Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2856 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ואני טוען שמותר ואף רצוי לבצע החלפות סדירות של נוזל הגיר, בכל רכב.

לפותח השרשור, אני הייתי מחליף את נוזל הגיר ללא חשש, על אחת אם משתמע מדבריך שהרכב מטופל, ננהג בעדינות ולא עבד קשה.

הקפד על שימוש בנוזל גיר מקורי בלבד או כזה העומד במפרט אותו דורש היצרן.

:mm_yeah: מסכים ב100% אם איתמר!

בנוסף אני ממליץ לפתוח את האגן שמן גיר לעשות ניקוי לאגן ולמגנטיים ולהחליף את פילטר שמן גיר.

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תיאוריה לחוד ומציאות לחוד.

בפועל- עדיף להחליף אבל אתה לוקח סיכון.

מניסיון של חבר מלפני כחודש- החליט להחליף שמן גיר ביונדאי אקסנט בתור טיפול, הגיר עבד מצויין.

מיד לאחר ההחלפה הגיר התחיל להשתגע- לעיתים מחליק, מושך הילוכים ומעביר ב"מכות".

אם תחליט בכל זאת להחליף- בצע זאת בחלקים, כפי שכבר המליצו לך.

פורסם (נערך)

תיאוריה לחוד ומציאות לחוד.

מניסיון של חבר מלפני כחודש

..

בדוק עם החבר שלוש שאלות

א - באיזה נוזל ממסרה הוא השתמש להחלפה.

ב - כמה נוזל הוא החליף.

ג - מדוע הוא ביצע את ההחלפה, אנשים רגילים מהישוב בד"כ לא יודעים שיש נוזל/שמן בממסרה.

רק כאשר יש בעיה בממסרה הם מגלים שיש שם נוזל ממסרה.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לפי דעתי הבלעדית: אתה צריך למצא שמן באותה צמיגות שעונה למפרטי היצרן, לא חייב לשלם כפול על שמן מקורי כשלמעשה הוא באותה דרגת צמיגות ועונה על מפרטי היצרן של שמן מסוג X.

לגבי ההחלפה, אני הייתי מחליף, לא מסוגל לחשוב על זה ש 100 אלף ק"מ על אותו שמן ותכונותיו נותרו כשלעצמם, בגירים של הונדה לא אמור לעשות בעיה, הייתי מוריד קרטר, מוריד ציריות ומחליף הכל מכה אחת, או עם משאבה מנקז הכל ושם שמן חדש טרי. בברכה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

היי,

אני בשמני גיר מעדיף לשים מקוריםם ולא משנה סוג התיבה.

אתה לא חייב לקנות את השמן ממורשה ויעלה לך יותר אם תקנה לבד מחנות חלפים.

הנה חנות שמוכרת, אנשים שמכירים את הרכב יגידו לך במדיוק כמה יצא, לכן אני רק יניח

את הקישור:

http://www.justmotor.co.il/products/672255/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98-HONDA-%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%99

שמחליפים שמן גיר רק דקך בורג ריקון לא יוצא כל השמן לכן חכה לתגובות של המכירים של הרכב.

אפשר גם לעשות את הזה לבד בבית ולחסוך זה ממש לא מסובך.

רועי

פורסם
בדוק עם החבר שלוש שאלות

א - באיזה נוזל ממסרה הוא השתמש להחלפה.

ב - כמה נוזל הוא החליף.

ג - מדוע הוא ביצע את ההחלפה, אנשים רגילים מהישוב בד"כ לא יודעים שיש נוזל/שמן בממסרה.

רק כאשר יש בעיה בממסרה הם מגלים שיש שם נוזל ממסרה.

אייל.

א- שמן שעומד בתקן הנדרש, לא זוכר איזה מהם.

ב- הכול, כולל פילטר

ג- סתם בתור טיפול, הוא מטפל ברכבים שלו בעצמו ויש לו הרבה ניסיון, פשוט לא עם תיבות אוטומטיות :lol:

בלי קשר לבחור יש ידע טכני רחב מאוד.

פורסם

ח'ברה אני מודה לכם על התגובות אז ככה , כבר רשמתי שקיבלתי הצעת מחיר במוסך מורשה לטיפול הנ"ל והיא עומדת עד 380 בערך כולל מע"מ ועבודה , מן הסתם שזה שמן מקורי כי ביררתי מכירים בסוכנות .

הגיר שלי לא מחליק ולא כלום נוסע כחדש , בסיוויק 2005 שלי אין גישה לפילטר שמן של הגיר ( זה המידע שקיבלתי במוסך) וגם ככה הדרך היחידה שלי להחליף זה חלקית אז ... נראה לי שאני ילך על זה.

