Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אתמול לקחתי לבדיקה במכון בשכונת תלפיות בירושלים, פיאט גרנדה פונטו שנת 2008 יד 3 עם 142,000 שבבעלותה הראשונה הייתה בהשכרה.

להלן תוצאות הבדיקה:

מנוע, מערכת קירור, מערכת דלק, מערכת הצתה - "לחץ שמן לפי נורית תקין, רעשים מגלגלות מנוע ורצועות, לבדוק צריכת שמן בנסיעה, לבדוק תזמון\טיימינג, קורוזיה בצינורות ואביזרי קירור, טיפול במערכת קירור\נוזל קירור, LAMBDA 1.012 O2 CO2 15.0 HC 76 (PPM) CO 0.18 X 0.53."

מערכת פליטה - תקין.

סרן קדמי ומערכת היגוי - "לבדוק\לתקן זווית במתלה קדמי".

קפיצים - תקין.

שילדת מרכב - "פגיעה דופן פנימית בתא מנוע ימין."

מערכת בלמים - תקין.

צמיגים - תקין.

מערכת תאורה - תקין.

העברת כח - "רטיבות שמן תיבת הילוכים באיזור חיבור ציריה שמאלית, חופש מנגנון בורר הילוכים לקוי, רעש מיסבי גלגלים, מצמד מפריד גבוה."

מחוונים - תקין.

הרכב עבר 142,000 קילומטר ומנסיעה שביצעתי עליו הוא שקט ומרגיש בסדר גמור.

בוחן הרכב טען שהפגיעה בשילדה לא פוגעת בשום דבר ברכב מלבד ירידת הערך ובסה"כ הרכב במצב בסדר יחסית לזמנו ולקילומטרז' שעבר.

מבירור שניסיתי לעשות עם המוכר, שהרכב אצלו כשנתיים, ההערכה היא שהוא כנראה לא השקיע הרבה ברכב ובבדיקה עם מוסך מורשה נראה שהרכב כבר הרבה זמן לא ביקר באחד מהמוסכים המורשים.

הסכום שסגרתי עם המוכר(שהוא יד שלישית כרגע) נמוך משמעותית מהמחירון וממה שראיתי ביד2 עקב הלחץ שלו למכור אותה.

האם משהו מהתוצאות צריכה להדליק לי נורה אדומה? או שבסה"כ נראה בסדר ויש פה הרבה כסת"ח של המכון? ובשורה התחתונה, כדאי או לא?

תודה לכולם!

פורסם

מחיר המחירון הוא באיזור ה26 ואני מדבר איתו על איזור ה18. המנוע הוא 1200 וגיר ידני. אין לרכב היסטוריית טיפולים מסודרת.

פורסם

יש לך מושג מתי בוצע טיפול אחרון? מתי הוחלפה רצועת טיימינג? (לא לפי מה שהמוכר אומר, אלא האם יש קבלה שמעידה על כך או אם זה מופיע במחשב במוסך?).

כמו כן כמה זמן יש לרכב טסט?.

פורסם

אין לו תיעוד לגבי טיפולים וגם במוסך שמשון לא אמרו לי על טיפול שבוצע במוסך מורשה לאחרונה. ככה שמלבד הטענה שלו שהוא טיפל ברכב לפני חצי שנה אין לי כלום. ד"א, המוכר הוא בחור צעיר ונראה אמין בסה"כ.

הטסט הוא לעוד 8 חודשים.

פורסם

המחיר לא רע לדעתי, גם הפגיעה אם אין פגיעה רצינית בשלדה לא הייתי פוסל את הרכב כי בכל זאת זה לא רכב חדש...אבל הייתי אולי מנסה להתמקח טיפ טיפה על המחיר ואחרי זה מכניס את הרכב לטיפול גדול+טיימינג ובודק את מצב הצמיגים+כיוון פרונט כדי לנסוע בראש שקט ומעכשיו לנהל היסטוריית טיפולים מלאה ומסודרת כדי שהקונה הבא ייראה שטיפלת ברכב כמו שצריך.

פורסם

אתה בטוח שהמחירון שלו 26 אלף אחרי הפחתה של השכרה? אני חושבת שאם תשקלל לבד באתר של לוי יצחק ואולי תגלה הפתעה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

סעיף העברת כוח נראה לא תקין. כנראה תצטרך להחליף קלאץ' בקרוב ולתקן את הנזילה והחופש בגיר.

