Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם ,

לאחר דיונים רבים עם אנשים ומוסכניקים החלטתי לשמוע קצת את דעתכם ,

לפני כחודש רכשתי את הסיוויק , שנת 2005 מבן אדם מבוגר , התרשמתי ממש מהסטורית הטיפולים , עד 60K טופל במורשה יבואן ומאז במוסך מורשה רגיל + קבלות על כל טיפול .

הדבר שהטריד אותי לאחרונה זה שהשמן גיר לא הוחלף ברכב מאז הטיפול 60K , כיום הרכב עומד על 180K.

כמובן לאחר הקנייה עשיתי יישור קו קטן , טימינג +שמנים ופלגים + ברקסים חדשים וכו' .

ברח לי מהראש לגמרי נושא השמן גיר , בדקתי את המדיד והשמן נראה צהוב טיפה וממש בהיר ( ללא ריח שרוף וצבע כהה)

החלטתי להחליף שמן גיר וניגשתי למוסך מורשה יבואן באשקלון לבדוק עלויות , המחיר לא בשמיים והסכמתי להחלפה עד שנתקלתי בקטע שהם בדקו שמאז 60K לא הוחלף השמן ולא המליצו לי לגעת בשמן בכלל , הסיבה לטענת המוסך היא ברגע שיחליפו חלקית/בצורה מלאה את השמן , הצמיגות שלו תחזור להיות כמו שהיא צריכה להיות והיא עלולה לפגוע במכלולים ההידראולים של הגיר ולהרוס את פעילותו הנורמטיבית .

יש לציין שהגיר נוסע מצוין , לא מחליק ולא מרעיש ומעביר הילוכים כמו חדש , כמובן שהנסיעות שלי מאוד רגועות וללא לחיצות כלל.

ברצוני לגעת בנושא הזה לעומק ולעשות משהו אך כולם אומרים לי שלא כדי לקחת את הסיכון ... מה דעתכם בנושא?

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה ללא ספק לוקח פה הימור ואף אחד לא באמת יוכל לומר איך ייתנהג הגיר לאחר החלפה חלקית. אולי פשוט כדאי לבצע החלפה של כמות קטנה יותר ולא של כל אגן שמן הגיר ואז שוב לאחר זמן מה לבצע עוד החלפה שכזו, כל לפחות 3 פעמים. אני מאמין שתוכל להביא את התיבה למצב בו שמן הגיר כמעט יוחלף במלואו והסיכון לפגיעה בה ייפחת.

פורסם

לא בא לי להזניח את הנושא כי אני הולך להשאר עם הרכב לפחות שנתיים טובות, השאלה אם הקטע שאני נוהג תמיד ממש רגוע בלי לחיצות תורם לחיי הגיר?

פורסם

בהחלט

ואין צורך להחליף שמן גיר

לפי הוראות יצרן זה כל 150,000 ק״מ ולא כל 60

אבל עדיין עדיף לא להחליף שמן גיר! זה המצאה של היבואנים בארץ!

במיוחד בגלל שהנוזל ההידראולי שנמכר בארץ הוא באיכות ירודה לעומת מה שהיצרן דורש.

במידת הצורך אתה יכול לרכוש מהיבואן בקבוקים של ליטר ולהשלים ולמלא במידה וחסר.

אבל לא להחליף!

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

לפי הוראות יצרן זה כל 150,000 ק״מ ולא כל 60

אבל עדיין עדיף לא להחליף שמן גיר! זה המצאה של היבואנים בארץ!

אתה קצת טועה כאן, הנה הנחית יצרן לאירופה. מחוץ לאירופה הנחיות מחמירות יותר עם תדירות החלפה גדולה יותר: החלפה ראשונה אחרי 120.000, אחרי זה כל 60.000.

1111.jpg

פורסם

עם זה אין בעיה. אתה יכול לטעון, אם זה מה שאתה חושב.

אבל רשמת משהו לגבי הנחיות יצרן והמצאות של יבואנים וזה פשוט לא נכון.

פורסם
אני עדיין טוען שאסור להחליף שמן גיר.

ואני טוען שמותר ואף רצוי לבצע החלפות סדירות של נוזל הגיר, בכל רכב.

