Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3973 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לי יש כבר כשנתיים וחצי (אולי קצת יותר) סניק 2005 מהדגם המפואר עם מנוע 2000, ולפחות מנסיוני עד עכשיו לא נתקלתי בבעיות אמינות או תקלות משביתות (טפו טפו טפו, מלח מים, שום בצל), והאוטו מעולה למשפחה ברמה שמעט מכוניות מציעות.

א-ב-ל

טיפולים יקרים רצח, וזה לא רכב שמתמודד טוב עם מוסכים לא מורשים. איכשהו יצא שכל שנה, על דברים שוטפים, אני משאיר במוסך 5000-7000 ש"ח: טיימינג יקר להפליא, כל חלק מתומחר כאילו היה זהב טהור (פולי מנוע תחליפי ממותג איכותי 1000 ש"ח, מקורי כפול, וכו'). מבחינת שירות, במוסך שאני מטפל בו (המכונן בת"א) דווקא לא נתקלתי בבעיות מיוחדות, אבל מחירי הטיפולים עושים רע על הנשמה. מצד שני, יתכן וכל רכב מהשנתון והקטגוריה האלו ידרשו את מחירם בטיפולים, אין לי מושג כיון שמעולם לא היה לי כזה.

ממליץ, אגב, לנסות ולקנות את הדור השלישי שעל פי שמועות אמור להיות אמין יותר.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם לי יש סניק 2005 עם מנוע 2.0 כבר כשנה. רכב נהדר, נוח, בטיחותי ועם שדה ראייה מצויין ולכן גם קל לחנות איתו. רכב מצויין למשפחה עם ילדים. עד כה לא היו תקלות רציניות, רק טיפולים. צריכת דלק בערך 1 ל 9.5 .

בתכל'ס זה טוב שיש סטיגמה לא מחמיאה, ככה אפשר לקנות רכב טוב במחיר נמוך 8)

פורסם

המלצתי לפותח השירשור לרכוש את הרכב ממודל 2010 ומעלה , הרכב עבר שידרוג משמעותי ומגלה אמינות טובה מאוד.

אם ינני טועה החל ממוד 2011 הגיע מנוע 2 הליטר ע הגיר רצוף מניסאן ואין כל בעיה עם הרכבים.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

הדור השלישי של הסניק (2010 ומעלה) נמכר במחיר X3 מהדור השני ולכן הוא לא בתקציב שעומד על כ-25K.

לחלופין חשבתי גם על הפיז'ו 308, גם היא נמכרת במחירים נמוכים יחסית וגם עליה יש לא מעט סטיגמות (מנוע בשיתוף עם במוו לא אמין - שמועות כאמור), מה דעתכם?

פורסם

במקרה של המנועים thp זה לא סטיגמה. הייתה להם בעיית טיימינג . הוציאו קיט טיימינג מעודכן שאמור לפתור את הבעיה.

פורסם

מצטרף להמלצה על סניק

אבל קודם כל - למה אתה חושב שאתם צריכים רכב גדול כמו הסניק?

אם יש שלושה ילדים להסיע - אין על הסניק במחירים האלה

מרווח נוח ומפנק עם כל הפיצפקס שעוזרים עם ילדים ברכב

אנחנו עם סניק 2007 כבר 5-6 שנים , מקפיד על טיפולים בזמן והאוטו פשוט נוסע

אבל כשיש משהו , זה עולה הרבה (חיישן לגיר - 1500 שקל) ולכן אני כבר שנה לא במוסך מורשה (טיימינג הפרש של 1500 שקל ...)

לא חסר הסיפורים על אנשים שנפלו על סניק קרועה שלא טופלה היטב ושילמו על זה הון

אם מצאת רכב עם היסטורית טיפולים מלאה שטופל בזמן - לך על זה

:wink:
פורסם

מחיר המוצר בשוק חופשי-משוכלל (שוק המשומשות הוא יותר חופשי משוק החדשות) הוא פונקציה של היצע וביקוש.

"ערך" המוצר הוא כבר אינדיבידואלי ותלוי בהתאמה של אותו מוצר לצרכים של מאן דהו וכמובן ביחס למחיר ששולם בעדו.

בשנת 2012 חיפשתי מכונית ו-3 מועמדות מודל 09 הגיעו לקו הגמר -

גולף 1.4T רובוטית - עלתה כ-80K

הונדה סיוויק 1.8 אוט' - כנ"ל

פיאט בראבו 1.4T רובוטית - עלתה 60K

לא ראיתי הבדל מהותי "בערך" בין המכוניות השונות, צריכת דלק דומה, ביצועים דומים, אבזור דומה, יתרון קל אבל לא מכריע להונדה בסעיף תא המטען וכו'.

בחרתי בפיאט משיקולים של תמחור (ואותו דבר חמקמק של "נשמה") - מבחינתו מכונית עם ערך מצוין, יותר מאשר ההונדה או הגולף המקבילות.

פורסם

האם ניתן להוזיל עלויות ע"י הזמנת חלקים מחו"ל?

ממה שאני מתרשם האמינות טובה אבל הטיפולים יקרים רצח וגורמים לחור בכיס, שבא לידי ביטוי במחיר רכישה נמוך מראש.

האם יש כאן אנשים שהזמינו מחו"ל חלקים ומצאו אותם זולים באופן משמעותי לעומת מה שמתמחר היבואן?

