Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בהחלט לא מסכים עם מה שאתה כותב. ברכב הקודם שלי - נסעתי כמה חודשים והרגשתי סבבה. יום אחד הרגשתי שהוא לא יציב על הכביש יותר. במוסך לא ידעו על מה אני מדבר. החלפת צמיגים לא עזרה. גם לא כיוון פרונט.

בסוף אחרי שהתעקשתי (מה לעשות, עניין של בטיחות) נמצא גם איזה בעיה במתלים או משהו.

אי אפשר להגיד לבנאדם שנוהג שנים ומרגיש שמשהו שונה שהוא לא יודע מה הוא מרגיש כי אתה לא הרגשת בנסיעה של 10 דקות.

אם הנהג מרגיש הבדל - ובמקרה שלנו מרגיש הבדל בתגובת הרכב יחסית לרכב הקודם - אז יש הבדל.

ועם כל הכבוד - אני לא רואה שום דרך להכנס לככר ב 30 קמ"ש ברכב תקין ולאבד שליטה. גם אם מאוד מתאמצים.

זה שנהג שמכיר את הרכב פתאום מרגיש שינוי (גם הקל ביותר) אשר מצביע על בעיה כל שהיא- זה נכון והלוואי וכל הנהגים על הכביש היו עירניים לרכב שלהם כמוך.

אבל מפה ועד לאבד שליטה באופן קבוע בכיכר ב20 קמ"ש באופן קבוע לעומת 2 נהגים אחרים שלא מאבדים וגם לא מרגישים בעיה מהותית ברכב (ואיבוד שליטה ב20 קמ"ש זאת בעיה מהותית ברכב!) המרחק הוא עצום.

נהגתי על אלפי רכבים בחיי- כולל אספנות וכולל מס' רכבים שהיוו סכנת נפשות מבחינת התחזוקה ומצב הרכב לנהג ולסובבים אותם על הכביש, לעולם- לא קרה לי ששום רכב החליק לי בכיכר במהירות של 20 קמ"ש מבלי שהתכוונתי לכך, גם לא שהכביש רטוב וגם לא באופן חד פעמי.

אגב, לאשתי יש גטס. אני מכיר את הרכב כמו את הכף יד שלי...

אם הרכב מחליק עכב בעיה מכאנית ביכיר- הוא יחליק לכל הנהגים, ולא רק לנהג אחד.

פורסם
ועדיין, אתה רואה פה דפוס חוזר?

אתה בכל כיכר ופניה מחליק כאילו אתה דג מחוץ למים, ולעומת זאת 2 אנשים אשר מבינים בתחום שנהגו על הרכב לא הצליחו להגיע בכלל להחלקה ורק אחד מהם אחרי נסיעה ממשוכת ופרובוקציה הצליח טיפה\אולי להרגיש משהו...

MY 2 CENT...

אני גם חשבתי שהבעיה היא אולי בי ולא ברכב,אבל בד''כ אני נוסע ממש זהיר.

יצא לעוד כמה חברים לנהוג ברכב וגם הם לפעמים מאבדים שליטה עם הרכב שלי,זה לא שהאיבוד שליטה קורה בכל פעם שאני בכיכר או עושה סיבוב חד,אבל זה קורה לעיתים קרובות אפשר להגיד.

אם זה רלוונטי איך שהוא,זה בעיקר קורה שאני מסובב את ההגה שמאלה.

אולי זה צמיגים,אולי זה מתלים,לא יודע,אני אתחיל בהחלפת הצמיגים ואם גם זה לא יעזור נראה מה נעשה.

פורסם

אם זה המצב אין לך מה לרוץ להחליף צמיגים, כנס לכיוון פרונט איכותי ודבר עם מישהו שמבין בנושא.

יש לך את המעבדה בחולון והיפר צמיג בפ"ת לדוגמא.

פורסם

מנסה להבין מה רשמת בשורה האחרונה,התכוונת ל''לעשות פרובוקציה''?,או שרשמת צמד מילים שהאקדמיה ללשון שחררו הרגע?

ואת האמת שלא שמתי לב כל כך ללחץ האוויר,בד''כ אני שם 30 לא יותר מזה אולי 32 לכל היותר,נמלא 36?,מפחד שיתפוצץ לי בפנים בטעות.

