Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ידית מומנט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היכן ניתן לרכוש ידית מומנט,כמה צריכה לעלות,מתי כדאי להשתמש בה, או חיוני להשתמש בה,

ועד כמה היא נחוצה לדעתכם?

(ביצעתי חיפוש אך לא מצאתי תשובות ממצות)

תודה

ניצן

פורסם

ניתן לרכוש אצל שוורץ כלי עבודה ברחוב יצחק שדה פינת שונצינו ת"א.

כמעט לכל בורג ברכב יש הגדרת מומנט. בספר הרכב שלך "היינס" וכו יש את מידות המומנט לכל הברגים ברכב.

הידית תהיה נחוצה כשתצטרך\תדע להשתמש בה.

בברכה מושיק גלימידי

קו---------------------------------------

פורסם

תחום המחיר משתרע בין 200-2000 ש"ח

השאלה לאיזו מטרה זה אמור לשמש

למשל בהידוק ברגי ראש-מנוע הידוק ראשוני הוא של 30NM וקניתי בהתחלה מד-מומנט של 1/2

שהגבול התחתון שלו מתחיל גם ב 30NM מה שלא אמור להיות (הסקלה צריכה להשתרע יותר מהמינימום

ומעל המקסימום של נתוני ההידוק) אז החלפתי ל מד-מומנט של 3/8 עם תחום מתאים

בקיצור צריך לבדוק את נתוני ההידוק לברגים החשובים ולבדוק את התחום של המד-מומנט

ולוודא שיש תעודת כיול

.I'm a blocked user

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

QUOTE=levil]תחום המחיר משתרע בין 200-2000 ש"ח

השאלה לאיזו מטרה זה אמור לשמש

למשל בהידוק ברגי ראש-מנוע הידוק ראשוני הוא של 30NM וקניתי בהתחלה מד-מומנט של 1/2

שהגבול התחתון שלו מתחיל גם ב 30NM מה שלא אמור להיות (הסקלה צריכה להשתרע יותר מהמינימום

ומעל המקסימום של נתוני ההידוק) אז החלפתי ל מד-מומנט של 3/8 עם תחום מתאים

בקיצור צריך לבדוק את נתוני ההידוק לברגים החשובים ולבדוק את התחום של המד-מומנט

ולוודא שיש תעודת כיולשלום לכולם,

היום הסתובבתי קצת ביצחק שדה-שונצינו, בחיפוש אחר כלי עבודה בכלל וידית מומנט בפרט.

עשיתי קצת סקר מחירים בחנויות באזור:

אז ככה,

בטכנו צינור-מפתח מומנט 1/2 סיגנט 200 ש"ח-3/8 180 ש"ח.

ב"אספקה לתעשיה" שזה אפילו לא חנות כי אם דוכן , רצה המוכר על מפתח מומנט "לרכב" חצי-220 ש"ח.

ב-BETA רצו 900!!!!!! ש"ח על מפתח מומנט "הייטקי".

180 ש"ח בפרו טכניקה מפתח מומנט TRI-STAR חצי.

התחום של מפתח ה"חצי" נע בין 6.78 ל-203 ניוטון\מטר-"לרכב"לדברי המוכר.

התחום של המפתח 3/8 נע בין 5-110 ניוטון\מטר.-"לאופנוע"

ממבט בהיינס רק 2 אומים אצלי ברכב (אחד אום הדריישפט ואחד איזה שהוא אום בתוך הגיר)עוברים צורך חיזוק של יותר מ-200 ניוטון\מטר .

וכמו כן אחד מהאלנים בקליפר.

לפי מה שראיתי בהיינס מותרת סטייה של בערך 20 אחוז במומנט חיזוק הברגים והאומים.

אני חושב שבסוף אלך על ה-3/8 של SIGNET שהוא קומפקטי יחסית,לא יקר ומתאים לרוב הצרכים.

אגב לטכנו צינור יש עכשיו "מבצע": סט חלקים אינצ'י+ מילימטרי ,כולל ביטים, אלנים,מאריכים בוקסות, רטשטים (בוקסות עד 35מ"מ )ב-400 במקום 665 ש"ח של SIGNET.

ניצן

פורסם
ההבדל הכספי לא משמעותי. לך על 1/2"
במה עדיף ה חצי על ה 3/8?

נכון שהוא בעל תחום רחב יותר אך הוא נורא ארוך ויכול לדעתי ליצור בעית גישה.

(למשל אם רצים להבריג משהו מתחת לאוטו בצורה אנכית)

ה-20 ש"ח הבדל בכלל לא משחק פה תפקיד.

ניצן

פורסם
במה עדיף ה חצי על ה 3/8?

נכון שהוא בעל תחום רחב יותר אך הוא נורא ארוך ויכול לדעתי ליצור בעית גישה.

(למשל אם רצים להבריג משהו מתחת לאוטו בצורה אנכית)

ה-20 ש"ח הבדל בכלל לא משחק פה תפקיד.

ניצן

הכל שאלה של שימוש.

