Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מתעניין לגבי חבר - האם יש מצב של מימון מלא לרכב חדש ע"י המדינה לנכה 100%? כלומר, שהרכב לא יעלה לנכה בכלל? או שבכל מקרה יש רק פטור מכל המיסים (משהו כמו 116% מיסוי)על הרכב?

...קצת הלכנו לאיבוד בשלל המידע שמופיע באתר ביטוח לאומי.

ציטוט:

עלות הרכב כולו היא במימון המוסד לביטוח לאומי, וכל הטיפולים השנתיים ישולמו לנכה כנגד חשבונית מס.

*הערה: המוסד לביטוח לאומי אינו מעניק רכב בבעלות מדינה, אלא בתנאים זהים לאלו של משרד הביטחון, והבעלות על הרכב היא של הזכאי.

עריכה אחרונה על ידי thebaron

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

עד כמה שידוע לי, הפטור הוא ממסים בלבד. מחיר הרכב נטו- על חשבונו.

כאשר הוא ימכור את הרכב אחרי 4 שנים ערך הרכב כמשומש אמור להיות דומה לערך רכב חדש ללא מסים (מאותו סוג), כך שהכסף שיקבל מהמכירה יממן (בערך) את קניית הרכב החדש.

זה תקף לרכב פרטי. לגבי וואן הכללים אחרים.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

האם פניתם לחברת אבזור מכוניות להתייעצות? אשמח להפנות אותך, יידעו למסור לך את כל המידע וללוות בכל הליך רכישת והתקנת הרכב.

פורסם

אם הוא נוהג הוא לא חייב וואן, ראיתי נכים נוהגים גם על רכבים כמו פורסטר או מיניוואנים אמריקאיים,

אבל אכן הרוב נוהגים על T5 (טרנספורטר, שכבר לא זמין למכירה בארץ), פעם היו על סוואנות ועל פורד אקונליין,

וכן מתקינים מעלית צד ואביזרים מיוחדים לנהיגה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם הוא נוהג מכיסא הגלגלים, או יש לו כיסא ממונע כבד, הוא חייב ואן, כי הכיסא אמור להכנס איתו לחלל הרכב, ולזה חייבים מעלית, ורק ואן מספיק גבוה כדי לשבת בתוכו על כיסא גלגלים.

רכב שאינו ואן מאפשר אחסנת הכיסא על הגג (כיסא מתקפל) או בתא המטען (לא כיסא כבד משקל), כאשר הנכה חייב לעבור מהכיסא אל מושב הרכב מבחוץ.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

לפעמים הביטוח לאומי נותן גם הלוואת גישור לרכב + האישור לפטור ממס ומכס.

בנוסף - כלל המתקנים הנוספים לרכב להתאמה לשימוש הנכה - גם ממומנים ע"י הביטוח הלאומי.

צריך לדבר עם המחלקה האחראית לרכב רפואי, ולרשום את כל הנהלים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

כל הכבוד שאתה עוזר לחבר.

כתבת שיש לו יכולת לנהוג, אני מבין שאין לו רישיון. אבל הוא כשיר ללמוד נהיגה.

כמובן זה לא מה שאני או אתה מבינים, אלא צריך לעבור וועדה מיוחדת לכשירות נהיגה.

אל הוועדה מופנים דרך הביטוח לאומי. אם אני זוכר נכון.

בנוגע לשאר הדברים שכתבת: מעלית, מתקן הרמה, מתקן עגינה לכיסא גלגלים ברכב וכל השאר - זה במימון הביטוח הלאומי.

בתנאי שיש לו ניידות כמובן. נכות רגילה לא מספיקה.

אם הוא מתנייד באמצעות כיסא גלגלים ממונע אז יש לו ניידות.

הוא יכול להחליט לעשות הכל לבד, או להיעזר בחברות אבזור. תלוי איך הוא מעדיף.

חברות אבזור ישמחו לעשות הכל עבורו. אבל אתה מבין שהן לא עושות זאת בלי אינטרס.

אם הוא החליט לבד - מתחילים בפנייה לביטוח לאומי במקום המגורים, מחלקת ניידות.

משם הכל מתקדם שלב אחר שלב.

זימון לכשירות נהיגה, התאמת מגבלות אם הוא צריך (גז חשמלי ביד, תפוח בהגה, אולי אבזור אחר)

לאחר מכן הוא יקבל אישור ללימוד נהיגה, ילמד עם מורה מטעם הביטוח הלאומי, ובסופו של דבר יקבל רכב עם כל האבזור שהוא צריך.

גם כאן יש עזרה במימון רכישת הרכב.

הלוואה מטעם הביטוח הלאומי שהופכת למענק. או לקחת הלוואות ללא ריבית

מהקרן להלוואת ללא ריבית (יש מידע באינטרנט).

כל זה בהנחה ועוד אין לו רישיון נהיגה. אם יש לו אז אולי התהליך יהיה קצר יותר.

אם יש עוד שאלות, בשמחה.

בהצלחה

פורסם

פירוט יפה.

תיקון קטן ותוספת: לא גז חשמלי אלא מנגנון מכני שבו זרוע אחת פועלת כנדנדה ולוחצת על דוושת המצערת במשיכה ועל דוושת הבלמים בלחיצה.

ושלושת החברות העוסקות בכלי רכב לנכים הן: אצ"מ, תמ"ן והידרופיקס. כולן ממוקמות במרכז הארץ אולם יש להן סניפים בערים נוספות.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

יש עוד חברה שנקראת איזי משהו (אני כבר לא זוכר, כי היא לא כל כך מוכרת).

סניפים של תמ"ן ואצ"מ יש גם בבאר שבע. מניח שיש גם באיזור הצפון.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני מקווה שאתה לא מתכוון לאיזי-לוק.

זה מנגנון (שכנראה כולם משתמשים בו) כדי לקבע כיסא גלגלים לרכב.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

תודה לכולם.

החבר בהחלט יפנה לאחת החברות הללו, אך מכיוון שהן בעלות אינטרס, רצינו קודם לקבל מידע ראשוני ולא ללכת "על עיוור". ועדיין לא קיבלתי תשובה האם ישנו מצב שהרכב ממומן לגמרי ע"י המדינה...

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

עד כמה שידוע לי, הביטוח הלאומי מממן רק את מיסי הרכב הפרטי (לפי רמת הנכות) ואת הואן במלואו.

ההבדל ביניהם: הרכב הפרטי הוא רכוש הנכה ולעומתו הואן שייך לביטוח הלאומי.

אישור לואן מקבלים רק אם סוג ורמת הנכות מצדיקים וזה דורש ועדה רפואית במשרד הבריאות.

כמו שכבר נכתב קודם, יש להסדיר את עניין הנכות והניידות.

עד 27.1.2020 אני עסוק

• תוכן חדש...