Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

אני מתכונן לקנות רכב ראשון לקראת הלימודים, האמת אין לי הרבה כסף בחשבון באופן כללי [בואו נגיד שאחרי הרכב ישאר לי 10 ~ 15 K ]

אבל החלטתי שזה הזמן

אני מתכנן על רכב ב20K ויש לי הזדמנות לקנות מחברה בשם 'אוטו דיל',

1- כדאי לקנות מחברות כאלה ? אמרו לי שהם נותנים אחריות של שנה על גיר ומנוע, אבל מן הסתם הן יקרות יותר מאדם פרטי.

2-חשבתי באופן כללי על פיג'ו 206 או פיאט פונטו, יש לכם המלצות על רכבים אחרים או משהו להגיד על אלה ?

3-אם אני קונה חיישני רוורס

מפה

, עד כמה זה מסובך להרכיב? וכמה יעלה לי להתקין במוסך? [ אם אני מביא לו את החיישנים בעצמי]

4-חישבתי שבמהלך כל הלימודים הרכב יעשה איזה 160K , ואני אקנה רכב שיהיה לו לפחות 120K , הגיוני לצפות מהרכב שיגיע ל 280 ~ 300 K ?

פורסם

אוטו דיל זה מגרש מוכר,אבל עדיין תבצע בדיקה משלך לרכב.

אתה מחפש רכב ידני או אוטומט?

תוכל להגיע לכזה קמ,אבל תצפה שגם יהיו תקלות בדרך ואם מדובר על גיר אוטומטי יכול להיות שיפוץ גיר גם.

הייתי מציע לך יונדאי גטס,אלו רכבים עמידים שבצבא עשו כאלו קמ,חפש ברמת איבזור gls/gli/glx משנת 2006 עם מנוע 1.4.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה על העזרה, האמת שחשבתי שלא אצטרך לעשות בדיקה בגלל שזה ממגרש, האם האחריות שלהם שווה משהו?

מצאתי פיג'ו 2006 יד 1 אוט' עם 110KM באזור ה20K, לדעתי זה מעל השווי, השאלה עד כמה ה'שם' שלהם שווה.

לגבי הגטס, מאוד רציתי אחת אבל לא מצאתי באזור שלי [חיפה והקריות], נשמע לי מאוד מסובך לקנות רכב שלא מהאזור, מבחינת העברת בעלות, תשלום ובדיקה במוסך.

פורסם

הנתונים נשמעים טוב,יש היסטורית טיפולים?

איני יודע בפועל מבחינת אחריות,אך מדברים דומים פה בפורום מאוד ממליץ לקחת לבדיקה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא סגור לגבי ההיסטוריה, אני אגש לשם לברר קצת יותר פרטים.

מקריאה ברשת הבנתי שהפג'ו 206 לא אמינה כל כך עם הגיר האוטומט, זה קצת מרתיע.

עניין מתיש כל הרכישת רכב...

פורסם

160K בשלוש/ארבע שנים זה הרבה מאוד. מה לגבי דיזל, הבעיה שלדעתי ייתכן שזה קצת גדול על התקציב שלך.

במצב הזה יש לך אתגרים הרבה יותר משמעותיים מחיישני רוורס. בכל מקרה חיישנים פשוטים עולים כ 300 ש"ח כולל התקנה.

פורסם

וואו, איזה פאדיחה, החישוב שלי לא היה נכון בעליל חח...

בקיצור הלוך חזור לאוניברסיטה יוצא לי 25קמ , נניח 4 פעמים בשבוע יוצא חישוב כזה -

4X25X4X12X4 שזה בערך 20K, לא יודע איך הגעתי ל100 ומשהו.

20K ב4 שנים זה סביר בהחלט, לא ? מה גם שזה אומר שאני יכול להתפשר על רכב עם קילומטרז גבוה יותר.

רזי יש לך הערכה גסה לגבי העלות השנתית של אחזקת רכב? [ביטוח חישבתי ויוצא 5 בשנה]

פורסם

זה אפילו מעט.

לכן צריכת דלק לא כזה קריטי.

לדעתי תרחיב מעט מהאזור לך לגבי לחיפושים לגטס.

פונטו ספייס עדיפות לרמת איבזור elx/dynamic.

