Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה נשמע חברים?

מה עושים עם הרכב בזמן שלג? איך נמנעים מעצים שנופלים, נזקים למיניהם גם מכנית וגם קוסמטית או כל דבר שהשלג יכול להרוס/לקלקל.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

לפני שהשלג מתחיל, מחנים אותו במקום שאין בו סכנת התמוטטות של עצים וכו', ולא מזיזים אותו עד חלוף הסכנה.

אנחנו לא באירופה, ולרובנו אין נסיון בנהיגה בתנאים כאלו.

20131213_070330_small.jpg

פורסם

עם מצב המוכנות האישית של כל אזרח בארץ, ועוד יותר חשוב, מצב המוכנות הכללית שלנו ושל הגורמים הרלוונטים בארץ, הדבר החכם לעשות הוא באמת לדאוג מבעוד מועד שהרכב נמצא במקום בטוח ולהשתדל להזיז אותו כמה שפחות.

במילא כשיורד שלג רוב הדרכים בארץ סגורות בגלל התשתיות, עדיף להמנע מכך כמה שיותר.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם (נערך)

להפעיל את המגבים ולכבות את המנוע כאשר המגבים בקצה מהלכם, שמאלה ככל הניתן ושישארו ככה. שמתחיל להצטבר שלג אז אם אפשר, לגשת לרכב ולהרים את זרוע המגבים באוויר. זה כדי שאם תהיה רוח חזקה והם ייפלו למטה חזרה או סתם מישהו ישעמם לו, אז לפחות הם ייפלו מטה על שלג ולא יוטחו בשמשה. הרעיון להרים אותם הוא שמשקל השלג לא יעקם אותם או יהרוס המגב עצמו במחיצתו כלפי השמשה.

חשוב מאוד להרים מעלה זרוע המגב האחורי, אם יש . נשברים מאוד בקלות בשלג.

תלוי איפה אתם גרים וחונים - אם אפשר לחנות עם שני גלגלים על המדרכה אם היא נמוכה כדי לצמצם חשיפת הרכב לכביש ככל הניתן ולהשאיר מעברים יותר רחבים למכוניות נוסעות.

אם מאבדים אחיזה בשלג בעלייה ומדובר ברכב אוטומטי ללא מצב שלג אז לחיצה עדינה מאוד על הגז והזזת ההגה קצת ימינה וקצת שמאלה כל הזמן יכולים לעזור לצמיגים לתפוס חזרה אחיזה ולאפשר המשך נסיעה רגילה, יחסית.

זה כבר מאוחר מדי אבל אם אפשר - להחזיק ברכב מעדר/את מתקפל או למהדרין ביותר, את אמיתי.

עריכה אחרונה על ידי student
בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

מצד שני,ברגע שמפעילים את הרכב וואת המגבים יכול להיות מצב שבגלל ששלג יופעל עומס בעת החזרה שלהם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כל הסכנה היא לא השלג עצמו אלא השכבת קרח שמצטברת תחתיו, (הקפואה) לשמור על לחץ אוויר תקין כאשר חריצי הצמיג ישבו טוב על השלג.

מי שכבר יוצא בימים אלו מהבית, חשוב להדגיש את עינין שדה הראייה, והראות הלקויה, ולקחת כמה שיותר סבלנות וערנות להיות שקולים ומוכנים לכל תרחיש.

בברכת חורף בריא

אביתר ג.מ פורטל

פורסם
...

הרעיון להרים אותם הוא שמשקל השלג לא יעקם אותם או יהרוס המגב עצמו במחיצתו כלפי השמשה.

...

לא בגלל זה מרימים מגבים- במדינות אירופה הקרות, איפה שיש שלג ש"מתיישב" על הרכב ולא נמס תוך יום, מי שלא מרים את המגב מגלה שהוא נדבק לשמשה.

והחכמים במיוחד, ששופכים מים חמים כדי להפריד אותם, מגלים כמה מהר השמשה נסדקת...

לא שאני פוסל את מה שאתה אומר, רק מנסיוני במדינה קרה כנ"ל, זו הסיבה.

פורסם

מה שכן, שלג מנקה יופי את הרכבים. שנה שעברה כל הרכבים היו נוצצים אחרי שהשלג נמס.

עוד תופעה שזכורה לי היטב משנה שעברה - כמעט כל המגבים האחוריים נשברו.

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם
להפעיל את המגבים ולכבות את המנוע כאשר המגבים בקצה מהלכם, שמאלה ככל הניתן ושישארו ככה. שמתחיל להצטבר שלג אז אם אפשר, לגשת לרכב ולהרים את זרוע המגבים באוויר. זה כדי שאם תהיה רוח חזקה והם ייפלו למטה חזרה או סתם מישהו ישעמם לו, אז לפחות הם ייפלו מטה על שלג ולא יוטחו בשמשה. הרעיון להרים אותם הוא שמשקל השלג לא יעקם אותם או יהרוס המגב עצמו במחיצתו כלפי השמשה.

המשקל של השלג, במיוחד המעט שיורד בארץ, לא יכופף שום מגב. מה שיוחאי אמר זה נכון, מרימים את המגבים כדי שלא ידבקו לשמשה. זה גם לא ממש משנה באיזה שלב של המהלך המגבים נמצאים כשמרימים אותם. לגבי המגב האחורי, ובכלל, אם אפשר להרים אותו אז רצוי, אם לא, אז רצוי לא להפעיל אותם מיד אם תחילת הנסיעה אלא קודם לשחרר אותו בעדינות מהשמשה.

אם מצטברת שכבת קרח על השמשה, הדרך היחידה להמיס אותה היא עם הווישרים בתוספת נוזל הניקוי (שפריצרים) - לא מים חמים ולא להפעיל מפשיר אדים. זה יכול לסדוק את השמשה בגלל הבדלי טמפרטורות. אם הטמפרטורה יורדת משמעותית מתחת ל-0 ויש חשש שהמים במיכל המתזים יקפאו, אפשר להוסיף קצת אלכוהול (וודקה זולה או משהו) מבעוד מועד. זה מוריד את נקודת הקיפאון של המים מאחר שאני משער שבמים שמוכרים בישראל אין חומר מונע קיפאון כמו שיש בארצות עם חורפים קצת יותר רציניים מאצלנו.

*כל מה שנכתב הינו מנסיון של שני חורפים בקנדה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

כן, המגבים שלי שנה שעברה פשוט נעקרו מהמקום, מצאתי אותם זרוקים ליד הרכב. בינתיים הרכב שלי בחניון של העבודה, פינקו אותנו ברכבים 4X4 שיקחו ויחזירו אותנו מהבתים. כולי תקווה שלא יהיה שלג כבד, זה סתם מעיק.

מה שכן, שנה שעברה עשיתי תאונה קלה ומכסה המנוע התעקם קלות, נכנס לי מלא מים על המנוע ועל המצבר והקורוזיה חגגה...אבל זה היה עם הפונטו הישנה שלי :)

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

אם מרכיבים שרשראות על הצמיגים, זה הורס את הצמיג?

פינקו אותנו ברכבים 4X4 שיקחו ויחזירו אותנו מהבתים

איפה אתה עובד, גם אני רוצה ככה 8).

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

• תוכן חדש...