקבל פשוט מושלם,לקחנו אחת כזאת באבזור מקורי לסיבוב לפני שקנינו את זאת והרכב מעולה. אבזור טוב,איכות הרכבה מצויינת,נוחות מעולה, אבל עדיין יהיה רעש חזק של המנוע.

צריכת דלק יחסית בסדר,ביום רגיל משולב הצריכה תהיה 1/10-11. הצלחתי להוציא במקסימום 1/16.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

ובכל מקרה היא יושבת מאחור אז זה לא ממש משנה, וגם ב5000-6000 ק"מ בשנה זה לא כזה מפריע.

הדבר היחיד שמשלימים ברכב הזה זה דאבל דין נורמלי.

1:16?! זה יותר מנתוני היצרן!

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

כן זה דפוק לגמרי אבל זאת מדידה שיצאה לי,כנראה משהו השתבש בחישוב :lol:

אגב לגבי הדאבל-דין,צריך לנסר את המגירה שמתחת לסינגל דין כדי לדחוף דאבל דין.

פורסם

הלואי שזאת תהיה צריכת הדלק של הרכב. זה יהיה הזוי, שוקלת פי 3-3.5 מהרכב שלי וצורכת בבינעירוני 1:16.

פורסם
*מושבים מפוארים ריקליינרים מטורקיה (:wink: נניח את המשבר בצד).

[ATTACH=CONFIG]437144[/ATTACH]

העסקה כללה גם את המתקינים, או שהפליטים הסורים הגיעו גם לטבריה...:wink:

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

ברכב הבא שלך אתה יכול לקחת בחשבון שעקב תקנה חדשה, רכבים כמו ג'אמפי, i800 וטראפיק כבר לא יהיו יכולות לעבור דיגום בארץ ויהיה חייב לייבא את גרסת הנוסעים למי שרוצה רכב להסעות.

במסחריות הגדולות יותר (טרנזיט, ספרינטר) יהיה עדין מותר לבצע דיגום בארץ.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

וואלה? מעניין מה יעשו כל חברות ההשכרה שקונות את הרכבים האלה בכמויות.

• תוכן חדש...