פרובוקציה - מן הפועל הלטיני בבניין ראשון Provocare - לאתגר. במונחים של נהיגה מדובר על כל פעולה קיצונית ו/או חדה בהיגוי, בבלמים או במאיץ במהלך העיקול.

אתה דיברת למשל על "לשבור" הגה, ביטוי שמתקשר מיד להפניה חדה של הגלגלים. בהפניה כזו אתה מפעיל על המכונית (רגעית) כוח גדול משמעותית בהשוואה להפנית ההגה בהדרגה.

ולגבי לחץ אוויר: צמיג אינו בלון וקצת לחץ אוויר עודף לא יביא להתפוצצות הצמיג. התפוצצות צמיגים היא לרוב תוצאה של לחץ אוויר חסר, שהוא גרוע מלחץ עודף כמעט מכל בחינה אפשרית.

אפילו שאני נכנס לכיכר במהירות סבירה,הרכב נוטה לפעמים להחליק ולאבד שליטה,וזה לא שאני נכנס ב60 קמ''ש[...]אני גם חשבתי שהבעיה היא אולי בי ולא ברכב,אבל בד''כ אני נוסע ממש זהיר.

אין כזה דבר להיכנס לעיקול לאט מדי. יש כזה דבר להיכנס לעיקול במהירות שבה אינך מסוגל לייצב את הרכב (בעזרת כוח המנוע) במהלך העיקול.

זו בהחלט בעיה בנהג ולא ברכב, וסדר השיפורים הנכון תמיד מתחיל בנהג. עם זאת, רכב צריך לשתף פעולה עם הנהג ולכן, לצד הצמיגים ולחץ האוויר בהם, יש לבדוק גם את מצב הבולמים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כיוון פרונט לא עושים אם הרכב קיבל פצצה באחד הגלגלים או שההגה רועד?

ממליץ גם לבדוק בולמים אחוריים - ברכב של אשתי בולם אחורי התחיל לנזול ב120 אלף ק"מ.(גטס 2007)

מה הכוונה בולם שהתחיל לנזול?,פעם ראשונה שאני נתקל במושג הזה.

יש איש מקצוע מומלץ באזור הדרום/באר שבע שיכול לבדוק את הבעיה?

פורסם

כיוון גלגלים ("פרונט") נדרש כאשר אחת מזוויות הגלגלים - שפיעה, קדם אופן והתבדרות - יוצאת מכיול. זה אמנם קורה עקב מכה, אבל זו לא חייבת להיות מכה חזקה ("פצצה") ולכן שווה לבדוק מדי פעם שהכיוון תקין.

רעידות אינן תוצאה של כיוון הגלגלים אלא של האיזון שלהם או של חופשים בגלגל ובמתלה. גם זה משפיע על האחיזה אך (בדומה אגב לכיוון הגלגלים) לא מדובר על השפעה כל כך משמעותית כשלעצמה.

בולם נוזל הוא בולם שהתקלקל. במקרים רבים, הבולמים מתעייפים ומקטינים את רמת האחיזה של המכונית משמעותית בלי לנזול ואפילו בלי להקנות תחושה מיוחדת של חוסר ריסון.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

האמת שאני מבין על מה פותח האשכול מדבר.

המון פעמים כבר אני יוצא מאיבוד שליטה בסיבובים, , גם כשיש פרונט תקין והגלגלים תקינים וכו'.

למדתי לנסוע ולהיזהר עם הטויוטה שלי במצב הזה.

חשוב לבדוק תקינות בולמים, לחץ אוויר, חלקי היגוי וגם תאונות שעלותו לדפוק את כל המתלים, שלדה וכדומה.

אני מבין בדיוק מה קורה לפותח האשכול וזה עלול להיות מאוד מסוכן.

אצלי, כנראה, בולמים עייפים.

מצד שני, זה קורה במהירויות קצת מעבר לכניסה לפנייה במהירות נורמלית.

מצד שלישי, אני עם הלנסר בעבודה והיא הרבה יותר אוחזת עם צמיגים גמורים ופרונט גמור.:-)

פורסם
כיוון גלגלים ("פרונט") נדרש כאשר אחת מזוויות הגלגלים - שפיעה, קדם אופן והתבדרות - יוצאת מכיול. זה אמנם קורה עקב מכה, אבל זו לא חייבת להיות מכה חזקה ("פצצה") ולכן שווה לבדוק מדי פעם שהכיוון תקין.