פורסם

מעט החלקים שבדקתי כשהיתה לי סניק מחירם באירופה היא בין שליש לחמישית(!) ממחירם בארץ. א-ב-ל קשה מאד להתבסס על חלפים מחו"ל כשמדובר ברכב הנמצא בשימוש יומיומי, שכן העמדת הרכב לימים/שבועות עד להגעת החלפים (בתקווה שהם יהיו מתאימים ולא תהיה טעות) תהיה כנראה יקרה יותר מהחסכון.

זה יכול להיות פתרון טוב לתחזוקה מתוכננת (טיימינג/משאבת מים) זה פתרון גרוע כשיש תקלה משביתה (משאבת דלק למשל - תקלה נפוצה ויקרה בסניק)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הדבר היחיד שיצ לי לקנות מחו"ל זה הפלסטיק של החלון חשמלי שנשבר לי + החלפתי בעצמי וחסכתי 400 שקל

:wink:
פורסם

מחיר המוצר בשוק חופשי-משוכלל (שוק המשומשות הוא יותר חופשי משוק החדשות) הוא פונקציה של היצע וביקוש.

"ערך" המוצר הוא כבר אינדיבידואלי ותלוי בהתאמה של אותו מוצר לצרכים של מאן דהו וכמובן ביחס למחיר ששולם בעדו.

אמת, פונקציה של היצע וביקוש, שנובעים מערך סובייקטיבי,

שבסוף כולם גורמים לזה שהרנו סניק נמכר ממש בזול.

המחיר כאן הוא שורה תחתונה של כל מיני תהליכים,

בין השאר אלו שציינת, אלא שאין צורך לפשפש בהם בכל פעם,

שכן השורה התחתונה מרמזת על זה שזה זול כי כנראה זה די מעפאן.

The first one to get angry loses

פורסם

אחזקה יקרה - טיפולים וגם תיקונים שנדרשים מעת לעת.

מעבר לכך, אם תמצא אחת שמורה, זה רווח נקי, כי מדובר ברכב שנותן תמורה טובה לכסף.

מניסיון עם כאלה שטופלו בהקפדה - הן העניקו אמינות סבירה.

בהצלחה

Cupra Leon VZ 2025

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אנחנו נוסעים ברנו כבר המון שנים - 9, 11, 19, אקספרס, קנגו ומגאן 2005 מהעבודה, אפילו מגאן 2206 DCI ידנית, 19, מגאן דור ראשון 2001 אוטומטית (למכירה עכשיו) ועכשיו עברתי בלי למצמץ לסניק 2007.

כולן, ללא יוצא מהכלל היו אצלנו יותר מ- 4 שנים. נקנו תמיד הם היסטוריה מלאה, טופלו היטב ושרתו אותנו בנאמנות רבה. המגאן 2001 מפתיעה בצריכת דלק נמוכה, כולן נוחות ובטוחות יותר מהרבה מאוד מכוניות שאפשר לקנות באותו כסף, ומעולם לא נתקלתי בבעיה שלא היתה ניתנת לפיתרון - ולאו דווקא באיזו עלות רצחנית.

במקום לשאול למה הן זולות, תמיד דיברתי עם בעלים של כאלה מכוניות, וממזמן מאוד עד היום אני מברך את השוק המטומטם שמוריד להן ככה את המחירים, ומנצל את המצב לטובת משפחתי. כשמוכרים, תמיד יש מי שיודע להעריך רכב כזה שמור ומטופל שעולה גרושים.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
לי יש כבר כשנתיים וחצי (אולי קצת יותר) סניק 2005 מהדגם המפואר עם מנוע 2000, ולפחות מנסיוני עד עכשיו לא נתקלתי בבעיות אמינות או תקלות משביתות (טפו טפו טפו, מלח מים, שום בצל), והאוטו מעולה למשפחה ברמה שמעט מכוניות מציעות.

א-ב-ל

טיפולים יקרים רצח, וזה לא רכב שמתמודד טוב עם מוסכים לא מורשים. איכשהו יצא שכל שנה, על דברים שוטפים, אני משאיר במוסך 5000-7000 ש"ח: טיימינג יקר להפליא, כל חלק מתומחר כאילו היה זהב טהור (פולי מנוע תחליפי ממותג איכותי 1000 ש"ח, מקורי כפול, וכו'). מבחינת שירות, במוסך שאני מטפל בו (המכונן בת"א) דווקא לא נתקלתי בבעיות מיוחדות, אבל מחירי הטיפולים עושים רע על הנשמה. מצד שני, יתכן וכל רכב מהשנתון והקטגוריה האלו ידרשו את מחירם בטיפולים, אין לי מושג כיון שמעולם לא היה לי כזה.

ממליץ, אגב, לנסות ולקנות את הדור השלישי שעל פי שמועות אמור להיות אמין יותר.

חבר, סתם לידע כללי.

ברשותי רנו קליאו ספורט 2002. את כל אבל כ-ל החלקים אני מזמין מחול. אם מתגלה בעיה וחלק מתחיל לזייף ישר מוזמן חדש מחול וכך אני לא מגיע למצב שהרכב מושבת ואת החלקים אני קונה בזול ,כלומר, ברוב הפעמים המוחלט בפחות מחצי המחיר מהארץ.

גם את הפולי שאתה דיברת עליו ניתן לקנות באיזור 400 שקל ואפילו פחות באיביי כולל המשלוח.

חיישנים יעלו לרוב שלישי מחיר מהארץ.

המחירים פה בארץ שערורייתיים. ואין מה לעשות לגבי זה. לכן, תזמינו מחול, תשאלו את המוסך איזה רכיב לא תקין ובמשלוח באנגליו בד"כ פחות משבועיים החלק אצלכם.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

• תוכן חדש...