Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בעוד כ 1000 ק"מ הרכב שלי מגיע ל 90,000 ק"מ (4 שנים ו 8 חודשים). קניתי אותו ב 78,000 ק"מ.

מהו הטיפול התקופתי שאני אמור לעשות ? מהו הטווח של העלויות? ואילו מוסכים מומלצים יש באזור פ"ת שאתם ממליצים עליהם.

תודה מראש

פורסם

שמן ופילטר שמן, פילטר דלק,פילטר אוויר,פילטר מזגן מצתים.

יעלה לך בסביבות 300 ש"ח החלקים, העבודה תלויה במוסך עצמו.

פורד מונדיאו בורח מהטראומה של הפונטו הקסם שבמכוניות!!!

פורד פוקוס מנוע 2.0 אוטו מצויין חלום של אוטו!!!

אני החלטתי פורד זה הרכב שילוו אותי כל החיים!!!

פורסם

רצועת טיימינג כל 5 שנים או 120 אלף מה שבא לפני.

קיט טיימינג 380 שקל, סט רצועות חיצוניות 195 שקל, עבודה 450 שקל .

ללא מע"מ

טיפול רגיל

מסנן אוויר 65 שקל, שמן 180 שקל, מסנן שמן 70 שקל, פלגים 156 שקל, עבודה 160 שקל

כנראה כולל מע"מ

מההיסטוריה של פורד פוקוס שלי, לא מוסך יבואן.

פורסם

תודה.

זאת אומרת שכבר עדיף לי בטיפול בחודש הבא זה כבר לעשות בנוסף לטיפול הרגיל גם טיימניג.

עדיף כל מוסך מורשה רק לא של היבואן ? יש המלצות באזור פתח תקווה.?

פורסם

לדעתי לעשות בטיפול הבא את הטיימינג (105 אלף)

מוסך יבואן יקר, בדרך כלל מוסך רגיל יעלה 30% פחות עם חלפים ונוזלים באותה רמה.

תזהר ללכת למוסך זול שמשתמש בחלקים סינים ושמנים באיכות ירודה.

פורסם

כשאתה אומר מוסך רגיל את מתכוון למוסך מורשה מטעם היבואן.? לא מוסך היבואן למשל מוסך מוטורס הוא מוסך היבואן. אבל יש בכל עיר מוסכים מורשים מטעם היבואן למשל מוסך פרי בפתח תקווה . האם זאת כוונתך? האם ללכת פשוט למוסך מורשה מטעם היבואן?

פורסם

אין טעם לטפל בקכב כזה שכבר פגה לו תקופת האחריות במוסך מורשה יבואן...אתה סתם תצא בנזק של כמה אלפים טובים. חפש מוסך שהוא מורשה מישרד התחבורה בלבד ותתחיל לאסוף הצעות מחיר ותעלה לפה לפני ביצוע התהליך כדי שנחווה דעתינו למען שמירה על הכיס שלך.

פורסם

שלום,

לאחר בדיקה באתר מדרג לגבי מוסכים פניתי לכמה מהאתר ולכמה אחרים קבלתי מספר הצעות.

ביקשתי מהמוסכים לומר לי מה הטיפול הנדרש ל 90,000 לפורד פוקוס 2010 (בדצמבר הקרוב הרכב יהיה בן 5 שנים).

כל אחד נתן לי תשובה שונה ואני קצת מבולבל:

הערה: בגלל שבהודעה קודמת אמרתם שיש להחליף רצועת תזמון כל 5 שנים או 120000 ק"מ שאלתי כל מוסך לגבי הרצועת תזמון אחרי שאף מוסך לא אמר לי מלכתחילה שיש צורך להחליף רצועת תזמון כחלק מהטיפול, כמובן שציינתי בתחילת הטיפול שבעוד 4 חודשים הרכב יהיה בן 5 ו 90000 ק"מ.

מוסך צ':

יש להחליף מסנן שמן מסנן אוויר, שמן ונוזל בלמים - עלות 800 ש"ח.

לגבי רצועת תזמון נאמר לי מהמוסך יש להחליף כל 5 שנים או 120000 ק"מ לכן כדאי שתחליף (אחזור אליך עם הצעת מחיר)

מוסך ב':

טיפול רגיל יעלה לך בין 450-500 (כנראה שהתכוון למסנן שמן, אויר, ושמן)

לגבי רצועת תזמון נאמר לי מהמוסך יש להחליף כל 150000 או 8 שנים,

עניתי לו אבל בספר של הרכב כתוב כל 5 שנים או 120000.

מהמוסך שוב: לפי היצרן (לא בארץ, כי בארץ לא מתרגמים נכון...) יש לעשות כל 150,000 ו 8 שנים. אז אין צורך שתעשה...

מוסך א':

החלפת מסנן שמן, מסנן אוויר, ושמן עלות 500 ש"ח ללא מע"מ.

