Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעיניי זו יוזמה מבורכת -

למכור לאדם הפרטי זה סיוט לא קטן - בייחוד עם ישראלים.

למכור לטרייד אין ומגרשים זו שחיטה לא הוגנת של הכיס.

פשרה נהדרת ויפה!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 164
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כמה תגובות קנטרניות ו"קוטריות" יא-ללה..

בא מיזם, מציג את מרכולתו - באופן רהוט וברור לטעמי, וישר קופצים עם מקרי קיצון של צוללות בואדי: למה ומה יקרה אם, ולמה ואיך...

באמת מישהו כאן חשב שזה נעשה ללא עלות או לשם שמיים? ברור שאם מישהו עושה עבורך עבודה טובה אז מגיע לו להרוויח.

מעולם לא קניתי/מכרתי רכב דרך סוחר, ותכלס את הרכבים שקניתי או מכרתי בחיי בקושי מוכנים בכלל לבטח - אבל לי המיזם נראה אמין והוגן וזאת למדתי גם ממה שנכתב כאן וגם מהפרסומים אליהם נחשפתי.

תופעה ישראלית ידועה היא לחשוב שתכלית כל האנושות היא לדפוק אותי, ולצערי בישראל הרבה עושים כל שביכולתם כדי להצדיק את התיאוריה - אבל במקרה דנן ניראה שחשבו כאן כמעט על הכל, ואכן מציעים פתרון יצירתי שלא קיים בשוק הרכב בישראל.

אומר כאן באופן ברור: לא היו לי ואינם קיימים שום קשרים ביני לביןסוויץ' למעט הפרסומות שהם משמעים אין סוף במדיה, וכנראה שלא אהיה לעולם לקוח פוטנציאלי שלהם גם כקונה וגם כמוכר, אבל אם הייתי שוקל לקנות רכב נורמאלי כאחד העם- הייתי שמח לבדוק אותם.

אגב- קולגה בעבודה הלך לבדוק רכישת רכב דרכם, ושיתף אותי בממצאים.

הוא נסע, ראה את הרכב שרצה, קיבל פירוט מלא במקום וקיבל לידיו פולדר מסודר עם כל הנתונים על הרכב לרבות בדיקות, צילומי רשיונות, מסמכים, צילומים - ממש תיק מודיעין, הכל מסודר ומפורט בתוך תיקיה מהודרת.

הרכב נראה מצויין, וכששאלתי אותו למה הוא לא קנה - הוא אמר שהרכב נשמר עבורו כשבוע עד שיארגן כסף.

שאלתי: "וכמה השארת כמקדמה?" ענה לי - "לא נדרשה מקדמה", מרגע שהחליט שהוא רוצה אותו הוא נשמר עבורו בהתחייבות 6 ימים.

זה הפתיע אותי לטובה.

לפעמים צריך לתת צ'אנס עד שמתחילים לתקוף.

במיוחד אם זה עסק בתחום שבו נוכלות שוררת כבדרך קבע כמו תחום מסחר הרכב.

אני איתך לגמרי, הופכים עולמות בשביל לצאת "צדקני הדור"!

גם אדון "למה לא שתפו את הפנים של יציאת האגזוז" וגם אדון "שודדים, ליסטים, 2.5%? למה מי מת?"

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• אחראי פורום
פורסם
כמה תגובות קנטרניות ו"קוטריות" יא-ללה..

בא מיזם, מציג את מרכולתו - באופן רהוט וברור לטעמי, וישר קופצים עם מקרי קיצון של צוללות בואדי: למה ומה יקרה אם, ולמה ואיך...

באמת מישהו כאן חשב שזה נעשה ללא עלות או לשם שמיים? ברור שאם מישהו עושה עבורך עבודה טובה אז מגיע לו להרוויח.

מעולם לא קניתי/מכרתי רכב דרך סוחר, ותכלס את הרכבים שקניתי או מכרתי בחיי בקושי מוכנים בכלל לבטח - אבל לי המיזם נראה אמין והוגן וזאת למדתי גם ממה שנכתב כאן וגם מהפרסומים אליהם נחשפתי.

תופעה ישראלית ידועה היא לחשוב שתכלית כל האנושות היא לדפוק אותי, ולצערי בישראל הרבה עושים כל שביכולתם כדי להצדיק את התיאוריה - אבל במקרה דנן ניראה שחשבו כאן כמעט על הכל, ואכן מציעים פתרון יצירתי שלא קיים בשוק הרכב בישראל.

