Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה יודע למה גברים נוהגים יותר טוב מנשים?

יפה. הם לא. ההבדל הוא, שלגברים יש ביטחון. "אני גבר, נולדתי לנהוג, אין מצב שיכבה לי האוטו. מה אני צריך שיחזרו איתי על נהיגה בידני? פחחחח, מה אני אשכנזי?" (הכותב פולני בכל רמ"ח איבריו, לא להיעלב).

חברה שלך, ברגע שיהיה לה בטחון, תתמודד עם האתגר בצורה טובה יותר מרוב הגברים, וכנראה שגם תנהג טוב יותר מהם.

הנקודה שלי היא שהשאלה שאתה צריך לשאול את עצמך, ובהתאם לסייע לה, היא לא "איך אני מלמד אותה להשתמש שוב במצמד?" אלא "איך אני גורם לה להבין שהיא מסוגלת ויודעת". השאר יבוא הרבה יותר בקלות.

מילת המפתח פה היא סבלנות, סבלנות, ועוד פעם סבלנות. ואם אתה לא חושב שאתה מסוגל לכך, לפני שזה הופך לריב, קבע לה שני שיעורים עם מורה. אם "קטן עליי, מי ישלם למורה מקצועי עכשיו ללמד משהו שאני עושה בעיניים עצומות", תבוא בגובה העיניים ולא בהתנשאות, ותעזור לה לצבור ביטחון.

פורסם

אחרי שלא נהגתי שבע שנים מהטסט (כי לא היה לי אוטו), ההתחלה הייתה קצת קשה אבל מהר מאוד מתרגלים לשליטה בסיסית (שזה בעצם להתחיל נסיעה). סביר להניח שיכבה לה המנוע לפעמים והכי חשוב זה שלא תילחץ מאנשים שיצפרו מאחור. להעביר הילוכים בזמן נסיעה זה כבר פשוט.

כמו שהמליצו פה, גם אני נסעתי למגרשים ריקים וכבישים צדדים כדי להשתפשף עם הקלאץ' ולמצוא את נקודת החיבור ממש כשקניתי את הרכב, זה עוזר המון. שליטה מלאה בקלאץ' תתאפשר לאחר חודשים (אני מתכון בכך שמרגישים מתי להעביר הילוך וההילוך נכנס בטבעיות בלי ירידות כוח/קפיצות סל"ד).

רק תשם לב לעבור איתה על שני דברים חשובים: הורדת הילוכים וזינוק בעליה, ותמיד תמיד להשתמש בקלאץ'! אני ממליץ גם לראות ביוטיוב סרטונים שמסבירים איך לנהוג עם הילוכים, יש אחלה מדריכים.

פורסם

חברה שלך, ברגע שיהיה לה בטחון, תתמודד עם האתגר בצורה טובה יותר מרוב הגברים, וכנראה שגם תנהג טוב יותר מהם.

יש תחומים בחיים עם עדיפות למגדר מסויים,

למשל נטייה מהירה לתוקפנות ורצחנות הולכת טוב עם גברים,

לעלות עליות ברביעי בארבעים על פול גז כשהאוטו לא זז הולך יותר טוב עם נשים.

ברור שלא תהיה לה שום בעיה לנהוג והיא תתרגל לכל דבר,

בצעירותי כמעט לא היו רכבים אוטומאטיים ונשים נהגו כמו היום בכל דבר,

בעיני בגיר רגיל נדרש מין שאר רוח בנהיגה, הבנה מועטה של איפה אתה ובעיקר... רגישות,

זה כזה מנגנון נחמד וכ"כ קל לעבוד איתו נכון, לחסוך דלק ולהנות מזמינות כח -

ובד בבד הוא מנגנון 'חי', אתה מתעסק בגלגלי השיניים ומעורב בפעילות המנוע,

כ"כ קל לחרוק איתו, לעבוד לא נכון ולהעיק עליו ועל עצמך - לא כל זכר ולא כל נקבה יגיעו לזה,

ה'הסבר' וגם התרגול לא תמיד עוזרים בהיעדר הבנה של 'למה לא לעלות בחמישי

זה הכי חסכוני'.

