Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ווינדוס 10 - למי יש? איך היא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 448
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

התקנתי את 10 בטא על מחשב הנסיונות שלי, והיא אפילו לא קרובה ללהיות מספיק בשלה כדי להיות מותקנת על המחשב העיקרי. מעבר לזה, בתור מ"ה ל PC אני לא רואה בה שום יתרון על 7, אבל יש בה כמה חסרונות, העיקרי מביניהם הוא העדר שורת ההרצה (כמה פשוט לכתוב calc במקום לרוץ לחפש את המחשבון, או לכתוב נתיב של תיקיה במקום להתחיל לחפש אותה ב computer).

בשורה התחתונה, נחמד ולא מעבר.

פורסם
התקנתי את 10 בטא על מחשב הנסיונות שלי, והיא אפילו לא קרובה ללהיות מספיק בשלה כדי להיות מותקנת על המחשב העיקרי. מעבר לזה, בתור מ"ה ל PC אני לא רואה בה שום יתרון על 7, אבל יש בה כמה חסרונות, העיקרי מביניהם הוא העדר שורת ההרצה (כמה פשוט לכתוב calc במקום לרוץ לחפש את המחשבון, או לכתוב נתיב של תיקיה במקום להתחיל לחפש אותה ב computer).

בשורה התחתונה, נחמד ולא מעבר.

מדהים אותי שמערכות הפעלה לא מפעילות כראוי ואנשים לא רגילים לindexed search.

Spotlight במק - cmd space ואז מקישים מה שבא לך (נגיד calc)...

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אח"כ, כשוויסטה נקשרה בתודעה הציבורית כפלופ למרות שטכנית היא היתה מצויינת, הנזק התדמיתי היה גדול מידי לתיקון וברדמונד החליטו להוציא את 7.[/color]

שהיא כבדה בדיוק כמו ויסטה, אבל ניראית שונה, ועם כמה אופטימיזציות ואפקטי החלקה, מה שגורם לה להיראות יותר טוב מויסטה.

בנוסף, כש-7 יצאה, בסוף 2009, לרוב המוחלט של מחשבי PC בשוק כבר היה מעבד ליבה כפולה ו2-4 גיגה זיכרון DDR2/3, שויסטה ו-7 רצו עליהם בלי בעיה.

אגב, ME גם לא הייתה גרועה יחסית לשאר מע"ה ממשפחת 9x, אפילו מוצלחת יותר מהשאר. רק הבעיה היא שהיא איחרה את זמנה, וכבר היה בשוק את חלונות 2000 ממשפחת NT, שהייתה הרבה יותר מתקדמת מהME, שעדיין הייתה מעטפת גרפית על דוס. מייקרוסופט שחטו את קו ה9x לטובת NT/2000/XP, ועשו בשכל.

אפל עשתה מהלך דומה באותה תקופה, כשהחליפה את Mac OS המיושנת בOS X מבוססת יוניקס.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ולכן כולם שונאים את המרקטינג.

כמה שנים, כמה מליוני שורות קוד וכמה לילות בלי שינה עברו על המתכנתים עד שהם הוציאו מתחת לידיהם את מערכת ההפעלה המוצלחת הזאת, זה עד שאיזה אדיוט ממרקטינג החליט שהוא רוצה מדבקות, וכאן נחרץ גורלה של מערכת ההפעלה, ומליוני שעות עבודה של אנשים מוכשרים ירדו לטמיון.

אישית, אם הייתי חלק מהצוות שעבד על וויסטה, הייתי חוטף את החפפה של החיים ברגע שהייתי שומע על הרעיון הגאוני של המדבקות.

פורסם (נערך)

Liviur, גם בוינדוס 8 ו10 זה כך. לוחצים על Win Key וכותבים מה שאתה רוצה.

בכל אופן, אני עובד עם וינדוס 10 עוד מהאלפא הראשוני (שנה וקצת) עד העדכון (הרשמי) האחרון (10122).

בהתחלה, כמצופה, היו המון באגים. לאט לאט עם כל עדכון המערכת השתפרה פלאים. אני עובד איתה עכשיו כמחשב ראשי יחד עם Visual Studio RC 2015 וOffice Preview 2016 (בקיצור, הכל עדין נסיוני ובפיתוח) והכל עובד לי מצוין, מלבד באגים קטנטנים פה ושם שלא באמת משפיעים על העבודה השוטפת. בגרסאות הקודמות היו באגים מעצבנים שלא איפשרו לי לעבוד איתה במחשב הראשי. אבל לאט לאט עדכנתי והפכתי את המחשב לראשי. בעדכון האחרון עוד לא מצאתי באג אחד. אפשר להגיד שהיא כבר פלוס מינוס מוכנה.

מבחינת העיצוב, יש עדכונים עיצוביים בכל המערכת. מין שילוב של וינדוס 7 מעודכן ומעוצב, יחד עם כל הפיצ'רים המגניבים + SOCIAL וכל העדכונים החדישים ועם ממש טיפה וינדוס 8 (במיוחד אם מעבירים למצב טאבלט). המערכת הרבה יותר נוחה מוינדוס 7 ויותר "זורמת". היא כמובן הביאה איתה את המהירות של וינדוס 8 והיא עולה תוך כמה שניות, הכל רץ ממש מהר וחלק.

