Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ראו תמונה, קל לזהות את הפילטר שמן, ורואים גם 2 יוניט, עליון ותחתון.

מי זה מי? אחד מהם הוא בטוח מודד לחץ שמן, אבל מי מהם? ואולי שניהם מודדים? למה צריך שניים?

בדקתי קצת בקטלוג ועדיין לא הבנתי מי עושה מה, בקטלוג היוניט הלבן צריך להיות עליון לפי הבנתי, והכחול למטה , והכחול מודד טמפ׳, בקיצור כלום לא ברור לי פה.

מי מבין וישפוך קצת אור על הדילמה?

הרכב בחתימה שלי

b49563dfe7fd614d583f9874bbf433b0.jpg

עריכה אחרונה על ידי erezfed

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

לא, אין לי שעון כזה.

היוניט העליון זהה, גם עם חוט אחד, רק בצבע כחול.

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

ברכבך מותקנים שני מפסקי לחץ שמן אחד ללחץ של 0.3 בר והשני ללחץ של 1.8 בר.

בשפה מקצועית קוראים לחלק מפסק לחץ שמן ולא יוניט.

איזה כייף לי :)

פורסם

לא כ"כ מצליח לראות את התמונה באור שמש מטלפון נייד, אבל אכן יש שני חיישני לחץ שמן במנועים של פולקסווגן מאותם שנים.

חיישן לחץ גבוה 1.8 באר "עובד" בסל"ד גבוה, מעל 2000 או 2500.

כלומר אם מתחת ל 2000 סל"ד אין לחץ של 1.8 באר, נורה לא תדלק.

החיישן השני 0.25 באר עובד בכל סל"ד.

מרק, מדוע מפסק לחץ?

נכון שזה תרגום מאנגלית, oil pressure switch, אבל גם באנגלית זה לא מינוח נכון.

הנ"ל לא מפסיק שום דבר (חוץ ממעגל חשמלי של נורת הבקרה) , זה רכיב חישה - משמש ליטור לחץ שמן ולא להפסקה או הפעלה של משהו.

ולכן זה חיישן.

פורסם (נערך)

לפי דעתי זה מפסק לחץ שמן מנוע ולא חיישן לחץ שמן וכול ייצרני הרכב שאני מכיר משתמשים במינוח oil pressure switch.

אם המינוח באנגלית לא נכון צריך לפנות לייצרני הרכב בכדי שיחשבו על מונח חדש אשר מקובל על כולם

:?.

זה שמכונאים קוראים כמעט לכול רכיב שמחובר לשעון או למחשב הרכב יוניט זה לא הופך את המונח לנכון.

חיישן מנטר כול הזמן את לחץ השמן כמו חיישן טמפ' (יוניט או מתמר) אשר מחובר לשעון טמפ'.

בדיוק כמו שכתבת מפסק לחץ שמן מדליק מנורה (סוגר מעגל) וגם בשרטוטים החשמלים הוא מופיע כמפסק ולא כחיישן ראה

גם תמונות מצורפות.

דרך אגב מי שהיה מכונאי מטוסים/מסוקים מכיר גם את המונח מפסק לחץ שמן ולא חיישן לחץ שמן.

Pages from 1 (Custom).jpg

Pages from Printing from Tmplt6 (Custom).jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

זה פשוט מבלבל.

כשאומרים מפסק לחץ שמן - אפשר להבין שמדובר במשהו שמפסיק לחץ שמן וזה לא המצב.

אבל יאללה שיהיה מפסק.

רכיב דומה שמחובר לשעון לחץ, כלומר עובד רציף ולא ON/OFF נקרא oil pressure sender, יותר הגיוני.

פורסם

אכן כן. חיישן לחץ שמן של תיבה אוטומטית בגולף דור 6 שתפקידו לדווח למחשב הרכב על לחץ השמן בתיבה בכול רגע נתון נקרא

oil pressure sender.

נכון יאללה...מפסק/חיישן/יוניט כול עוד אנחנו יודעים במדוייק מה התפקיד של הרכיב ולאן הוא מתחבר מצידי שיקראו לו גם טרומפלדור.

פורסם

איזה דיון לשוני הרמתם פה. קיצר 2 מפסקים, שמודדים 1.8 ו 0.25 באר. אני זורם עם המונח מפסק, או יותר נכון ממתג, כי הוא סוגר מעגל בשביל הנורה . איילצבי הרעיון שלך נחמד, רק שצריך מנוע רץ ולא רק סוויץ פתוח, באחרון הנורה דולקת בכל מקרה לבקרה לפני הנעה. מפה לשם, קניתי שניים חדשים להחליף. מאתמול הנורית לחץ נדלקת לפרקים ונעלמת. אין כל שינוי בהתנהגות הרכב , שמן ופילטר מקורי החלפתי לפני שבועיים ( מה הסיכוי לפילטר תקול?). משאבה וקרטר עברו פירוק וניקוי לפני כשנתיים, החלפות שמן-פילטר כל 5 אלף. פעם היתה לי בעיה בחיווט שם, שהתנתק והדליק את הנורה, גם עכשיו החיווט לא משהו, אבל אני מתכוון לסדר אותו ולהחליף את המפסקים על הדרך. אין סל״ד ספציפי שמכבה את הנורה, נראה שזו בעיית חיווט ו/או חיישן לחץ נמוך 0.25 באר. אם לאחר התיקון הנורה תציק, אגרור למוסך לבדיקת לחץ.

פורסם

האם כבר החלפת את המפסקים בעבר או שאתה מתכוון להחליפם ?

האם נשמע גם צפצוף אזהרה על לחץ שמן נמוך ?

מפסקי לחץ השמן לא מחווטים ישירות למנורת האזהרה אלא דרך יחידת הבקרה של לוח השעונים ככה שגם תקלה בלוח השעונים

עלולה לגרום להדלקה ספונטנית של המנורה.

פורסם (נערך)

למיטב ידעתי המפסקים מקוריים, בכל אופן בתקופתי (12 שנה) לא הוחלפו.

לא נשמע צפצוף אזהרה, ככל שאני זוכר מעולם לא שמעתי שום צפצוץ מהלוח שעונים, אני לא יודע אם אצלי קיים צפצפה/זמזם. זה נורא מעניין מה שאתה אומר על הלוח, כי משום מה לאחרונה הוא מרגיש לי קצת מוזר, שמשהו לא בא לו טוב, גם מד הסל"ד שהוספתי בעצמי , לאחרונה פתאום מפסיק לפעול לעיתים, וביומיים האחרונים לא עובד בכלל.

אולי אני מחפש את הבעיה לא באמת היכן שהיא?

• תוכן חדש...