Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

יש לי סיאט איביזה שנת 2012, יש ברכב תופעה שברגע שאני מפעיל מזגן והוא על סירקולציה פנימית, אחרי כמה זמן של נסיעה פתאום אני מגלה שהכפתור האדום שמסמן שזה על סירקולציה פנימית כבוי והמזגן מפסיק לעבוד על סירקולציה פנימית, ואז אני צריך ללחוץ על הכפתור כדי שזה יחזור לעבוד על סירקולציה פנימית.

למשל בימים אלו של האובך, מבאס פתאום לגלות שהמזגן מכניס אוויר מבחוץ, שלא לדבר על זה שזה מטנף את הפילטר אוויר.

האם זאת תקלה? או שהמזגן מתוכנת להפסיק סירקולציה פנימית כדי להקל או משהו כזה?

אשמח לתשובות, תודה.

פורסם

על איזו טמפרטורה אתה קובע את המזגן כאשר זה קורה?

יש בקרות אקלים שאםאתה קובע להם טמפרטורה לדוגמה 25 מעלות, אבל בתוך הרכב לדוגמה 16 מעלות, אז הבקרת אקלים מעבירה לסירקולציה חיצונית אוטומטית, על מנת לחמם את החלל הרכב ולא להמשיך לקרר אותו.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

זאת לא תקלה. גם אצלי זה ככה ב-דגם 2014. אחרי 20 דקות של נסיעה, זה עובר לבד מסירקולציה הפנימית לחיצונית. ואחרי שאני לוחץ שוב על הכפתור, זה נשאר בפנימית ולא משתנה יותר. מצד שני, המסנן לא נותן לאוויר עם האבק להיכנס לתוך הרכב.

בנסיעה אחורנית, זה עובר לבד לסירקולציה הפנימית דווקה, ללא שום אינדיקצייה בכפתור. ויש עוד דברים כאלה ללא היגיון. למשל בנסיעה אחורנית, כשהאורות דולקים, נדלקים שני הפנסי ערפל מקדימה גם. שלא לדבר על אורות במצב "0" שהם דלוקים כל הזמן...

זה היה ככה מהיום הראשון, וכמובן שאינני מוצא שום היגיון בפעולות הללו.

פורסם

"לחמם" את החלל הפנימי, אפשר בעזרת הפסקת פעולת המדחס לכמה שניות. זה חוסך גם דלק. אבל זה לא המקרה כאן, עם בקרה ידנית.

כמו שאמרתי, אני לא רואה היגיון ב"תופעות" הללו.

אולי מישהו אחר חושב שיש בזה תועלת כלשהיא?

פורסם

האם אתה נשאר באותו מצב לגבי בורר הפתחים? אצלי בגולף עם קלימטיק אם אני מעביר ליציאת אוויר לחלון קדמי אז הוא יוצא לסירקולציה חיצונית. גם אם מעבירים לרוורס אז הוא משנה מצב מחיצוני לפנימי.

פורסם

חווה את אותה בעיה עם סקודה פאביה בורר ידני

, אני מפעיל סירקולציה ואחרי פרק זמן לא מוגדר(אינו קבוע) המזגן עובר להכנסת אוויר מבחוץ.

פורסם
זאת לא תקלה. גם אצלי זה ככה ב-דגם 2014. אחרי 20 דקות של נסיעה, זה עובר לבד מסירקולציה הפנימית לחיצונית. ואחרי שאני לוחץ שוב על הכפתור, זה נשאר בפנימית ולא משתנה יותר. מצד שני, המסנן לא נותן לאוויר עם האבק להיכנס לתוך הרכב.

בנסיעה אחורנית, זה עובר לבד לסירקולציה הפנימית דווקה, ללא שום אינדיקצייה בכפתור. ויש עוד דברים כאלה ללא היגיון. למשל בנסיעה אחורנית, כשהאורות דולקים, נדלקים שני הפנסי ערפל מקדימה גם. שלא לדבר על אורות במצב "0" שהם דלוקים כל הזמן...

זה היה ככה מהיום הראשון, וכמובן שאינני מוצא שום היגיון בפעולות הללו.

לחלק מהדברים יש היגיון. כאשר אתה נוסע ברוורס והמזגן דולק הוא עובר אוטומטית למצב סירקולציה פנימית בכדי למנוע שאיבת גזי הפליטה מהאגזוז לתא הנוסעים.

איזה כייף לי :)

פורסם

גם אצלי יש את התופעות המתוארות שפותח השרשור חווה בסיאט איביזה,

חשבתי שמשהו ברכב לא בסדר, כששאלתי במוסך (לא משנה איזה),

הם אפילו לא ידעו או הכירו את התופעה.

so far so good so what

פורסם

כבעל איביזה אני מכיר את הנושא. מדובר בפונקציה בטיחותית כדי למנוע ירידה של כמות החמצן ועייפות הנהג לאחר נהיגה ממושכת עם אוויר ממוחזר.

חשוב להכניס אוויר טרי מדי פעם ומכיוון שלנו הנהגים קשה לזכור זאת, היצרנים הכניסו את זה באופן אוטומטי לפונקציית המזגן.

S60 Rdesign

• תוכן חדש...