Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז לאחר ביקור בטרייד-מוביל ובחינת סיטרואן סי4 שבהיסטוריה שלה הופיעו דיי הרבה בעיות חשמל מהעבר ויתרתי עליה.

אמורה להגיע לסניף פיאט בראבו 2009 ששריינתי כביכול (נתתי 1000 ש''ח מקדמה, אמור לקחת לבדיקה ולהחליט אם לקחת או לא).

ראיתי שרשורים מכאן לגבי עלויות טיפולים +-, הבנתי שטיימינג מומלץ לעשות ב 5 שנים לרכב או ב 120 אלף ק''מ, את ה 5 שנים הוא משלים החודש (חודש עליה לכביש 11), הרכב הספציפי עם 90 וקצת אלף ק''מ, דגם מגניפיקו (גם עליו קראתי כבר).

עקרונית הרכב אמור להיות אחרי טיפול גדול ב 60 אלף ק''מ ואחרי טיפול שגרתי ב 90 אלף ק''מ שזה מה שאבדוק, טיימינג קשה לי להאמין שעשו לו לפני שמכרו אותו לטרייד אין אז הנושא ייבדק. השאלות הם כמה עולה טיפול שגרתי? כמה יעלה לי טיימינג בערך?

הרכב יד 3, ממבט ביד 2 רוב הבראבו הם סביב היד הזאת השאלה ומצד שני זה מעט מרתיע, כל יד החזיקה את הרכב כשנה +, או מחוסר הבנה של הגיר או לא יודע למה...

מה לבדוק ברכב מעבר לדברים הרגילים וכמובן היסטוריית טיפולים?

אקח את הרכב לבדיקה ואת הבדיקה בתכלס אני יודע להבין לגבי הכסת''ח ולגבי ממה באמת להירתע.

מה הבעיות הנפוצות של הרכב במידה ויש כאלה?

כמו כן מה שהרגיז אותי אצלם שברכבים של 4-5 שנים הם בד''כ מציעים אותם עם הצמיגים הישנים המקוריים שאיתם יצא הרכב מהחברה, אומנם עם הרבה בשר אך יבשים לגמרי. הנציג ה''חכם'' אפילו אמר לי שזה סה''כ להוריד את השיכבה היבשה מהצמיג וזה הכל, עדיף היה שותק ולא מראה לי את הידע הרב שלו ברכבים.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

היי,

זכור לי שהיתה לך בראבו דור ראשון, אם איני טועה, אז אתה יודע מה זה פיאט.

יש פה הרבה מידע על האוטו במיוחד מה אלעד ו speedsecret רשמו. לדעתי הם צברו הכי הרבה ק"מ על הבראבו.

טיימינג ~ 1200 עד 1300 ש"ח.

בעקרון הרכב אמין. בנימה אישית גם הבראבו שלי "השכרה לשעבר" ולמרות זאת עברה כבר 35K ללא אירועים חריגים.

אם זה 2009 מניפיקו, שם לב שלא יתפרו אותך עם הג'אנטים.

ישנה קבוצת ווטסאפ של הבראבו שמאוד פעילה. שם תוכל ללקט מידע רב.

בהצלחה.

יפעע..

פורסם

בעבר גם אני חפשתי בראבו (במזל נכנס לי שכל לקודקוד והחלטתי ללכת על קיה סיד). אני לא הייתי אפילו טורח לבדוק רכב שעשה טיפול כל שנתיים או 30K ק"מ (למרות שזה מה שהיצרן ממליץ). מניסיון אני יכול להגיד לך שרוב האנשים לא עושים טיפול כל שנה וגם רוב הרכבים נרכשו מהיבואן/חברת ליסינג כיד2 ולכן מס' הבעלים הקודמים ברישיון כ"כ גבוה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם (נערך)

האמת שכבר חרשתי כל מידע אפשרי על הבראבו, שוחחתי גם עם המכונאי שאני מעריך אוטו מאוד ממוסך אוטואיטליה (גיא) שאמר שהרכב סה''כ רכב מעולה, לא יקר לאחזקה שותפת ושיש מצב שתהיה בעיה בגיר הרובוטי אך גם זה יכול לקרות בכל רכב ושום רכב לא חסין.

הרכב עבר רק ידיים פרטיות, אני אבדוק בהיסטוריה מה עבר, למה וכמה, עקרונית הוא אמור להיות עם טיימינג.