פורסם (נערך)
ח'ברה אני מודה לכם על התגובות אז ככה , כבר רשמתי שקיבלתי הצעת מחיר במוסך מורשה לטיפול הנ"ל והיא עומדת עד 380 בערך כולל מע"מ ועבודה , מן הסתם שזה שמן מקורי כי ביררתי מכירים בסוכנות .

הגיר שלי לא מחליק ולא כלום נוסע כחדש , בסיוויק 2005 שלי אין גישה לפילטר שמן של הגיר ( זה המידע שקיבלתי במוסך) וגם ככה הדרך היחידה שלי להחליף זה חלקית אז ... נראה לי שאני ילך על זה.

גם אני הייתי מחליף כך, החלפה חלקית היא יעילה ושומרת על הממסרה.

המחיר סביר, לא צריך להחליף פילטר פנימי אם אין בעיה בממסרה.

א- שמן שעומד בתקן הנדרש, לא זוכר איזה מהם.

ב- הכול, כולל פילטר

ג- סתם בתור טיפול, הוא מטפל ברכבים שלו בעצמו ויש לו הרבה ניסיון, פשוט לא עם תיבות אוטומטיות :lol:

בלי קשר לבחור יש ידע טכני רחב מאוד.

א - במידה והחליף נוזל/שמן ממסרה בתקן הנכון ויש בעיות הצמדות בממסרה, כדאי להוסיף משפר היצמדות לממסרה.

כגון - תכשיר לשיפור שמן ממסרה אוטומטית ATC PLUS -

http://www.petrotech.co.il/%D7%AA%D7%9B%D7%A9%D7%99%D7%A8-%D7%9C%D7%A9%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A8-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%9E%D7%9E%D7%A1%D7%A8%D7%94-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98%D7%99%D7%AA-ATC-PLUS

לרוקן כ 300CC כ 0.3 ליטר - נוזל מהממסרה ולהוסיף את המשפר הצמדות, ולדעתי המצב יסתדר.

בהחלפה הבאה להחליף רק כמחצית מהנוזל, לא להחליף את הפילטר, ולא צריך להוסיף שוב משפר הצמדות.

ב - במידה ולא ידוע התקן, או לא הוכנס נוזל תואם בתקן השמן/נוזל ממסרה אשר הוחלף.

לרוקן כמחצית מהנוזל ממסרה אשר בממסרה, ולמלא נוזל ממסרה מתאים בתקן הנדרשו + להוסיף משפר היצמדות .

כך בממסרה יהיה כמחצית מהנוזל הנכון + משפר הצמדות , ולדעתי המצב יסתדר.

בהחלפה הבאה בעוד כ 50-60.000 ק"מ, להחליף רק כמחצית מהנוזל, לא להחליף את הפילטר, ולא צריך להוסיף שוב משפר הצמדות.

&&& - יהיה נחמד אם שנייכם תחזרו אח"כ לדיון עם התוצאות לאחר הטיפול בממסרה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

גיר שצבר ק''מ גבוה הוא גיר אם בלאי, הבלאי הוא בקלאצ'ים של הגיר ובקלאצ' של ממיר מומנט ואם לא הוחלף שמן גיר בזמן אז יש בוצה במוח גיר.

החלפה שמן גיר הינו תהליך של תחזוקה של הגיר מפני שרוב הבלאי נספג בשמן ושמן משנה את הצמיגות שלו.

כאשר יש בלאי גדול הצמיגות של השמן החדש לא מספיקה בשביל ליצור לחץ מתאים כדי לנעול את הקלאצים (שברוב הפעמיים כבר לא קיימים ויש חיכוך בין "ברזל לברזל")

הוספת "דבש" לשמן גיר זה אותו דבר כמו להוסיף "דבש" למנוע האוטו ימשיך לנסוע אבל הבעיה לא תיפתר באופן מלאה.

ליונדאי אקסנט צריך לשים שמן ATF3 אך גם שמן הכי פשוט עובד מצויין בגיר הזה כמו DX3 אבל מחיר של שמן גיר מקורי ממש זול אז עדיף כבר מקורי.

אני אישית אוהב להחליף פילטר גיר בזמן החלפת שמן גיר, זה עושה רק טוב ואני מרגיש זאות במעבר בין הילוכים.

פורסם

בסיוויק שלך אם אינני טועה זה שמן דקסרון 3 שהוא ממש זול, 400 שקלים על לפתוח בורג ולמלא אותה הכמות שהוצאת....לפי דעתי יקר, השמן פה זה 100 שקל (4 ליטר) לשמן איכותי! אם היה שמן סינטטי לגיר אז ניחא, ליטר עולה 50 שקל(איכותי).

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

זה לא דקסרון 3, זה נוזל של הונדה שנקרא Z1, למייטב ידיעתי סינטטי.

יש גם תחליפיים אוניברסאליים סינטטיים של BG לדוגמא, אבל לא דקסרון 3.

