Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות בנוגע ללמידת נהיגה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם קודם כל חייב לציין שרק הצטרפתי לכאן,בדקתי ואכן פורום נפלא ומקום מתאים לשאול את השאלות שלי ולקבל תגובות מקצועיות מכם.

קודם כל התחלתי ללמוד נהיגה אני כבר שיעור 16,גיר ידני ויש לי כמה שאלות.

1-מה ההבדל בין מנוע דיזל למנוע בנזין?כי האוטו הרבה פעמיים נכבה לי ואני לומד על אוטו עם מנוע בנזין.במנוע בנזין צריך לפחות 5 שניות כדי להרים את הקלאץ ושהאוטו לא יתכבה מדוע זה ככה?

2-אני נוסע בכביש שמאפשר לי להיות על הילוך חמישי כשאני רואה כיכר באופק אני ישר מתחיל להילחץ ולפעמים בגלל הלחץ העברת ההילוכים לא הולכת כל כך טוב.אז נגיד אני בהילוך חמישי כיכר באופק אז אני לוחץ קלאץ ומחליף לרביעי מאט ולוחץ קלאץ שלישי מאט ולוחץ קלאץ שני והרבה פעמיים אחרי שאני עוזב את הקלאץ[באותו הרגע]האותו מזנק קדימה..מישהוא יכול להסביר לי למה זה קורה?

3-כשאני מעביר הילוך מ1 ל2 נגיד לוחץ על הקלאץ עד הסוף אני שומע רעש מכני כזה [המורה אמר בגלל שאני לא לוחץ על הקלאץ עד הסוף]של החלפת ההילוך למרות שהוא לא צריך להישמע ואומר שיש בעיה בהעברת הילוכים..המורה תמיד אומר ''קלאץ עד הסוף'' אבל אני לא מבין למה זה קורה כי כשאני מחליף הילוך אני לוחץ קלאץ עד הסוף בחוזק,המורה גם אמר שיכול להיות שאני מחליף הילוך לפני שאני לוחץ על הקלאץ..

אפשר הסבר?

4-זה יבוא לי עם הזמן נכון?לנהוג טוב,להחליף הילוך בזמן כיכרות ודברים כאלה לשים הילוך ראשון כשעוצרים?

תודה רבה לכולם לכל מי שעוזר ולכל מי שלא באמת אני מודה לכל אחד שנכנס ואפילו טורח לקרוא את הפוסט,אם השרשור אינו תואם למקום בו נפתח אבקש שתעבירו אותו למקום אחר,תודה רבה וערב טוב.

פורסם

הדברים קצת מבולגנים, אבל הנה כמה עצות פשוטות שיפתרו לך את מרבית הבעיות:

ודא שאתה יושב מספיק קרוב למצמד. עליך להיות מסוגל ללחוץ עליו עד הסוף עם ברך כפופה.

האט עם הבלמים ולא עם ההילוכים.

האט לפני עיקולים למהירות שבה יהיה לך הבטחון לשלב הילוך לפניהם ולנסוע במהירות קבועה (או אף להאיץ מעט) דרכם.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
הדברים קצת מבולגנים, אבל הנה כמה עצות פשוטות שיפתרו לך את מרבית הבעיות:

ודא שאתה יושב מספיק קרוב למצמד. עליך להיות מסוגל ללחוץ עליו עד הסוף עם ברך כפופה.

האט עם הבלמים ולא עם ההילוכים.

האט לפני עיקולים למהירות שבה יהיה לך הבטחון לשלב הילוך לפניהם ולנסוע במהירות קבועה (או אף להאיץ מעט) דרכם.

תודה על העזרה מעריך כל מילה.

אשמח אם מישהוא יענה על השאלות הספציפיות ששאלתי,תודה

פורסם (נערך)

יש לך מזל גדול שאתה לומד על רכב בנזין. רוב מי שלומד על דיזל לא באמת יידע בבוא היום להזיז רכב בנזין ידני. (בגלל עצלנות ודאגה לשלום הקלאץ של מורים בדיזל שלא מלמדים התחלת נסיעה נכונה עם קצת טורים)

את ההשהיה בשחרור של הקלאץ תעשה בנקודת החיכוך עצמה ואז לא יקח 5 שניות אלא 2 שניות..

ככל שתתקדם תמצא את הנקודה הזו מהר יותר. זה תהליך.

האטה והורדת הילוכים: תמיד קודם להאט את הרכב לאמצע התחום של הההילוך הנמוך יותר, כך לא תהיה הקפיצה שדברת עליה.

אם הרכב בתאוצה מכל סיבה שהיא , ירידה או מהירות גבוהה- עליך להחזיק את הבלם בעדינות לכל זמן ההורדה עד שהקלאץ ישתחרר אחרת המהירות שלך שוב תגדל- ותהיה קפיצה שנובעת מחוסר סינכרון בין מהירות גלגלים לסל''ד .

