Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אצלי זה היה נראה כמו בלימה על ידי התחככות בחומר כלשהו דמוי גריז.

הגריז לא משמש לבלימה אלא מאפשר החלקה של האטם בלי שישחק.

הבלימה היא על ידי מעבר איטי של האויר מתוך הצילינדר (בסגירה) וחזרה אליו (בפתיחה).

שם לב שאתה יכול לסגור את הבולם לאט אבל קשה לסגור אותו מהר. דומה למנגנונים שמתקינים על דלת למניעת טריקה.

:turn-l:
  • 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

כבר תקופה ארוכה שאני מתעצל לפרק את המכונה כדי לבדוק איזה בולמים יש לה, ולהחליף.

הופתעתי לראות שאין לה בולמים סטנדרטיים כפי שהוצגו בשרשור זה.

מה שיש לה זה ארבעה קפיצים, אחד בכל אחת מהפינות העליונות, שעליהן תלוי התוף. כל זה בהנחה שהחוש הטכני שלי לא נדפק. הנה אחת הפינות:

1y8p4m.jpg

בנוסף, מתחת לתוף, מלפנים ומאחור, יש את הדבר הנראה בתמונה הבאה, שמחובר לתחתית התוף ולשלדת המכונה למטה:

fjlw1k.jpg

האם כדי להפסיק את הרעידות עלי להחליף את הקפיצים? במידה וכן, איך משחררים את הישנים, ואיך מותחים את החדשים לנקודות העיגון?

בנוסף, מהו הדבר שמופיע בתמונה השניה?

תודה מראש.

פורסם (נערך)

לא, אין טעם להחליף קפיצים! ה"דבר הזה" הוא בולם הזעזועים. שתי הגומיות האלו מחככות בכח בלוחית וסופגות את האנרגיה של התנודות. מעניין - ראיתי את הפטנט רק במכונות עתיקות משנות ה-70.

אני לא יודע אם אפשר להשיג כאלו להחלפה. אם לא - נסה לברר למה בולמי הזעזועים כבר לא בולמים ואולי אפשר לאלתר משהו. האם זה בגלל שהגומי התקשה/התפורר? האם הזרועות הקפיציות שלוחצות את הגומיות נחלשו?

אפשרות אחרת (אולי למתקדמים) הוא התקנה של בולמי זעזועים מסוג בוכנה במקום הקיימים. לא נראה קשה מדי.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

כדברי הכותב מעלי, בולמי חיכוך יבש. היה מאד נפוץ בדגמי תומפסון הצרפתיים.

לא חושב שהחלפה בבולמי חיכוך טלסקופיים קלה או פשוטה.

הייתי מפשק את הזרועות הקפיציות, שולף רפידת חיכוך אחת ואו מנסה בחנויות של חלפים משומשים למכונות כביסה להשיג כאלה או שהייתי מנסה לאלתר משהו, אולי מסב כרית גומי של פגוש מיתלה מרכב, או מנסה לקשור שכבת גומי על פני השטח המתחככים ועוגן אותה מסביב לרפידה עם חוט מתכתי או משהו דומה.

יוסי

פורסם

מתנצל, שכחתי לציין שמדובר בקריסטל סופר לורד בת 5-6 שנים. צרפתי, לא?

תודה על התגובות. מצא חן בעיניי הפטנט המיושן.

כדי לוודא שהבנתי, ערכתי את התמונה.

סימנתי נכון את הזרועות הקפיציות? אלו גומיות החיכוך?

אם יש צורך להתעסק עם הסגירה למטה, איך פותחים דבר כזה? איך קוראים לדיסקית מרובת הזרועות הזו?

wash_machine2a.jpg

פורסם

נסה להגיע לחנות של גיל גל בככר המושבות בסוף אלנבי בתל-אביב (החנות נקראת טכניקה 036873812) ואם תקנה הוא גם יסביר לך איך לפרק, אני לא מכיר דגם זה מקרוב.

כמובן תגיע עם כמה תמונות חדות של הבולם ובמיוחד של המוט עליו רוכבת הדיסקית.

יוסי

• תוכן חדש...