אומר כאן באופן ברור: לא היו לי ואינם קיימים שום קשרים ביני לביןסוויץ' למעט הפרסומות שהם משמעים אין סוף במדיה, וכנראה שלא אהיה לעולם לקוח פוטנציאלי שלהם גם כקונה וגם כמוכר, אבל אם הייתי שוקל לקנות רכב נורמאלי כאחד העם- הייתי שמח לבדוק אותם.

אגב- קולגה בעבודה הלך לבדוק רכישת רכב דרכם, ושיתף אותי בממצאים.

הוא נסע, ראה את הרכב שרצה, קיבל פירוט מלא במקום וקיבל לידיו פולדר מסודר עם כל הנתונים על הרכב לרבות בדיקות, צילומי רשיונות, מסמכים, צילומים - ממש תיק מודיעין, הכל מסודר ומפורט בתוך תיקיה מהודרת.

הרכב נראה מצויין, וכששאלתי אותו למה הוא לא קנה - הוא אמר שהרכב נשמר עבורו כשבוע עד שיארגן כסף.

שאלתי: "וכמה השארת כמקדמה?" ענה לי - "לא נדרשה מקדמה", מרגע שהחליט שהוא רוצה אותו הוא נשמר עבורו בהתחייבות 6 ימים.

זה הפתיע אותי לטובה.

לפעמים צריך לתת צ'אנס עד שמתחילים לתקוף.

במיוחד אם זה עסק בתחום שבו נוכלות שוררת כבדרך קבע כמו תחום מסחר הרכב.

מסכים לגמרי. יש נטייה בפורום לעוף על כל נציג של חברה ולנסות להוכיח אותו על טעויות ובעצם כמה הוא רמאי ומנסה לעשוק אותנו (חוץ מ"אור ירוק", עליהם זה מותר).

מותר ורצוי להעלות מקרים שבו ההתנסות בפועל היא לא לפי מה שתואר בתקנון החברה, אבל להתלונן שהרכב מטונף? באמת חשבתם שישקיעו 300-500 ש"ח

בדיטייל פנימי ברכב שמחר הבעלים עשוי להתחרט? או בעל פגמים בצבע? אני בפירוש הייתי מעדיף לקבל רכב עם קילופים בפגוש, מנצל את הפתח הזה להתמקח,

ולוקח את הרכב לצביעה במקום שאני רוצה ולא לתיקון כמיטב המסורת הליסינגית שהולכים לצָבָּעים הכי גרועים והכי פחות איכפתיים.

הייתם מעדיפים את הסוחר הסטנדרטי שעושה הכל כדי להסתיר? צריך להבין שסוויץ' הם מתווכים, לא הבעלים.

ובלתי נמנע לכתוב, גם לי אין שום קשר לחברה, שומע עליה כמו כולם מפרסומים, לא יודע אם אשתמש בשירותיהם (גם כי אני צפוני וזה כבר פיזית לא מעשי).

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לי יש בעיה אחרת עם הקונספט של החברה.

יש לי חבר טוב שמחפש רכב קטן, אמין וחסכוני עם קילומטראז' נמוך. מצאתי לו סוזוקי ספלאש 2011 עם 40 אלף קילומטרים באתר של סוויטצ'. המחיר טיפה גבוה אבל אני יוצא מנקודת הנחה שאולי יש מקום למשא ומתן בנושא הזה.

שלחתי לבחור לינק לאתר של סוויטצ', הוא ראה את הרכב, התגבר על העובדה שהאוטו בצבע ירוק-צפרדע ואז הגעתי לבעיה.

פשוט לא הצלחתי להסביר לו במשפט אחד מה זה הסוויטצ' הזה. כאילו, אני יכול לתת לו את הקישור לשרשור הזה עם כל ההסברים והסרטונים והתמונות והיתרונות והכל. אבל תכלס, במשפט אחד - איך אני מסביר מה זה סוויטצ'?

תיווך רכבים? מגרש בלי מכוניות? מגרש וירטואלי? יד 2 אבל שבאמת בודק את הרכבים?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מה הבעיה? מתווך נדל"ן של מכוניות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני גם חושב שקצת הגזמתם "ועפתם" על נציג החברה.

