Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בכתבה מופיע במפורש המילה ״חברה״.

מעבר למה שציינתי מופיע שהרוכב פונה להדסה עין כרם, שם נקבע מותו, לבית חולים הגיעו רוכבי אופנוע כדי לבקר את חברם.

אסור לצלם כתבות מתוך עיתונים.

תוכל להסביר את דבריו בבקשה?

למה אסור?

למען הסר ספק רק עכשיו ראיתי את מה שכתבת

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פאנק, תודה.

טרונצ׳ו, אשרייך...

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם (נערך)

טרונצ׳ו, אשרייך...

יש לך בעיה איתי?

לא צריך להגיד תודה, אבל למה לעקוץ?

לבעלי העיתון יש זכויות יוצרים על הכתבות

• כל יצירה שאדם יצר, בין אם פורסמה (בספר, בעיתון, באינטרנט וכדומה) ובין אם לא פורסמה, מוגנת לפי חוק, וזכות היוצרים עליה שמורה ליוצר (או למי שקיבל אותה ממנו).
  • הציון "כל הזכויות שמורות" על גבי יצירה אינו חיוני כדי להקנות זכות יוצרים לבעל היצירה. זכות היוצרים שמורה לו גם ללא ציון זה.
  • אין להעתיק מיצירה ללא רשות בעל זכות היוצרים.
  • הגנת זכות היוצרים חלה על כל צורת ביטוי - טקסט, צילום, איור וכדומה.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם
תיארו את הכביש שבו נהגי אופנוע מבצעים השכבות.

הרוכב תושב חולון נהג מנוסה שעבר מספר קורסים.

הרוכב הגיע עם חברתו (הצלמת) כדי שתצלם אותו בעת פעולה.

היא התמקמה מאחורי עיקול כדי לצלם אותו, בעת שהוא הגיע יצא מכביש כורכר נהג רכב.

התמונה היא רגע לפני הפגיעה.

חבר דו"גיסט - הכיר את הבחור, כך גם רב חבריי (מהתבססות על שלל הסטטוסים בפייסבוק).

נכון, נהג המיקרה יצא מחנייה ליד והיה בחלקו בנתיב הנגדי. מנגד, על פי התמונות (ומהכרות עם הסיבוב הקרוב ובא להגיע), נראה ברורות שגם הרוכב נוהג על קו ההפרדה - כנראה מכין עצמו להשכבה אל הפנייה המתקרבת, כך שלצערנו גם הרוכב ז"ל נוטל חלק באשמה בתאונה המזעזעת והמיותרת הזאת.

במקום להאשים את נהג המיקרה, את התשתיות (שדווקא חודשו במהלך "צוק איתן" וטיב הסלילה במרבית הכביש הוא לא פחות מנהדר) ואת המדינה - רצוי להעיר את הרוכבים "הכבדים" משנתם העמוקה ו"העיוורון" - הכבישים הללו ציבוריים, לא פרטיים שלכם.

כמי שנמצא לא מעט בנס הרים ובכבישים הסמוכים לפחות פעם בשבוע, לעיתים גם יותר), נדמה שהרוכבים הללו חושבים שמדובר במסלול מירוצים סגור השייך להם - ולא בכביש ציבורי, עם נהגים ורוכבי אופניים סביבם. הם חוצים פסי הפרדה ללא כל בעיה שהיא, חותכים ונוהגים בפראות. טובים, מהירים ומנוסים ככל שיהיו, אין זה מאשר להם בעלות על כביש ציבורי - את זה הם מסרבים / מתקשים להבין. מעבר לעובדה שהדרך שלהם למוות - קצרה, מהירה וכואבת משל הנוהג ברכב פרטי.

רק בתחילת השנה היינו עדים לתוצאה של טעות אנוש בהשכבה - הרוכב (עם אופנוע כבד) עף אל המעקה הפרדה, משם הדרך אל מותו הייתה קצרה - והמראה המחריד של שלל איברי גופו ודמו מרוחים ושפוכים על הכביש - לא יצא מזכרוני לזמן הקרוב. זה היה פשוט מזעזע, עצוב, מצער ונוראי. גם אז דובר ברוכב ותיק, מנוסה ובוגר - שסה"כ רצה לצאת לטיול עם חבריו האופנוענים...