היסטוריית הטיפולים בהחלט תראה לי אם עבר טיפולים בזמן או הוזנח, אצלי הוא בהחלט יעבור פילטרים ושמן לא פעם ב 30 אלף ק''מ אלה פעם ב 15 אלף ק''מ רק מאמונה שזה יכול רק לתרום לשימור הרכב וכי העלות לזה סה''כ תהיה זולה.

אין לי כסף לרכב חדש אצ אצטרך להסתמך על ההוראות יצרן, להזכיר שזה אותו מנוע של המיטו ושל הג'ולייטה ושל עוד רכבים שנוסעים סה''כ באמינות בארץ אפילו עם טיפולים של אחת ל 30 אלף ק''מ.

הבראבו הראשונה שלי הייתה אסון! הרכב הכי גרוע שאי פעם היה לי! הלך לי גיר, ראש מנוע, משאבת בלמים שהתפוצצה באמצע הנסיעה ועוד ועוד, אבל זה היה רכב משנות ה 90 וכנראה שגם נפלתי על אקזמפלר זוועתי.

גם ידוע לי עניין הירידת ערך והקושי במכירה, מצד שני שום רכב שמכרתי לא נחטף תוך יום וכל פעם זה היה כרוך בהרבה חפירות מצד הקונים הפוטנציאלים.

מפתה אותי גם העניין שעם צ'יפ פשוט ויחסית זול ניתן להוציא מהמנוע הזה הספק שהוא מכובד למימדים ולגודל הרכב מה שאי אפשר לעשות ברכבים אחרים במחירים האלו, גם על זה קראתי המון 2500 - 3000 ש''ח וניתן להעמיד את הרכב על 140-150 כ''ס שוב באמינות (מקריאה בפורומים בחו''ל).

סה''כ אני נעול, רק רוצה לדעת מה לבדוק היטב, על מה לשים דגש, ומה עלויות האחזקה של הרכב.

עריכה אחרונה על ידי system_x

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם (נערך)

רכב בעל טורבו וגיר רובוטי לא הייתי קונה מהשכרה.

בכל מצב אעבור על היסטוריית הטיפולים ונראה, אם יהיה שם דבר מה חריג אני ארד מהרכב במהירות הבזק ;-).

אגב מחיר הקלאץ' מהבירור שלי הוא סביב ה 2000 ש''ח עם עבודה כמובן.

מקווה לא ליפול ככה! בהחלט עניין של מזל אך לא הייתי פוסל את כל סדרת המנועים והגירים שמותקנים בלא מעט רכבי אלפא ופיאט, אם זה היה משהו סדרתי זה כבר היה בכל חור באינטרנט.

עריכה: מחיפוש מעמיק באמת נשמע שהיו אנשים עם בעיות בגיר ששבק חיים ממש מוקדם, צריך לשים לב לרעשים בכלל ההילוכים כולל הילוך שישי, נסיעת מבחן בהחלו תעזור לי להחליט, כמובן גם היסטוריית הרכב, על הבדיקה אני לא בונה בקטע הזה.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אני בדיוק איפה שאתה נמצא כרגע, מחפש בראבו טובה ורוצה לדעת מה לבדוק ברכב הזה, במיוחד בנושא הטורבו, יש מה לבדוק בטורבו עצמו? בעבר היו לי רכבים אטמוספרים בלבד

עברתי לסקייטבורד

פורסם

הגיר ביחס לשאר הגירים הרובוטים די אמין, צריך להחליף קלאץ בסביבות ה120K (עלות של 3-4K במוסך החברה)

אומנם לא זול אבל הרכב נמכר במחיר מגוכח ככה שהעלות הזאת די שולית.

שאר הטיפולים גם יחסית זולים (טיימינג 1000 שקל) ותאמת איזה רכב בשנתון 09-10 תוכלו כבר לקנות ב40K?

שאר הרכבים ברמה שלו ( גולף, לאון, מאזדה 3 ספיריט) עולים פי 2 ממנו, במחיר הזה ובשנתון הזה אפשר אולי להביא איזה מיני מצו'קמקת.

פורסם

תוחלת חיי המצמד היא פונקציה ישירה של אופן התפעול שלו.

בבראבו הקודמת שלי הוא תפקד ללא דופי גם לאחר יותר מ-132k ק'מ. מה שחשוב זה לא להחזיק את הרכב בשיפוע בעזרת המצערת ולא לעשות כל מיני פרובוקציות מטופשות כדי לקזז עוד עשירית שנייה במיאוץ ל-100.

