Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חנקן בצמיגים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי בכל מיני פנצ'ריות (דיי רציניות אם לומר את האמת) שהן ממלאות חנקן בצמיגים.

מה הרעיון? מה הייתרונות? ומה עלות של 4 גלגלים?

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם (נערך)

אני לא מסכים!

מולקולות החנקן גדולות יותר מאויר ולוקח יותר זמן לצמיג ”לאבד“ אותו.

יש מכוניות שמגיעות עם הוראות יצרן למלא חנקן בצמיגים לדוגמאת GTR

עריכה אחרונה על ידי alexmsi
פורסם

Spire, זו ממש לא שטות. מילוי הצמיגים בחנקן שומר על לחץ הניפוח לאורך יותר זמן,

והרי ידוע לכל שהדרך הכי טובה לשמור על צמיג ועל תכונותיו היא לשמור על לחץ ניפוח תקין.

מילוי הצמיגים בחנקן גורם ללחץ הזה להשמר הרבה יותר זמן (אאל"ט עד פי 3 יותר),

וכך בעצם שומר על הצמיג ותכונותיו - אחיזה, בלימה, חסכון בדלק, אורך חיי הצמיג וכו'.

אגב, חלק מהפנצ'ריות גם נותנות את השירות הזה בחינם אם אתה קונה אצלם צמיגים.

פורסם (נערך)

או. טוב שנגעת בעניין המולקולות.

אבל אני רוצה להתחיל מהתחלה - האוויר שאתה ממלא בתחנת דלק, מורכב ב-78% חנקן גם ככה, מה שגורם לכך שאתה מלכתחילה ממלא "כמעט חנקן".

עכשיו לגבי המולקולות. מולקולות חנקן אכן גדולות יותר מאלה של חמצן, והחורים הממש ממש ממש קטנים בצמיג אכן מאפשרים לחמצן "לברוח" בעוד שאת החנקן הן משאירות "לכוד". בפועל, מה שקורה הוא שכשאתה מתחיל מ-78%, ונותן לחמצן "לברוח" לאט לאט, אחרי כמה פעמים שאתה ממלא אויר אתה נשאר בעצם עם אחוז מזערי של חמצן בצמיג.

עכשיו, זה בכלל לא מעניין וזאת לא הסיבה שבגללה ממלאים חנקן. זה שזה מה שמוכרים בפנצ'ריות זה טוב ויפה, אבל זאת לא הסיבה. כי גם אם החמצן בורח לאט יותר, הוא עדיין לא בורח מספיק מהר כדי שזה ישפיע עליך מעבר למילוי של פעם בחודשיים, שאת זה אני בטוח שאתה כבר עושה.

הסיבה שממלאים חנקן היא כי הוא יותר "יציב" - כלומר פחות נוטה להתרחב בזמן חימום (הצמיגים מתחממים בנסיעה). הקטע הוא שלא רק שמסתבר שזה לא נכון וחנקן מתחרב אפילו יותר מסתם אוויר, אלא שגם אם זה כן היה נכון זה היה תופס רק לנסיעות התגרזנות סופר מטורפות בהן לחץ הצמיגים יכול לעלות משמעותית.

עוד סיבה היא כי באוויר יש אחוז מסויים של אדי מים, שעשויים להתעבות לגרום לחישוק להחליד. הבעיה פה, היא שלא רק שיש לפות"ש חישוקי סגסוגת שאמורים להיות עמידים לחלודה (למרות שזה אלפא, אז לך תדע :)), אלא גם שכמות אדי המים היא כל כך מזערית שגם על חישוק ברזל שעבר גילוון נורמלי כשהוא יצא מהמפעל זה לא ישפיע.

הסיבה שבניסאן GTR שמים חנקן כי שם אשכרה יש לזה תכלית. זאת מכונית שמסוגלת לפנות בכזאת ברוטאליות שהמפתחים שלה פחדו שהיא תתלוש צמיגים מהג'אנטים, אז הם ניפחו את הצמיגים ממש ממש הרבה, אבל הוא התנהג באופן "לא צפוי" (התרחבות שונה, עליית לחץ שונה בכל גלגל וכו') אז הם מילאו חנקן כי את ההתנהגות שלו הרבה יותר קל לצפות.

לאלפא מיטו שלך, זה שטות מוחלטת ואין שום סיבה בעולם לעשות את זה.

עריכה: אגב, כל זה עוד לפני שנגענו בעובדה שכדי למלא חנקן טהור צריך קודם לשאוב לחלוטין את כל האוויר מהצמיג בחדר וואקום, מה שלא נראה לי שיש בהרבה פנצ'ריות. מה שממלאים פה זה חתיכת מכונת השחלה שלא ברא השטן.

אגב2, המכונות שיש בפנצ'ריות לא מעטות בישראל לא ממלאות חנקן טהור אפילו, מה שהופך אותן לשטות עוד יותר גדולה.

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

הסיבה שבניסאן GTR שמים חנקן כי שם אשכרה יש לזה תכלית. זאת מכונית שמסוגלת לפנות בכזאת ברוטאליות שהמפתחים שלה פחדו שהיא תתלוש צמיגים מהג'אנטים, אז הם ניפחו את הצמיגים ממש ממש הרבה, אבל הוא התנהג באופן "לא צפוי" (התרחבות שונה, עליית לחץ שונה בכל גלגל וכו') אז הם מילאו חנקן כי את ההתנהגות שלו הרבה יותר קל לצפות.

