Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רק שאלה:

יש לי פטישון בן שנה ו-3 חודשים שהחליט "להרים ידיים".

פחמים חדשים לא פתרו את הבעיה - הוא ממשיך להוציא ניצוצות חזקים מאיזור המגע (למרות ליטוש ויישור + ניקיון) ולא מסתובב כראוי.

איך ניתן לבדוק האם המנוע עצמו פגום או שמה מדובר בחלק אחר ?

ככה נראה המנוע מבפנים (כמובן שיש לו גם שדה מגנטי מסביב עם כמה חוטים מחוברים אליו)

yakor-dlya-perforatorov-hitachi-dh24pb3-dh24pc3-dh24pm.jpg

לציין כי למיטב ידיעתי ההדק של הפטישון אלקטרוני.

ישנם מקרים שניתן להזמין חלקים מאיביי במחיר ששווה לשקול אותו (עד 200-250 שח למנוע חדש) ולהחזיר את הפטישון לעבודה כמכשיר גיבוי.

בינתיים קניתי היום פטישון חדש של בוש 2-26DRE כך שלא מדובר על תיקון לחוץ בזמן (אם יש אופציות אחרות להציע...).

נ.ב.

הגעתי במקרה לחנות בעיר רחובות למישהו שמתעסק בליפוף מנועים וכד'. קניתי ממנו פחמים לפטישון וגם ראיתי שהוא מתקן מגוון עצום של כלי עבודה. מדובר בחנות מאוד וותיקה\ישנה וגם לפי המראה נראה שמדובר בחנות מהסוג של "פעם" כמו שחלקנו אוהבים.

לשאלתי איזה כלי אמין כדאי לקנות הוא ענה: כל הכלים מתקלקלים - אבל עדיף לקנות של "בוש" כי השירות של "לדיקו" ומחירים החלפים שלהם משתלמים וככה אתה יכול לתקן את הכלי. בכל היתר (למשל: מקיטה, דוולט, היטאצ'י וכד') מחירים החלפים כ"כ יקרים שאין בד"כ כדאיות תיקון אם מנוע למשל הולך, פשוט לזרוק את הכלי לפח.

תודה :)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

המקום נקרא "ליפוף שדות" ברחוב הרצל 53 ברחובות.

http://www.d.co.il/34935250/29490/

הגעתי אליו דרך המלצה של חנות חומרי בניין כלשהי, וגם ברחוב עצמו כששאלתי ידעו על מי אני מדבר. נראה שמדובר בחנות מאוד וותיקה- והזמן עמד בה מלכת. מסוג החנויות "של פעם" ולא המעבדות המפוארות שיש כיום. נראה שעם הידע והמקצועיות קשה להתווכח. נכנסו ויצאו מספר לקוחות בכמה דקות שהייתי שם - מסוג הלקוחות הקבועים של מקומות מהסוג הזה (בעלי מקצוע שמתקנים כלים שמתקלקלים להם וכד').

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מכל הויכוח המלומד, לא הבנתי אם אני חייב לרוץ לחשמלאי שיתחיל לבדוק לי הארקות בבית?

או להיפך - הכל סבבה ואפשר להמשיך בחיים?

אגב - ה"זצים" לא נעלמים אחרי מגע חד פעמי (לא מאמין שמדובר בחשמל סטטי).

לצורך העניין כשנגעתי בהליכון בעודי יחף ועומד על הרצפה, הרגשתי כמה פעמים זרם חשמלי.

אותו כנ"ל עם המחשב הביתי - שנגעתי בו בעודי עומד עם ברכיים חשופות על הרצפה, וכשנגעתי בחלקים מסויימים של המחשב מבחוץ.

לגבי השכן/רשת חשמל - יש מה תאכלס לעשות עם זה? (בהנחה ואני לא בקשר עם השכן, או אם הוא טוען שהמזגן תקין לחלוטין)

בברכה!

יונתן.

פורסם

1. לגבי ה"זצים" - זו התחשמלות.אל תיקח סיכון ופנה לבעל מקצוע.

2. לגבי נפילות המתח - כשיגיע בעל המקצוע לסעיף 1 תתייעץ איתו.זה לא דחוף ברמת הבטיחות ואכן אתה בסוג של בעיה מול הדייר.תבדוק עם יתר השכנים אם הם חווים את אותה התופעה של נפילת המתח כאשר אותו מזגן נכנס לפעולה.

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם (נערך)
מכל הויכוח המלומד, לא הבנתי אם אני חייב לרוץ לחשמלאי שיתחיל לבדוק לי הארקות בבית?

או להיפך - הכל סבבה ואפשר להמשיך בחיים?

אגב - ה"זצים" לא נעלמים אחרי מגע חד פעמי (לא מאמין שמדובר בחשמל סטטי).

לצורך העניין כשנגעתי בהליכון בעודי יחף ועומד על הרצפה, הרגשתי כמה פעמים זרם חשמלי.

