Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3715 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפשר לחשוב, כמה כבר עמלה הם ביקשו?

בזמנו כשביררתי זה היה בסביבות ה 1500 שקל עמלה.

אם אני שקורה לעצמי מבין ברכבים היה מוכן לעשות את זה, ורק בשביל להמנע מכול השקרנים, בלבלני ביצים או סתם אנשים שלא מבינים כלום ברכבים שלהם, אז אין שום סיבה שמישהו שלא מבין כלום לא ילך על זה.

העניין שוב ,מתחיל כשהברירה שלי היא לקנות רכב פרטי+ עמלה או כשאני יכול לקנות רכב מליסינג/השכרה ב 20 אחוז פחות. המחיר הנמוך ביחד עם ההבטחה מהנציג עם העניבה שהרכב ננהג בעדינות ע"י נהג יחיד(כן, בטח), הבדיקה הנקייה שמוצגת(כן, בטח) והאחריות ל 3 חודשים(שלא שווה כלום) עושה את שלהם, אין מה לעשות.

ולא מדבר בזלזול או התנשאות. אם לא הייתה לי בעיה עקרונית לקנות מהליסינג, ואם אני הייתי מבין ברכבים כמו שאני מבין בנברשות לסלון, אז כניראה הייתי גם הולך על האופציה הזאת. היא הרבה יותר מפתה

• תגובות 164
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בתור קונה פוטנציאלי, התקשרתי לברר על רכב מסויים שנמכר הרבה מתחת למחירון עם שוק של ידיים פרטיות בלבד.

בעת השיחה נאמר לי שהמחיר הרשום הינו מחיר כמעט סופי ולא ניתן להוריד משמעותית מהמחיר הנקוב.

בסופו של דבר קניתי את הרכב שלי ב-20% פחות מהמחיר שהוצע לי בסוויטץ' עם נתונים דומים..

שוק המשומשות בישראל בכי רע והקונים מבינים שעבור מעט עבודה ניתן לחסוך עשרות אחוזים במקום לשלם עבור נוחות.

פורסם

דווקא בתור מוכר פוטנציאלי לא הייתי פונה למיזם. אני יודע מה הנתונים של הרכב שיש לי, איך לפרסם ובאיזה מחיר אפשר למכור אותו. לא רואה סיבה לפנות למתווך שיגזור עמלה נוספת על התהליך.

אולי הם מסננים קצת קונים לא רלוונטיים, אבל הם מסננים גם קונים פוטנציאליים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

volkswagen polo 2016

Ford Focus 2008

פורסם

בגלל שיש עמלה, לא כדאי למכור/לקנות רכב במחיר זול (נגיד 25K ומטה). במחיר יקר מזה הישראלי קונה עם מימון+הלוואה+פריסת תשלומים ל-12442 תשלומים של 9.90 ש"ח+טרייד על הדייהו נובירה שלו. ואת זה לא נותנים בSWITCH (עד כמה שידוע לי).

לכן המיזם פנה רק למי שיש בידו כסף וחיפש לקנות רכב במחיר של 30K ומעלה. וכאלה כנראה לא היו מספיק.

משכנתא זה קל

פורסם

הלימיט שלהם היה רכבים בני 6, אין הרבה כאלה שהמחירון שלהם צנח מתחת ל30K בגיל 5-6 ככה שמלכתחילה הם לא פנו לפלח השוק הזה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
אני מעריך שזה נובע מהמנטליות בארץ כמו ששוגיפלקס כתב, אנשים מעדיפים לשלם בזול ולקבל את ה-*ין של הזול. בדיוק לפני שבוע דיברתי עם אחי הקטן שרצה לקנות חלק למחשב מחנות שידועה בשירות הלקוחות הגרוע שלה אבל גם במחירים זולים, אמרתי לו שהוא ילמד שכדאי לשלם קצת יותר אבל לדעת שיש לך בית לחזור אליו.

גם אם תשלם אקסטרה, אף אחד עדיין לא מבטיח לך שתקבל שירות יותר טוב.

תוכל לשלם יותר, ועדיין לקבל את ה*ין.

אחריות חצי שנה למנוע וגיר מציע לך כל מגרש, וכולנו יודעים למה היא שווה. מה שכן, מגרש או חברת ליסינג כן יכולים לתת לך פריסה ל124374 תשלומים וטרייד אין על דייהו נובירה יוצאת דאע"ש (מה תקבל עליה זה כבר סיפור אחר), וסוויץ' לא.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לדעתי היה אחלה מיזם, תכננתי לבדוק רכבים אצלם לא מעט.

