Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים,

נהגתי היום 100 ק"מ, בשלב מסוים על כביש 22 בחיפה בנתיב השמאלי נאלצתי להאט באופן משמעותי אבל לא חירום בגלל משאית שהחליטה להתפרץ לנתיב, בכל אופן במקרים כאלה מספיקה לחיצה על הדוושה והרכב מאט, הפעם הרכב לא רצה לעצור וכמעט נכנסתי במשאית. הרכב האט כמו שצריך רק שלחצתי בכל הכוח על הדוושה עד הסוף כאילו אני אמור לבלום חירום, וגם אז הרכב האט לאט לאט ומערכת ABS בכלל לא הופעלה. התחושה שהדוושה קשה כמו אבן. הנוסעת לידי נבהלה והתחילה לצעוק ולקלל את נהג המשאית, אבל לא אמרתי לה שאומנם מדובר בנהג דביל, אבל התקרבתי למשאית הזאת רק כי הרכב לא עוצר... (יש לי את זה מצולם ובואו נגיד שזה לא נעים).

מבדיקות שנעשו אח"כ במקום סגור מתברר שכשמדחס המזגן עובד קשה הרבה יותר לבלום אבל לא תמיד! כלומר בעיה באה והולכת. אומנם אפשרי, אבל כשזה קורה צריך הרבה כוח כדי ללחוץ עם הרגל. מה אני אומר למוסך, שמידי פעם הבלמים קשים ולא עוצרים טוב? איך מאתרים דבר כזה בכלל? כשהמדחס כבוי אין בעיה בכלל. מעבר לזה יש רעש מוזר כשהמדחס עובד.

לא נדלקה לי נורה בלוח אבל ניסיתי בכל זאת להתחבר למחשב אך הכל נקי מבחינת קודי תקלה. מכיוון שזה קורה רק כשהמזגן עובד אז יכול להיות שיש בריחת אוויר מהבוסטר או משהו כזה? לא ראיתי שום צינור קרוע. לא מזמן עמדתי עם מנוע עובד בסרק, בלמים לחוצים ומזגן עובד והיה רעש של "פססס" מתחת למכסה מנוע ועננת אבק עלתה מתחת לרכב לשניה אחת, יכול להיות שיש קשר? התעלמתי מזה אז, אבל היום אני מתחיל לחשוב שאולי יש קשר בין המקרים?

הרכב כמעט עם 82K ק"מ משנת 2008.

תודה לעונים.

פורסם

דוושת בלם קשה וכושר עצירה נמוך מעידים לרוב על בעייה במגבר הבלם (בוסטר), אם כי לרוב יתלווה אליו זיוף בפעולת המנוע בשל בריחת וואקום.

האם הדוושה קשה תמיד ?

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כנראה שלא שמתה לב לכך בקיץ הקודם.. בכל רכב כאשר מדחס המזגן עובד, הטורים עולים וזה מקשה על הבלימה, ולאומת זאת בירידות הרכב יאיץ מהר יותר מאשר בלי לחיצה על הגז.

אם תשים לב, כאשר אתה עומד במקום על D ללא מזגן, הטורים על 600, וכאשר אתה מפעיל את המזגן, הטורים עולים ל 800, מה שגורם לצריכת דלק גבוהה יותר.

SUZUKI CROSSOVER TURBO 2017

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם
כנראה שלא שמתה לב לכך בקיץ הקודם.. בכל רכב כאשר מדחס המזגן עובד, הטורים עולים וזה מקשה על הבלימה, ולאומת זאת בירידות הרכב יאיץ מהר יותר מאשר בלי לחיצה על הגז.

אם תשים לב, כאשר אתה עומד במקום על D ללא מזגן, הטורים על 600, וכאשר אתה מפעיל את המזגן, הטורים עולים ל 800, מה שגורם לצריכת דלק גבוהה יותר.

לא קשור, מזגן לא אמור להשפיע על בלימה, שום דבר לא אמור להשפיע על בלימה.

גם אם נכבה המנוע הרכב אמור עדיין לבצע 2-3 בלימות עם תגבור מלא.

התופעה שאתה מתאר תורגש אולי במהירות של 10 קמש

יום טוב גם לך

פורסם

היא לא קשה תמיד, רק כשמדחס המזגן עובד. כשמכבים את המדחס והרגל על הבלם אז מרגישים את הדוושה יורדת למטה מעט ואז יש כושר בלימה טוב.