תנחומיי למשפחתו של ההרוג. יהי זכרו ברוך.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני בכלל חושב שכל הדיונים האלה לא במקום כרגע, אבל רק בגלל שפתחת אותו בצורה שכזאת:

נכון, נהג המיקרה יצא מחנייה ליד והיה בחלקו בנתיב הנגדי. מנגד, על פי התמונות (ומהכרות עם הסיבוב הקרוב ובא להגיע), נראה ברורות שגם הרוכב נוהג על קו ההפרדה - כנראה מכין עצמו להשכבה אל הפנייה המתקרבת, כך שלצערנו גם הרוכב ז"ל נוטל חלק באשמה בתאונה המזעזעת והמיותרת הזאת.

אם אתה מדר על סמך תמונות, עדיף שלא תדבר. במיוחד כשאתה מבצע משפט שדה למת, כשהגופה עוד לא הספיקה להתקרר.

כמי שמכיר את נסיבות המקרה, אחרי הפניה הזאת יש ישורת די ארוכה. הרוכב נמצא בשמאל הנתיב כי ניסה לשבור ולברוח מהרכב, שהיה שם אגב עקב חוסר ריכוז פושע של הנהג.

במקום להאשים את נהג המיקרה, את התשתיות (שדווקא חודשו במהלך "צוק איתן" וטיב הסלילה במרבית הכביש הוא לא פחות מנהדר) ואת המדינה - רצוי להעיר את הרוכבים "הכבדים" משנתם העמוקה ו"העיוורון" - הכבישים הללו ציבוריים, לא פרטיים שלכם.

כמו שאמרתי, במקום להצביע על הרוכב- שכאן אני אתן לך את חמת הספק, בתמונה ובסרטונים רואים בבירור את נהג המיקרה בנתיב הנגדי. על זה אין ויכוח.

אז למה לא להאשים אותו בעצם? נכון, קל להאשים רוכב, אבל יש כאן הוכחות חותכות.

חוץ מזה, הצביעות שלך פשוט מגעילה. ואני אסביר:

כמי שנמצא לא מעט בנס הרים ובכבישים הסמוכים לפחות פעם בשבוע, לעיתים גם יותר), נדמה שהרוכבים הללו חושבים שמדובר במסלול מירוצים סגור השייך להם - ולא בכביש ציבורי, עם נהגים ורוכבי אופניים סביבם. הם חוצים פסי הפרדה ללא כל בעיה שהיא, חותכים ונוהגים בפראות. טובים, מהירים ומנוסים ככל שיהיו, אין זה מאשר להם בעלות על כביש ציבורי - את זה הם מסרבים / מתקשים להבין. מעבר לעובדה שהדרך שלהם למוות - קצרה, מהירה וכואבת משל הנוהג ברכב פרטי.

בוא ותסביר לי אדוני המכובד, מה עיסוקיך כשאתה מבקר בכביש? האם כשאתה נוסע לנס הרים עם פיאסטה ST, מיני קופר S או איזה שקר כלשהו שהצלחת לשנורר מחבר שלך באותו רגע, אתה לא מבצע את אותו הדבר בדיוק?

אה, רגע, בעצם.... אתה לא. אתה רק הצלם ואולי עדיף שכך, לפי הבורות והצביעות שאתה מפגין כאן.

אין כל הבדל בין רכב לאופנוע בנס הרים. שני הכלים מסוכנים ומסכנים את משתמשי הדרך הרגילים, אולי ניתן להגיד שרכב אפילו יותר מסוכן ומזלזל כלפי עוברי הדרך ורוכבי האופניים.

