Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני חודש רכשתי מאזדה 3 1600 שנת 2009 צורה חדשה

הרכב איך שראיתי לא השקיעו בו הבעלים הקודמים בטיפולים אני החלטתי להשקיע ולשים רק חלפים מקוריים הכי טוב שיש עכשיו בנושא שמן המנוע קראתי המון בפורמים שונים חלק אמר שלדגם הנ״ל מספיק שמן של מוטוקראפט חצי סינטטי וחלק אמר שתמיד שמן סינטטי מלא ( של אותה חברה ) יהיה יותר טוב ואחרים אמרו שאם נשים שמן סינטטי מלא זה יכול להזיק למנוע במקום לעזור מבחינת הדלילות וכו׳ ואני מתלבט בכל זה אני צריך מישהו בעל מקצוע שמבין בזה טוב וימליץ לי מה לעשות ( עניין המחיר לא משנה מבחינתי ).

עוד שאלה האם יש עידכון תוכנה לגיר מאזדה3 2009 צורה חדשה כיוון שאני מרגיש קצת תקיעות בעת מעבר בין ההילוכים כי להחליף שמן גיר זה לא מומלץ בכלל וזה מזיק .

תודה מראש .

פורסם

1. שמן סינטטי לא יכול להזיק. צמיגות מומלצת 5W30, את התקן הרלוונטי תמצא בספר הרכב, API או ACEA וזה מה שיש לרכוש.

2. שמן גיר מומלץ להחליף בהחלפות קבועות וסדירות, גם אם אין הנחיית יצרן. הייתי מחליף שמן גיר (ופילטר, אם ניתן) למקורי בלבד.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
1. שמן סינטטי לא יכול להזיק. צמיגות מומלצת 5W30, את התקן הרלוונטי תמצא בספר הרכב, API או ACEA וזה מה שיש לרכוש.

2. שמן גיר מומלץ להחליף בהחלפות קבועות וסדירות, גם אם אין הנחיית יצרן. הייתי מחליף שמן גיר (ופילטר, אם ניתן) למקורי בלבד.

מה לגבי מוטורקראפת 5w-30 חצי סינטטי ( בלינד ) האם זה מספיק או שעדיף מוטורקראפת סינטטי מלא 5w-30

עניין נוסף כל כמה זמן מומלץ להחליף נוזל קירור? והאם כדאי להחליף נוזל בלמים או שזה מיותר ..?

כמובן הכל מקורי.

תודה .

פורסם (נערך)

נוזל קירור FL22 מחליפים כל 10 שנים או 195K:

FL22.PNG

נוזל בלמים מחליפים כל שנתיים. אם אתה לא יודע מתי הוחלף בפעם האחרונה, מומלץ לבצע זאת עכשיו.

לגבי שמן מנוע, אני עם איתמר, מומלץ סינטטי מלא. אתה לא חייב מוטורקראפט, יש מספיק חברות טובות.

FLUIDS.PNG

לגבי שמן גיר, אכן היצרן לא דורש להחליף לעולם, אבל החלפה תעשה רק טוב, בטח שלא תזיק. כמובן כל עוד אתה שם שמן גיר מקורי M-V.

26411.jpg26946.jpg

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

כמה ליטרים אני צריך מנוזל הקירור למאזדה 3 2009 צורה חדשה 1600 סמ״ק כי בחברה מוכרים רק גלונים של 18 ליטר ואני רוצה לקנות את הכמות שאני צריך

בקשר לנוזל הבלמים איזה סוג מקורי משתמשים לדגם המאזדה הנ״ל..

פורסם

הכל רשום בתמונת הנוזלים שצירפתי למעלה:

קיבולת כל מערכת הקירור 6 ליטר, אבל כשתרוקן דרך פקק הריקון תישאר כמות מסויימת במערכת, אני מניח שמספיק שתקנה 4 או 5 ליטר.

נוזל בלמים DOT 4.

אתה מבצע את הטיפול בעצמך ?

Stay Dirty

פורסם

לא אצל חבר מוסכניק, אך שמעתי שהחלפת נוזל בלמים צריך מכשיר מיוחד ואופן החלפה ספציפי שאחרת זה לא טוב

פורסם

לא צריך מכשיר מיוחד, תמיד אפשר לעבוד בזוג בשיטת הפמפום-החזקת דוושה-פתיחת פיטמה לשנייה 1 וסגירה- פמפום וחוזר חלילה.

אם יש לך צינורית עם שסתום חד כיווני זה עושה את החיים קלים ואתה לא צריך אדם נוסף. ( רק חשוב להיות עדין עם הרגל על הדוושה, לדחוף אותה רק חצי מהלך ואף פעם לא עד הרצפה)

אבל בשביל לעבוד באמת כמו קינג, מכשיר כמו של איתמר:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?562238

Stay Dirty

פורסם
לא צריך מכשיר מיוחד, תמיד אפשר לעבוד בזוג בשיטת הפמפום-החזקת דוושה-פתיחת פיטמה לשנייה 1 וסגירה- פמפום וחוזר חלילה.

אם יש לך צינורית עם שסתום חד כיווני זה עושה את החיים קלים ואתה לא צריך אדם נוסף. ( רק חשוב להיות עדין עם הרגל על הדוושה, לדחוף אותה רק חצי מהלך ואף פעם לא עד הרצפה)

אבל בשביל לעבוד באמת כמו קינג, מכשיר כמו של איתמר:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?562238

המון תודה על העזרה .

פורסם (נערך)

שאלה אחרונה בנושא הנ״ל בנוגע לסוג שמן המנוע של מאזדה 3 1600 שנת 2009 צורה חדשה, מה עדיף שמן של מוטורקרפט 5w-30 חצי סינטטי ששמים במוסכים המורשים של מאזדה או שמן של חברת דלק שגם הוא מאושר 5w-30 סינטטי מלא ? מצ״ב תמונות של שני השמנים.

imagejpeg

imagejpeg

image.jpg

image.jpg

עריכה אחרונה על ידי Amad
פורסם (נערך)

היי,

http://www.justmotor.co.il/products/667418/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-Shell-Helix-ULTRA-EXTRA-5W30

לדעתי זה שמן שיותר איכותי מהשמנים שציינת, אם אני זוכר נכון המטורקראפט הוא חצי סינטטי.

בכל מקרה זה שמן מצויין, אל תיבהל מהמחיר, אבל זה משתלם לך מבחינת שמירה על המנוע.

הוא גם עומד בתקנים שאתה צריך.

תציץ באתר, יש עוד שמנים יותר זולים ומחברות איכותיות, רק תדאג שיעמדו בתקנים.

עריכה אחרונה על ידי רועי עוזרי

רועי

פורסם

היי רועי, תודה על התשובה

לגבי השמן שהמלצת - ברור שהוא איכותי, אבל לדעתי קצת מוגזם במחירו. אולי אני לא רואה טוב, אבל היכן מצויין שהוא בתקן פורד?.

דווקא השמן של דלק, שהוא סינטטי מלא ובתקן פורד העדכני ביותר מתאים היטב למנוע (הייתי בוחר בו ולא במוטוקרפט החצי סינטטי).

יש כמה וכמה שמנים מעולים העומדים בתקני פורד, המבחר עצום ולכן המחירים שפויים (יש גם כמה תקנים, יש להצמד לרלוונטי).

• תוכן חדש...