Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
פיאט נוהגת להמשיך לייצר דגמים מסוימים בדרום אמריקה, גם לאחר שייצורם באירופה הסתיים. היו אפילו כאלו שהגיעו אלינו, למי שזוכר, כמו הפיאט דונה שהתבססה על האונו. לפעמים מדובר בגסיסה ארוכה לדגמים לא מוצלחים במיוחד, לפעמים סיבה לגעגועים לטמבלים שלא מצליחים להבין שזה סתם אוטו הבראבו הזה.

וארגנטינה או ברזיל אינן מדינות "נכשלות" או נכון יותר "נחשלות", פשוט הטעם שם שונה.

צודק. נחשלות .

עדיין אלו מדינות בעלות כלכלה בעייתית, ומכירת מכוניות ברמה מודרנית לא תאפשר לכלל האוכלוסייה להיות בעלי רכב. לכן יצרניות כמו פיאט, פולקסוואגן ושברולט תופסות מקום מרכזי בשוק הרכב, כיוון שמציעות רכבים מוזלים על פלטפורמות שלא היו מעיזים לשווק במדינות יותר " איכותיות "

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
למה אתה קונה פיאט? במחיר שלה יכלת לקנות הונדה סיוויק מ2007 !!! שהייתה מתעלה עליה בנפח תא מטען בערך!!!

עם כול הכבוד,בעולם בגדול, ולא בישראל "ארץ הלא מבינים ברכבים", הונדה מוכרת בחודש אחד כמעט מה שפיאט מוכרת בחצי שנה, ובשווקים שלפיאט בקושי יש אומץ להכנס אליהם. אז כניראה שהם כן עושים משהו נכון עם הרכבים שלהם מלבד גודל תא מטען.

פורסם
עם כול הכבוד,בעולם בגדול, ולא בישראל "ארץ הלא מבינים ברכבים", הונדה מוכרת בחודש אחד כמעט מה שפיאט מוכרת בחצי שנה, ובשווקים שלפיאט בקושי יש אומץ להכנס אליהם. אז כניראה שהם כן עושים משהו נכון עם הרכבים שלהם מלבד גודל תא מטען.

אני חושב שקצת לקחת את התגובה של ישי לא נכון: לי נראה שהוא לא מבקר את הונדה או את שמירת הערך שלה - אלא יותר מדבר על ירידת הערך הפסיכית של פיאט, ועל כך שהיא גרמה לה להיות אטרקטיבית בטירוף מבחינת תמורה למחיר. בשורה התחתונה אתה יכול באותה כמות של כסף לרכוש בראבו מאובזרת יד1 פרטית משנת 2011, או הונדה עם נתונים דומים משנת 2007, ושכל אחד יעשה את החשבון שלו ויחליט מה בא לו (לגיטימי להעדיף כל אחד מהרכבים!).

לגבי הנתון שהעלית, כאן אתה פשוט משתמש בסתם מספרים בלי אחיזה במציאות (אתה מוזמן להפנות אותי לקישור שיוכיח אחרת). בדיקה זריזה בגוגל העלתה שבעוד שפיאט מחזיקה ב~3% משוק הרכב העולמי, הונדה מחזיקה ב~6% - שזה כמובן יותר אבל לא פי 6 כמו שבחרת להציג. אם הייתי הולך לסוכנות לרכוש רכב חדש, כנראה שהייתי בוחר בהונדה. אבל כאשר עומדות בפני האופציות שהצגתי לעיל בשוק המשומשות, לי אישית אין בכלל התלבטות....

ועוד מילה לגבי הביקורת שלך, לא יודע אם ישראל היא "ארץ הלא מבינים ברכבים", אבל היא בהחלט ארץ עם תרבות קניה מחורבנת וארכאית. כמה אנשים אתה מכיר שבעת קניית רכב עשו סקר שוק מקיף, קראו ביקורות במגזינים בפורומים וכו' - וכמה אתה מכיר שקנו את הרכב לאחר הליך קבלת החלטות יותר 'פשוט' (פירמה שהיתה להם בעבר, המלצה של אבא, הלכו לסוכנות ולקחו מה שהמוכר המליץ)? אני אישית מכיר הרבה יותר אנשים מהזן השני, ואני עוד מסתובב עם דור צעיר יחסית....