מקרה שהיה לנו איתם:

אבי רכש מאליבו 2009 לפני כמעט שנה מסוויץ'.

לאחר שלושה חודשים של נהיגה (בקושי 2000 ק"מ) החלו הבעיות הידועות בגיר בדגם הנ"ל, שריפה של מצמדים.

העבודה מצריכה פירוק גיר + החלפת חלקים ועבודה במחיר שנושק לאיזור ה 15000 ש"ח, סוויץ' שילמו הכל לפי ההתחייבות.

לקח קצת זמן אמנם בערך כחודש מאז הפניה שלנו לחברה ועד הטיפול והחזרת הרכב כולל שבוע במוסך UMI, אבל טופל.

אגב, לא יודע איך זה עובד בסוכנויות אחרות ולמה ה 6 חודשי אחריות שלהם שווה.

Opel Adam S 2017

פורסם
אפשר לחשוב, כמה כבר עמלה הם ביקשו?

בזמנו כשביררתי זה היה בסביבות ה 1500 שקל עמלה.

אם אני שקורה לעצמי מבין ברכבים היה מוכן לעשות את זה, ורק בשביל להמנע מכול השקרנים, בלבלני ביצים או סתם אנשים שלא מבינים כלום ברכבים שלהם, אז אין שום סיבה שמישהו שלא מבין כלום לא ילך על זה.

העניין שוב ,מתחיל כשהברירה שלי היא לקנות רכב פרטי+ עמלה או כשאני יכול לקנות רכב מליסינג/השכרה ב 20 אחוז פחות. המחיר הנמוך ביחד עם ההבטחה מהנציג עם העניבה שהרכב ננהג בעדינות ע"י נהג יחיד(כן, בטח), הבדיקה הנקייה שמוצגת(כן, בטח) והאחריות ל 3 חודשים(שלא שווה כלום) עושה את שלהם, אין מה לעשות.

ולא מדבר בזלזול או התנשאות. אם לא הייתה לי בעיה עקרונית לקנות מהליסינג, ואם אני הייתי מבין ברכבים כמו שאני מבין בנברשות לסלון, אז כניראה הייתי גם הולך על האופציה הזאת. היא הרבה יותר מפתה

אני זוכרת שבדקתי לקראת הסוף והעמלה של הקונה עמדה על כ1750 לפחות ושל המוכר התחילה בסדר גודל של 2500 או משהו כזה, עברו מספר חודשים ואני לא זוכרת לגמרי את המספרים. אין לי ספק שהגם המוכר משקלל את העמלה+עלות בדיקה וצילומים במחיר המכירה של הרכב לפחות באופן חלקי.

מדובר אולי במספרים סבירים לרכבים שעולים 100+, אבל רוב הרכבים שהוצגו באתר תומחרו עד 60K, ככה שהעמלות המינימליות מגיעות לסכום יחסית נכבד מהעיסקה.

מה אתה מקבל תמורת העמלה? בדיקה מוכנה ללא אפשרות לבצע אחת מטעמך לפני שאתה מעביר את הכסף, אחריות למנוע וגיר לחצי שנה. המוכר שעומד מולך רואה את הרכב בפעם הראשונה בחיים שלו, לא בטוח שיש ברשותו בכלל היסטוריית טיפולים ולא בטוח שהוא מבין משהו לגבי הרכב יותר מהבעלים שלו שנשאר במשרד. אתה אמור לרכוש את הרכב על סמך בדיקה מטעם החברה+סיבוב על הרכב בתוך המתחם. אז גם אדם שלא מבין כלום ברכבים לא קיבל פה משהו מעבר להבטחה שהרכב אכן פרטי ומי שעומד מולו לא סוחר מתחזה (האם בדיקה של תעודה מזהה\כתובת שרשומה ברישיון שווה כמעט 2000 ש"ח? לדעתי לא ממש).

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
בתור קונה פוטנציאלי, התקשרתי לברר על רכב מסויים שנמכר הרבה מתחת למחירון עם שוק של ידיים פרטיות בלבד.

בעת השיחה נאמר לי שהמחיר הרשום הינו מחיר כמעט סופי ולא ניתן להוריד משמעותית מהמחיר הנקוב.

בסופו של דבר קניתי את הרכב שלי ב-20% פחות מהמחיר שהוצע לי בסוויטץ' עם נתונים דומים..

