Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין ברכבים רק בימים האחרונים אני מנסה לברר. אז סליחה על השאלות. למה אני צריך להחליף משאבת מים, מחזירי שמן? זה לא כתוב בספר היצרן.

והרצועות לא הכוונה לרצועת טיימניג הכוללת מותחן וגלגלת?

ותוכל לרשום איך הגעת ל 2000?

תודה

פורסם

זה לא כתוב בספר היצרן כי לא צריך להחליף אם תקין.

יש כאלה שרוצים להחליף בכל מקרה, כדי "לחסוך" בעתיד על עבודה של החלפת משאבה כשתתקלקל.

הרי צריך לפרק טיימינג בשביל להחליף את המשאבה.

לא שמעתי אף פעם על איזה קשר בין החלפת טימינג למחזירי שמן.

פורסם
תשאל באיזה שמן ופילטר שמן הם משתמשים(חברה, צמיגות, סינטטי מלא או לא וכו') ואז תשאל גם "האם זה הסיני?".

המוסכניק יבין על מה אתה מרמז, אחד שמשתמש בחלפים זולים יגיד לך "זה רגיל" או "טוב".

ואחד שמשתמש בחלפים איכותיים, יפרט על זה ויסביר לך שזה "לא הסיני" או "לא הזול".

תשאל מהם גם אם הם מוסך מורשה מטעם משרד התחבורה. כנראה שהם משתמשים בחלפים איכותיים בלבד.

היי,

מה הקשר?

אם הוא מורשה משרד תחבורה לשימוש בחלפים איכותיים.

ולא העיקר אם זה סינטטי מלא או לא, העיקר חברה איכותית שתעמוד בתקנים.

רועי

פורסם

אז לאחר שיחה עם שלושה מוסכים מורשים קיבלתי את המחירים הבאים לעבודה הבאה:

1. שמן

2. מסנן שמן

3. מסנן אויר

4.מסנן מזגן

5. נוזל בלמים.

6. טיימניג הכולל רצועות. מותחן ובורג גלגלת.

מוסך 1- 3000

מוסך 2 - 2600

מוסך 3- 2200.

כולם מוסכים מורשים.

מוסך 3 אמר לי בנוסף שאני לא בהכרח חייב לרוץ ולעשות עכשיו טיימניג. אני יכול לחכות עוד שנה. ולהגיע ל 105000. כי עדיין אין לי 5 שנים או 120000קמ. רק בדצמבר יהיה 5 שנים.

ללא טיימניג 720 ש"ח. הכל כולל מע"מ.

נראה לי שהפערים מוסך 3 למוסך מורשה משרד הבטיחות מתחיל להיות זניח. מה אתם אומרים?

פורסם

אל תחסוך, 5 שנים הם לא מדע מדויק , במקרה גם לי יש פורד פוקוס כמו שלך , רכשתי אותה עם 88 אלף ק"מ , הרכב שנת 2008 (הגיע לארץ ב2007) וקניתי את הפוקוס שלי בסוף חודש דצמבר שנה שעברה. זאת אומרת שהרכב עבר 8 שנים ללא החלפת טיימינג. הבעלים הקודם חשב שצריך לחכות ל120 אלף ק"מ .

באותו רגע קיבלתי שוק ולאחר כמה ימים ביצעתי טיימינג במוסך מורשה , עלה לי 2200 שקל.

עדיף שקט נפשי ולא לחיות על הספק.

יפני זה הכי אחי

פורסם

עוד שאלה. שמתי לב בספר הרכב שכתוב שיש לעשות כיוון שסתומים כל 120000 או 5 שנים כמו רצועת הטיימינג? אם אני עושה טיימניג כדאי לעשות גם את זה.? או שניתן לחכות שוב בגלל שרק עוד 4 חודשים אגיע ל 5 שנים. כמה דבר כזה אמור לעלות? במוסך רגיל או מורשה?

פורסם

אתה תעשה מה שמאפשר לך הכיס לעשות אבל כמובן שאם תחליט לא לעשות טיימינג אז לפחות תבדוק ויזואלית מה מצב הרצועה או יותר נכון תן למישהו שמבין שייסתכל עליה ויסובב את המנוע ישנית על מנת להביט על כולה ולבחון שאין בה סדקים או קרעים גם על החלק החיצוני שלה וגם על הפנימי ומשם פשוט תחליט מה אתה רוצה לעשות.

מעבר לכך הטיפול הקטן הזה ללא טיימינג יוצא יקר לפי המחיר שכתבת. 720 שח על עבודה וחלקים שעלותם לא יעברו את ה 300 שח למקורי לדעתי האישית יקר.

• תוכן חדש...