יונדאי אקסנט גם אמינה מאוד ומרווחת מהאחרות,הבעיה שלרובם יהיה קמ גבוה

פורסם

אם זו הנסועה המתוכננת שלך- קח אוטובוס. חבל על הכסף שתשפוך על רכב בשביל 5000 ק"מ בשנה.

אם אתה חושב שה5-10 אלף שיישארו לך בצד יספיקו בשביל ביטוח+דלק+תחזוקה- אתה טועה טעות מרה.

סע באוטובוס בשנתיים הראשונות, אח"כ, אם תצטרך (בשביל להתחיל לעבוד למשל, כך שתהיה לך משכורת להחזיק את הרכב גם), תקנה רכב.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

MIKA זה אמנם נשמע מעט כשמדברים על רכב, אבל בתחבורה ציבורית זה לוקח שעה וחצי ואפילו שעתיים ביום, לא חבל?

אני רואה תלמידים בשעה ראשונה לומדים עד 9 בערב כל יום, לא יודע אם אני יכול להרשות לעצמי לבזבז כל כך הרבה זמן על תחבורה ציבורית.

אני אבדוק מספרים ואקבל החלטה.

פורסם

שמע חבר. אני במצב דומה לשלך כבר חודש.

במחירים האלה הכי טוב לקנות גטס כמו שאמרו הכל רק לא GLF . שנים 2006 ומעלה צורה חדשה 1.4

2006-2007 יעלה לך בערך 16-18 אלף שקל במצב טוב ואפילו עם טסט לשנה. (עדיף להימנע מחברות ומגרשים)

וביטוח ממש הלכת רחוק. אם אתה מתחת 24 ועדיין נהג צעיר. קודם כל על רכב כזה לא עושים מקיף, אין למה.

ביטוח חובה נהג צעיר יעלה לך בערך 2200 וצד ג' כולל שירותי גרר וביטוח שמשות בערך 1000-1500.

כלומר חובה וצד ג' 3500 בממוצע (לנהג צעיר). וכמובן אחרי שידעת איך לדבר עם חברות הביטוח.

פונטו ספייס אוט' שנת 2005-2006 היא גם אופציה נחמדה בגרסת ה80 כוחות סוס המפוארת

אתה יכול למצוא כאלה באיזור ה 10-12 אלף שקל עם ק"מ הגיוני וטסט לשנה.

אבל מהגטס אתה תהנה יותר ללא ספק (נפח מנוע יותר גדול עם עוד 20 כ"ס כמעט).

וחישבת את הק"מ של נסיעה ספיציפית ללימודים.

אל תשכח שאתה בן אדם. נוסע לחברים, למשפחה, מטייל בסופש.

זה לא יסתכם נטו בהלוך חזור ללימודים, צריך גם להינות טיפה מהרכב לא רק נק' א' לב'.

בהצלחה :)

פורסם

ביטס, גם בתנאים הנפלאים של התחבורה הציבורית בישראל קשה לי להבין איך 12.5 קילומטר לוקחים לאוטובוס שעה וחצי.

אם זה כך, זה רק אומר שגם לרכב פרטי מדובר בדרך פקוקה=זמן=דלק.

היתרון הפינוקי גדול, זה ברור לי בתור בעלת רכב. אבל אם לא הייתי צריכה להתנייד גם לעבודה ולמשפחה בסופ"שים, הייתי שמחה להיפטר מעול האחזקה של רכב בשלב הזה של חיי. אני עובדת ב-2 עבודות בנוסף ללימודים, והרכב שואב לי שליש משכורת כל חודש, בלי לדבר על הוצאות לא צפויות. אתה מוזמן להסתכל בקישור "4" בחתימה שלי בשביל לקבל מושג על הוצאות רכב, שנקנה לפני 3+ שנים ב26 אלף שקל.

כשלמדתי לתואר ראשון ועדיין לא היה לי רכב, נסעתי ללימודים בטרמפ לרכבת+רכבת+הליכה של חצי שעה ברגל בכל מזג אויר, 3-4 פעמים בשבוע לכל כיוון. אמא שלי עזרה לי לקנות רכב רק בשנה השלישית שלי, כשהתחלתי לעבוד ויכולתי להרשות לעצמי להחזיק אותו.

כל עוד אתה יכול להסתדר בלי- חבל על הכסף שלך.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
ביטס, גם בתנאים הנפלאים של התחבורה הציבורית בישראל קשה לי להבין איך 12.5 קילומטר לוקחים לאוטובוס שעה וחצי.

