Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אתחיל בלציין שמדובר בגישושים ראשונים בלבד ובגדר משאלת לב היפותטית. כזכור לחלקכם, יש בבעלותנו פיאט פנדה חדשה, שבזכות העברה שלה בתוך המשפחה התאפשר לי לרכוש את המיני. בחצי השנה הקרובה היא ככל הנראה תימכר; עלה בליבי הרעיון לבצע תהליך דומה לזה שבוצע עם הפנדה - להעביר את המיני על מנת לאייש את המשבצת של הפנדה כיום, מה שאומר שאצטרך רכב חדש.

שלא תבינו לא נכון, אני מרוצה עד מאד מהמיני - כל כך מרוצה, עד שהיא עוררה אצלי תאבון גדול לעוד.. עוד עידון, עוד כוח, עוד אבזור, עוד ליטוש, עוד פינוק. אצטט את עצמי משרשור אחר:

שקט (רעשי מנוע, צמיגים ורוח), נוחות נסיעה, מושבים נוחים ועוטפים, איכות חומרים גבוהה (מושבי עור\אלקנטרה, חומרים רכים), הידור, אבזור רב (מערכת משובחת, חשמל איפה שרק אפשר, מערכת ניווט וכו') וכמובן כוח זמין המוגש בצורה יעילה ורהוטה.

התקציב שאני יכול לגייס הוא כ-175K, מה שאומר שאני לכל היותר יכול להרשות לעצמי את אחת מאלו:

אאודי A3

מרצדס A Class

ב.מ.וו סדרה 1

אלפא רומאו ג'ולייטה

וולוו V40

לקסוס CT200H

הפורום גדוש במידע על המתמודדות, אלא שאני מבקש לדעת איך הן תתפקדנה בהשוואה למיני שיש לי. האם השדרוג משמעותי, אם בכלל, ביחס למה שחשוב לי? אשמח לשמוע ממי שיש לו נסיון עם הרכב שלי ועם המתמודדות (SLS ?Spire?).

אפשרות אחרת, היא לעשות מאמץ גדול אפילו יותר ולכוון לוולוו S60 T5. אני לא בטוח שזה אפשרי מבחינתי - וזה תלוי מאד באדיבותו של היבואן - אבל בהנחה שכן, האם יש לה תחרות כלשהי מצד המתמודדות אשר למעלה בהינתן הקריטריונים שהצבתי?

המתמודדת היחידה שקרובה לרף המחיר הזה, לבד מהוולוו, היא הב.מ.וו סדרה 3 מרמת הכניסה. האם יש סיכוי לשכנע את היבואן להראות לי את הספרה 1 בתחילתו של תג המחיר שלה או לא?

נקודה נוספת היא עלויות אחזקה: אני מצפה לעלייה לינארית בהשוואה למיני שיש לי. איזו מתמודדת חורגת מכך לרעה או אולי אפילו לטובה?

בנימה אישית, מקנן בי החשש שלא אדע שובעה גם עם הרכב הבא. עם זאת, אני לא מחולי השדרגת ולא הייתי מעלה על דעתי להחליף רכב בן כמה חודשים אילולא ההסדר אותו ציינתי לעיל. מה דעתכם?

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
:idea:
  • תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לי יש את גיוליטה והמועמדת מספר 2 היתה הבמוו ...

אתה לא זקוק למכונית ממש משפחתיתולכן לדעתי הבמוו יותר תתאים לך ... יותר דומה באופי למיני.

מצד שני אם אתה מחפש יותר מהירות והרגשת שיוט לך על הגיוליטה.

יש לה אופי שונה ואצילות שאין לאחרות. וגם שרות מדהים טוב יותר מזה של מיני/במוו.

פורסם (נערך)

SLS, נהגת על המיני ועל יותר מחצי מההתמודדות כפי שזכור לי.. איך המיני לעומת הוולוו וספציפית הבימר? מה ארוויח במעבר אליהן? אם השידרוג לא משמעותי, אני אוותר על הרעיון.

דניאל, ספציפית הסדאן ולא ההאצ'בק? בכל אופן, נשמע מעניין. נסעתי היום לצד אחת כזו, היא נראית מאד אלגנטית.

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
פורסם
SLS, נהגת על המיני ועל יותר מחצי מההתמודדות כפי שזכור לי.. איך המיני לעומת הוולוו וספציפית הבימר? מה ארוויח במעבר אליהן? אם השידרוג לא משמעותי, אני אוותר על הרעיון.

דניאל, ספציפית הסדאן ולא ההאצ'בק? בכל אופן, נשמע מעניין. נסעתי היום לצד אחת כזו, היא נראית מאד אלגנטית.

הוולוו מבוגרת ובהשווה ישירה הגיוליטה עדיפה.

תרוויח מהירות סופית, תפסיד זריזות.

מבחינת "תוספות" לא בטוח שרשימת התוספות באמת שונה ... בסופו של דבר מדובר על סגמנט שמשמש בכל קטגוריה כזאת סוג של דגם כניסה ולא בהכרח דגם העל של היצרן ....