מעבר לכך, גם רוכבים וגם נהגים- יש איכותיים, שמקפידים על כללי בטיחות ומשנה זהירות, לעומת זאת יש גם את אלה חסרי האחריות. וכן, בכל פעם שאני בנס הרים אני חוזה בנהגים (ברכב, כן?) מבצעים עקיפות מסוכנות, דרייב-ביי בטיסה לרוכבי אופניים, חציית קו לבן ועוד. אני בטוח שאם אני ממש אתאמץ אני אפילו אמצא תמונות או סרטים שהעלתם שמראים דברים דומים.

חבל מאוד שאתה מכליל ככה אוכלוסיה שלמה ומשליך ממנה על רוכב שמצא את מותו. במיוחד כשאתה בעצמך חוטא באותו החטא.

אתה צבוע - וזה מגעיל...

יאלה, אני את הדיון הזה סיימתי. תהנו לקרקר סביב עצמכם.

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

האשמה על פי התמונה שמסתובבת ברשת - ברובה על נהג המכונית (אפילו שהרוכב נמצא קרוב, אם לא על, קו ההפרדה). כמה אידיוט צריך להיות על מנת לנהוג כך? אני ממש לא מבין (וגם לי קרה שרכב מולי קצת סטה מהנתיב שלו, שמרתי על ערנות ואיזה פלא, אני כותב כאן היום בריא ושלם. ולא, אני לא מתיימר לנהוג כמו שומאכר, אלא שומר על ערנות כמו שציינתי).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם (נערך)

על פי התמונה, היית מגדיר זאת כסטה קצת? מעניין. אל תשכח שהתמונה הגיעה עוד אחרי שהנהג התחיל לתקן את הסטיה. בפועל הסטיה המקורית הייתה יותר מסטיה אלא מעבר נתיב שלם.

חוץ מזה, שלא נראה לי במקום ההערה על עירנות. כל הכבוד, הפגנת אחלה כישורים. עכשיו כולנו בטוחים שאתה נהג-נהג, עירני, כזה שיודע מה לעשות במצבי קיצון וברור לכולנו שאתה, במקום הרוכב, היית מצליח להתחמק.

אז בעצם, האם אתה טוען שהרוכב היה לא עירני? במידה וכן, על סמך מה?

האם אתה באמת חושב שזה במקום לדון/לזלזל בעירנות הרוכב (שאינו בין החיים יותר כדי לטעון את שלו), או שיש כאן בעיה הרבה יותר גדולה והיא עירנות רוב הנהגים אשר בעצם לא נוהגים אלא ״מתנהלים״ בין שיחת טלפון, הודעת אסמס והריב עם האישה..? לראיה, דפדף לשרשור הסרטונים שאנשים כ״כ אוהבים...

עריכה אחרונה על ידי Maor Bracha

• חברי המעגל הראשון
פורסם

טוב לדעת על העיתון.

כמה אידיוט צריך להיות כדי לסטות סתם מנתיב? אם היה לי שקל על כל פעם שראיתי נהג עושה את זה כבר הייתי יכול להקים עמותה לתרבות נהיגה ולהפעיל לוביסטים בכנסת...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מאור, קח אויר, תירגע קצת. תקרא עד הסוף ואולי תבין שאף אחד לא מתלהם כנגד הרוכב. אני כתבתי שרוב האשמה היא על הנהג, זה דבר ראשון. דבר שני, אם שניהם היו ערניים יותר, התאונה הייתה נמנעת. לא צריך להיות "נהג נהג" כלשונך, על מנת למנוע תאונות. צריך להיות ערני ולנהוג כמו שצריך.

לגבי ה"קצת", אני כתבתי לגביי, לא כתבתי על התמונה, שבבירור רואים שהנהג סטה כמעט חצי רכב.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם (נערך)

שומאכר, אז בוא אתה תקרא שוב מה שכתבת, עד הסוף ותשים לב מה בעצם אמרת בלי להבין.

אתה משווה בין המקרים. מישהו סטה לך לנתיב, ואתה ברוב תושיה ועירנות חמקת ממנו- כתוצאה אתה כאן, בריא ושלם. דגש על העירנות שלך (לא כי אתה שומאכר, אבל מינימום עירני כמוהו).

