Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הי BENGEE. הכתיבה שלי מביישת את הפורום? לא נראה לי. אנחנו פורום נישתי עם התמקצעות בענייני רכב ולא אתר המוני של כל אדם שרכש רכב. לעומת זאת, אני חושב שלקחת את העניין קשה וגם מאד אישי-פוגעני. אבל...זה בדיוק מה שקורה כאן בארץ, כל מי שקנה רכב, מנסה להצדיק את השקעתו (אמרת שלאשתך יש i20 כמדומני?)(-:

אני בטוח שיש קהל טוב בארץ (או במדינת עולם-שלישי) לרכב הזה ובעצם, לרוב הסירים יש מכסים... יש בכל רכב גם יתרונות, ומן הסתם גם ל-i25 יש מספר יתרונות (אולי תמורה סבירה למחיר? מרווח פנימי סביר ביחס לתת-משפחתית? מישהו דיבר על אמינות? אין לי מושג לגבי אמינות כי היא רק הגיעה אלינו וגם צפויה להישאר אצלנו באופן זמני...). על כל פנים, זכותי המלאה לכתוב דברים שליליים על רכב מסוים, ולא להתייפייף כפי שעושים פה רבים, על מנת שמכירת הרכב שלהם בעתיד לא תינזק להם חלילה.

נ.ב.

ייתכן וחלק מהדברים שכתבתי קשורים אכן לכך שהרכב מהשכרה. אבל, אני מספיק שנים על הכביש בשביל לקחת הכל בפרופורציות והרושם הכללי שהרכב הזה השאיר אצלי פשוט לא טוב.

רק בסערה האחרונה הבנתי כמה חשוב מד הטמפ' החיצוני בהקשר של קרח שחור. :mm_yeah:

עם זאת, מראש לא צריך לצפות מהרכב ליותר מדי.

"Turn on, tune in, drop out"

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל מילה נכונה !

רכב שאצלנו כבר 30KK והוא פשוט נוראי.

צריכת דלק 1ל9 בנסיעה בינעירונית של 70 קילומטר ליום.

גיר רציף מהגרועים שקיימים ומנוע חלש.

פורסם

הדורות של יונדאי שאני הכרתי הינם בשנים של 2007, רכב רע. הדור שאתה נהגת או אחד הקודם לא מכיר אבל -

היום קיבלתי חוברת "חבר" ומציעים I25 2014 במחיר נמוך יותר מיאיריס. לדעתי מבחינת כספית וכנראה גם קהל היעד שלהם מדובר ברכב טוב. משפחתית קטנה שיותר זולה מסופר מיני....

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

ואתה באמת חושב שהרכב זול בכלל שהיבואן כל כך נדיב..??.

הוא זול בגלל שהוא מיועד למדינות עולם שלישי..בעצם זה אנחנו!.

פורסם

זה לא קשור,בכול מדינה יש רכבים זולים יותר על מנת שלכול האוכלוסיה תהיה נגישות יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה קשור וחצי,כל המשפחתיות 4 דלתות הקטנות האלה הם רכבים שמיועדים למדינות מתפתחות,או מפגרות במילים לא כל כך פוליטקלי קורקט.

דוגמאות כמו מוצובישי ארטאז,פיגו 301,קיה ריו,הם דוגמאות לרכבים מתחרים מאותה הקבוצה,וגם הם רכבים נחותים.

פורסם
ואתה באמת חושב שהרכב זול בכלל שהיבואן כל כך נדיב..??.

הוא זול בגלל שהוא מיועד למדינות עולם שלישי..בעצם זה אנחנו!.

זה קשור וחצי,כל המשפחתיות 4 דלתות הקטנות האלה הם רכבים שמיועדים למדינות מתפתחות,או מפגרות במילים לא כל כך פוליטקלי קורקט.

דוגמאות כמו מוצובישי ארטאז,פיגו 301,קיה ריו,הם דוגמאות לרכבים מתחרים מאותה הקבוצה,וגם הם רכבים נחותים.

אתם קצת הזויים, מה זה נחות? מישהו אמר לכם שזו רפליקה של פרארי?

רכבים זולים, שנועדו לשנע אנשים במחיר רכישה זול, אף אחד לא טען לרכבי על, שוק הליסנגים הוא שוק עצום, ורוב בעלי העסקים לא צריכים/רוצים לספק לעובדים שלהם פאסט בשביל שיהיה להם "מד טמפ' חיצונית", ובצדק.

מי שלא טוב לו שלא יקנה :"מוצובישי ארטאז,פיגו 301,קיה ריו" ואפשר להוסיף לזה אם את הראפיד (לטעמי היא המוצלחת ברשימה).

זה מוצר צריכה וכמו כל שאר מוצרי הצריכה יש הבדל באיכויות - ובמחירים!, בדיוק כמו שאתם לא הולכים וקונים טלוויזיה לבית ב 18K, אלא קונים טלוויזיה נחותה, ריהוט נחות מאיקאה, וכבל נחות לאייפון מאיביי, בדיוק כמו שעושה האמריקאי, והאירופאי הממוצע.