שוק המשומשות בישראל בכי רע והקונים מבינים שעבור מעט עבודה ניתן לחסוך עשרות אחוזים במקום לשלם עבור נוחות.

הם לא קבעו את המחיר, זה המוכר שקבע.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
גם אם תשלם אקסטרה, אף אחד עדיין לא מבטיח לך שתקבל שירות יותר טוב.

תוכל לשלם יותר, ועדיין לקבל את ה*ין.

אחריות חצי שנה למנוע וגיר מציע לך כל מגרש, וכולנו יודעים למה היא שווה. מה שכן, מגרש או חברת ליסינג כן יכולים לתת לך פריסה ל124374 תשלומים וטרייד אין על דייהו נובירה יוצאת דאע"ש (מה תקבל עליה זה כבר סיפור אחר), וסוויץ' לא.

פספסת את הנק' שלי, לא טענתי שמקום יקר בהכרח יספק שירות טוב יותר. אני טוען שלפעמים שווה לשלם יותר ולקבל ראש שקט, לפחות מהבחינה הזאת שתקבל רכב ממקום שמכבד את עצמו (סוויץ') ולא מאיזה סוחר רכבים מפוקפק. ומנסיון אישי, ומהיכרות אישית רובם המוחלט של סוחרי הרכבים הם מפוקפקים. מה לעשות, זאת המציאות, אז אני הייתי מעדיף לקנות ממקום שמכבד את עצמו, או לפחות ככה זה נראה ולא מאיזה סוחר שהרגע קיבל שחרור על תנאי (וסליחה על ההקצנה)

פורסם

חבל שנסגרו, לדעתי היה אחלה מיזם, עבור הרבה אנשים.

אני לדוגמה מתחיל למכור את הרכב שלי, כי אני מחליף אותו בחדש.

הרכב שלי כיום לפי מחירון 90 אלף ש''ח, הרכב שמור, עם קילומטראז' שנתי סטנדרטי, יד ראשונה פרטית פלוס תוספות, אז כמובן שאני רוצה למכור את הרכב שלי כמה שיותר קרוב למחירון, כי אני יודע שהוא שווה את זה, וגם מקווה שיבוא קונה שגם יעריך ויראה שזה באמת כך, אבל איפה?, עם שוק הרכבים המשומשים שלנו בארץ, כל קונה שבא דורש שתרד מהמחירון כמה שיותר בגלל שהלסינגים מציעים פחות מהמחירון וכולם קופצים על הגל הזה, בקיצור קשה למכור היום לבד את הרכב שלך.

עכשיו, מבחינת טרייד אין, עדיין לא בכל הסוכנויות נותנים לך מחירון על הרכב המשומש שלך כשאתה קונה מהם חדש, ואפילו גם אם זה אותה הסוכנות או אותו הקונצרן, הם גם כן מורידים מהמחירון, והרבה פעמים מורידים הרבה.

כשאני דיברתי ממש בערך שבועיים לפני שסוויטצ' החליטו להסגר, איתם, בכדי למכור את הרכב שלי דרכם, הם אמרו לי אוקיי, העמלה היא מינימום 2700ש''ח, מקסימום 5000ש''ח, לא משנה באיזה מחיר הרכב שלך ימכר.

לדעתי זה לא הרבה, לפחות לרכב שלי כי:

נניח והייתי מוכר דרכם את הרכב שלי במחירון, 90 אלף ש''ח, ונניח היו לוקחים ממני מקסימום עמלה שזה 5000ש''ח, הייתי מקבל על הרכב שלי 85 אלף, אוקיי.

ובסוכנות, ד''א אותו הקונצרן, איפה שאני רוצה לקנות רכב חדש, נותנים לי על הרכב שלי רק 83 אלף, ולא שקל יותר, לא מעניין אותם כלום, שזה רכב שמור ומטופל, יד ראשונה פרטית, שאני קונה מהם חדש שזה אותו הקונצרן, לא מעניין, ''אלו הם התנאים'' הם אומרים לי, אז מה, בגלל זה אני אוותר על הרכב שאני באמת רוצה?

אז יוצא שאם הייתי מוכר דרך סוויטצ', הייתי מקבל על הרכב שלי 2000 שקל יותר, או אפילו עוד יותר, תלוי בעמלה אם היו לוקחים נניח 4 ולא 5 אלף, וגם תלוי בסוכנות בה אתם קונים את הרכב החדש, כי יש סוכנויות\יבואנים שמורידים אפילו יותר מהמחירון של הרכב שלכם מאשר במקרה שלי, אתם מבינים...