לאלפא מיטו שלך, זה שטות מוחלטת ואין שום סיבה בעולם לעשות את זה.

עריכה: אגב, כל זה עוד לפני שנגענו בעובדה שכדי למלא חנקן טהור צריך קודם לשאוב לחלוטין את כל האוויר מהצמיג בחדר וואקום, מה שלא נראה לי שיש בהרבה פנצ'ריות. מה שממלאים פה זה חתיכת מכונת השחלה שלא ברא השטן.

אגב2, המכונות שיש בפנצ'ריות לא מעטות בישראל לא ממלאות חנקן טהור אפילו, מה שהופך אותן לשטות עוד יותר גדולה.

עם כל הכבוד ששנינו חולקים את העברנו בראש העין,

הזלזול שלך ברכב שלי מחליא, שתדע שהאלפא מיטו שלי לא נופלת מGTR!!! :lol:

אפילו יותר חזקה! אל תשווה יפנית לאיטלקיה. :twisted:

בקיצור שטויות במיץ אתם אומרים, מעניין... מציגים את זה כאילו זה העתיד, מעבר מפלאפון מקשים לפלאפון טאץ'.

היום:

בעבר:

פורסם

אני מתנצל, אין לי קשר לראש העין חוץ מכמה ביקורים רנדומליים. הקשר בין העבר שלי אליך הוא ששירתי עם אחיך באותה פלוגה בצבא, דיברנו על זה פעם.

ורק שתדע שכל מה שמשתמע כזלזול, הוא נטו קנאה.

לגבי החנקן - מקסימום מעבר מאנדרואיד 4.1.2 ל-4.1.3 וגם זה לא ממש בטוח.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

בצמיגים שלי יש חנקן.

ההבדל היחיד ששמתי לב אליו, הוא שהרכב לא משנה את ההתנהגות שלו אחרי נסיעה ארוכה במהירות גבוהה (נסיעה בינעירונית).

ב4 חודשים הראשונים שלי עם הרכב נסעתי כ9000 ק"מ.

אותה דרך בכל יום.

לפני החנקן בצמיגים, בקטע אחד של הדרך, לקראת ההגעה ליעד, הרגשתי שהרכב מעט קופצני.

אחרי מילוי החנקן זה נעלם.

ההסבר היחיד הוא מה שהעלו פה קודם.

החנקן לא מתחרב כשמתחמם. מה שאומר שהלחץ נשאר זהה לאורך כל הנסיעה.

אם זה שווה את זה?

לא יודע.

הבחור שאצלו אני מתעסק בכל נושא הצמיגים הוא חבר, אז זה לא עלה לי שקל.

בספק אם הייתי משקיע בזה במידה וכן הייתי צריך לשלם.

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם (נערך)

אם אני לא טועה, בדקו את ההשפעה בין מילוי עם חנקן לעומת אוויר רגיל באחת מתוכניות Fifth gear. הם לא מצאו שום הצדקה לעבור מאוויר לחנקן. השינוי אם היה, היה מינורי. זה כן יכול להשפיע על רכבי ממסלול יעודיים.

הנה הקישור:

עריכה אחרונה על ידי yt09

Seat Leon FR Mk3 1.8TSI DSG 2015

Skoda Fabia Mk1 1.4 16v 2005 - sold

פורסם (נערך)

בואו נסכם שההבדלים זניחים, אבל מי שמוכן להשקיע בכך - הרי זה משובח.

מי שלא רוצה להשקיע - יכול מדי פעם, בזמן ניפוח האוויר או במהלך נסיעה ארוכה, להוציא את רוב האוויר מהצמיג ואז לנפח מחדש - כך נפטרים מחלק מהרטיבות וגם מוציאים את האוויר החם ש"התרחב".

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אני מתנצל, אין לי קשר לראש העין חוץ מכמה ביקורים רנדומליים. הקשר בין העבר שלי אליך הוא ששירתי עם אחיך באותה פלוגה בצבא, דיברנו על זה פעם.

ורק שתדע שכל מה שמשתמע כזלזול, הוא נטו קנאה.

נכון צודק...

ואין מה לקנא :)

היום:

בעבר:

פורסם

Spire יקירי, אל תקפוץ עם הצהרות שאין לך ניסיון עימם.

בדומה לדרייבמאסטר, גם אני ממלא חנקן - מעל 4 שנים. ביטי דאז ובפוקוס בימינו, ואין מה להשוות.

מעבר לעובדה שאכן הנוחות טיפה טובה יותר, אין את הצורך לבקר בתחנת דלק / פנצ'ריה אחת לשבועיים בכדי למלא אוויר. החנקן מחזיק אלפי ק"מ עד לירידה (וגם אז קלה - PSI, גג שניים). בנוסף, מרגיש שהצמיגים עמידים יותר בפני התעללויות וחום.

אצלי בפנצ'ריה עברו לשימוש בחנקן בלבד, ללא תוספת תשלום שהיא. ידוע לי שבעבר נהגו לגבות תשלום שהוא על חנקן, אך בימינו זה פחות מקובל. גילו את יתרונותיו.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...