סה"כ המיזם עושה רושם חיובי. ציינתי בשרשורים אחרים שנגעו להם שביקרתי יחד עם עוד כמה חברי

פורום במתחם, ולפחות אני התרשמתי שעושים שם מאמץ דיי גדול שהכל יהיה שקוף וגלוי, ומציגים את

המכוניות AS-IS, ללא השבחה, קוסמטיקה או כל תרגיל אחר שנועד לשווק את הרכב מעבר למה

שהוא באמת.

לתת אחריות של 6 חודשים, ואפשרות חרטה של 5 ימים על העיסקה, ללא כל צורך בהסבר או שאלה,

זה לא דבר של מה בכך, ומראה שסוויץ' עומדים אחרי מה שהם מציגים לקונה, ולוקחים אחריות במידה

וקורה משהו.

למצוא פגמים וטעויות אפשר בכל דבר, ואם תחפשו אז תמצאו תמיד סיבות למה לא כדאי, ולמה לא

משתלם, ולמה ולמה.

פורסם

יש כאן עקב אכילס בנקודה מסויימת - בן אדם יכול באופן פעיל לפי המשתמע מכך "להשכיר" רכב לשבוע - האם אין הטניה כלשהיא לעלות ביטול עסקה? עלות של בדיקת רכב למשל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

באתי להגיב את הדעה שלי בנושא אבל מחקתי הכל כי אין לי כח לפרט יותר מדי בנוגע לביטולים/תקלות/והחזרים.

מיזם עסקי לא רע כשחושבים על זה (כחברה כמובן) לקחת 3-7 אלף לכל עסקת מכירה זה באמת עסק לא רע.

אני באופן אישי לא אשלם שקל על מנת למכור את הרכב הנוכחי שלי או כל רכב אחר שיהיה לי בעתיד. לדעתי מטומטמם לגמרי. מעבר לזה אין לי כח להגיב למה אני חושב שיכולים לצוץ פה המון דברים אפורים.

כשיש אתר כמו יד 2, אין סיבה להתעסק בסוויצ'ים ודברים אחרים מהסוג הזה. שקיפות מלאה נעשית מול המוכר/קונה.

בתור קונה אני תמיד ארצה לדעת מול מי אני עומד ואני כן ארצה להתרשם מהבן אדם שנהג ברכב לפני שאני אקח אותו לבדיקה ,אבל זה אני.

אני כן ארצה לשמוע מה הרכב עבר/לא עבר ישירות מהבעלים עצמו ולא מאיזו חברה שהאינטרס שלה הוא כמובן למכור וכמה שיותר.

ובסופו של דבר הולכים כמובן לבדיקה ומה שסוויצ' יספרו לי גם הבדיקה עצמה תספר לי ותחסוך לי עמלה של נניח 3-5 א"ש (מעדיף להעביר סופש בברצלונה במקום לתת להם את העמלה הזאת).

בכל אופן השקיפות הכי טובה היא פרונטלית מול האנשים הרלוונטים לעסקה.

פורסם
לי יש בעיה אחרת עם הקונספט של החברה.

יש לי חבר טוב שמחפש רכב קטן, אמין וחסכוני עם קילומטראז' נמוך. מצאתי לו סוזוקי ספלאש 2011 עם 40 אלף קילומטרים באתר של סוויטצ'. המחיר טיפה גבוה אבל אני יוצא מנקודת הנחה שאולי יש מקום למשא ומתן בנושא הזה.

שלחתי לבחור לינק לאתר של סוויטצ', הוא ראה את הרכב, התגבר על העובדה שהאוטו בצבע ירוק-צפרדע ואז הגעתי לבעיה.

פשוט לא הצלחתי להסביר לו במשפט אחד מה זה הסוויטצ' הזה. כאילו, אני יכול לתת לו את הקישור לשרשור הזה עם כל ההסברים והסרטונים והתמונות והיתרונות והכל. אבל תכלס, במשפט אחד - איך אני מסביר מה זה סוויטצ'?

תיווך רכבים? מגרש בלי מכוניות? מגרש וירטואלי? יד 2 אבל שבאמת בודק את הרכבים?

פלטפורמה דיגיטלית שמפגישה רכבים למכירה ממוכרים פרטיים, עם קונים רציניים. קונים רכב פרטי יד שנייה, עם אחריות של חברה.