ואני בטוח שיש הרבה אנשים עם מקרה דומה כמו שלי, שהמיזם הזה, לדעתי היה עוזר להם, בגלל זה אני חושב שחבל שנסגרו.

עכשיו אני אנסה למכור לבד את הרכב שלי עד שיבוא הרכב החדש שהזמנתי, אם לא יבוא קונה רציני שיעריך את הרכב שלי וכמה שאני דורש עליו, אז לא תהיה לי בררה אלא לתת אותו לסוכנות בטרייד אין על הרכב החדש ולהפסיד סכום מסויים...

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם

JentuS12, ציירת פה מצב סופר אופטימי שסוויץ' מצליחים למכור את הרכב שלך במחיר מחירון. אבל אתה שוכח שהם לא מייבאים קונים ממאדים, אלא פונים בידיוק לאותו קהל הלקוחות כמוך. מי שמחפש לקנות רכב פרטי במחיר של יוצא ליסינג יחפש את המחיר הזה בכל מקום. אז למה שאותו הקונה יסכים לשלם לסוויץ 92K על הרכב שלך (אתה שוכח שגם לקונה יש עמלה) כשהוא לא יסכים לרכוש ממך נניח ב88K?

בטרייד אין אתה חוסך את הבדיקה וההכנה של סוויץ (שאתה משלם עליהם) ואת כל ההמתנה לקונה שיכולה לקחת שבוע או ארבעה חודשים שבהם תמשיך לשלם את עלויות האחזקה של הרכב, אלא מפתח תמורת מפתח או כל הסדר אחר שתגיע אליו מול החברה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

^אז כן, אולי גם את צודקת, אבל אני יודע שגם אני צודק כי הרי היו פלוסים בסוויטצ', ויש אנשים שבשבילם זה היה פתרון למכור או לקנות דרכם, עובדה שאני מכיר מספיק קולגות מהעבודה שלי שהייתה להם מכירה או קנייה של רכבים דרכם.

נכון שיש מלא אנשים שרוצים להשיג רכב במחיר של ליסינג, אבל יודעת מה, זה לא 88 אלף אלא יותר נמוך שהם מחפשים, את אלו אני יושר בטלפון שולח לכו לליסינג לקנות, כי להם קודם כל חשוב מכיר כמה שיותר זול אז שיקנו מליסינג ואז שלא יבכו שנפלו בפח עם רכב עם ''הפתעות'', והיו המון מקרים כאלו. אבל יש גם כאלו שיודעים במה זה כרוך ומעדיפים לקנות רכב מפרטי, אין הרבה כאלו אבל עדיין יש.

היתרון שהיה בסוויטצ' זה שהם לקחו בסגמנט הזה את הכאב ראש עליהם, תמורת עמלה לא כל כך גבוהה (אנחנו מדברים על רכבים יד שנייה שעולים עשרות אלפי שקלים ואף קרוב ל-100 אלף ולא רכבים מזדקנים בשווי 15 אלף שקל, כן).

ומבחינת לקוחות, אז לדעתי גם בזה היה להם יתרון, כי חברה מוכרת, השמוע התפתחה מהר, ולהם מאגר לקוחות לדעתי הרבה יותר גדול מאשר לבן אדם בודד שמחפש לקנות או למכור רכב.

ולגבי הבדיקה, נכון משלמים עליה, משהו בסביבות 300 ש''ח, אבל גם הסכום הזה אחרי זה מתקזז מהעמלה שהמוכר משלם להם, אני לא רואה פה משהו רע.

בקיצור אני לא יודע, אם זה טוב או רע כל החברות האלו, אני רק יודע שהליסינג בארץ חוגג על פני שוק רכבים פרטיים יד שנייה וזה לא טוב כי הם חנקו את השוק הזה, ולמה?, כי אנחנו אנשי העם הפשוט, הצרכנים אפשרנו להם, כי לרוב הישראלים מה זה רכב?, זו חתיכת ברזל ולא יותר מזה ותמיד מחפשים ביותר זול, אז זה מה שקיבלנו - שוק רכבי יד שנייה שנדרס על ידי חברות ליסינג עם כל המשמעויות שנובעות מכך.

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם

מרף של שווי רכב 100,000 הם דרשו מהמוכר את עמלת המקסימום של 5000 שקל.

אני מעדיף להוריד 5,000 לקונה הרלוונטי ולא להיות זקוק ל"שירות" שהציעו.

• תוכן חדש...