אותו כנ"ל עם המחשב הביתי - שנגעתי בו בעודי עומד עם ברכיים חשופות על הרצפה, וכשנגעתי בחלקים מסויימים של המחשב מבחוץ.

לגבי השכן/רשת חשמל - יש מה תאכלס לעשות עם זה? (בהנחה ואני לא בקשר עם השכן, או אם הוא טוען שהמזגן תקין לחלוטין)

לא חשמל סטטי ולא נעליים! ! !

לגבי הזצים (איזו מילה מוזרה לרשום ) אני לא בטוח ב 100 אחוז אלא במיליון אחוז שזאת חוסר הארקה!

לצורך התאוריה - אם חו"ח בתוך המחשב הנ"ל שתיארת או בתנור, יום אחד במקרה ,אחד מכבלי הפאזה יגע בקו ההארקה ואתה תיגע יחף או לא יחף בשילדה (שהיא בעצם חלק מהגוף המוארק ) אתה עלול לא עלינו לחטוף חזק.

ידוע שהרבה דירות שכורות ישנות כגון זאת שאני גר בה אינן מחווטות כיאות, בלשון המעטה, וגם לי שכאשר נכנסתי לדירה, בכל נגיעה במחשב סבלתי מאותה תופעה. אפילו אם הייתי נוגע במסך עצמו שהיה לי אז מסך crt הייתי חוטף זרם קטן. שלא לדבר על לגעת במארז המחשב עצמו.

חשמלאי מוסמך הגיע ובתמורה ל כמה שקלים( ע"ח בעל הבית ) הוסיף גיד הארקה לתעלה (זה היה החדר היחידי בבית ללא הארקה ) וראה הפלא ופלא- אין זרמים ולא זצים ולא כלום!

ולכן,

אם תרצה אסביר בכייף מדוע בכלל אתה חוטף את אותם זצים? מה הסיבות לכך ולמה הארקה מונעת זאת?

אבל תשכיל להזמין חשמלאי שיאריק את הבית ויפה שעה אחת קודם.

עריכה אחרונה על ידי rafi_vk
התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

רפי,

תוכל להגיד מה בערך עלות של פרוייקט כזה?

(שאדע פחות או יותר כמה קשה יהיה לשכנע את בעל הבית לבצע את העבודה)

בברכה!

יונתן.

פורסם

כן.

אצלי הוא בא הוסיף חוט הארקה לא ארוך במיוחד כי זה היה רק חדר אחד. מחיר 200 שקל. זה היה לפני הרבה שנים- משהו כמו 2009.

אני משער שהיום זה בטח יעלה טיפה יותר למקרה שלי כמובן.

אני יכול להגיד שהוא עבד על זה פחות משעה קלה.

כל מקרה לגופו .

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

1. תקין ונורמלי לחלוטין. מורגש יותר בבניינים ישנים.

2. נורמלי. חפש שרשור בנושא מלפני כמה שבועות. קשור לחיווט נקודת המאור שלך.

3. נורמלי. קורה בעיקר בנורות לד זולות של יצרנים עלומים.

4. לאחר שהסברת שמדובר בתחושת התחשמלות בכל מגע ולא רק במגע הראשון ככל הנראה ההארקה בדירה לא תקינה. סביר שמנותקת לחלוטין.

פורסם

עדכון קצר אחרי ביקור חשמלאי (ראשון) בבית,

אכן ההארקה הייתה מנותקת לחלוטין מהלוח (ה' ישמור), מסתבר שהיא הייתה מחוברת לצינור מים ישן של השכנים, שכנראה עשו שיפוץ והחליפו לפלסטיק.

למזלי נמצא צינור חלופי שעדיין מחובר (ועשוי ברזל), אז הנושא טופל חלקית.

חלקית - כי עדיין נותרו בערך מחצית מהשקעים שמשום מה לא מוארקים (למרות שיש גיד שלישי). כנראה צומת הארקה בבית שנותקה במהלך שיפוץ.

אשמח להמלצות - כיצד הכי קל לאתר את הצומת הזאת (כמעט ואין קופסאות חיבורים עגולות בחלק העליון של הקירות, אז קשה להתחקות אחרי המסלול של הכבל).

לגבי 2, הבנתי שזה קורה כשהסוויץ' של המנורה קוטע את ה-0 ולא את הפאזה. (ואז בעצם הפאזה ממשיכה לספק חשמל למנורה, והקבל הפנימי במנורה צובר מתח ופורק אותו כל כמה זמן בהבזק קל).

לגבי 3 - הבנתי שייתכן שגם כאן הסיבה דומה (פאזה מחוברת, 0 נקטע במתג).

לגבי הסעיף ה-1 שכחתי לשאול, אנסה לשאול את החשמלאי הנוסף שכנראה יגיע לטפל בשקעים הנותרים...

בכל מקרה תודה רבה על הערת התשומת לב, והאזהרות!

אעדכן בהמשך איך הנושא נפתר סופית.

בברכה!

יונתן.

• תוכן חדש...