Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חנקן בצמיגים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לא כשהיא נוגדת את אותו הסבר מנומק. אבל היות וכמו שנאמר, זאת הרגשה סובייקטיבית ואין שום דרך באמת לבדוק את זה. אז פשוט נסכים שלא להסכים.

אבל אל תאמינו לי. הנה טיפאני שאומר אותו דבר בערך

[video=youtube;kmnZ4-EUbIk]

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

4 מכוניות. 2 חנקן - 2 אויר. בדיקה כעבור לחודשיים.

חנקן 2-3 PSI פחות

אויר 8 -6 PSI פחות

מבחינתו שווה את ה50 שקל שעולה המילוי.

פורסם

כלומר, היתרון של פעפוע החנקן האטי יותר מתבטא רק אצל מי שלא בודק אוויר לעתים מזומנות.

השאלה היא מה משקלם של היתרונות בתחום ההתפשטות בחום וההשפעה על מצב הגומי בתוך הצמיג.

הדעת נותנת שהם לא יהיו משמעותיים כי גם ככה הצמיגים עובדים בטמפרטורות נמוכות יחסית בכביש הציבורי, ומוחלפים הרבה לפני שמצב הגומי בתוך הצמיג הופך לבעייתי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

יש יתרון, כמו שכבר הסבירו לך.

לדעתי, מיותר לחלוטין. אתה כובל את עצמך לתחנות ניפוח שיש להם את המכשור, ועוד משלם על זה כסף.

פעם בשבועיים כנס לתחנת דלק ומלא אוויר במשאבה וזהו. לא רואה סיבה להסתבך עם זה.

!AWDSOME

פורסם
4 מכוניות. 2 חנקן - 2 אויר. בדיקה כעבור לחודשיים.

חנקן 2-3 PSI פחות

אויר 8 -6 PSI פחות

מבחינתו שווה את ה50 שקל שעולה המילוי.

זאת בדיוק הבעיה, שכעבור חודשיים צריך לנסוע במיוחד למקום שממלא חנקן במקום לתחנת הדלק הקרובה. למעשה, בגלל שחייבים לבקר במקום שממלא חנקן, יש סיכוי גבוה יותר שתיסע יותר זמן עם לחץ אוויר לא תקין. וכמובן צריך להחזיק מד לחץ משלך כי אי אפשר להיכנס לתחנת דלק ולבדוק בעזרת המד בתחנה, הרי הוא יכניס אוויר.

פורסם (נערך)

ahbarony, כמה ק"מ עשית בפרק הזמן הזה?

עשיתי 16K על הצמיגים הקודמים. כמה ימים לאחר קבלת הרכב - עברתי לחנקן. מילאתי חנקן פעמיים בלבד בכל התקופה הזאת (בדר"כ ירד PSI 1, גג 2 פר גלגל).

על הצמיגים הנוכחיים עשיתי +12K ומילאתי פעם אחת בלבד. את ה-12K הללו הרכב עשה תוך 7 חודשים, לא מעט נסיעות אגרסיביות מהרגיל.

עריכה אחרונה על ידי RS

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אחרי שתמלא אוויר בצמיג, ואז הוא יוריד קצת אוויר, ואז עוד פעם תמלא, וככה כמה פעמים, אז יהיה לך צמיגים ממולאים בחנקן.

מולקולות של חמצן קטנות יותר, והן בורחות יותר מהר (כי גומי לא אטום 100 אחוז), ונשארות מולקולות חנקן, שהן גדולות יותר.

אוויר הוא 70 אחוז חנקן, אז בפעם הבא שאתה מנפח צמיגים, אתה ממלא משהו שהוא 70 אחוז חנקן, ואחרי שחמצן של זה יברח, אתה תמלא עוד פעם 70 אחוז חנקן.

ככה, תוך כמה מילויים, תקבל צמיג מלא ב99.99999% חנקן.

מה שכן, זה כנראה לא ייתן לך שום דבר (כנראה גם בניסן GTR מילוי בחנקן ייתן הבדל זניח כלשהו שתראה רק על הנייר), אולי תראה את האוויר בורח לאט יותר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני מקווה שכל חובבי הכימיה פה לא שכחו שאנחנו מדברים על כביש ציבורי וצמיגים רדיאליים, בור גדול או עליה מהירה מדי על מדרכה עלולים להביא לבריחת אוויר קלה.

בקשר להתרחבות הגז, לפני שנכנסים לכימיה המדוייקת, חייבים להבין כמה דברים, הצמיגים לא מרוקנים בתא ואקום, המכונות של הפנצ'ריות לרוב לא יהיו ברמה מספיק גבוהה בשביל לייצר חנקן טהור באמת וlast but no least, אין פה מסלולים ולכן אין ימי מסלול - קרי, אנחנו נוהגים על הכביש הציבורי, רחוק מספיק (לפחות כך אני מקווה) ממגבלות הנהג הרכב והצמיג, לכן גם אם הנסיעה הופכת למעט קופצנית יותר אחרי סשן בכביש הצפון, כל מה שזה אומר זה שהגיע הזמן לקפה קטן, אתם לא במירוץ סיבולת.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

יש ביטוח כפרה.

אוף טופיק אבל קשור: ככל שאני אוכל יותר אני אמור למלא את הצמיגים שלי ביותר מתאן ולהיות קל יותר, אבל למרות זאת אני רק עולה במשקל.

מסקנה - הכימיה היא מדע לא תקף.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...