עריכה אחרונה על ידי ko11
פורסם
יש לך מזל גדול שאתה לומד על רכב בנזין. רוב מי שלומד על דיזל לא באמת יידע בבוא היום להזיז רכב בנזין ידני. (בגלל עצלנות ודאגה לשלום הקלאץ של מורים בדיזל שלא מלמדים התחלת נסיעה נכונה עם קצת טורים)

את ההשהיה בשחרור של הקלאץ תעשה בנקודת החיכוך עצמה ואז לא יקח 5 שניות אלא 2 שניות..

ככל שתתקדם תמצא את הנקודה הזו מהר יותר. זה תהליך.

האטה והורדת הילוכים: תמיד קודם להאט את הרכב לאמצע התחום של הההילוך הנמוך יותר, כך לא תהיה הקפיצה שדברת עליה.

אם הרכב בתאוצה מכל סיבה שהיא , ירידה או מהירות גבוהה- עליך להחזיק את הבלם בעדינות לכל זמן ההורדה עד שהקלאץ ישתחרר אחרת המהירות שלך שוב תגדל- ותהיה קפיצה שנובעת מחוסר סינכרון בין מהירות גלגלים לסל''ד .

תבורך גבר.

יש לי עוד שאלה קטנטונת,אני לומד על רכב שבו יש צג שאומר מתי להחליף/להוריד הילוך אבל התחלתי לא להסתכל עליו והמורה לא בדיוק לימד אותי מה התחומים של ההילוכים

אתה תוכל להסביר לי בבקשה?

תודה רבה,באמת מעטים האנשים שיכולים להשקיע ולנסח תגובה כמו שלך.

פורסם

בגדול כשאני למדתי המורה אמר לי:

ראשון 0-20

שני 20-40

שלישי 40-60

רביעי 60-80

חמישי 80+

אבל זה ממש לא מחייב, אפשר לפני או אחרי תלוי בתנאי הדרך

חלומות גדולים ברכב קטן :wink:

פורסם
בגדול כשאני למדתי המורה אמר לי:

ראשון 0-20

שני 20-40

שלישי 40-60

רביעי 60-80

חמישי 80+

אבל זה ממש לא מחייב, אפשר לפני או אחרי תלוי בתנאי הדרך

כל מידע עוזר לי,

תודה רבה.

התגובה הקודמת שלי לגבי העזרה תקפת גם אליך תודה רבה.

פורסם (נערך)
תבורך גבר.

יש לי עוד שאלה קטנטונת,אני לומד על רכב שבו יש צג שאומר מתי להחליף/להוריד הילוך אבל התחלתי לא להסתכל עליו והמורה לא בדיוק לימד אותי מה התחומים של ההילוכים

אתה תוכל להסביר לי בבקשה?

תודה רבה,באמת מעטים האנשים שיכולים להשקיע ולנסח תגובה כמו שלך.

אין בעד מה.

במקום שאני אסביר לך מהן התחומים של ההילוכים בהורדה, דבר שרק יבלבל אותך יותר (בגלל שהתחומים בהעלאה הם לא נקודתיים ומשתנים בהתאם לטופוגרפיה - עליות ירידות וכו'

פשוט תזכור ש:

הורדה ל 1 - במהירות של כמעט עצירה. (אם צורך תעבורתי להמשיך נסיעה בלי לעצור כמובן)

הורדה ל 2 -ב 25 קמש

הורדה ל 3- ב50 קמש

אלו כללי אצבע שתמיד יצליחו.

בהמשך שתהיה מיומן יותר וברכב שלך בהתאם לסחיבה שלו ולסגנון הנהיגה שתבחר ולעוצמת בלמת המנוע שלו :זה קצת ישתנה.

בנתיים תצמד לזה .

עריכה אחרונה על ידי ko11
פורסם
אין בעד מה.

במקום שאני אסביר לך מהן התחומים של ההילוכים בהורדה, דבר שרק יבלבל אותך יותר (בגלל שהתחומים בהעלאה הם לא נקודתיים ומשתנים בהתאם לטופוגרפיה - עליות ירידות וכו'

פשוט תזכור ש:

הורדה ל 1 - במהירות של כמעט עצירה. (אם צורך תעבורתי להמשיך נסיעה בלי לעצור כמובן)

הורדה ל 2 -ב 25 קמש

הורדה ל 3- ב50 קמש

אלו כללי אצבע שתמיד יצליחו.

בהמשך שתהיה מיומן יותר וברכב שלך בהתאם לסחיבה שלו ולסגנון הנהיגה שתבחר ולעוצמת בלמת המנוע שלו :זה קצת ישתנה.

בנתיים תצמד לזה .

תודה רבה לך.

• תוכן חדש...