Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים יקירים.

בימים אלו מכרתי את הסובארו b4 3.0r שלי - היית תקופה יפה ומענגת בכבישים הנכונים, אך למשפחה, עם שתי בנות מתחת לגיל שנתיים הסיפור לא היה נחמד..

פתח הטענה צר בתא המטען שלא איפשר להכניס את האופניים של הילדה, עגלה שבכדי שתיכנס היית חייבת בפירוק גלגלים וכו..

חוץ מזה שהיה את עניין הדלק שמאוד הכביד, בעיקר מפני שלפחות פעם בשבוע יש לי נסיעה למרכז ועוד 2-3 נסיעות לאופקים (נקודת מוצא מב״ש).

ביומיים האחרונים הלכנו אשתי ואני והסתובבנו בכמה וכמה סוכנויות רכב, מאוד קורץ לנו לרכוש ג׳יפון, בעיקר כי פתח ההטענה ענקי, הגישה לרכב נוחה והמראה חביב.

העסקה שהכי דיברה אלינו היא היטי של סקודה, עם מנוע 1.2tsi וגיר dsg7, רמת גימור הגבוהה ביותר (אלגנס) וגג פנורמי נפתח.

ביצעתי נסיעת מבחן והרכב נוסע נהדר, מרגיש מוצג ואיכותי כיאה לקונצרן, מערכת המולטימדיה החדשה ביותר של המותג נשמעת נהדר ובעלת מסך מרשים.. וההרגשה הכללית היא של רכב איכותי וכייפי.

משום מה, מפני שזו הפעם הראשונה שאני ניגש לקניית רכב שהוא לא ספורטיבי - קשה לי להחליט.

אשמח לשמוע מכם את דעתכם על המהלך שאני עומד לבצע ולהאיר את עיניי לדברים אחרים שיכולים להכנס כאופציה.

התקציב עומד על כ 150k ש״ח עבור רכב חדש בלבד.

תודה וסופ״ש נפלא,

אבי.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

אבא של שותף שלי היה כבר ארבע פעמים במוסך תוך חצי שנה עם ה1.4 (אוקטביה). לא סיפקו אפילו רכב חלופי.

לצערי, רק בליסינג.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

קח בחשבון את בעיות האמינות של גיר הdsg7 אמרו שב2013 אין יותר תקלות אבל מכיר שעדיין יש המון בעיות איתו, חבר עם יטי כזאת מודל 2013 נכנס עכשיו ב30,000 קילומטר להחלפת מצמדים.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

בתקציב שלכם אפשר למצוא יופי של רכבים עם שלוש שנות אחריות (לפחות, לפעמים אפילו 5) -

סובארו XV מנוע 2.0 ליטר ברמת האבזור הגבוהה

פיג'ו 3008

קיה ספורטאז'

ואם אתה לא נעול על ג'יפונים אז גם פולקסווגן גולף ספורטסוואן או פיג'ו 308 סטיישן.

אז למה ללכת על סקודה שמגיעה עם שנתיים אחריות בלבד?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לגבי סקודה ייטי,רכב מדהים.

חסכוני בטירוף,נסיעה מהנה שקטה,כמעט ואין תקלות.

תוכל למצוא בתקציב הזה ואף להשאר עם עודף קיה ספורטג' ואחותה יונדאי איי אקס 35.

פורסם

תודה לכולכם על ההמלצות.

ביקרתי בהמון סוכנויות, תמיד כשחזרתי לסקודה נהנתי יותר, איכות החומרים, סביבת הנהג - הכל מרגיש לי ״נכון״ יותר..

בכל מקרה, לאחר שישבת של מחשבות החלטתי לעשות מהלך כלכלי ועכשיו אני בפני דילמה קצת אחרת.

אני שוקל לרכוש את הפאביה ספייס (סטיישן) - שעל הנייר עושה רושם של רכב נהדר בה-רבה פחות כסף.