פורסם
באתי להגיב את הדעה שלי בנושא אבל מחקתי הכל כי אין לי כח לפרט יותר מדי בנוגע לביטולים/תקלות/והחזרים.

מיזם עסקי לא רע כשחושבים על זה (כחברה כמובן) לקחת 3-7 אלף לכל עסקת מכירה זה באמת עסק לא רע.

אני באופן אישי לא אשלם שקל על מנת למכור את הרכב הנוכחי שלי או כל רכב אחר שיהיה לי בעתיד. לדעתי מטומטמם לגמרי. מעבר לזה אין לי כח להגיב למה אני חושב שיכולים לצוץ פה המון דברים אפורים.

כשיש אתר כמו יד 2, אין סיבה להתעסק בסוויצ'ים ודברים אחרים מהסוג הזה. שקיפות מלאה נעשית מול המוכר/קונה.

בתור קונה אני תמיד ארצה לדעת מול מי אני עומד ואני כן ארצה להתרשם מהבן אדם שנהג ברכב לפני שאני אקח אותו לבדיקה ,אבל זה אני.

אני כן ארצה לשמוע מה הרכב עבר/לא עבר ישירות מהבעלים עצמו ולא מאיזו חברה שהאינטרס שלה הוא כמובן למכור וכמה שיותר.

ובסופו של דבר הולכים כמובן לבדיקה ומה שסוויצ' יספרו לי גם הבדיקה עצמה תספר לי ותחסוך לי עמלה של נניח 3-5 א"ש (מעדיף להעביר סופש בברצלונה במקום לתת להם את העמלה הזאת).

בכל אופן השקיפות הכי טובה היא פרונטלית מול האנשים הרלוונטים לעסקה.

תראה איזה יופי - גם אתה צודק!

רק שיש אנשים שונים ומשונים על פני האדמה ולכל אחד מתאים משהו אחר.

פורסם

יוזמה מבורכת. בהחלט רואה את עצמי כלקוח בעתיד הקרוב.

לכל הדיטיילרים שמצב הסיאט נורא הטריד אותם:

אני באופן אישי פחות מסתכל על המצב הקוסמטי. אם המצב המכני של הרכב תקין, אני לא רואה סיבה לא לרכוש את הרכב במחיר המתאים. פגמים קוסמטיים (כפי שהיו בתמונה) ניתן לסדר יחסית בקלות ובעלות יחסית נמוכה (או שאפילו לרכוש כיסויים במחיר עוד יותר נמוך ולטפל בבעייה). דוקא ההפך, עצם העובדה שהם צילמו והעלו את התמונות רק מחזק את האמון שלי בהם. הרי אין לך ציפייה שהם יעשו טיפול דיטיילינג מקיף לכל רכב שמגיע (אם כן, זה היה מעלה את גובה העמלה שהיו גובים מהמוכרים).

אני בטוח שעוד רבים אחרים חושבים כמוני (שטיפול בבעיות קוסמטיות הוא דבר שלגמרי אפשרי. ובוודאי שיותר קל מבעיות מכניות)

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם (נערך)

אני מחפש רכב כרגע, באופן כללי אני בעיקר בודק רכבים במוסך של חברים, כי מכוני הרישוי לא אמינים בשום צורה לדעתי.

אני מבין שלא אוכל לקחת את הרכב לבדיקה פרטית, אלא רק לקנות, לקוות שהבדיקה שלכם אמינה (לכם אני מאמין, למכון פחות), ולבדוק במוסך הבית.

נניח שלקחתי את הסיכון, העלתי על הליפט וגיליתי שהנהג הקודם היה חובב מדרכות. אתם לוקחים בחינם חזרה? מי משלם העברת בעלות? מי מטפל בהעברת הבעלות הנוספת?

האם ניתן לנהל משא ומתן עם המוכר? או שהמחיר הוא סופי?

סך הכל נשמע מפתה, אבל חסרים לי כמה פרטים....

עריכה אחרונה על ידי אומי5

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

החלטת לקנות את הרכב- מזל טוב. תקבל גם רכב מבעלות פרטית וגם 6 חודשי אחריות מבית כלמוביל, ו-5 ימים בהם ניתן להתחרט, ולקבל את כל הכסף בחזרה.

האם אפשר להתחרט מכל סיבה שהיא (למשל גיליתי שהדגם לא מתאים לי) או רק אם מצאתי פגם נסתר?

:turn-l:

• תוכן חדש...