Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

יש לי קדילאק cts עם מנוע 3.0.

לטעמי, וכפי שכתבתי מספר פעמים, המנוע מספק כוח לא רע בכלל, אבל יש צורך להעלות מעט טורים בכדי להגיע לדחף רציני - וזה כמובן פוגע גם בצריכת הדלק.

רציתי לדעת אם יש אפשרות מעשית לשפר את המומנט/הספק/זמינות הכוח של המנוע.

אני מדבר אך ורק על שיפורים תוכנתיים כאלה ואחרים, ולא על השתלות למיניהן של טורבו וכדומה.

אני יודע שבמנועי טורבו, ניתן להגיע לשיפורים יפים מאוד - השאלה אם הוא הדין למנועים אטמוספריים, ובאיזו מידה.

תודה מראש לעוזרים

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בהכללה - לא.

אם יש לך אפשרות להפעיל את ההילוכים האוטומטיים באופן ידני, זה יכול לעזור מאד בנושא הזה.

דני

פורסם

עד כמה שידוע לי אין אפשרות כזאת , במנועים מודגשים למעשה מה שתוכנה עושה זה לשנות על כמה באר אתה גודש...

לכן גם השינוי גדל ככל שיש טורבו יותר גדול , כמובן שזה לתוי בעוד דברים אבל זה העיקרון.

בהצלחה.

2017 Type R

פורסם
בהכללה - לא.

אם יש לך אפשרות להפעיל את ההילוכים האוטומטיים באופן ידני, זה יכול לעזור מאד בנושא הזה.

דני

אתה מתכוון לגיר טיפטרוניק?

-- אם כן, כמובן שיש את האפשרות.

פורסם

תיקח בחשבון שזה יעלה הרבה כסף אני שיפרתי גם, וחוץ מזה לקאדילק לא חסר בכלל כוח 270 כוח סוס ממנוע 3.0 7 שניות למאה ,אז רע זה לא זה מצויין

פורסם

1. תוכנה לא תיתן שיפור כמו ברכב גודש אבל בהחלט תיתן שיפור. גם אם תיתן רק 25 כ"ס (הגיוני בנפח והספק כזה) זה יופי של שיפור בכ 3000 ש"ח.

2. אני לא מכיר את המנוע הספציפי הזה אבל במנועים רבים יש נקודות תורפה שמקשות על המנוע את השאיפה או הנשיפה, אני משוכנע שסעפות יניקה ופליטה חדשות יתנו שיפור משמעותי שיגדל אפילו יותר בגיבוי התוכנה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

1. אבל שינוי סעפות יניקה ופליטה הוא חוקי?

2. 25 כ"ס וכמה קג"מ? והאם המומנט גם יבוא בסל"ד יותר נמוך?

תודה רבה

פורסם

יש לך 30 קג"מ במנוע וזה לא מספיק? זה יותר מגולף GTI סטוק נראה לי.

ויותר מפי 2 ממכונית ממוצעת.

לא ראיתי שוק שיפורים גדול למנוע הזה, נראה לי של-3.6 יש יותר.

פורסם (נערך)

ההבדל הוא שבגולף המומנט זמין יותר, וכאן יש צורך לאמץ את המנוע ולשרוף יותר דלק (וכמובן - יש גם הבדל של איזה 400-300 קילו).

בכל אופן, הכוח בהחלט מספיק, אבל כיוון שכבר אין אחריות או משהו (שעלולה להיפגע מהשיפור), ואפשר לשפר בעלות לא גדולה, וגם נראה לי שהרכב ומכלוליו בנויים לכוח הרבה יותר גדול (כי יש גרסאות 3.6 ואפילו 5.7), חשבתי על זה.

בכל אופן, ראיתי ברשת שיש כמה צ'יפים - חלק של חברת evo וחלק של חברת v-tech. מישהו מכיר?

עריכה אחרונה על ידי mogo
פורסם (נערך)

הויטק האלו מציעים 12 כ"ס ו-1 קג"מ תוספת. לא משמעותי מספיק לדעתי.

והאיבו זה לא צ'יפ ממה שראיתי אלא, "עבודה בעיניים" על חיישני חמצן, מה שאומר כנראה יותר בזבוז דלק לטובת הספק.

מצאתי גם משהו של KPE (לא מכיר) - http://www.kpe-products.com/shop/cadillac-cts-performance/cadillac-cts-3-0l-performance-tune/

בדוק גם מול http://www.rdpmotorsport.com/newsdetails.aspx?newsID=95

(ופה דיון על אותה תוכנה: http://www.chevyequinoxforum.com/f12/lf1-3-0l-tune-available-31/)

הייתי בודק אם אפשר לעשות מיפוי מחדש custom made למנוע הזה. המחיר, אם אפשרי, כנראה יהיה גבוהה משמעותית.

אגב, לגבי ענין מערכת היניקה (וכן, בגירה, אני יודע שאמרת ברוב המכוניות):

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

לא ברור לי מה באת להראות אבל הסרטון בפרוש מראה עליה בהספק בשימוש במערכת יניקת אויר קר לעומת המקור.

הם כלל לא מתעסקים עם סעפת היניקה.

פורסם

לא עניתם לי לגבי חוקיות החלת הסעפות.

ואודה אם תוכלו להמליץ לי על בעלי מקצוע טובים שאולי עשויים לתת מענה

פורסם

לא רואה שום אפשרות לזיהוי או פסילה של סעפות משופרות.

• תוכן חדש...