פורסם
זה לא דקסרון 3, זה נוזל של הונדה שנקרא Z1, למייטב ידיעתי סינטטי.

יש גם תחליפיים אוניברסאליים סינטטיים של BG לדוגמא, אבל לא דקסרון 3.

כבר אין את הנוזל המקורי של הונדה שנקרא ATF-Z1

הנוזל ההוא ירד מפס היצור והיום מיוצר ונמכר במקומו ATF-DW1

במקרה ביום רביעי האחרון רכשתי להונדה שלי מכיון שאצלי היה חסר מעט.

הנוזל נרכש ישירות מארז הונדה בחיפה.

עלות בקבוק אחד 91 ש"ח כולל מע"מ.

IMAG0314.jpg

פורסם (נערך)

רק התגובה של Buki נכונה. יש מספר דיונים בפורום על אנשים אשר מילאו נוזל שלא בתקן הנכון ונגרם נזק.

ורק לאחר שרוקנו מחצית מנוזל הממסרה ומילאו נוזל בתקן הנכון הבעיות הפסיקו.

כל חברה דורשת תקן מסויים לממסרה שלה, ונוזל/ שמן אשר רשום עליו התקן דסרון 3 ממש לא מתאים.

יש חברות אשר מציינות זאת באדום לוהט - לא DEX-3 .

הוא לא עומד בחום גבוהה ולכן יש החלקה בממסרה כאשר המנוע חם.

והוא לא מצמיד טוב דיסקיות כאשר המנוע והממסרה קרים, ושוב יש החלקה.

ובנוסף עם הזמן הוא נשרף ומייצר שכבת לקה דקה , אשר משפיעה על הגומיות ועל יחידת המוח של הממסרה.

הממסרות האוטומטיות בד"כ ברכבי הפלח אמצע המשפחתי של החברות : מאזדה, מיצובישי, קאיה, יונדאי, טויוטה והונדה.

מיוצרות בשיתוף עם חברת אייסין היפנית ומתבססות על הטכנולוגיה של חברת אייסין , אשר גם מייצרת לפעמים עבורם את כלל הממסרה,

ולפעמים רק חלקים .

תקן נוזל הממסרה בממסרות של אייסין תואם לכל היצרניות הללו - לפעמים יש שינוי קל עקב עומס יתר על חום הממסרה, בתא מנוע קטן, או מאמצים גבוהים.

נוזלי הממסרה של יונדאי/מיצובישי בתקן SP3 , מאזדה M3/5 סובארו ATF וטויוטה IV תואמים לתקן Z1 של הונדה,

לפעמים על המיכל רשום מספר קטן של תקני חברות , מעבר למפרט הטכני הכתוב יראה כי כלל התקנים של החברות הללו רשום בדף המפרט.

תמיד לחפש כי התקן אשר דורש היצרן מופיע במפרט נוזל הממסרה.

והמחיר ל כ 4 ליטר הוא כ 180-200 ש"ח.

דוגמאות לנוזלי ממסרה טובים העומדים בתקנים הללו

א - ולוולין ATF מקס-לייף http://www.valvoline.co.il/MaxLifeATF

ב - BG נוזל ממסרה סינטטי צהוב/אדום http://www.petrotech.co.il/PetroTech//userdata/SendFile.asp?DBID=1&LNGID=2&GID=532

ג - דלקול אוניברסלי סינטטי - http://www.delkol.co.il/userFiles/file/MSDS/automotives/autogeer/%D7%93%D7%9C%D7%A7%D7%95%D7%9C%20ATF%20%D7%90%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%91%D7%A8%D7%A1%D7%9C%D7%99%20%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%AA%D7%98%D7%99.pdf

ד - פז ATF מולטי - http://www.pazlub.co.il/PDF/ZQV92bpaz_oil-pdf.pdf

לא צריך להחליף פילטר פנימי אם אין בעיה בממסרה, הפילטר הנ"ל די גס ולא נסתם.

הוא נסתם רק אחרי שיש נזק בממסרה עקב שריפת הקלצ'ם וירידת חומר מהדיסקות , ועקב מילוי נוזל ממסרה לא נכון ולא מתאים.

שבבי חומר שחיקה נצמדים למגנט אשר בבורג המשמש לריקון ומילוי באגן הממסרה.

במידה ועל הבורג המגנטי יש הרבה שבבים של חומר שחיקה, יש לבדוק את לחצי הממסרה, ואז להיתייחס לפילטר הפנימי.

לכן כיום מספר חברות מבקשות לא להחליף נוזל ממסרה בכלל בממסרה.

הם טוענים לנזק ישיר כתוצאה מהחלפה לא נכונה, הסיבות לנזק :

א - החלפה של נוזל ממסרה לא מתאים, שימוש בנוזל ממסרה אשר לא בתקן הגורם לנזק.