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לצערי אני עכשיו מהעבודה, אז אין לי יותר מדי זמן לחפש שוב,

אבל באתר של הונדה אתה מוצא שהיא מוכרת בעולם בסביבות ה-350 אלף רכבים בחודש, אצל פיאט-קרייזלר המידע הזה קצת יותר בעייתי - היא מכרה בחצי שנה 400 אלף רכבים באירופה, ובאסיה ובצפון אמריקה יש לה נתח שוק זעיר עד לא קיים. יש אמנם גם שוק נוסף בדרום אמריקה שלצערי לא מצאתי נתונים עליו. יודע מה? בוא ונגזים, ופיאט מכרה 600 אלף רכבים בחצי שנה- אז הונדה מוכרת בפחות מחודשיים מה שפיאט מוכרת בחצי שנה, יותר טוב? :)

פורסם

קבוצת פיאט מכרה 768K רק באירופה לשנת 2014.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
לצערי אני עכשיו מהעבודה, אז אין לי יותר מדי זמן לחפש שוב,

אבל באתר של הונדה אתה מוצא שהיא מוכרת בעולם בסביבות ה-350 אלף רכבים בחודש, אצל פיאט-קרייזלר המידע הזה קצת יותר בעייתי - היא מכרה בחצי שנה 400 אלף רכבים באירופה, ובאסיה ובצפון אמריקה יש לה נתח שוק זעיר עד לא קיים. יש אמנם גם שוק נוסף בדרום אמריקה שלצערי לא מצאתי נתונים עליו. יודע מה? בוא ונגזים, ופיאט מכרה 600 אלף רכבים בחצי שנה- אז הונדה מוכרת בפחות מחודשיים מה שפיאט מוכרת בחצי שנה, יותר טוב? :)

****בקרספורום אין מקום לשתי ח' רצופות ומעלה, אלא כראשי תיבות כמו ח"ח, חח"י וחדומה**** סבבה, יכולת גם פשוט להסתכל בדפים ששמתי לך בלינק - אבל למי אכפת זה במילא לא הנושא המעניין :)

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
צודק. נחשלות .

עדיין אלו מדינות בעלות כלכלה בעייתית, ומכירת מכוניות ברמה מודרנית לא תאפשר לכלל האוכלוסייה להיות בעלי רכב. לכן יצרניות כמו פיאט, פולקסוואגן ושברולט תופסות מקום מרכזי בשוק הרכב, כיוון שמציעות רכבים מוזלים על פלטפורמות שלא היו מעיזים לשווק במדינות יותר " איכותיות "

המסקנה הנובעת מהפוסט הזה שלך לפיה לבראבו פלטפורמה שלא מעיזים לשווק במדינות יותר "איכותיות", מעט נחפזת. אין לבראבו שום סיבה ל"התבייש" בפלטפורמה שלה, יש שיאמרו שלהפך. הבראבו היא כישלון מסחרי עגום באירופה ולכן אינה מיוצרת שם עוד. היא מצליחה יחסית בדרום אמריקה ובהנתן שלפיאט מפעלי הרכבה גדולים שם, אין סיבה שלא להמשיך ולייצר אותה לשוק המקומי.

פורסם

אני עומד מאחורי מה שאני אומר. הבארבו היום לא מיישרת קו עם המתחרות מאירופה. לא באיכות החומרים, לא בתיבת ההילוכים ועוד... זהו רכב טוב, נכון. אבל היום לקנות כזה חדש ב 130k אין סיבה. כיד שנייה זה רכב מעולה שנותן תמורה טובה. זהו.

שלא תטעה, אני מאוד אוהב את פיאט והבראבו במיוחד. אבל זה רכב שזמנו עבר בשביל השוק בארץ.

פורסם
אני עומד מאחורי מה שאני אומר. הבארבו היום לא מיישרת קו עם המתחרות מאירופה. לא באיכות החומרים, לא בתיבת ההילוכים ועוד... זהו רכב טוב, נכון. אבל היום לקנות כזה חדש ב 130k אין סיבה. כיד שנייה זה רכב מעולה שנותן תמורה טובה. זהו.

שלא תטעה, אני מאוד אוהב את פיאט והבראבו במיוחד. אבל זה רכב שזמנו עבר בשביל השוק בארץ.

כל הדיבורים שאני אישית ראיתי כאן בפורום היו על בראבו משומשת, אין ספק שכרכב חדש העסקה היתה קטרסטרופלית, לדעתי לא בגלל איכות חומרים וכו' אלא יותר עקב ירידת הערך הפסיכית (הרכב שאני רכשתי איבד 80,000 ש"ח ב4 שנים, 20,000 ש"ח בשנה, הולי קראפ!).

מבחינת איכות חומרים - פייר? באמת שאין לי מושג על מה אתה מדבר מבחינת יישור קו...

מבחינת תיבת הילוכים - מסכים לחלוטין. אני חושב שהגיר הרובוטי מתאים למעט מאוד אנשים.... מי שרוצה אוטומט כנראה יעדיף אוטומט, ומי שרוצה ידני כנראה יעדיף ידני. אני אישית, מבחינת תפעול בלבד, מעדיף את הגיר הזה על גיר פלנטרי (אני שונא פלנטרי, זה משעמם רצח) - אבל מעדיף ידני בבירור.

בכל מקרה אם תשים מולי בראבו חדשה או הונדה חדשה באותו מחיר - אלך על ההונדה בלי למצמץ.

אבל כשאתה שם בראבו 11 מול הונדה 07.... זה כבר נראה אחרת. וכאמור הדיונים כאן בפורום תמיד מדברים על הדילמה הזו - ולא על הראשונה.

