Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה חוויה אבל הנהג שנסע לפניך בירידות של נשר כל הזמן חתך את הקו הלבן. בכביש ציבורי ועוד כזה שרוב הפניות בו עיוורות זה מתכון לאסון. פס לבן צריך להיות משול לקיר בטון. זה לא מסלול סטרילי וחבל שטיול יסתיים רע.

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא שוטר... כל מה שאני יכול לעשות זה לנהוג בקווי נתיב שלי ולא לחצות את הפס הלבן. שכל אחד ינהג לפי הכישורים או הרצונות שלו.

אולי יש כאלה שלא עשו בכוונה ופשוט טיפה התקשו לשלוט ברכב בסיבוב, אין לי מושג.

בכל אופן, בדקתי פרטים על נהיגה מתקדמת ונהיגה ספורטיבית דרך מסלולים, תמורת כ- 1600 ש"ח מדריך ישמח לצאת איתי לנס הרים עם הרכב שלי להסביר לי כל מיני דברים 4 שעות. זאת אומרת הדרכה ספורטיבית עולה 400 ש"ח לשעה עם הרכב שלי. עכשיו אתם מבינים למה נהגים חוצים בטעות פס לבן בטיולי נהיגה אולי כחלק מבעיית מיומנות?

פורסם

הבנ שהם עושים משהו שאסור,אבל הבחור לא אבא שלהם ולא אחראי עליהם,עזבו אותו...סך הכל רצה לשתף אותנו בטיול הזה.

תודה על השיתוף! תמשיך כך

Vw Polo GTI

פורסם

בכל אופן, בדקתי פרטים על נהיגה מתקדמת ונהיגה ספורטיבית דרך מסלולים, תמורת כ- 1600 ש"ח מדריך ישמח לצאת איתי לנס הרים עם הרכב שלי להסביר לי כל מיני דברים 4 שעות. זאת אומרת הדרכה ספורטיבית עולה 400 ש"ח לשעה עם הרכב שלי. עכשיו אתם מבינים למה נהגים חוצים בטעות פס לבן בטיולי נהיגה אולי כחלק מבעיית מיומנות?

מסכים בהחלט.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אתם מאשימים את התמחור של מסלולים בכך שאנשים לא יודעים לשמור על נתיב? בחייכם... גם אם בן-אדם לא יודע קוי מסלול או עבודת הגה, לשמור על נתיב זה משהו שלא צריך בשבילו יותר משכל ישר והגיון. לא שאני מצדיק את המחיר של מסלולים, אבל אין ולו טיפת קשר בין האחד לשני.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• אחראי פורום
פורסם

+1 רומן.

וזה לא שחסרים בוגרי קורסים שנוהגים כמו חולירות.

שמירה על נתיב זה הכי בסיסי שיש. ובטח בכזה תוואי צפוף ועוד יותר כשיש פס לבן.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לא יודע מה התמחור המקובל עבור קורסי נהיגה, יכול להיות ש-1600 שקלים זה יקר, אבל בוא נעשה חישוב פשוט:

1.נניח והיה מגיע רכב מול אותו נהג שחצה פס לבן והם היו מתנגשים, אין נפגעים בנפש, רק נזק לרכוש.

השתתפות עצמית ממוצעת נניח באיזור 1000 שקלים.

תיהיה ירידת ערך? תיהיה, גם כי לרוב תאונה חזיתית גורמת לנזק משמעותי לרכב וגם כי מסחרית ערכו ירד.

כלומר בהנחה ואין נפגעים בתאונה, רק נזק לרכוש כבר אנחנו מדברים על הפסד של הרבה מעבר ל-1600 שקלים.

2.הגיע רכב מולו, יש נזק לרכוש ופצועים, תוסיף לסעיף 1 פסילת רשיון נהיגה (שיכול להיות שתגיע גם בסעיף 1) והוצאות אפשריות על עורך דין במידה וירצה לנסות פגיעה פחות חמורה ברשיון הנהיגה.

שוב, הרבה מעבר ל-1600 שקלים.

3.הגיע רכב מולו, יש נזק לרכוש והרוגים, מעבר לסעיפים הקודמים הנהג האשם עומד בפני מאסר (במידה והוא שרד את התאונה, כמובן).

כמה שווה שנת מאסר? (נניח 12 חודשים x שכר ממוצע במשק, או אפילו שכר מינימום לצורך העניין).

כמה שווה בכסף ה"כתם" שישאר לו בתום המאסר?

