Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קוד מנוע ABT, נראה שמצאתי למה הזמזם לא עובד, המגעים שלו לא מחוברים

156cdc3cc1062665fb2b26e67921d6ff.jpg

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה תותח !

מהתמונה שצירפת נראה על פניו שזה לא זמזם פיאזו'אלקטרי אלא רמקול קטן.

נסה לזמזם את הרמקול עם סוללה של 1.5-3 וולט ולא יותר בכדי לא לגרום נזק נוסף לסליל במידה וזה באמת רמקול ואתה מתכוון לתקן אותו.

תבדוק האם אחד הקטבים של הרמקול מקבל מינוס ישירות ואם אתה יכול לבדוק האם זה קו מתח של 5 וולט או 12 או 10 וולט ככה שאם תרצה למצוא רמקול תחליפי אוכל לעזור לך.

שכחתי...יש לך פלוק ! בדוק את התנגדות הרמקול לזרם DC ככה נוכל לדעת בערך מהו האימפנדס של הרמקול.

איזה כייף לי :)

פורסם

אכן רמקול קטנטן, המגעים שלו היו דבוקים למסגרת פלסטיק ונשרו עם הזמן, החוטים הנכנסים לרמקול כ״כ קטנים, בקושי ראיתי קצה חוט אחד, ניסיתי למדוד את ההתנגדות אבל לא קיבלתי שום קריאה, נראה לי שהרמקול הזה גמור ולא בר תיקון, מה גם שכולו מודבק בדבוקה אחת למסגרת, ופירוק יהיה ככל הנראה מותו הסופי. לא נראה לי שיש מה לתקן פה, חבל ;-( לצערי הלוח שעונים הנוסף שיש לי יותר פרימיטיבי ואין בו זמזם. באסה !!!

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

חבל שאתה לא יכול למדוד את התנגדות הרמקול.

בכול מקרה תחבר רמקול קטן של 8 אוהם או 16 אוהם עם חוטים ארוכים ותוציא אותם מחוץ ללוח השעונים בכדי לבדוק שאכן הרמקול עובד.

במחשבה נוספת אם יש לך אוזניות יישנות תפרק את הרמקולים שלהם ונסה לבדוק האם הלוח עובד. הבעיה שרמקולים של אוזניות הם בעלי עכבה של 32 או 16 אוהם ככה שעוצמת הצליל עלולה להיות חלשה.

רמקול כזה תוכל להשיג רק מלוח שעונים יישן. אם תמדוד את קוטר הרמקול אוכל לתת לך רמקול מינאטורי של 8 אוהם שרכשתי באיביי.

פורסם

פפחחח לא יאמן , פירקתי את הרמקול, הוצאתי את הסליל ומשכתי 2 כריכות, הלחמתי חזרה והקשקוש הזה פועל! אבל נורא גרוע, נשמע מצחיק, וגם די חלש, בסרטון זה נשמע חזק כי האייפון הוא כל יכול. ד״א הנורת בלמים לא מפעילה אותו, אבל אורות דלוקים ללא סוויץ׳ דוקא כן! הקוטר שלו ד״א הוא כשני ס״מ

פורסם (נערך)

בקיצור גמרת על הרמקול.

חפש רמקול של גולף דור 4 או נסה תחילה לחבר רמקול של 8 אוהם.

אולי ברמת הגימור שלך הזמזם לא צריך לעבוד כאשר מפלס נוזל הבלמים נמוך.

תבדוק אם הזמזם עובד כאשר אתה נוסה עם בלם יד משוך, סע 10 מטר עם בלם יד משוך (קליק אחד או שניים).

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

יש מצב להשיג רק רמקול כזה ?! אני די בטוח שהתיקון פה יהיה רק להתאים רמקול אחר, אני אבדוק את הטריק עם הבלם יד.

אני צפיתי שפירוק של הרמקול יגמור עליו, לא היתה דרך אחרת עם כל הדבק ששמו שם.

פורסם

רמקול חדש לא, נסה בפירוקיות.

מכיוון שאנחנו לא יודעים את העכבה של הרמקול תצטרך לנסות כמה רמקולים לכן כתבתי לך תתחיל לבדוק עם רמקולים יישנים. אם עכבת הרמקול שתתקין תהייה גבוהה מידי עוצמת הצליל תהייה נמוכה ולהיפך.

אין לך בבית רמקולים של אייפון ?

