Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

ברשותי פולו שנת 95, לפני כ 23,000 ק"מ ביצענו לה תיקון ראש מנוע.

בזמן האחרון, כשאני פותח את מיכל נוזל הרדיאטור כשהרכב קר ועומד כל הלילה, אני שומע קול של לחץ אוויר יוצא.

בנוסף, לפני שאני פותח את המיכל, לפעמים אני לא רואה מים שם, אבל כשאני פותח את המיכל אז כל המים חוזרים ועולים למיכל שהיה לכאורה ריק.

המצב לא היה כך אחרי שביצענו תיקון ראש מנוע, אני זוכר שפתיחת המיכל הייתה שקטה ללא קול לחץ אוויר שיוצא כמו עכשיו.

לפני כמה שבועות, כל נוזל הרדיאטור ירד לכביש (הרכב היה בחניה, לא נסעתי בלי נוזל רדיאטור), והתברר שהרדיאטור פגום וששתי צינורות קרועות.. אז החלפנו את הרדיאטור לאחד חדש ושתי הצינורות.

חשבתי שאולי זאת הסיבה לקול שהיה יוצא בזמן שאני פותח את מיכל הרדיאטור, אך לצערי התופעה לא נעלמה, עדיין יש קול, ובכל תקופה מסויימת אני מוסיף קצת נוזל רדיאטור, ולפעמים המים לא נראים בכלל במיכל עד שפותחים את המכסה ואז הם יוצאים וחוזרים עד שניתן לראות שהמיכל לא ריק בפועל.

התחלתי לחשוש שאולי מדובר בראש מנוע, אבל מצד שני הרכב נוסע טוב מאוד, סוחב מצויין, מכסה השמן נקי (אין נוזל שנראה כמו "טחינה" עליו אחרי נסיעה), והרכב לא מעשן ואין ריח לא תקין שנפלט.

מה לדעתכם יכולה להיות הסיבה?

תודה

עריכה אחרונה על ידי avi90
פורסם

התופעה הזו קרתה אצלי, הסיבה הייתה אוויר כלוא במערכת.. חכה לעוד תגובות אני לא סגור לגבי זה.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

לא מכיר את הרכב שלך, בעקרון לרוב יש "בורג ניקוז" שאמור להיות על אחד מהצינורות המתכתיים של המים, צריך לפתוח אותו ולמלא נוזל עד שמתפטף נוזל.

במידה ואין בורג כזה, מה שלרוב עושים זה להניע את הרכב עם פקק פתוח למספר דקות, שהרכב יגיע לטמפרטורט עבודה והטרמוסטט נפתח.. לאחר מכן כל האוויר אמור "להשתחרר" ולאחר מכן תשלים נוזל בהתאם.. כמובן לא לשכוח להפעיל את החימום ברכב על מקסימום בזמן ביצוע הפעולה.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

או שפשוט ממלאים את הנוזל החדש לאט לאט, אחרי שמסיימים למלאות נותנים כמה לחיצות על הצינורות ואז מתניעים, בזמן שהרכב דלוק

וממשיכים ללחוץ על הצינורות, ברגע שהאוויר שעדיין נשאר מתחיל לצאת רואים בועות אוויר והנוזל מתחיל לרדת ואז ממלאים עוד.

נותנים לרכב להגיע לטמפ' עבודה, ואז נותנים למאווריים לעבוד, בודקים שהכל תקין, ונגמר הסיפור.

רועי

פורסם

מדובר באוויר כלוא,פריצה במערכת שדרכה נכנס אוויר או בחדירת גזים למערכת הקירור.

אטם ראש פרוץ לא חייב להיות מלווה בערבוב נוזל קירור ושמן מנוע.

אפשר לבדוק את נוזל הקירור להמצאות CO2 או לבצע בדיקת דיחוס לצילינדרים (לחץ הפוך).

פורסם
שלום,

ברשותי פולו שנת 95, לפני כ 23,000 ק"מ ביצענו לה תיקון ראש מנוע.

בזמן האחרון, כשאני פותח את מיכל נוזל הרדיאטור כשהרכב קר ועומד כל הלילה, אני שומע קול של לחץ אוויר יוצא.

בנוסף, לפני שאני פותח את המיכל, לפעמים אני לא רואה מים שם, אבל כשאני פותח את המיכל אז כל המים חוזרים ועולים למיכל שהיה לכאורה ריק.

המצב לא היה כך אחרי שביצענו תיקון ראש מנוע, אני זוכר שפתיחת המיכל הייתה שקטה ללא קול לחץ אוויר שיוצא כמו עכשיו.

לפני כמה שבועות, כל נוזל הרדיאטור ירד לכביש (הרכב היה בחניה, לא נסעתי בלי נוזל רדיאטור), והתברר שהרדיאטור פגום וששתי צינורות קרועות.. אז החלפנו את הרדיאטור לאחד חדש ושתי הצינורות.

חשבתי שאולי זאת הסיבה לקול שהיה יוצא בזמן שאני פותח את מיכל הרדיאטור, אך לצערי התופעה לא נעלמה, עדיין יש קול, ובכל תקופה מסויימת אני מוסיף קצת נוזל רדיאטור, ולפעמים המים לא נראים בכלל במיכל עד שפותחים את המכסה ואז הם יוצאים וחוזרים עד שניתן לראות שהמיכל לא ריק בפועל.

התחלתי לחשוש שאולי מדובר בראש מנוע, אבל מצד שני הרכב נוסע טוב מאוד, סוחב מצויין, מכסה השמן נקי (אין נוזל שנראה כמו "טחינה" עליו אחרי נסיעה), והרכב לא מעשן ואין ריח לא תקין שנפלט.

מה לדעתכם יכולה להיות הסיבה?

תודה

זה כי שסתום וואקום לא תקין בפקק רדיאטור והרעש שאת השומע זה אויר נכנס פנימה ולא החוצה

פורסם (נערך)

^

הכוונה למכסה של המיכל עצמו? להמחשה:

001.jpg

אז שווה לנסות להחליף את המכסה?

האם צינורות הרדיאטור נראים מכווצים או מנופחים מידי?

לא, לפחות לי לא נראה כך.

יש אולי תמונה למצב שתיארת?

עריכה אחרונה על ידי avi90
  • תוכן חדש...