לי יש ידית מומנט של SIGNET עם דרייב של 1/2 אינץ'. הסקאלה אכן רחבה מאוד אך הכלי הזה לא מיועד לדברים קטנים מפאת אורכה של הידית. בשביל ברגים קטנים או אומים כדאי לרכוש אחד קטן או לחילופין להדק אותם עם מספיק רגש.

לאיזה שימוש אתה צריך את הידית מומנט ?

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לי יש את ידית 3/8 של Signet מטכנו צינור. סביר ביותר לחיזוק כל בורג שאינו בורג ראש מנוע.

כשאגיע לשלב הזה, לדעתי אעדיף לחפש משהו שמרגיש יותר מקצועי.

נתקלתי בבעיה כאשר נדרשתי לחזק ברגים שלא נתאפשרה אליהם גישה עם בוקסה, אלא ראש ראצ'ט. לא יודע אם יש מפתחות משוכללים יותר שמסוגלים לטפל בזה.

עד היום נתקלתי בבורג אחד שדורש עוצמת הידוק גבוהה מזו שהמפתח יכול למדוד - הבורג שאוחז את מיסב הגלגל. לכל שאר השימושים אני די מרוצה.

אני חושב שסגירת ברגים בטיחותיים (מתלים, בלמים וכו') "לפי תחושה" ולא על פי ערכי יצרן מהווה חוסר אחריות, ואני בהחלט מודע לזה שבאף מוסך לא מודדים את הערכים הללו.

פורסם

QUOTE=איציק נ.]הכל שאלה של שימוש.

לי יש ידית מומנט של SIGNET עם דרייב של 1/2 אינץ'. הסקאלה אכן רחבה מאוד אך הכלי הזה לא מיועד לדברים קטנים מפאת אורכה של הידית. בשביל ברגים קטנים או אומים כדאי לרכוש אחד קטן או לחילופין להדק אותם עם מספיק רגש.

לאיזה שימוש אתה צריך את הידית מומנט ?

איציקבכללי,

חיזוקים שונים פה ושם של ברגים שמשתחררים עם הזמן ברכב בן 13.

(כמו למשל אחד האומים האום שמעגן את האגזוז לסעפת,שפתאום "תפס כיוון").

הברגים של הקרטר שמן שהיו ממש חופשיים(אתמול חיזקתי "ברגש" עם מפתח T10-אך בהיינס מצוין שהחיזוק צריך להיות עם מד מומנט(5-8 N/M).

יכול להיות שארצה לעשות בעתיד עבודות גדולות יותר,אך לעת עתה זה השימוש העיקרי.

פשוט,אני חושב להתחיל לעבוד בצורה מקצועית יותר ופחות "חאפרית".

ולעשות אולי דברים שלא העזתי לעשות(כדי לא להרוס עם סגירה לא נכונה),כמו פתיחת פקק המים שבבלוק לצורך ניקוז והחלפת מי קירור הכל כמובן בליווי של ספר היינס ,ששם יש רשימה של מספר מסוים של ברגים ואומים ועוצמת החיזוק שלהם.(לא כולם).

מה גם שלא על כל דבר ארוץ למוסך-בטח לא בשביל דברים קטנים,גם ככה הם לא תמיד מקפידים על הכל.

ואולי לעוד דברים שעד היום הייתי מחזק ברגש(פלגים למשל).

ניצן

פורסם

אני חושב שסגירת ברגים בטיחותיים (מתלים, בלמים וכו') "לפי תחושה" ולא על פי ערכי יצרן מהווה חוסר אחריות, ואני בהחלט מודע לזה שבאף מוסך לא מודדים את הערכים הללו.

לא כל כך נכון

במוסכי אגד - אוי ואבוי למכונאי שיסגור ברגים בטיחותיים (ראש מנוע , נבות גלגלים,הגהים וכו...)

ללא ידית מומנט.

ירון מאיר

פורסם

ידית מומנט זה כמו טורק נכון? לפי כל הדיבורים הבנתי שזה זה

אני גם משתמש בידיות האלו אבל בצבא אני חייב להשתמש בטורקים האלו כי אני מפרק כל מיני דברים שקשורים לפצצות וטילים ולכל בורג יש טורק שונה ואני מאמין שגם במנוע או בכל דבר אחר באוטו שקשור לבטיחות חייב בטורק

למרות שרוב המוסכים לא משתמשים בזה!!!!

יקי!!!

פורסם
ידית מומנט זה כמו טורק נכון? לפי כל הדיבורים הבנתי שזה זה

אני גם משתמש בידיות האלו אבל בצבא אני חייב להשתמש בטורקים האלו כי אני מפרק כל מיני דברים שקשורים לפצצות וטילים ולכל בורג יש טורק שונה ואני מאמין שגם במנוע או בכל דבר אחר באוטו שקשור לבטיחות חייב בטורק

למרות שרוב המוסכים לא משתמשים בזה!!!!

כן, ידית מומנט זה טורק, וזה חובה כדי לא להרוס את ההברגות.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תוכן חדש...