ניתן לקנות רמקולים מינאטורים.

http://www.ebay.com/itm/271668811351?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

http://www.ebay.com/itm/Visaton-K-16-Miniature-Speaker-50-Ohm-070028-/151396617073?pt=UK_Sound_Vision_Speaker_Parts&hash=item233ff10b71

פורסם

יש מלא רמקולים של אייפון ושאר סלולריים, לדעתי הם יהיו קטנים וחלשים מידי. כמובן שבפרץ נקיון לפני שבועיים זרקתי את הרמקולים שהיו לי שפירקתי מאוזניות ישנות, מרפי פשוט ממתין לי בסיבוב כל הזמן.

כעת שהרמקול עובד הוא אולי ייתן איזה מדידה, מה גם שאני יכול למדוד את המתח שהוא מקבל, עכשיו שאני יודע שהדלקת אורות מפעילה אותו. אבצע מדידות היום ונראה מה יתקבל.

השאיפה לקנות משהו מתאים כמו בלינקים שהוספת, שיהיה תיקון טוב.

פורסם

ייתכן שהרמקול מקבל רק מתח AC לכן בדוק בעזרת הפלוק במצב AC וגם DC את המתח על פני הרמקול.

קצת קשה להגיע לתובנות ומסקנות ממדידות בעזרת פלוק כאשר מודדים אותות חשמלים בתדר השמע.

מדידת העכבה של הרמקול הייתה נותנת תמונה הכי ברורה במקרה הזה.

הכוונה שלי בהרכבת רמקול מאוזניות (2 רמקולים במקביל נתונים 16 אוהם או 8 אוהם) או מאייפון הייתה רק בשביל התקנה זמנית עד שתשיג רמקול מתאים.

אם תגיע לאיזור רמת-גן אוכל לתת לך כמה רמקולים במידות שונות ובעלי התנגדות של 8 אוהם או 16 אוהם בכדי שתוכל לבדוק מה הכי מתאים.

פורסם (נערך)

היי מרק, אני בבית בלי הפלוק שנותר בב״ש, משתמש ב ut33d שלי. התנגדות הרמקול שנמדדת היא 45 אוהם, כשהוא מנותק מהמעגל. אולי במקור לפני ש״תיקנתי״ אותו היה נמדד פחות? זה נשמע לי קצת גבוה. מתח מקס׳ שמדדתי ביציאות שלו היה מקס׳ 3 וולט ( ריקם, ללא עומס).

קוטר הרמקול 28ממ בערך

עריכה אחרונה על ידי erezfed

פורסם

אני בטוח ב 200% שאם תחפש ב EBAY אתה תמצא.

הנה משהו דומה למה שאתה צריך:

http://www.ebay.com/itm/20mm-x-3mm-Speaker-Hosiden-HDR0990-32ohm-32-ohm-Small-Tiny-Self-Adhesive-Sticker-/121325883057?pt=US_Computer_Speakers&hash=item1c3f960eb1

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק ברור שיש מליון אופציות, אנחנו מנסים להבין מה האופציה הכי מתאימה, בעיקר מבחינת התנגדות, שתשפיע על עצמת הרמקול

פורסם
היי מרק, אני בבית בלי הפלוק שנותר בב״ש, משתמש ב ut33d שלי. התנגדות הרמקול שנמדדת היא 45 אוהם, כשהוא מנותק מהמעגל. אולי במקור לפני ש״תיקנתי״ אותו היה נמדד פחות? זה נשמע לי קצת גבוה. מתח מקס׳ שמדדתי ביציאות שלו היה מקס׳ 3 וולט ( ריקם, ללא עומס).

קוטר הרמקול 28ממ בערך

אכן קיימים רמקולים בעלי התנגדות של יותר מ-45 אוהם.

הסיבה להתקנה של רמקולים בעלי התנגדות גבוהה היא למנוע עומס ייתר על המיקרובקר אשר בדרך כלל מסוגל לדחוף מכסימום 20 מיליאמפר. למעשה ברוב הפרוייקטים שלי אני משתמש עם זמזמים או רמקולים מסוג פיאזו'אלקטרים אשר צריכת הזרם של 10 מיליאמפר.

מכיוון שאין לנו סכימה חשמלית של המעגל קשה לדעת מה יקרה אם נחבר רמקול של 8 אוהם. אני מציע לנסות רמקול של 32 אוהם או 16 אוהם ובמקרה הגרוע תמיד ניתן לחבר נגד בטור לרמקול בכדי לעלות את ההתנגדות הכללית.

תוכל לבדוק לאן הרמקול מתחבר ולעלות צילום ?

• תוכן חדש...