עכשיו תנסה להבין מה אתה אומר בין השורות ואיזה ביקורת נגזרת ממה שאמרת? האם היא כלפי הנהג, או הרוכב?

יכול להיות שלא התנסחת נכון ואני מקבל את זה ומבין מה בעצם ניסית להגיד, אבל ראוי שיובהר.

עוד ראוי שנעזוב את הדיון הזה

עריכה אחרונה על ידי Maor Bracha

פורסם

תגידו מה אתם רבים? ועוד על גבי פורום....

שני הנהגים אשמים נקודה. מי פחות מי יותר זה ממש לא משנה.

אחד חלם ויצא מפגר לחלוטין והשני כנראה נסע הרבה מעל המהירות המותרת והיה מרוכז בפניה שלפני הישורת בדברים אחרים (ההשכבה, המהירות, התמונות של אחרי וכו' וכו'). מאור הרי ברור לך שכשאתה משכיב אופנוע במהירות בפניה ו"תופס קו" ביציאה מהפניה אין לך הרבה מרווח תנועה למקרים ותגובות ביציאה.

כשנוסעים על אופנוע יודעים שבתאונה קלה אתה עלול להיפצע קשה, בתאונה קצת יותר קשה חס וחלילה למות. בטח ובטח בנהיגה ספורטיבית.

מאור אפשר להבין שאתה כואב מהמות של חבר ומנסה לגונן על פעולותיו, אבל בינינו, אנשים שמגיעים לכביש הזה כדי להנות מרכב/אופנוע לא בדיוק מצייתים לחוקים. גם אני וגם אתה. אני לא מכיר בכלל את הנתונים אבל זו אמירה שכנראה נכונה. נכון, הוא לא אשם ב100%. לדעתי גם לא ב50 אבל זה לא העניין.

ובוא לא נהיה צבועים, כולנו לפעמים זורקים מבט לפלאפון, לכוס קפה, למסך מולטימדיה וכו' בזמן נהיגה ולכולנו קרה שסטינו מהנתיב.

מי יתן ויום אחד יהיה פה מסלול אמיתי כדי שנוכל להינות בחופשיות.

פורסם

אחד חלם ויצא מפגר לחלוטין

לא חביבי, הוא חלם והרג את מאור.

והשני כנראה נסע הרבה מעל המהירות המותרת

זה גם מה שאור ירוק אמרו על טל שביט...

והיה מרוכז בפניה שלפני הישורת בדברים אחרים (ההשכבה, המהירות, התמונות של אחרי וכו' וכו'). מאור הרי ברור לך שכשאתה משכיב אופנוע במהירות בפניה ו"תופס קו" ביציאה מהפניה אין לך הרבה מרווח תנועה למקרים ותגובות ביציאה.

רכבת פעם על אופנוע ספורט? כתבת שהוא היה מרוכז ולא שם לב לגוש ברזל 4 על 2 שהופיע לו מול הפנים - מה?!

כשאתה משכיב אופנוע ו'תופס קו', יש לך מה לעשות, קצת פחות ממה שיש לרכב לעשות, אבל מספיק. רק שהוא לא השכיב, אלא שלפי מה שאני מבין, ולפי איך שאני מכיר את האיזור, הוא היה בבלימה לקראת פניה, ואז ראה רכב יוצא לנתיב שלו, אני מניח שהוא הגדיל ראש וניסה לעקוף משמאל (כי כנראה שהרכב היה במגמה ימינה) אלא שאז הנהג התעורר מהמסך ושבר ימינה, משם והלאה יש כבר תמונה ששווה יותר מכל המילים שאכתוב פה.

מי יתן ויום אחד יהיה פה מסלול אמיתי כדי שנוכל להינות בחופשיות.

אין הרבה קשר לתאונה הזאת, אבל הלוואי.