עם מדחס עובד יש כושר בלימה נמוך אבל קיים אם לוחצים חזק, התחושה שהדוושה קשה ושהיא מתנגדת ללחיצה. מידי פעם גם זה לא קורה, מתרחש בד"כ אחרי הפעלת מדחס מזגן באופן ממושך מעל כמה דקות, כלומר אם אדליק את המדחס זה לא יקרה על המקום.

אני יד ראשונה עם הרכב ואני נוהג עליו 7 שנים, אני מכיר את התחושה בבלמים עם ובלי מזגן לאורך השנים והקושי הזה הוא לא תקין ולא היה ככה, גם עם מזגן עובד.

מכיר את עניין הסל"ד בסרק שעומד על 700 לעומת 900 עם מזגן, אבל למה זה משפיע לי על הבלמים?

פורסם

ברור שזה משפיע על עבודת הבוסטר אבל עדיין התופעה שאתה מתאר מדאיגה ולכן דבר דבר ראשון זה לבדוק את השסתום חד כווני של הבוסטר וזה מאוד פשוט לבדיקה.

כאשר מנוע חם ועובד בסרק חבה אותו ואל תגע בדוות הבלם בזמ ןשתא העושה זאת., עדיין לא לגעת דוושה ולעזוב את הרכב לרבע שעה.

מבלי להניע את המנוע לחץ לחיצה אחת על הדוושה עם הדוושה רכה בדיוק כמו שמנוע עובד בסרק השסתום תקין והבוסטר לא מאבד ואקום.

פורסם
לא קשור, מזגן לא אמור להשפיע על בלימה, שום דבר לא אמור להשפיע על בלימה.

גם אם נכבה המנוע הרכב אמור עדיין לבצע 2-3 בלימות עם תגבור מלא.

מדחס מזגן שנכנס לפעולה / מפסיק, גורם לשינוי סל"ד סרק, ושינוי סל"ד גורם לשינוי בואקום, ולכן יכול להיות מורגש בדוושת הבלם. אבל הבלימה צריכה להיות יעילה באותה מידה.

יש לקחת את הרכב לבדיקה במוסך כדי לברר אם יש תקלה.

:turn-l:
פורסם

זה באמת נשמע קצת כמו בריחת ווקום, תנסה את מה שDan-idin הציע ותעדכן.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם
מדהים, אין לי שום רעיון איך מזגן יכול לפגוע בבוסטר בלם במנוע בנזין..

זה אפילו היה מורגש מאוד במכוניות ישנות עם מזגנים בהתקנה מקומית.

כפי שהוסבר כאן, הפעלת מדחס גם אם לא משמה את הסל"ד באופן משמעותי, משפיעה על וואקום סעפת ולכן מגיע פחות וואקום למגבר בלם.

במכוניות ישנות עם מזגנים בהתקנה מקומים היו מרכיבים מגביר טורים שהיה פותח את המצערת ומעלה את הסל"ד די חזק בזמן שהמדחס פועל.

עקב כך אפשר היה ממש להרגיש שינוי בגובה דוושת הבלם במקביל לשינוי בוואקום סעפת.

פורסם (נערך)
צהריים טובים,

נהגתי היום 100 ק"מ, בשלב מסוים על כביש 22 בחיפה בנתיב השמאלי נאלצתי להאט באופן משמעותי אבל לא חירום בגלל משאית שהחליטה להתפרץ לנתיב, בכל אופן במקרים כאלה מספיקה לחיצה על הדוושה והרכב מאט, הפעם הרכב לא רצה לעצור וכמעט נכנסתי במשאית. הרכב האט כמו שצריך רק שלחצתי בכל הכוח על הדוושה עד הסוף כאילו אני אמור לבלום חירום, וגם אז הרכב האט לאט לאט ומערכת ABS בכלל לא הופעלה. התחושה שהדוושה קשה כמו אבן. הנוסעת לידי נבהלה והתחילה לצעוק ולקלל את נהג המשאית, אבל לא אמרתי לה שאומנם מדובר בנהג דביל, אבל התקרבתי למשאית הזאת רק כי הרכב לא עוצר... (יש לי את זה מצולם ובואו נגיד שזה לא נעים).

מבדיקות שנעשו אח"כ במקום סגור מתברר שכשמדחס המזגן עובד קשה הרבה יותר לבלום אבל לא תמיד! כלומר בעיה באה והולכת. אומנם אפשרי, אבל כשזה קורה צריך הרבה כוח כדי ללחוץ עם הרגל. מה אני אומר למוסך, שמידי פעם הבלמים קשים ולא עוצרים טוב? איך מאתרים דבר כזה בכלל? כשהמדחס כבוי אין בעיה בכלל. מעבר לזה יש רעש מוזר כשהמדחס עובד.