שלדת mqb החדשה ביותר של הקונצרן, מולטימדיה דומה לשל היטי, מנוע גיר זהים רק שבפביה יש תוכנה שונה והמנוע מפיק 110 סוסים וקצת יותר מומנט, צריכת דלק טובה יותר משמעותית, קבוצת רישוי 2 לעומת 3 או 4 ביטי - מה שאומר אגרה זולה יוצר ב 600-700 ש״ח וביטוחים זולים יותר, תחזוקה שוטפת זולה יותר, רכב זריז ומתנהג יותר, תא מטען גדול יותר - 530 ליטר..

מה גם שהפאביה הוחלפה ממש עכשיו לעומת היטי שעומדת להתחלף בקרוב..

לא רואה סיבה, מעבר ל״פוזה״ של ג׳יפון, לשלם 40k ש״ח יותר בעבור היטי.

מה דעתכם על המהלך ?

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

היטי עולם אחר - נקודה. כמי שעבר דאז מפאביה 1.2TSI ידנית ליטי 1.2TSI ידנית, זאת חתיכת קפיצת מדרגה - בכל אספקט.

הפאביה ה"חדשה" לא טובה באופן מהותי מהדור שקדם לה, למעט האיבזור ששודרג ולא במעט. בכל שאר הדברים ליטי יתרון ברור - מנוחות הנסיעה, דרך תא הנוסעים האיכותי ה-ר-ב-ה יותר, מרווח ונוח הרבה יותר ועד לרמת הניהוג הטובה יותר. יש תמורה בעד האגרה הנוספת.

יש לי הצעה אחרת, גש ותבדוק את הפיאט 500X הידנית. בקרוב תנחת בארץ גם הפוקוס המתוחה, בגרסאות ה-1.0T וה-1.5T הידניות.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

רכב ידני לא בא בחשבון, אשתי תנהג ברכב רוב הזמן ורוצה תיבה אוטומטית.

האמת? כל זמן שלא מדובר במכונת נהיגה מלוטשת.. גם לי לא ממש בא להתעסק בלהעביר הילוכים בדרך לסופר..

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

הפער רחוק מלהיות 40000 שקל. הייטי נמכרת היום ברמת אבזור נאה ב-127000 שקל.

אם כבר הוזכרה כאן הפאביה ספייס, הייתי מעדיף קליאו אסטייט.

אם המטרה היא ללכת על דיל משתלם אז יש קאפצ'ור יד ראשונה 0 קילומטר סביב 110000 שקל.

אישית, לא מוצא שום סיבה לחשוב שהפאביה היא אופציה (במיוחד שאתה בוגר בי4 3000).

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
רכב ידני לא בא בחשבון, אשתי תנהג ברכב רוב הזמן ורוצה תיבה אוטומטית.

האמת? כל זמן שלא מדובר במכונת נהיגה מלוטשת.. גם לי לא ממש בא להתעסק בלהעביר הילוכים בדרך לסופר..

טעות שלי. משום מה חשבתי שאתה רוצה ידני.

הייתי ממתין לראות מה בכל זאת יהיה בגזרות ה-500X החדשה והפוקוס המתוחה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תא מטען של הפאביה ספייס ושל היטי די קטנים (למעשה תא המטען הוא החסרון המרכזי של הייטי)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני רואה שממש נדבקת לוואגיות וקשה שלא להבין אותך. חשוב שתדע ותזכור שתא המטען של הייטי מאוד קצר וממש לא נוח לשימוש ביומיום, במיוחד עם עגלות תינוק כי הכל צריך להיות במצב עמידה. אין מה לעשות, כאדם עם אוקטביה שלישית ברצף יהיה קשה לי להמליץ על הרכבים האלו שלא במסגרת ליסינג תפעולי. ב 150 אלף ש"ח יש לך את היונדאי X35 שכשישבתי בו הופתעתי מאוד לטובה מתחושת האיכות, הגימור וההרכבה. כמו כן הרכב מרווח, אמין מאוד והמנוע העדכני קצת יותר חסכוני

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תוכן חדש...