תעשה את השטויות האלה גם ברכב בעל תיבה ידנית ותגמור את המצמד צ'יק צ'ק.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם (נערך)

אגב ניסיתי לפשפש עוד ועוד באינטרנט, ישנו סיכוי שהעבודה בארץ כשנעשית פשוט לא נעשית עד הסוף באופן יסודי, נראה שזה מצריך החלפה של עוד מכלולים מלבד הקלאץ' על מנת למנוע בעיות עתידיות ואם זה נעשה בצורה יסודית ולא חסכנית לא אמורות להיות בעיות.

האמת אני רואה שבחו''ל לרכב יש קהל דיי רחב ככל הנראה בגלל החבילה הכוללת המוצלחת מלבד הגיר, המון חבר'יה בחו''ל מתעסקים עם שיפור הרכב, הגיר עדיין מיוצר ומגיע ברכבים עם שנתון גבוה יותר. כמו כן אולי שווה לבדוק חלקים משופרים שאולי גם יהיו מעט יותר נפוצים עם הזמן.

בכל מקרה קישור למה שקראתי: http://www.fiatforum.com/grande-punto/295692-t-jet-clutch.html

האנגלית שלי דיי טובה בתחום הרכב אך אני בטוח שלא הבנתי עד הסוף וייתכן ופספסתי דבר מה...

עריכה: קיים גם את זה http://www.protoxide.eu/he/frizioni-rinforzate/820-kit-frizione-rinforzata-per-grandepunto-500-bravo-t-jet-abarth.html

מעט מרתיע, במיוחד צריך לדעת לשים לזה כסף בצד ולהתעקש על עבודה ייסודית!

אלעד צורת הנהיגה שלי סה''כ רגועה, אני סתם מחפש רכב מעט מעניין שניתן גם להנות ממנו, 95% מהנהיגה שלי היא שגרתית ורגועה.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לפותח השרשור אין שום בעיה בגיר או במנוע , קלאץ הינו חלק שכידוע לך מתבלה בהתאם לשימוש, אינני מכיר אף בראבו שהגיר שלה קרס. אני נוהג על בראבו 2010 יד ראשונה עם 190000 ק״מ ,הגיר עובד חלק וללא דופי , קלאץ וגלגל תנופה הוחלפו ב130000 ק"מ וזהו ,אגב עד היום המנוע לא דורש מילוי שמן בין טיפולים!.

לבחור שקנה קיה במקום הבראבו תהנה עשית קניה מצויינת רק בעליות לירושלים או חיפה שמור בבקשה על הנתיב הימני :)

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

מה הייתה עלות ההחלפה?

נראה שבפורומים בחו''ל (של פיאט) הבעיה בקלאץ' ממש נפוצה, אפילו מרתיע כמה שהיא נפוצה!

ביד 2 רוב הרכבים שיצא לי לראות למכירה הם מעט מתחת ל 90 אלף ק''מ.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

למיטב זכרוני סביב ה3000 ש״ח אולי קצת יותר ,מה אתה בדיוק מגדיר בעיה? , אצלי הקלאץ החליק במעבר בין הילוכים בגדול ההיתי יכול למשוך עוד אבל העדפתי כבר להחליף. רכב שעבר חיים קשים או נסע בעיקר בתוך העיר יצטרך החלפה מוקדמת יותר . עדין מדובר הבלאי טבעי כמו צמיגים , זה לא משהו שניתן להגדיר כבעיה. הגלגל תנופה הוחלף במסגרת האחריות

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

ברור לי כל מה שאתה אומר, הבעיה היא הספקות (אחרי כל מה שקראתי) והפחד להיתקל בבעיה שתהיה מעל ליכולות הכיס שלי, כמובן מתווסף לזה שאין לי מושג איך הבעלים הקודמים התייחסו לאכב.

אם זה סיכום העלות וזה אחת להרבה זמן אז זה מעולה, אבל לעומת מה שקראתי על קלאצ'ים שהלכו בטרם עת יחד עם עוד מכלולים או בעקבות מכלולים אחרים שהלכו וזה הצריך כמה פירוקים יקרים של הגיר.

הימור שיכול להיות הימור יקר מאוד ולהשאיר אותי בלי תחתונים או בלי כסף לתחתונים.

כמובן שאני צריך לעשות חושבים עם עצמי ובמידה ואלך על הרכב להיות מוכן למצב שזה יקרה לי.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תוכן חדש...