פורסם

ההשוואה פו בין משפחתית מודרנית לבראבו היא השוואה ללא תכלית אם הבראבו הייתה ממשיכה להימכר לשוק הרחב כנראה הייתה עוברת מתיחת פנים כמו שהיא עברה בברזיל ומקבלת מנוע ותיבה חדשים (tct, multiair) עם כול מיני עדכונים כאלו ואחרים.

על פניו לנוכח סיפורי הזוועות על הdsg והtsi ובגלל שהטורבו הקטנים של רנו ופיגו עדיין לא הוכיחו את עצמו הייתי מעדיף את הצמד של פיאט אבל כמובן שרק יד שנייה.

פורסם

אתה כנראה לא הבנת את דבריי, אני לא חושב שהרכב פחות טוב מרכבים אחרים מהסגמנט והשנתון שלו (יש לו חסרונות כמו הגיר, אבל יתרונות כמו המנוע המראה וכו', וכל אחד יכול לשקלל ולהחליט בעצמו). הבעיה המרכזית ברכב, כשאתה מדבר על רכב חדש, שהוא מדמם כסף בצורה פסיכוטית.

אתה מציג את זה כאילו מדובר באיזה אקזמפלר ארכאי ולא 'מיושר' מבחינת איכות, ועם זה אני בכלל לא מסכים. כשאתה לוקח בראבו '11 ושם אותה צד לצד עם סיויק / 3 / פוקוס / I30 (לדוגמא) מאותו שנתון, ומתעלם לחלוטין מעניין הכסף - הבראבו נותנת אחלה פייט! אני אישית מעדיף אותה בבירור על שלושת האחרונים, ורק מול הסיויק יכול להיות שהייתי מתלבט. אבל זה עניין של טעם אישי...

פורסם
ההשוואה פו בין משפחתית מודרנית לבראבו היא השוואה ללא תכלית אם הבראבו הייתה ממשיכה להימכר לשוק הרחב כנראה הייתה עוברת מתיחת פנים כמו שהיא עברה בברזיל ומקבלת מנוע ותיבה חדשים (tct, multiair) עם כול מיני עדכונים כאלו ואחרים.

על פניו לנוכח סיפורי הזוועות על הdsg והtsi ובגלל שהטורבו הקטנים של רנו ופיגו עדיין לא הוכיחו את עצמו הייתי מעדיף את הצמד של פיאט אבל כמובן שרק יד שנייה.

ההשוואה נבעה מעצם העובדה שנזרק פה לאוויר שהרכב עדיין מודרני ויכול להימכר בארץ. אבל העובדה היא שהבראבו לא עברה עדכון כלשהו, ולכן היא נמכרת בשווקים חלשים יותר - שם היא יכולה לתת פייט.

גם אני הייתי שמח לראות מחליפה מודרנית לבראבו. אבל לצערי בפיאט החליטו לייצר מוטציות של ה 500 במקום משפחתית טובה.

פורסם

הבראבו דווקא עברה עדכון בשווקים שבהם היא נמכרת - מנוע ה-TJET עודכן ל-150 כ"ס (בארץ נמכר 120) מערכת המדיה עודכנה מהבלו אנד מי הישנה ל-UCONNECT החדשה (מהסוג שיש ברכבי אלפא רומיאו החדשים), יש עדכוני עיצוב שונים ועוד. את מה שלא היה צריך לשנות לא שינו - הרכב בבסיסו היה איכותי מספיק, בטיחותי מספיק ובעל שלדה מעולה. תסתכל לדוגמא באתר של פיאט בברזיל ותראה את הדגמים שנמכרים שם - לא שהייתי מציע למכור בארץ כי גם כחדשה היא לא הצליחה שיווקית, אבל מבחינת היכולות של המכונית ועמידתה בהיבט איכות מול מתחרים, אין לה במה להתבייש.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

150 כ"ס היוו בבראבו אופציה, מאז החלה להיות מיוצרת. האמת היא שהבראבו הראשונה בה נהגתי באיטליה עוד לפני שהחלו בייבוא לכאן היתה עם 150 סוסים. שאר השינויים שאתה מציין אינם מוכרים לי, הם מתבקשים כמו בכל מכונית שמתעדכנת במהלך חיי פס הייצור שלה ועדיין הם מינוריים. הבסיס של האוטו הזה מצוין, העובדה שהוא נכשל מסחרית כאן ובאירופה אינה מוכחשת, אין לה קשר לאיכות וליכולת של האוטו הזה, גם לא מבין מאין לוקח מישהו את האמירה שהחומרים אינם איכותיים מספיק, ודאי כך כשהוא מדבר מאחורי הגה של קליאו חדשה שיותר מכל נותנת תחושה שתקציב הפיתוח אזל כשעברו מהעיצוב החצוני פנימה. ואגב הבראבו הזו מזדקנת יופי בכל הנוגע לאיכות החומרים ואיכות ההרכבה. הגיר רובוטי, לטוב ולרע, אלא שבין החד מצמדיים הוא בהחלט בולט לטובה.

• תוכן חדש...