רעידות אינן תוצאה של כיוון הגלגלים אלא של האיזון שלהם או של חופשים בגלגל ובמתלה. גם זה משפיע על האחיזה אך (בדומה אגב לכיוון הגלגלים) לא מדובר על השפעה כל כך משמעותית כשלעצמה.

בולם נוזל הוא בולם שהתקלקל. במקרים רבים, הבולמים מתעייפים ומקטינים את רמת האחיזה של המכונית משמעותית בלי לנזול ואפילו בלי להקנות תחושה מיוחדת של חוסר ריסון.

תודה.

כמו שאמרתי קודם,אני אחליף את הזוג צמיגים מאחורה,ואשאל את הפנצ'רמכר אם צריך לעשות גם פרונט,למרות שאני בטוח שאם אני אשאל 10 מתוך 10 כולם יגידו לי שכן גם אם הכל תקין,לצערי לא מאמין לאף אחד.

ההגה לא מושך אצלי ימינה או שמאלה,לא רועד ולא כלום,הכל תקין ממה שידוע לי וממה שכמה מכרים נסעו לי באוטו,הידע שלי בנושא דל,אז בד''כ אני מבקש מאנשים שכן יש להם ידע וניסיון לעשות סיבוב על האוטו ולראות מה הם אומרים ואם צריך לעשות או לתקן משהו.

פורסם

אני יכול להעיד שאצלי בגטס שאני נכנס לכיכר במהירות 30-40 אני לא מרגיש איבוד שליטה וכ'ו.

ולי יש 4 צמיגי גוד אייר כמו שיש לך.

Peugeot 308 GTi By Peugeot Sport 2018

Ex- Peugeot 208 GTi 2013 

פורסם
תודה.

כמו שאמרתי קודם,אני אחליף את הזוג צמיגים מאחורה,ואשאל את הפנצ'רמכר אם צריך לעשות גם פרונט,למרות שאני בטוח שאם אני אשאל 10 מתוך 10 כולם יגידו לי שכן גם אם הכל תקין,לצערי לא מאמין לאף אחד.

ההגה לא מושך אצלי ימינה או שמאלה,לא רועד ולא כלום,הכל תקין ממה שידוע לי וממה שכמה מכרים נסעו לי באוטו,הידע שלי בנושא דל,אז בד''כ אני מבקש מאנשים שכן יש להם ידע וניסיון לעשות סיבוב על האוטו ולראות מה הם אומרים ואם צריך לעשות או לתקן משהו.

אני די בטוח שזה בגלל ההבדל בשחיקה בין צמיגים קדמיים לאחוריים. גם אני החלפתי זוג צמיגים בני קצת יותר משנה, שהיו בהמצב טוב, כי הפריע לי חוסר האיזון בנהיגה [ממש לפני שבועות בודדים]. אמנם אצלי זה לא היה כה קיצוני, אבל בהחלט הורגש.

לגבי החששות שלך מרמאות בכיוון פרונט. כשעושים לך כיוון פרונט יש מחשב ומסך, שעליו עובד האדון. אתה תראה את הבחור לוחץ על F4, ואז יש לו הוראות בעברית ודיאגרמה שמראה כיצד הוא צריך לסובב את הגלגלים. אחרי כמה פעמים תתקבלנה תוצאה על המסך: מה שיהיה באדום לא תקין. אם הכל ירוק, אז הכל תקין. אי אפשר לעבוד עליך.

הבדיקה הזו ברוב המכונים היא בחינם, ורק אם צריך כיוון והחלטת שאתה רוצה לעשות, אז אתה משלם. כמובן שכדאי לוודא זאת מול המנהל. המחיר הסטנדרטי לכיוון פרונט הוא באזור ה-150 שקלים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

היי.

אז שמתי סט של אפישין גריפ,ומרגישים את ההבדל בנסיעה,האחיזה על הכביש יותר טובה,נסיעה יותר שקטה גם,כבר עברו כמה ימים ולא נתקלתי בבעיה הזאת,אם הבעיה תחזור אעדכן,תודה.

• תוכן חדש...