כמו שאמרתי לפני זה,

ואתה צריך להבין שאתה לא יכול להתיישב מול מקלט רדיו, ולהתלונן למה אין תמונה צבעונית ב HD.

נסחפתם קצת עם המדינת עולם שלישי, כי כנראה שאתם לא באמת יודעים מה זה עולם שלישי.

SCANSPEAK

פורסם

אני כבר 4 חודשים עם I25 1.4 רציפה.

השיקול העיקרי נעשה בגלל המחיר (אני משלם עליה כמו על I20).

לפי דעתי הגיר עושה כאן את כל ההבדל ומדובר באחד הגירים הטובים בסגמנט. לחיצה קלה על הגז ב110 קמ"ש, והסל"ד ישר מזנק מ2000 ל 3000. באוטומט רגיל הסל"ד לא יעלה בכלל כל עוד לא הורדת הילוך.

שיוט של 100-130 יתבצע על 2000 סל"ד. הגעתי כבר לצריכת דלק של 1/14.8, ו 1/11.5 בנהיגה יותר אגרסיבית, יותר נסיעות בעיר, פקקים.

לפעמים מרגישים בהחלט שהמנוע חלש בתאוצות, ההגה אכן "פלייסטישני" אבל מהווה שיפור לדור הראשון של ה I30, וגם על המתלים אין מה להוסיף למה שנאמר כבר.

מי שהשווה את הרכב ל301 אז בטוח לא נהג על אחת, מדובר על אחת הזוועות המוטוריות שנהגתי עליהן מאז האוואו דור ראשון.

בליסינג השיקול העיקרי בבחירת היונדאי הוא המחיר, בשוק הפרטי, לא הייתי מתקרב אליה. הייתי מעדיף לרדת שנתון, לקנות יד ראשונה מליסינג 0 ק"מ ועוד. אבל ממש לא לקנות אחת כאדם פרטי.

משהו אחד אני לא מבין, אנשים תוקפים את ה I25 אבל מהללים וממליצים על ה I30 דור ראשון כאשר מבחינת מנוע (1.6), תיבה מתלים, מדובר על אותה חבילה גרועה ואף פחות מכך (אין משענת יד, מחשב דרך, דשבורד די ריק, הגה פלסיטי מאוד למגע וגרוע לנהיגה עם תיגבור חשמלי משתנה)

פורסם

תסלח לי, אבל דווקא אתה קצת הזוי, ונסחפת בביקורת שלך כלפי או כלפינו. אף אחד לא טען ולא התיימר להשוות i25 או תת-משפחתית אחרת לפרארי ו/או רפליקה שלה. עד פרארי יש מאות מכוניות שמהוות קנה מידה להשוואה, ולמרבה הצער, i25 נמצאת למטה למטה בתחתית הפירמידה של ענף הרכב, במידה ונצטרך להשוות. אולי המונח "עולם-שלישי" קצת צורם, אז נשתמש במונח "שווקים מתפתחים". במושגים יחסיים ובהשוואה לאירופה למשל, אך גם ליבשות אחרות, ישראל על כל 67 שנותיה, היא ינוקא מוטורית, ויש לה בהחלט לאן להתפתח...אגב, גם בשווקים מפותחים מוכרים מכוניות פשוטות ונחותות, אפרופו הצלחת מותג דאצ'יה באירופה.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם
תסלח לי, אבל דווקא אתה קצת הזוי, ונסחפת בביקורת שלך כלפי או כלפינו. אף אחד לא טען ולא התיימר להשוות i25 או תת-משפחתית אחרת לפרארי ו/או רפליקה שלה. עד פרארי יש מאות מכוניות שמהוות קנה מידה להשוואה, ולמרבה הצער, i25 נמצאת למטה למטה בתחתית הפירמידה של ענף הרכב, במידה ונצטרך להשוות. אולי המונח "עולם-שלישי" קצת צורם, אז נשתמש במונח "שווקים מתפתחים". במושגים יחסיים ובהשוואה לאירופה למשל, אך גם ליבשות אחרות, ישראל על כל 67 שנותיה, היא ינוקא מוטורית, ויש לה בהחלט לאן להתפתח...אגב, גם בשווקים מפותחים מוכרים מכוניות פשוטות ונחותות, אפרופו הצלחת מותג דאצ'יה באירופה.

אתה בעצמך, ע"י הדוגמא של דצ'יה, הוכחת שלא כל רכב זול מיועד לשווקים מתפתחים.

לכן הרכב אולי זול ונחות יותר, אבל אין קשר לשווקים מתפתחים.

פורסם

אבל זה לא הנקודה.