The first one to get angry loses

פורסם

לא יודע מה היתה רמת הנהיגה של חברה שלך, אבל היה לי סיפור דומה עם אחותי כשקניתי רכב ידני (והיא לא נהגה על ידני משהו כמו 7 שנים לפני זה). פשוט נתתי לה לנהוג והיא הסתדרה. בהתחלה נכבה לה המנוע מדי פעם אבל היא התרגלה מהר מאוד. אני חושב ששיעורי נהיגה הם קצת אוברקיל במקרה הזה- תן לה לנהוג ותראה איך הולך. אם הולך ממש גרוע אפשר לקחת שיעורי נהיגה. מהנסיון שלי- אין צורך.

"ai motoare capul doare"

פורסם (נערך)
אתה יודע למה גברים נוהגים יותר טוב מנשים?

חלק מהבעיות של נשים בנהיגה, אגב, קשורות למידותיהן הפיזיות.

אם הן לא יושבות קרוב מספיק כדי לפצות על כך, ממילא מתעוררות בעיות בתפעול המצמד, ידית ההילוכים וגם אותן התנגשויות מטופשות של בלבול בין דוושות הבלם והמאיץ.

פותח השרשור, וודא עם החברה שלך שהיא מסוגלת ללחוץ על המצמד עד הסוף עם ברך כפופה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן - בחירת תנוחת ישיבה נכונה היא עניין בסיסי לכל נהג ונהגת.

ניסיוני האישי עם הקטנה (150 ס"מ לאחר מתיחה) הוא שלא היה לה שום קושי לתפעל את המצמד גם כאשר כרסה היתה בין שיניה, ושלושה הריונות לא גרמו לשחיקה חריגה שלו.

לאור ניסיוני זה אני לא רואה שום מניעה לכך שאשה, גם קטנה וכרסה בין שיניה, תנהג ברכב ידני בלי שום קושי ובלי להזיק לרכב. הדבר היחיד שנדרש הוא רצון ואולי כמה החלפות הילוכים בהשגחה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני שוב מודה כאן לכולם.

אין לי שום בעיה להציע לה לקחת כמה שיעורים וזה גם כנראה מה שנעשה. אין לי שום ענין של א

אני חושב שעדיף שהיא תהרוס קצת את הקלאץ' של המורה בהתחלה. כרגע המצב מאוד לא נוח (לה וגם לי) בזה שהיא לא נוהגת ואני מדבר על נהיגה יום-יומית לעבודה, לא סתם לאפשר לי לשתות בשישי (אמנם סיבה משנית אבל עדיין לא פחות חשובה). אני מוכן לשלם על כך בשחיקה מוגברת של הקלאץ' :-P

פורסם

לנובו, הגברת למדה לנהוג על ידני, אז יש לה הבסיס. עכשיו צריך ליטוש קל, ואם הגברת לא מראה התנגדות מוחלטת או חוסר תחושה טכנית קיצוני מדובר בעניין קצר מאד. בסופו של דבר זה יגיע לידי ביטוי גם באוטומטי - נהג\ת שיגביל את ההילוכים לעומת זה שיטגן את הבלמים בירידה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

עצה שלי. תקח לה שיעור אצל מורה לנהיגה ואם יהיה צורך אז עוד אחד. הוא מתמחה בלימוד וידע ללמד הכי טוב וגם יש לו רכב מתאים ללימוד עם דוושות כפולות, כך שהוא יוכל להדגים לה ולהרגיש דרך הדוושות איך היא נוהגת.

גם סביר להניח שאיתו היא תרגיש יותר בטוחה ופחות לחוצה ועצבנית מאשר איתך.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

מצטרף לממליצים על מורה נהיגה, ולו בכדי לשמור על טיב היחסים (אחרי זה אפשר לתרגל ביחד ולשמור על ביטחון).

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם (נערך)

יש בעיה אחרת : כל הדור האחרון שלמד על רכבי דיזל ובגלל עצלנות של מורים לנהיגה למד להתחיל נסיעה עם קלאץ בלבד

ללא העלאת טורים או גרוע יותר עם ברקס...!

הבעיה אף חמורה יותר עם הרכבים החדשים שיש בהם גם היל הולדר (מניעת דרדור אחורנית)

אז השאלה על איזה רכב היא למדה נהיגה ואיך המורה הסביר לה הופכת לקריטית.

רוב מי שלמד על דיזל לא יצליחו אפילו להזיז את הרכב הבנזין בלי כיבויים ודרדורים לאחור.

אין מנוס כנראה מלחפש מורה נהיגה על רכב בנזין שילמד אותה איך באמת נוהגים.

לא סיפור גדול משהו כמו 2 או 3 שיעורים יספיקו בד''כ..

.

עריכה אחרונה על ידי ko11
  • תוכן חדש...