שימו לב, מדובר פה על S1000RR, המקביל הדו-גלגלי של M5 או M3 נניח, היכולות שלו גבוהות מאד, ובנוסף מדובר על רוכב מעולה.

המעשה שעשה נהג הרכב כנראה היה חריג מאד, כי אחרת לא ניתן להסביר למה הרוכב הגיע לאמצע הכביש, רק אומר, שהאינסטינקט של רוכבים הוא לא לנסות לבלום ולעצור במקום, אלא להתחמק, ואם הוא התחמק למרכז הכביש אני רק יכול לדמיין איפה היה הרכב.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מאור, כמו שאמרתי - ראיתי את התמונות והסרטונים (גם דברים שלא פורסמו) כאן מיד אחרי התאונה. האשמה כאן מוטלת על שני הצדדים - לצערנו צד אחד כבר לא עימנו בחיים. ישנן תמונות המראות כי הוא רכב על הקו הפרדה - שזה לא בהרבה פחות מסוכן מלהיות 20 ס"מ (ויותר) בתוך הנתיב הנגדי. מעבר לכך, נטען גם כשנהג בדיוק יצא מהחנייה (ויש חנייה בצד) ולא הספיק לחזור במלואו לנתיבו. אם זה נכון או לא - כרגע השערה שהיא. יתכן והיא נכונה, אך יתכן ולא.

יקירי, תפסיק להיות מתחסד בעצמך. אתה, כמו כל אחד מאיתנו כאן - נוסעים / נוהגים בנס הרים למטרה אחת בלבד - נהיגה והנאה מנהיגה. השאלה כמה רחוק אתה לוקח את המטרה הזאת, על חשבון חוקי הכביש, עצמך והסובבים אותך (באם מדובר ברוכב אופניים או אופנוע). לא חסר חבר'ה שרוצים לקחת "קווים" על חשבון הנתיב הנגדי - ולא רק נהגים, גם רוכבים. לא פעם ולא פעמיים - ולא רק בנס הרים, גם בכבישי "נהיגה" אחרים - יש את ה"חכמים" שחותכים למטרות "קוים נכונים" לנתיב הנגדי - זאת עבירת תנועה חמורה ביותר וחבל שאין הבנה וחשיבות בנושא.

את הציניות שלך אתה מוזמן לשמור לעצמך, היות ואינך מכיר אותי - בכלל. נוהג מספיק (וזה בלשון המעטה...) בנס הרים (למשל), גם על הרכבים שציינת, באם תאמין ואם תבחר שלא. לא צריך להוכיח לך דבר וגם לא מנסה. לא חייב לך דין וחשבון על מה אני נוהג, מתי, איך, למה וכמה. לא מעניינך בכללל, בשום דרך שהיא.

ד"א, אם כבר הזכרת את הרוכבי אופניים - לא מצדיק את שלל החיתוכים ושאר עבירות שנעשות על ידי נהגים סביבם. מצד שני - מרבית רוכבי האופניים מרשימים לעצמם לתפוס נתיב שלם (רוכבים במקביל), לגלוש לנתיבים הנגדיים ולעשות כרצונם בכביש. זה קורה המון, אבל המון בנס הרים. עוד בעיה חמורה - עוד חבר'ה שחושבים שהכביש שייך להם בטאבו.

בכנות רבה - אני מבין את הכאב שלך. אני איבדתי חבר בתאונת משאיות (בימי בצבא). מראה מחריד וקורע. לצערי הרב, הוא היה אשם באותה מידה כמו הנהג שנכנס בו חזיתית, גם אם באותו הרגע היה לי קל לומר שהוא צדיק וכי הנהג השני אשם ויש לאסור אותו. אנחנו אנשים, יש לנו רגשות, זה מובן. אם תקרא שוב - בעדינות ורוגע, אחרי כוס מים או שתיים, תבין שלא חיפשתי אשמים ולא מתפקידי לחפש - וחבל שחיים של אדם נקטפו. Elirazb הבין את כוונתי היטב - וכתב זאת בדרך הכי "דוגרי" שיש.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...