לא נדלקה לי נורה בלוח אבל ניסיתי בכל זאת להתחבר למחשב אך הכל נקי מבחינת קודי תקלה. מכיוון שזה קורה רק כשהמזגן עובד אז יכול להיות שיש בריחת אוויר מהבוסטר או משהו כזה? לא ראיתי שום צינור קרוע. לא מזמן עמדתי עם מנוע עובד בסרק, בלמים לחוצים ומזגן עובד והיה רעש של "פססס" מתחת למכסה מנוע ועננת אבק עלתה מתחת לרכב לשניה אחת, יכול להיות שיש קשר? התעלמתי מזה אז, אבל היום אני מתחיל לחשוב שאולי יש קשר בין המקרים?

הרכב כמעט עם 82K ק"מ משנת 2008.

תודה לעונים.

על-מנת לבדוק את הבוסטר בצע בדיקה פשוטה.

כבה את המנוע ולחץ מספר פעמים בצורה החלטית על דוושת הברקס והחזק את הדוושה למטה.

תניע את הרכב כאשר דוושת הברקס למטה. אם הדוושה יורדת ונעשית רכה לאחר ההתנעה כנראה הבוסטר מתפקד בצורה תקינה.

כפי שכתב דנידין אכן במנועים אשר משודכת להם תיבת אוטומטית וגם מזגן הדבר עשוי להשפיע על רמת הוואקום לכן בדגמים מסויימים הייצרן הוסיף משאבת וואקום חשמלית (מנועי דיזל וגם בדגמי RS) בכדי לפצות על ערכים נמוכים של וואקום במיוחד בזמן ההתנעה בכדי לא לפגוע בפעולת הבלימה.

הבדיקה שהצעתי אינה מחליפה בדיקה מקצועית במוסך.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

מקבל את כל מה שנכתב פה לגבי ואקום בסרק, אבל פות״ש היה ב100 קמש אז אני לא מצליח לקשר איך זה רלוונטי למזגן בסרק. גם אם הוא הכניס קלאצ׳ בזמן הבלימה (זה ידני?) זה לא רלוונטי כי הבוסטר אמור להיות עם ואקום תקין מהשיוט רק לפני כן

יום טוב גם לך

פורסם

דווקא הוואקום הכי חזק קיים בעת בלימה בהילוך - מצערת סגורה ומנוע מסתובב בסל"ד גבוה, יונק דרך פתח צר ולכן יש וואקום חזק.

בשיוט המצערת פתחוה במידה זו אן אחרת ולכן יש פחות וואקום.

פורסם
דווקא הוואקום הכי חזק קיים בעת בלימה בהילוך - מצערת סגורה ומנוע מסתובב בסל"ד גבוה, יונק דרך פתח צר ולכן יש וואקום חזק.

בשיוט המצערת פתחוה במידה זו אן אחרת ולכן יש פחות וואקום.

ועם זאת אפילו בתנאים האלו יש מספיק ואקום לפעולה תקינה של הבוסטר. אחרת כולנו היינו בבעיה.

השאלה היא מה הקשר למזגן בשיוט?

או יותר נכון איך המזגן יכול לגרום בתנאי שיוט לאיבוד יכולת בלימה?

יום טוב גם לך

• ספונסר פורום
פורסם

על מנת לעלות את תפוקת המזגן, יש להגביר את הטורים בסרק על מנת לספק יותר אנרגיה למדחס המזגן.

תהליך הגברת הטורים מתבצע בעקובת הגדלת זווית פתיחת המצערת. ככל שהמצערת פתוחה יותר עולה הלחץ בסעפת, עד לפתיחה מלאה של המצערת שמביא ללחץ סעפת השווה ללחץ האטמוספרי ( 1BAR).

במצב סרק רגיל ללא מזגן הלחץ בסעפת הוא סביב ה 350 MB כלומר וואקום. אך כשמפעילים את המזגן המצערת נפתחת והלחץ יכול לטפס גם לסביב ה500 MB כלומר וואקום נמוך יותר.

STIO , אני מעריך שהבעיה אצלך אכן נובעת מחוסר וואקום, אך תשובה למקור הבעיה אין לי מכיוון שתשובה כזאת דורשת בדיקה פיזית וממוחשבת.

אתה מוזמן להגיע אלינו לבדיקה כזאת ללא תשלום.

בברכה,

אופיר רודניצקי

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...