שיהיה רכב מדינת עולם שביעי מצידי, כל עוד התמורה לכסף טובה מה זה משנה?

זה לא ספציפית לגביי היונדאי, הרבה פעמים מוזכר גם כלפי הטולדו, ראפיד ורכבים נוספים, שמהוות חבילה לא רעה אבל נפסלת מיד בגלל "מדינת עולם שלישית".

פורסם
אתה בעצמך, ע"י הדוגמא של דצ'יה, הוכחת שלא כל רכב זול מיועד לשווקים מתפתחים.

לכן הרכב אולי זול ונחות יותר, אבל אין קשר לשווקים מתפתחים.

במידה והרכב הזול הוא אמין (ודאצ'יה למשל, נחשבים לפשוטים ואמינים) ויש תמורה טובה לכסף, הוא מצליח גם בשווקים מפותחים. זו הסיבה אגב, מדוע לאדה לא הצליחה באירופה - הרכבים שלה תמיד סבלו ממחסור באמינות מכנית, והנדסת האנוש שלהם תמיד הייתה מזעזעת.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם (נערך)
עד פרארי יש מאות מכוניות שמהוות קנה מידה להשוואה, ולמרבה הצער, i25 נמצאת למטה למטה בתחתית הפירמידה של ענף הרכב, במידה ונצטרך להשוות. אולי המונח "עולם-שלישי" קצת צורם, אז נשתמש במונח "שווקים מתפתחים". במושגים יחסיים ובהשוואה לאירופה למשל, אך גם ליבשות אחרות, ישראל על כל 67 שנותיה, היא ינוקא מוטורית, ויש לה בהחלט לאן להתפתח זה משפט מפוצץ, אבל עקר, אנא פרט לאן יש להתפתח מבחינה מוטרית, תוציא כסף מהכיס וכמעט כל רכב שתרצה יהיה אצלך בחניה (עזוב ספורט מוטורי, ועזוב את ההתנהלות הכושלת של משרד התחבורה במגוון נושאים, זה עצוב, ולא קשור לנושא)...אגב, גם בשווקים מפותחים מוכרים מכוניות פשוטות ונחותות אז זה עושה אותם גם למדינות עולם שלישי, כשם שזה עושה את ישראל?, זה בדיוק מה שאני אומר., אפרופו הצלחת מותג דאצ'יה באירופה.

כנראה שאתה לא מבין את המשמעות עבור "ייצור עבור עולם שלישי"

אז בוא וקרא קצת על הטאטא נאנו, כאן - זו מכונית שיוצרה ספציפית עבור עולם שלישי.

ניסו ליבא לכאן את טאטא , בעיקר את דגמי ה 4X4, אבל זה לא כ"כ הלך/הולך, אנשי העולם השלישי מישראל "הינוקא המוטורית" לא אהבו אותה.

כנ"ל לגבי "גרייט-וול" הסינית,

סע לטייל במדינת עולם שלישי, תן מבט על איך נראים הכבישים הראשיים, תן מבט ברחובות על הרכבים, נכנסתי לכמה רכבים פרטיים במדינות כאלה, והתחזוקה בארץ ברמה מאד גבוהה ביחס למדינות עולם שלישיות,

נסה להשוות לארץ.

עריכה אחרונה על ידי bengee

SCANSPEAK

פורסם

רכבים זולים, שנועדו לשנע אנשים במחיר רכישה זול, אף אחד לא טען לרכבי על, שוק הליסנגים הוא שוק עצום, ורוב בעלי העסקים לא צריכים/רוצים לספק לעובדים שלהם פאסט בשביל שיהיה להם "מד טמפ' חיצונית", ובצדק.

מי שלא טוב לו שלא יקנה :"מוצובישי ארטאז,פיגו 301,קיה ריו" ואפשר להוסיף לזה אם את הראפיד (לטעמי היא המוצלחת ברשימה).

זה מוצר צריכה וכמו כל שאר מוצרי הצריכה יש הבדל באיכויות - ובמחירים!, בדיוק כמו שאתם לא הולכים וקונים טלוויזיה לבית ב 18K, אלא קונים טלוויזיה נחותה, ריהוט נחות מאיקאה, וכבל נחות לאייפון מאיביי, בדיוק כמו שעושה האמריקאי, והאירופאי הממוצע.

כמו שאמרתי לפני זה,

ואתה צריך להבין שאתה לא יכול להתיישב מול מקלט רדיו, ולהתלונן למה אין תמונה צבעונית ב HD.

נסחפתם קצת עם המדינת עולם שלישי, כי כנראה שאתם לא באמת יודעים מה זה עולם שלישי.

בנגי,זה בסדר,גם אנחנו היינו בטיול אחרי צבא בכל החורים האלה על האטלס.

מי סיפר לך מה אנחנו קונים או לא...או מה האירופאיים או האמריקאיים קונים?,אתה עושה סלט משוקולד ובייגלה.

• תוכן חדש...