אם זה כך, זה רק אומר שגם לרכב פרטי מדובר בדרך פקוקה=זמן=דלק.

היתרון הפינוקי גדול, זה ברור לי בתור בעלת רכב. אבל אם לא הייתי צריכה להתנייד גם לעבודה ולמשפחה בסופ"שים, הייתי שמחה להיפטר מעול האחזקה של רכב בשלב הזה של חיי. אני עובדת ב-2 עבודות בנוסף ללימודים, והרכב שואב לי שליש משכורת כל חודש, בלי לדבר על הוצאות לא צפויות. אתה מוזמן להסתכל בקישור "4" בחתימה שלי בשביל לקבל מושג על הוצאות רכב, שנקנה לפני 3+ שנים ב26 אלף שקל.

כשלמדתי לתואר ראשון ועדיין לא היה לי רכב, נסעתי ללימודים בטרמפ לרכבת+רכבת+הליכה של חצי שעה ברגל בכל מזג אויר, 3-4 פעמים בשבוע לכל כיוון. אמא שלי עזרה לי לקנות רכב רק בשנה השלישית שלי, כשהתחלתי לעבוד ויכולתי להרשות לעצמי להחזיק אותו.

כל עוד אתה יכול להסתדר בלי- חבל על הכסף שלך.

כמה שאני מסכים איתך Mika. רכב זה הוצאה ותמיד יש בלת"מים. בשביל לתחזק רכב צריך לעבוד. לצערי הרב, בשעות לא קובנציונליות (בואי נגיד אחרי 23:30) בלילה אין לי איך לחזור הביתה מת"א. גם בסופ"שים אין לי איך לחזור מת"א. אני עובד במסעדנות, גם בסופ"שים בת"א. לחזור ממרכז ת"א לבית שלי עולה בסביבות 80 ש"ח לכל כיוון. עשיתי חשבון פשוט שמבחינת אחזקת רכב על כל המשתמע מכך, זה מתקזז רק כשיש רכב ניתן לנסוע בשעות לא קובנציונאליות גם לחברים:).

בן אדם צריך לבדוק את כל האופציות הכלכליות שלו, ואז להחליט. אבל אין ספק שרכב זה עול וצריך לתחזק!

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם
אם זו הנסועה המתוכננת שלך- קח אוטובוס. חבל על הכסף שתשפוך על רכב בשביל 5000 ק"מ בשנה.

לא אם אתה גר המקום עם נגישות בעייתית בתחבורה ציבורית, לדוגמא מושב שמגיע אליו אוטובוס פעמיים ביום, או כש20 קילומטרים הופכים לשניים-שלושה אוטובוסים.

דוגמא - אימי גרה בחדרה, ועובדת בגן שמואל. במקרים נדירים שהפוקוס שלה מושבתת, נסיעה של 10 דקות הופכת לכמעט שעה עם שני אוטובוסים שצריך לחכות להם.

נסיעה מחדרה לפולג, שלוקחת חצי שעה-ארבעים דקות עם רכב, הופכת לשעתיים וחצי באוטובוס או רכבת.

בישראל, במיוחד בפריפריה, קשה עד בלתי אפשרי להסתדר בלי רכב פרטי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לא אם אתה גר המקום עם נגישות בעייתית בתחבורה ציבורית, לדוגמא מושב שמגיע אליו אוטובוס פעמיים ביום, או כש20 קילומטרים הופכים לשניים-שלושה אוטובוסים.

דוגמא - אימי גרה בחדרה, ועובדת בגן שמואל. במקרים נדירים שהפוקוס שלה מושבתת, נסיעה של 10 דקות הופכת לכמעט שעה עם שני אוטובוסים שצריך לחכות להם.

נסיעה מחדרה לפולג, שלוקחת חצי שעה-ארבעים דקות עם רכב, הופכת לשעתיים וחצי באוטובוס או רכבת.

בישראל, במיוחד בפריפריה, קשה עד בלתי אפשרי להסתדר בלי רכב פרטי.

לאוו דווקא בפריפריה. אני למשל גר בחולון, להגיע מחולון לערים מסביבתה בסופ"ש או בלילה לאחר 23:30 זה רק במוניות ספיישל. אין מוניות שירות בכלל לחולון. בגלל שאני עובד בת"א גם בסופ"ש אני מחזיק רכב.

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

• תוכן חדש...