בקיצור - הנוחות של וינדוס 7, פיצ'רים מודרניים ועיצוב מודרני וקליל, ממש רחוק מהעצבים והגועל של וינדוס 8. בנוסף היא מותאמת מאוד לרזולוציות הגבוהות מאוד של היום.

הדפדפן החדש Microsoft Edge עדין זקוק להרבה עבודה. באופן כללי הוא עובד מהר וחלק (עקף את גוגל כרום במבחנים, למרות שהוא רק בגרסת פיתוח) אך יש כמה באגים מינוריים פה ושם - עיקר העבודה שנשארה היא בפיצ'רים בסיסיים יחסית שמשום מה נותרו לסוף. לא באמת השתמשתי בפיצ'ר השרטוט (ואני גם לא באמת חושב שזה יתפוס) ושיתוף על אתרים. יש הרגשת גלילה חלקה כזו כמו בספארי.

יש את קורטנה שלא כל כך יצא לי להשתמש בה ביום יום (כנ"ל, יותר גימיק מאשר משהו שיתפוס לדעתי).

יש מין מסך Notifications שהוא ממש פוטנציאלי אבל לא יוצא לי להשתמש בו יותר מידי, אולי כי התוכנות שאני עובד איתן עדין לא התממשקו אליו והוא גם לא מספיק קופץ להציק לי.

אני בעיקר מחכה לWindows Continuum (טלפון שהוא גם הלפטופ שלך) - יש סיכוי שMSFT יצליחו עם זה - הם צריכים לעבוד על זה קשה, אבל זה יכול להפוך את העולם. תארו לכם שאתם מגיעים לעבודה או הביתה ויש לכם שולחן שיש עליו מסך, מקלדת ועכבר. אין לכם מחשב נייח או נייד שמחובר אליהם. אתם מניחים את הטלפון על השולחן והנה המסך הגדול שמולכם נדלק ומציג את מערכת ההפעלה שעל הטלפון שלכם (בעיצוב וינדוס רגיל ולא טאבלטי). העכבר והמקלדת שולטים על המערכת הזו. בקיצור הטלפון מחליף את המחשב. מין הסתם זה לא מספיק חזק למשחקים רציניים, פיתוח ועיצוב. אבל אם הם מבצעים את זה כמו שצריך - זה העתיד.

Untitled-1.jpg

Untitled-2.jpg

continuum-windows-10.jpg

DSC_0593.jpg

עריכה אחרונה על ידי שבלול
פורסם

שי תוכל להסביר קצת את נושא המדבקות?

-

אני משתמש בווינדוס 10 בסביבות השנה, מהרגע שיצאה כגרסאת אלפה. אפשר רק להגיד עליה שווחים. מערכת מהירה וקלילה, זורמת, והעיצוב שהוא סוג של 7+8 מודרני, פשוט נהדר. מערכת שיהיה קשה להרוס.

פורסם

אז גם

משתמש בינוקס,איזה כיף לדעת שאני לא היחיד. :-P

אני מודע לבעיות האבטחה ב XP בעבודה אבל מה זה באמת אכפת לי?! בנוסף בבית עובד על 8.1 ומתוסכל, אני משתמש בה רק בגלל שיש לי סביבות וירטואליות.

שאלה למומחים:האם יש תוכנה ראויה (חוץ מVM) להרצת וירטואליזציה שפועלת יפה על וינ 7?

תודה.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

גם לי יש את הבטא עוד מההתחלה, בעקרון עובד במן האחרון בסדר גמור, לא קרס לי או משהו.

עכשיו עידכן עצמו גם ל10122, נחיה וניראה מה נישתנה :-).

חג שמח!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

האינדוקס אכן קיים ב8 ומעלה. לא ממש מתקרב לspotlight , לא בביצועים , לא בשימושיות ולא במהירות מיפוי - אבל בהחלט התקדמות.

Then dying is forgetting

פורסם

Liviur אתה צודק. לא מבין איך הם לא מצליחים לעשות פיצ'ר כזה בסיסי בצורה נורמלית. זה באמת לא אתגר תכנותי במיוחד כשיש עשרות תוכנות שמדמות את הספוטלייט לוינדוס בצורה מדהימה. לא מבין איך הם לא עושים חיפוש מהיר וטוב.

פורסם

אולי אני מפספס משהו אבל לחיצה על ה-win key בוינדוס 7 והקלקה של מה שאתם רוצים מביאה תוצאות מיידיות. היא אולי לא מחפשת באינטרנט אבל כן בכל המחשב (ובשביל חיפוש ברשת אני עושה ctrl T ומקליד בכרום מה שאני רוצה).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מחפש במחשב, באינטרנט, עושה חישובים בסיסיים , מביא תקצירים מוויקיפדיה ועוד המון קטנות.

אין מה להשוות.

גם ביצוע האינדקס עצמו ברמה אחרת לגמרי בביצועים (חלק מזה נגזרת של מערכות הקבצים השונות אגב... דווקא לזה יש מחיר data integrity במק שכמעט לא קיים בחלונות)

בהחלט אי אפשר להשוות את זה באמת לחלונות.

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...