ב - ריקון ומילוי נוזל בתקן הנכון אבל לא בכמות הנכונה - יש מכוניות אשר מודדים בהם את כמות הנוזל ב N ויש אשר מודדים בפרקינג P .

בדיקת הנוזל שלא במצב הנכון מראה על גובה שונה, ואז יש או פחות נוזל או יותר, דבר הגורם לנזק בממסרה.

ג - החלפה כללית וכתוצאה מכך שינוי הלחץ בממסרה - בכל תקן יש גבול עליון ותחתון של צמיגות וצמידות (יש מרווח תימרון)

חברות אשר בעבר החליפו במסגרת טיפול אחת ל 3-5 שנים את כלל נוזל הממסרה - הפסיקו עם כך " דוגמת דלק מוטורס - מאזדה, פורד" .

וכיום הם מחליפות רק כמחצית מהנוזל בממסרה, כ 4 ליטר במסגרת החלפה חלקית.

ד - סגירה לא נכונה של אגן הממסרה ונזילות מהאטם, מילויי דרך הצנרת הרעבת הממסרה וכניסת אויר למערכת.

האויר במערכת מתנקז בסופו של דבר אחרי שהממסרה עובדת, אבל גורם לקריאה לא נכונה במדידה הראשונה - ומי שלא מבין בכך גומר את הממסרה.

בדיוק כמו המתנה ליציאת/ניקוז האויר במערכת קרור סגורה.

כתבנו הרבה על הממסרות האוטומטיות הללו בדיונים בפורום - קראו את הדיונים הקודמים.

ו- אם בא לכם לבצע שינויים בתקנים ברכב שלכם, בכייף - אל תמליצו לאחרים לבצע זאת.

אני קצת מאוכזב מהרבה חברים בפורום אשר היו להם בעיות דומות בעבר, וכתבו על-כך והיתייעצו.

ואחר-כך לא חזרו ורשמו את התוצאות לאחר ההמלצות שלנו - ורק אחרי שאני פונה אלייהם בהודעות הם מעדכנים כי הבעיה הסתדרה.

דבר הגורם כי בדיונים אין עידכון לסיכום ולכן נפתחים שוב ושוב דיונים בנושא.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לכן כיום מספר חברות מבקשות לא להחליף נוזל ממסרה בכלל בממסרה.

הם טוענים לנזק ישיר כתוצאה מהחלפה לא נכונה, הסיבות לנזק :

א - החלפה של נוזל ממסרה לא מתאים, שימוש בנוזל ממסרה אשר לא בתקן הגורם לנזק.

ב - ריקון ומילוי נוזל בתקן הנכון אבל לא בכמות הנכונה - יש מכוניות אשר מודדים בהם את כמות הנוזל ב N ויש אשר מודדים בפרקינג P .

בדיקת הנוזל שלא במצב הנכון מראה על גובה שונה, ואז יש או פחות נוזל או יותר, דבר הגורם לנזק בממסרה.

ג - החלפה כללית וכתוצאה מכך שינוי הלחץ בממסרה - בכל תקן יש גבול עליון ותחתון של צמיגות וצמידות (יש מרווח תימרון)

חברות אשר בעבר החליפו במסגרת טיפול אחת ל 3-5 שנים את כלל נוזל הממסרה - הפסיקו עם כך " דוגמת דלק מוטורס - מאזדה, פורד" .

וכיום הם מחליפות רק כמחצית מהנוזל בממסרה, כ 4 ליטר במסגרת החלפה חלקית.

ד - סגירה לא נכונה של אגן הממסרה ונזילות מהאטם, מילויי דרך הצנרת הרעבת הממסרה וכניסת אויר למערכת.

האויר במערכת מתנקז בסופו של דבר אחרי שהממסרה עובדת, אבל גורם לקריאה לא נכונה במדידה הראשונה - ומי שלא מבין בכך גומר את הממסרה.

בדיוק כמו המתנה ליציאת/ניקוז האויר במערכת קרור סגורה.

תן לי בבקשה מסמך עדכני של ייצרני הרכב שבו כתוב שהסיבה להנחיה לא להחליף נוזל ATF היא בגלל מה שכתבת.

הסיבןת שאני רואה בהנחיות של ייצרני רכב מסויימים שאין צורך להחליף נוזל ATF הם בגלל תכונות משופרות של הנוזלים

החדשים ועמידות לאורך זמן והרצון של הייצרנים להפחית את כמות החומרים המזיקים אשר מזהמים את הסביבה בכול החלפת שמן גיר.

אייל.

לא התייחסתי לשאר הדברים אשר כתבת מכיוון שהם לא ממש ברורים לי. אם אתה יכול תכתוב תקציר מנהלים למתקשים בקריאה של הודעות ארוכות.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...