לגבי רצועת תזמון נאמר לי מהמוסך יש להחליף כל 5 שנים או 120000 ק"מ,

אמרתי לו שבמוסך אחר נאמר לי כל 150,000 או 8 שנים,

מהמוסך: אני מכיר כל 5 שנים ו 120000 אבל לפי דעתי אתה יכול למשוך עד 120,000, החלטה שלך.

לגבי העלות 950 לא כולל מע"מ (עבודה והרצועה)

מוסך ד':

יש להחליף מסנן שמן, מסנן אויר, שמן, 4 פלאגים (פלאגים פלאטינום) 800 ש"ח ללא מע"מ.

לגבי רצועת תזמון כל 5 שנים או 120000 ק"מ יעלה לך הכל כולל החלק החלק הראשון 1700 ש"ח לא כולל מע"מ.

אחרי שראיתי שכולם מחליפים מסנן שמן, מסנן אויר ושמן אבל בכל מוסך אחר הוסיפו לי משהו אחר מוסך אחד נוזל בלמים, השני פלאגים וכו' פתחתי את הספר של היצרן ב 90000 ק"מ 72 חודשים (6 שנים).

1. מרווח שסתומים - בדוק כל 5 שנים או 120000 ק"מ המוקדם מביניהם

2.החלף שמן מנוע, מסנן שמן מנוע, מסנן אוויר

3.רצועת תזמון החלף כל 5 שנים או 120000 ק"מ.

4. נוזל בלמים החלף כל שנתיים

5. כוונן בלם חניה

6.פלאגים (מצתים) ב 60,000 ו ב 120,000 ק"מ.

7. כל שאר הרכיבים לבדוק

בדקתי בהיסטוריה של הרכב וב 60,000 (התאריך היה 6/2013) החליפו פלאגים. ונוזל בלמים

לכן המסקנה שלי:

1. להחליף שמן מנוע, מסנן שמן ומסנן אויר

2. לשים נוזל בלמים.

3. אין צורך בפלאגים.

כעת אני מתלבט לגבי רצועת התזמון האם לעשות או לא? עוד לא הגיעו החמש שנים אבל כבר בעוד חודש וחצי אגיע בוודאות ל 90000.

ומה שיותר קשה לי שכל אחד ענה תשובה אחרת ואף אחד לא הזכיר את רצועת התזמון כחלק הטיפול השגרתי.

מה אתם אומרים?

פורסם (נערך)

לא שאלת את ההכי חשוב, איזה שמן ופילטרים הם שמים.

לגבי הרצועה או פלאגים, זה עניין שלך. אני ממליץ לעשות לפי הוראות מוסך יבואן, כדי שמכירה של הרכב בעתיד תהיה קלה יותר.

ככל שהרצועה ישנה יותר(מבחינת שנים וק"מ) - יש סיכוי גדול יותר שתקרע.

לא יודע מה בפורד פוקוס, אך ברוב הרכבים רצועה שנקרעה גורמת נזק לראש מנוע, שמצריך שיפוץ ראש מנוע.

אז לשיקולך.

עריכה אחרונה על ידי Alf3

פורסם

תשאל באיזה שמן ופילטר שמן הם משתמשים(חברה, צמיגות, סינטטי מלא או לא וכו') ואז תשאל גם "האם זה הסיני?".

המוסכניק יבין על מה אתה מרמז, אחד שמשתמש בחלפים זולים יגיד לך "זה רגיל" או "טוב".

ואחד שמשתמש בחלפים איכותיים, יפרט על זה ויסביר לך שזה "לא הסיני" או "לא הזול".

תשאל מהם גם אם הם מוסך מורשה מטעם משרד התחבורה. כנראה שהם משתמשים בחלפים איכותיים בלבד.

פורסם

תודה,

כולם מוסכים מורשים של משרד התחבורה בדקתי באתר של משרד התחבורה לפני שהתקשרתי אליהם.

הבנתי שעם טיימינג מחליפים מותחן וגלגלת?

יש קשר למשאבת מים? מתי מחליפים משאבת מים ומה הסדר גודל של המחיר?

פורסם

שים לב שאתה לא אמור לפעול על פי חישוב הק"מ אלא על פי חישוב הזמן ( במידה והרכב מתחת לק"מ הממוצע לשנה)

לכן ממליץ לך בחום על החלפת טיימינג+משאבת מים+מחזירי שמן+סט רצועות במוסך ( בערך כ 2000 שקל )

וטיפול שמנים תוכל לעשות בבית עם חלקים מקורים כולל פלאגים ( לא מעבר ל300 שקל)

יפני זה הכי אחי

פורסם

כן, בהחלפת טיימינג מחליפים מותחן וגלגלת (זה מגיע בתוך הסט טיימינג). לפי מה שזכור לי גם רצועות חיצוניות - כי אי אפשר להחזיר את הישנים אחרי פירוק.

משאבת מים מחליפים רק אם יש נזילה או קורוזיה, רואים את זה כשמפרקים את הטיימינג.

• תוכן חדש...