Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אסי m13a זה טרום vvt

ג'ימני vvt זה m13aa

הדנסו מאוד קוסם לי..

לא יודע מאיפה אתה מביא את האינפורמציה השגויה הזו.

Vvt זה M13A

טרום Vvt זה G13b

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

Vvt זה M13A

טרום Vvt זה G13b

וחלק מדגמי סוזוקי (אלטו ולדעתי גם הספלאש)

מיוצרים בהודו ע״י מרוטי. לקנות OEM שלהם נשמע כאלטרנטיבה שפויה.

פורסם

Vvt זה M13A

טרום Vvt זה G13b

פעם שנייה בשרשור שאני יוצא חומוס, M13AA זה המנוע שהרכיבו בסוזוקי ספרד החל מ10/2005, זה אותו M13A בעצם שקיים ביפן מ2001.

בקיצור ₪455.98 לזוג מקוריים של סוזוקי-מרוטי-הודו לעומת ₪607.81 של DENSO יפן

זה משוגע מצידי לחשוב שהיפניים עדיפים?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

כאמור, הייתי הולך על דנסו.. אישית אני לא רואה איך תוצרת הודית טובה מתוצרת סינית. נסעתי בהודו על כמה רכבים תוצרת מרוטי, האלטו שמגיעה אלינו זה דובדבן לעומת מה שהם מייצרים לשוק המקומי

יום טוב גם לך

פורסם
יצאת חומוס בשלישית, המחיר של ההודים זה לזוג.

די נו אין מצב

"SUZUKI OEM IGNITION COIL SJ413 SJ410 JIMNY SAMURAI SIERRA GYPSY DROVER BALENO"

בתמונה רשום בפירוש "QTY 1"

איפה ראית בLISTING שזה זוג?

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
כאמור, הייתי הולך על דנסו.. אישית אני לא רואה איך תוצרת הודית טובה מתוצרת סינית. נסעתי בהודו על כמה רכבים תוצרת מרוטי, האלטו שמגיעה אלינו זה דובדבן לעומת מה שהם מייצרים לשוק המקומי

למרות שאלטו זה פחנוע שעולה בארץ פי 3 ממה שהוא עולה בהודו, לא שמעתי שהקוילים שלו נמסים או גורמים לחוסר סחיבה.

אל תזלזל בהודים, יכולים ללמד אותנו דבר או שניים על ייצור מכוניות.

וזה שקוילים עולים פי 3 אצלנו זה כי שם עלויות הייצור זולות יותר ואין מכסים על ייצור מקומי.

פורסם
60 דולר ליחידה כפול שתיים זה 457₪ כולל משלוח.

המחיר בארץ זה 600₪ לאחד.

נו זה מה שאני רשמתי בדיוק:

בקיצור ₪455.98 לזוג מקוריים של סוזוקי-מרוטי-הודו לעומת ₪607.81 של DENSO יפן

455 לזוג הודים, או 607 לזוג יפנים

זו ההתלבטות

פורסם (נערך)

מתחיל מהסוף (כי הרבה מכם לא יגיעו עד סוף ההודעה, אז אני מתחיל בנקודה הכי חשובה) תודה ע-נ-ק-י-ת לאסף, בנאדם באמת משכמו ומעלה.

בלי לדבר, בלי למצמץ, בלי לבקש שום תמורה פשוט מודיע "אני ליד האוטו, תרד".

ככה זה נראה מקרוב: IMG_20150819_171208.jpg IMG_20150819_171214.jpg

אין מספיק מילים נרדפות ל"תודה" בשפה העברית כדי להביע את הערכתי. אז פשוט תודה. :)

הלאה לחלק הטכני והמשעמם (מי שלא רוצה לקרוא חפירה באורך הגלות, הנה הגרסה הקצרה: תקנו רק מקורי, חליפי זה השטן!)

לפני שבוע בערך החלה הבעיה שתיארתי בתחילת השרשור, מה שגרם לזה שהזמנתי זוג סלילי הצתה של DENSO-יפן מגרמניה.

בינתיים עם כל יום שעובר הבעיה מחמירה, אתמול הגעתי למסקנה שאני לא רוצה לשחק רולטה רוסית ולהמר מי יגיע קודם - הסלילים או חשבון על החלפת ממיר. (שעולה פי 20 ממה שאני מנסה לחסוך פה)

בקיצור, אין ברירה, חייב לקנות סליל תחליפי חדש רק לבינתיים, רק עד שיגיע המקוריים.