לפותח השרשור, אני הייתי מחליף את נוזל הגיר ללא חשש, על אחת אם משתמע מדבריך שהרכב מטופל, ננהג בעדינות ולא עבד קשה.

הקפד על שימוש בנוזל גיר מקורי בלבד או כזה העומד במפרט אותו דורש היצרן.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

BMW_525_89 - מה שאתה אומר נשמע קצת הזוי , כל דבר מכני שנמצא בפעולה דורש תחזוקה שחלק ממנה היא החלפה של שמן שזה הדבר הכי פשוט .. אני מעדיף לא לגעת כן ? אבל קצת נראה לי סיכון .

איתמר - רשמתי ואני מציין שוב , הייתי במוסך מורשה הונדה (סוכנות ) שם נתנו לי הצעת מחיר וכמובן שרציתי להשתמש בשמן מקורי ואך מקורי , הסיבה להחלפה היא ראש שקט שבעוד שנה לא יחתחילו סימפטומים של גיר עייף ..

כל כך הרבה דעות ולא יודע מה לעשות אשמח לשמוע עוד תגובות אנשים.

פורסם

שמן שעובד בגיר בלוי סופח לתוכו אבקה מתכתית, חלקי חומר רפידות של הקלאצ'ים ושאר לכלוכים. זה גורם לו להיות סמיך יותר ובעל מרקם כזה שקצת עוזר להגברת חיכוך בקלאצ'ים הבלויים.

גיר כזה כבל לא תקין בצורה כזאת או אחרת אבל האוטו נוסע.

אם מחליפים לשמן חדש, גיר במצב כזה יכול להתחיל להחליק, בעוד שללא החלפת שמן הוא היה סוחב עוד אלפי ק"מ רבים.

בגיר תקין המצב הזה לא אמור לקרות, החלפת שמן רק תשמור על תפקוד תקין לאורך זמן.

תשובה חד משמעית לשאלה שלך אי אפשר לתת, כנראה שהכל יהיה בסדר אבל קיים סיכון מסויים. הוא תלוי ברמת הבלאי של הגיר.

מוסך לא רוצה לקחת על עצמו את הסיכון הזה ולכן המליץ לא להחליף.

מכאן זה לשיקולך. בכל מקרה ברכב זה מחליפים בהחלפה שגרתית 3 ליור שמן, שהם כחצי מכמוץ השמן שיש בגיר.

פורסם
שמן שעובד בגיר בלוי סופח לתוכו אבקה מתכתית, חלקי חומר רפידות של הקלאצ'ים ושאר לכלוכים. זה גורם לו להיות סמיך יותר ובעל מרקם כזה שקצת עוזר להגברת חיכוך בקלאצ'ים הבלויים. - וגם פוגע בהם בטווח הארוך אם לא מחליפים שמן.

אם מחליפים לשמן חדש, גיר במצב כזה יכול להתחיל להחליק, בעוד שללא החלפת שמן הוא היה סוחב עוד אלפי ק"מ רבים.

אני זוכר את הדיונים מלפני שנים רבות והמלצות של 'יודעי דבר' בסכנה הטמונה בהחלפת שמן גיר ברכבים עם נסועה גבוהה כאשר רוב המידע נלקח ממידע 'מוסמך' מאתרים בחו"ל ולא מניסיון אישי של בעל מקצוע. המידע הזה עבר טרנפורמציה מפה לאוזן וקיבל תנופה בפורום.

בכמה מקרים ניתקלת בפורום במהלך 10 השנים האחרונות שהגיר התחיל להחליק לאחר החלפת שמן בנוסעה גבוהה ? גם המקרים שתמצא הם לרוב בגירים שכבר היו בלויים ולכן החלפת השמן לא עזרה במאומה.

איזה כייף לי :)

פורסם

אבל זה בדיוק מה שכתבתי:

כנראה שהכל יהיה בסדר אלא אם הגיר בלוי.

מקרים בודדים של החלקה כן זכורים לי ולכן אני לא יכול לכתוב: תחליף, הכל יהיה בסדר 100%.

יכול רק לכתוב שיש סיכוי גבוה שהכל יהיה בסדר.

• תוכן חדש...