Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הרגע קבלתי מייל מ"פייפאל" שהחשבון שלי נסגר מסיבות בטיחותיות ל48 שעות ואני צריך לעדכן פרטים.

כשאני לוחץ על הקישור במייל זה מפנה אותי לאתר שנראה בדיוק כמו פייפאל רק עם כתובת שונה (אבל עדיין לא חשודה מספיק), צרפתי תמונות.

בשום פנים ואופן אין להזין את פרטי החשבון והססמה בקישור זה! מדובר באתר "פישינג" שמנסה לגנוב פרטי כרטיס אשראי.

איך עליתי על זה?

נכנסתי לאתר האמיתי ולא ראיתי שום הודעה בנושא, כמו כן לחצתי על "שכחתי ססמא" כדי לראות אם זה באמת אתר של פייפאל וגוגל הציג הודעה על רקע אדום שטוענת שמדובר באתר מתחזה.

גם כשלוחצים על כל קישור שהוא באתר שנשלח במייל זה לא עובד, קוסמטיקה בלבד.

שימו לב, האתר נראה מאוד אמיתי ורק חשדן מנוסה כמוני (וכמו חלקיכם) יעלה על זה, לאדם הסביר זה נראה כמו מייל עדכון רגיל.

הזהירו את בעלי הפייפאל שאתם מכירים.

111.jpg

2222.jpg

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

יפה ששמת לב,תודה על האזהרה!

אגב,הכתובת מספיק מחשידה,כלכך מחשידה שאפילו אין שום זכר לPAYPAL בכתובת.

Seat Ibiza 3d 2010 כרגע...

ובעתיד...אלפא אלפא אלפא ואלפא!

פורסם

איזה קטע! קיבלתי את המייל הזה לפני כשבוע, נכנסתי ואני לא יודע למה, אבל ממש שנייה לפני שהזנתי פרטים עלה בי החשד. לא הצלחתי לאמת שזה באמת מפייפאל, גם כתובת המייל השולח לא מכילה שום איזכור לפייפאל.

אז יצאתי, ואמרתי לעצמי שאתעמק בזה יותר מאוחר, ושכחתי מזה לגמרי...

אגב, מוזר שפייפאל המקוריים עם כל הכוח והידע שלהם לא דואגים לסגור או לתבוע אתר שמשתמש ככה בשם שלהם.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

קיבלתי עד היום 3 מיילים כאלו או דומים. קל לי לזהות אותם כי אין לי פעילות בפייפאל (מעבר לכתובת השולח).

תעביר אותם הלאה לפייפאל והם יטפלו בזה.

יש איפשהו באתר שלהם כתובת מייל לצורך הדברים האלו בדיוק.

עריכה: [email protected]

פורסם

חשוב להדגיש, גם לחיצה על הקישור יכולה להיות מסוכנת.

ברגע שאתם מקבלים מייל כזה עם קישורים (או כל מייל אחר עם קישורים) לפני שלוחצים על הקישור אפשר לרחף מעליו עם העכבר ולראות בפינה לאן אמור הקישור להגיע.

במידה ולא מזהים משהוא תקין בכתובת של הלינק, לא ללחוץ.

וכמו שצויין, יש לבדוק מה כתובת מייל של השולח (למרות שזה קל לזייף) אבל שווה בדיקה.

89' Citroen Ax Sport 1.6 8v Twin Weber - נמכר.

פורסם

כבר היו סיפורים דומים עם Paypal בעבר וימשיכו להיות גם בעתיד. פייפאל כבר הצהירו שהם לעולם לא יישלחו ללקוחות מיילים הדורשים אימות/עדכון של פרטי החשבון, לא משנה מה קורה.

פורסם
כבר היו סיפורים דומים עם Paypal בעבר וימשיכו להיות גם בעתיד. פייפאל כבר הצהירו שהם לעולם לא יישלחו ללקוחות מיילים הדורשים אימות/עדכון של פרטי החשבון, לא משנה מה קורה.

צודק לגמרי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפי דעתי מי שפותח את המייל הזה ונכנס ללינק-

רשיונו לאופטופיק צריך להישלל עד שהוא עושה קורס "גלישה מונעת"

פורסם

אתה צריך לעשות פורוורד למייל אליהם.

בכל הפעמים ששלחתי אליהם הם החזירו לי מייל תודה שאומר שאכן מדובר בפישינג או משהו בסגנון ושהם יטפלו בנושא.

פורסם

גם אני קיבלתי את המייל הזה לפני כשבועיים אך לכתובת המייל הישנה שכבר לא פעילה בפייפאל.

העברתי את המייל לפייפאל לטיפול. מקווה שיעשו עם זה משהו.

פורסם

~

טוב, זו לא באמת הייתה אזהרה חמורה. סתם... אזהרונת. :wink:

היו פה שני "דגלים אדומים" - זה שהאתר אליו הגעת בכלל לא מאובטח (לא מתחיל ב-https ולא מציג מנעול או אייקון ירוק בשורת הכתובת) והלינק שמלכתחילה אינו מוביל לפייפאל (ניתן היה כאמור לבדוק ע"י mouseover). סה"כ מייל פישינג סטנדרטי למדי ולא משהו יוצא מגדר הרגיל.

באותו עניין, בשבועות האחרונים אני מקבל שרשרת מיילים בספרדית מ-Citibank. בראשית הם סיפרו לי שהייתה פעילות חשודה בכרטיס ולכן הוא נחסם. בהמשך הגיע מייל עדכון שהכרטיס נפתח שנית, רק צריך לעשות לו אקטיבציה. על פניו התנהלות יפה מאד של הבנק, למעט מכשול אחד קטן: מעולם לא החזקתי שם חשבון.

בימינו לא מספיק לדעת להפעיל מחשב, לצערי צריך גם לעבור הכשרה בסיסית באמצעי ביון ולהיות ערני לתרמיות מכל מקור אפשרי. זו הסיבה שאני למשל מקפיד לא להכניס מידע פיננסי לשום מכשיר שיוצא מהבית (טבלט, סמאטרפון), למרות שלבנק שלי יש אפליקציה מאד נוחה. לעיתים רחוקות יש קניות דחופות שאי אפשר לדחות לערב ולעשות מול המחשב הביתי, אפילו באיביי ניתן לשלם מספר שעות אחרי שזכית. בינתיים הגישה הזאת משרתת אותי היטב. ברור לי שאם מישהו ירצה לגנוב את זהותי הוא יצליח, אבל זה לא אומר שצריך להיות מטרה קלה.

• תוכן חדש...