הייתי במקומך עושה סיבוב על ה-A3 ועל הבמוו סדרה 1 .... וגם על הגיוליטה ... הן שונות זו מזו

לגבי השרות - השרות של אלפא יהיה הכי כייפי לך בהסתכלות לשנתיים ראשונות וגם עליות הביטוח ודרישות הסף של מנגנון בטחון הכי נמוכות באלפא.

פורסם

אתה יכול להראות לי מקום שבו בחנו והחליטו שהאלפא טובה מהוולוו?

הוולוו גם יותר צעירה מהג׳ולייטה, אבל למה לתת לעובדות לפגוע בסגידה לאלפא?

גם אם אתה חושב שהאלפא יותר טובה, חשוב לדייק בעובדות.

פורסם

מכיוון שהודת שאתה שפוט של סמלים, את הסיפוק הגדול ביותר תמצא במרצדס או ב.מ.וו.

למרצדס הסמל גדול יותר. אבל הב.מ.וו מעניינת יותר.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אני חושב שאין טעם לשדרוג.

כל הרכבים שציינת פשוט חדשים יותר וגדולים יותר.

לדעתי תקבל רק פגיעה בביצועים (לפחות מבחינת התנהגות) ולא הרבה מעבר.

They are trying to ban me...

פורסם

בתור אחד שכל כך אוהב את סמל הסטטוס ומעריך אבזור ותחושת פרימיום בתוך הרכב - הייתי מוותר על הג'ולייטה.

לדעתי , תזמין נסיעות מבחן על המרצדס , האודי והבמוו ומשם תחליט מה יותר מתאים לך.

פורסם

תקרא שוב מה נשאלתי ומה עניתי - אחר כך תקרא שוב ושוב. בפעם שלישי אני בטוח שתבין שנשאלתי על דעתי הסוביקטיבית על סמך הנסיעות שלי. גם התשובה היא שלי.

אני נוהג לענות על מה שאלו אותי :)

אם אתה רוצה לענותעל בסיס שאלה שלא נשאלת - תענה . כולל מי יותר טובה , מה גודל הצמיג ומי היה העורך של הכתבה .

פורסם

אני יורד מהשרשור שלא ממש נותן לך תשובות :)

תשאל בפרטי ואשמח לענות.

בגדול - תזמין נסיעות מבחן על כולן - מה יש לך להפסיד ? תרוויח חוויה :)

פורסם (נערך)

התנהגות הכביש של האלפא טובה ומהנה יותר, הגיר כפול-המצמדים של אלפא טוב וחלק יותר, כשמשווים 1.4 170 כ"ס מול ה-T4. ה-T5 היא אופרה אחרת מבחינת מנוע וגיר, אבל המחיר שלה חורג ממגבלת התקציב של פות"ש, על אחת כמה וכמה אם לציידה בחבילת R-דיזיין, ואז היא מתמודדת מול התלתן החדשה ששוב, מהנה יותר ודינאמית יותר.

עיצוב הפנים של הוולוו טוב יותר ועשיר יותר לטעמי והיא נוחה יותר. לדעתי גם מרווחת יותר.

עריכה אחרונה על ידי RK

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

SLS, תודה. צפה פגיעה בפרטי בהמשך..

RK, כזכור לי היה לך חפוז עם המיני קופר החדשה (אמנם S, אבל עדיין). מה ארוויח במעבר לג'ולייטה ומה במעבר ל-V40? גם ב-A קלאס נהגת, אם כי שם זה ה-A45. בכל זאת, הקריטריונים שהצבתי משתקפים באופן דומה גם בגרסאות הללו. אשמח להתייחסות נפרדת בכל הקשור לחדוות נהיגה. :)

פורסם

במעבר לג'ולייטה תפסיד בחדות ובהתנהגות, אבל פחות מאשר במעבר ל-V40 ותרוויח במרווח (אהם :lol:). במעבר ל-V40 תרוויח בגדול (הכל יחסי, כן?) בנוחות ובמרווח ולטעמי גם בעיצוב הפנים (ביחס לג'ולייטה), אך חדוות הנהיגה תסבול - הוולוו רכה יותר ועם טרן-אין מיידי פחות.

אם אדלה את ה-A מה-A45, הרי שהיא כל כך מאכזבת שלטעמי הוולוו והאלפא עדיפות בשיעור ניכר. איכות החומרים שלה מאכזבת ביותר וכך גם המרווח.

לטעמי הבחירה בין הוולוו לאלפא די ברורה - אם אתה אוהב נהיגה נמרצת - אלפא. אם לא - וולוו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לאבא שלי יש 118I הלקצ'ורי עם כל התוספות והמנוע הגדול. מאוד מאוד מרוצה, נותן לו מענה לכוח, נוחות, הנאה ופינוק. ולא זוללת לו יותר מדי דלק...

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

• תוכן חדש...