בקיצור, 1600 שקלים זה אולי לא מעט כסף, אבל פעם אחת שההוצאה הזאת "תחסוך" ממישהו מעורבות בתאונה- היא החזירה את עצמה BIG TIME.

עכשיו רק נותר לוודא שמי שמעביר קורסי הדרכה כאלה ואחרים אכן מוסמך להעביר את אותם קורסים ועבר הכשרה מתאימה, דבר שלא ממש קל לוודא כי לא מעט מאלה העוסקים בתחום נמנעים בתוקף לספר מה ההכשרה שלהם.

בכל פעם שמישהו שואל פה שאלה בנוגע לקורסי נהיגה יש מיד כמה שמתנדבים לספק את השירות אך משום מה כשמישהו שואל מה מידת ההכשרה של המדריכים השונים- כולם יורדים למחתרת.

חבל מצד אחד, קצת מטריד מצד שני.

(כמובן גיא דברי אינם מופנים ישירות אלייך, אני מדבר מבחינת הרעיון הכללי).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני לא כתבתי שאנשים נוהגים כמו שהם נוהגים בגלל שקורס מסלולים עולה 1600 ש"ח. אבל כמי שרוצה לשפר את תרבות הנהיגה בארץ, קורס ב-1600 ש"ח (שבמקרה הטוב, מדובר על רבע משכורת במקרה הרע לפעמים קרוב לחצי), זה יקר מאוד.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

זה סוג של מחאה ;-)

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אני לא כתבתי שאנשים נוהגים כמו שהם נוהגים בגלל שקורס מסלולים עולה 1600 ש"ח. אבל כמי שרוצה לשפר את תרבות הנהיגה בארץ, קורס ב-1600 ש"ח (שבמקרה הטוב, מדובר על רבע משכורת במקרה הרע לפעמים קרוב לחצי), זה יקר מאוד.

מי שרוצה לשפר את מיומנות הנהיגה שלו הולך ועושה קורס. אגב, לא רק במסלולים. לא חסר מדריכים, טובים ואחרים, גם מחוץ למסלולים.

מי שרוצה לשפר את תרבות הנהיגה שלו פשוט מפסיק לזרוק ז' על שותפיו לכביש בעל כורחם, וחציית קו לבן היא בפירוש זריקת ז', עם או בלי קורס נהיגה מתקדמת/ספורטיבית.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רומן, אני דיברתי על כך שכביכול כל אותם מדריכי נהיגה וקורסי נהיגה למיניהם מעוניינים בשיפור התרבות המוטורית בארץ. מחירים כאלו לקורס של 4 שעות, הם לא שפויים, לדעתי.

לקחת יום במסלול שעולה 350-400 ש"ח לכמה שעות זה סבבה, אבל זה לא מלמד אותך על חיי היום יום כי אתה לומד הכל על המסלול (מתי לבלום, איך להיכנס נכון לפניה וכו').

כמובן שאנחנו מסכימים על אותו הדבר - לא צריך קורס כזה או אחר כדי לנהוג כמו בן אדם, זה תלוי בנהג עצמו כבר.

ZOOM-ZOOM

פורסם
רומן, אני דיברתי על כך שכביכול כל אותם מדריכי נהיגה וקורסי נהיגה למיניהם מעוניינים בשיפור התרבות המוטורית בארץ. מחירים כאלו לקורס של 4 שעות, הם לא שפויים, לדעתי.

לקחת יום במסלול שעולה 350-400 ש"ח לכמה שעות זה סבבה, אבל זה לא מלמד אותך על חיי היום יום כי אתה לומד הכל על המסלול (מתי לבלום, איך להיכנס נכון לפניה וכו').

כמובן שאנחנו מסכימים על אותו הדבר - לא צריך קורס כזה או אחר כדי לנהוג כמו בן אדם, זה תלוי בנהג עצמו כבר.

דבר ראשון הם מעויינים להאכיל את הילדים שלהם ולדאוג לעצם למקום מגורים.

תוסיף לזה את הביקוש הלא מי יודע מה מזהיר של הקורסים האלה וקיבלת מחיר גבוה.

הגיוני לחלוטין המחיר.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

מחיר של עד 500 ש"ח לקורס כזה של 4 שעות זה הגיוני מאוד, בצורה כזאת יותר אנשים היו ניגשים לקורס כזה.

מזכיר לי את יבואני הרכב שמוכרים מכוניות במחיר שחיטה, ואח"כ מתפלאים שאין ביקוש...

• תוכן חדש...