מחיפושים במרשתת הבנתי שהתקלה ככל הנראה גם גרמה לדילול מסוים של דלק בתוך שמן המנוע ולכן כדאי להחליף גם אותו ביחד עם הפילטר.

ואם פותחים הכל, אז גם פלאגים יוחלפו לאלתר, כדי שכל מערכת ההצתה תהיה חדשה, שקט נפשי לעוד הרבה הרבה שנים.

OH BOY WAS I WRONG

מפה לשם, הגיע אלי אסף (התותח!) והחליף לי פלאגים, שמן, פילטר וגם את הסליל הישן (להזכירכם, סליל אחד בן כמה חודשים של BREMI וסליל אחד מקורי של DENSO בן 8 שנים ו110,000ק"מ)

זה בכל אופן היה הניחוש שלי, הרי איפה ההיגיון שהלך הסליל החדש ולא הישן? למה שזה יקרה?

WRONG בפעם השנייה

יצאתי מהעבודה לכיוון בית אימי והופ.. הבעיה חזרה. כאילו לא עשינו כלום. כאילו אין לי מערכת הצתה חדשה מ-א' ועד ת'.

שעתיים לאחר מכן, אחרי שהאוטו נח מעט התכוננתי לנסיעה הביתה (חשבתי לטפל בזה מחר בבוקר) והוא בכלל לא מניע. (כאילו מניע, אבל חצי.)

8 בערב, חושך, שולח סמיילי עצוב לאסף ותוהה מה הלאה. "אני ברעננה, תעדכן אותי, מקסימום אני חוזר לנתניה" (כאילו עד עכשיו לא עזר לי מעל ומעבר, כן?)

יאללה, כמה קשה זה יכול להיות. משנס מותניים ועם ראצ'ט קטן ופנס בשקל-תשעים מחליף את הסליל הכמעט-חדש (בן חודשיים, BREMI) בסליל הישן שפורק לפני כמה שעות ( DENSO, בן 8 )

הרכב חזר לחיים! :ok:

אבן ירדה מהלב, תוך כדי שאני תוהה על מה בדיוק לקחו לי פה 200-ומשהו שקל עבודה (לפני כמה חודשים) על משהו שאני, בלי שום ניסיון בדברים האלה.. עשיתי תוך רבע שעה? כנראה הגיע הזמן להחליף מוסך

נכון לרגעים אלו אני עם סליל אחד מקורי עתיק, וסליל חדש של BREMI שבעזרת השם ישרוד עד שיגיעו DENSO מגרמניה. (אם כי אני לא אופטימי)

איך אומרים? קמצן משלם פעמיים?

ניסיתי לחסוך כמה שקלים לפני חודשיים-ומשהו כשהחלפתי סליל, הכניסו לי את כל האלמנט על ההחלפה, ובסוף החרא הזה מתקלקל אחרי סה"כ 2000 קילומטר. פשוט בושה וחרפה.

ולא תגידו שהוא עלה מאה שקל, ₪548 שילמתי כמו מניאק, פשוט כי לא בדקתי את הנושא לפני שנכנסתי למוסך.

אם הגעתם עד כאן אני באמת מתנצל אם ההודעה נשמעה מעט מתלהמת (וארוכה, בכללי), אכלתי כל כך הרבה חצץ היום שהייתי חייב לבטא את זה בכתב.

אני באמת מקווה שתלמדו מהניסיון שלי ולא תתפתו לחסוך כמה גרושים עם חלקים תחליפיים שלא שווים כלום (כבדרך אגב, כשהתקינו לי אותו ב₪548 לא אמרו מילה על תחליפי שטוב לחודשיים, היית בטוח שבמחיר כזה אני מקבל מקורי, כמה נאיבי מצידי..)

בברכת ערב טוב

-N

עריכה אחרונה על ידי NINJMNKY

פורסם

הייתי בודק מערכת הזנה לסליל, קצרים נתקים טעינת יתר וכל מה שקשור. הבעיה שלך אומנם נפתרה אך הבעיה האמיתית לדעתי קיימת . מדוע נשרף סליל חדש?

תבדוק רגולטור רקטייפיר ואלטרנטור לפנח ואחרי המיישר!!! משהו נשמע לי לא טוב.

• תוכן חדש...