כדאי להכנס למוסך ולבדוק מה עלות התיקון, בהזדמנות לקבל חוות דעת נוספת על מצב השלדה.

פורסם

לא ראיתי אף פעם רכב שנכנס לבדיקה ולא רשמו מגילה בסעיף של הגיר .

תקלות של גיר בדר"כ הן לא צפויות לכן הם מכסים על עצמם.

פורסם

בדקתי עכשיו באתר של יד2 ולאחר שקלול של ההשכרה ומספר הידיים שהרכב עבר, המחירון עומד על 25 אלף ש"ח.

אחרי יום של נהיגה באוטו אני חייב לציין שההרגשה היא שהרכב עמיד. מלבד שחרור קל בידית הילוכים שהוא לא כ"כ מפריע, הגיר מרגיש לי בסדר גמור. תודה רבה על העזרה! אשמח לעוד כמה חוות דעת כדי שאוכל להיסגר אם כן או לא ובמידה וכן להעביר בעלות כבר היום או מחר.

פורסם

אז החו"ד שלי היא שאתה התקמצנת על שקל בבדיקת מחירון ותשלם כמה אלפים טובים יותר ממה שאתה צריך ברכישה.

חוץ מזה, הבדיקה נראית שגרתית לרכב עם ק"מ כזה, תבדוק את מצב נוזל הקירור והסוג שלו. אם תמצא שם מים אז תפרד מהמוכר לשלום, אם תמצא נוזל קירור שהוא לא פארפלו אדום, תוסיף לרשימה של ישור קו ניקוי מערכת קירור והחלפה של נוזל הקירור.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

האמת שאני ממש לא מתקמצן, אני פשוט לא מבין למה דווקא מחירון לוי יצחק ולא מחירון יד2? במה הוא יותר טוב? ולמה שהמוכר לא יגיד לי שהוא הולך לפי מחירון יד2? סליחה על הבורות, אבל פשוט אני לא כ"כ מבין בענייני המחירונים.

פורסם

מבחינה משפטית, המחירון שקובע הוא של לוי יצחק.

אני מאמינה שמקיף לא תעשה, אבל נניח יום אחרי שקנית את האוטו, חלילה, מישהו נכנס בך והשבית את האוטו (בטווח המחירים האלו זה לא קשה) הביטוח שלו ישלם מחירון, של לוי יצחק.

אף חברת ביטוח לא מבטחת לפי מחירון יד2.

כמובן שזכותו של המוכר לבחור להגיד לך איזה מחירון שהוא רוצה, גם זכותך לשלם לו כמה שאתה רוצה. פשוט כשאתה קונה משהו, דע מה הערך שלו במידה ומשהו משתבש. כי היום תקנה אותה ב18, תשקיע עוד 3-4 ביישור קו ותהיה מרוצה שהכל כולל הכל יצא לך מתחת למחירון וממש "דפקת את המערכת". אבל אם חלילה קורה משהו ואתה תרצה לקבל פיצוי על האוטו, יבדקו את מחירון לוי יצחק, אם ימצאו ששם הוא שווה 15, זה מה שתקבל.

מאמינה שזה לא קשור למקרה הספציפי הזה, אבל סתם הערה לעתיד, גם אם תרצה לבצע טרייד אין על רכב, אף חברה לא תבדוק את ערכו של הרכב במחירון יד2.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

^^^

תקשיב לבחורה עם החתול במכונת כביסה, היא צודקת.

מחירון יד 2 אינו מדויק לכל הפחות (למשל: כמישהו מוריד מודעה [מכר או לא מכר, לך תדע] הוא נשאל בכמה מכר? - אתה מבין, אני מקווה, מה שווה תשובתו ואיך אתה ניזון ממנה) ואינו תקף בשום מערכת מוסדית כפי שנאמר.

בד"כ אגב, לא תמיד, מחירון יד 2 יהיה גבוה יותר. כקונה, על אחת כמה וכמה, כל מה שמעניין אותך הוא מחירון לוי יצחק (עם כל הצער שבדבר).

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
  • תוכן חדש...