Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי ושלום לכולם!

אני מחפש לקנות מכונית מיני יד-2, התקציב הוא כאמור בין 30 ל-40 אלף ש"ח.

אני עושה נסיעות חצי עירוניות חצי בינעירוניות (אולי 60:40, יותר עירוניות), לכל היותר 20 אלף ק"מ בשנה.

השאיפה שלי היא לא לרכב יותר מ-5 שנים על הכביש, מאובזר יחסית, וחסכוני (לפחות 1:14, ולכן ידני).

אני אפרט - מה שחשבתי עד כה:

סוזוקי אלטו: זולה וחסכונית מאוד. האם הגרסא האוטוטמית שלה עושה 1:14-15? כי אם כן, זו פשרה מספיק טובה בעיניי בשביל האוטומט.

אהבתי בה שיש מזגן גם מקדימה (באמצע), יחסית מרווחת. לא אהבתי את המתג חלון חשמלי של הנוסע, שאין שליטה עליו בנהג (ניתן לעשות במוסך חשמל מתג נוסף בידית הנהג?), ואת זה שהחלונות האחוריים לא באמת נפתחים.

קיה פיקנטו: בזבזנית יחסית בדלק (הידנית עושה 1:14 במקרה הטוב?) אבל מאובזרת היטב. לא אהבתי את מערכת הסאונד הנוראית (באלף-אלפיים ש"ח ניתן לשדרג אותה למשהו טוב יחסית?). האוטומטית מאוד בזבזנית ככה שהיא לא באה בחשבון.

סיאט מי: רק 5 דלתות, נוחה, אמינה, חזקה. מערכת שמע טובה. מערכת בלימה חביבה למדיי. הבעיה - אין מזגן באמצע (לפחות לא לכיוון הנהג). אני חושש שאני מהאנשים האלה שזה דיי יפריע להם בקיץ. וזה עד כדי פסילת האוטו, לצערי.

הייתי קונה את היונדאי I10 החדשה מיד2 (יש בודדות כאלה), אבל זה דיי מעבר לתקציב שלי, לא בטוח כמה היא חסכונית, וגם האובדן ערך שלה יהיה דיי גדול.

אשמח לשמוע מה אתם חושבים!

תודה מראש וחג שמח! :)

פורסם

סיאט מאוד חיסכונית לפי הדיווחים,יש גן את הפיגו 107 שמאטד חיסכונית,בפיגומגן אין יציאת מזגן באמצע אבל היציאות הצדדיות מציאות קור מספק בהחלט.

הפיקנטו פחות חיסכונית אבל כאמור מאובזרת מאוד.

יש גם את הפיאט פנדה שמאוד חיסכונית.

לכן אתה צריך להחליט מה יותר ישוב חיסכון או איבזור.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אולי i10 יקרה יותר, אך היא נעימה ונותנת חבילה כללית טובה יותר.

היא מרגישה כמו רכב אמיתי ולא כמו רכב שניסו לחסוך בו בכל פינה אפשרית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כי היא חדשה ולכן ירידת ערך גבוהה יותר לעומת רכב של 30 אלף.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

על ה- I10 משנתון ישן לא הייתי ממליץ גם מהסיבות שכתבו לך לפני. דווקא מהבחינה של שמירת ערך הפיקנטו זה אחד הרכבים שידוע ששומר על הערך שלו בהשוואה לאחרים. מצרף לך כתבה על זה.

פורסם

העניין שאי אפשר לדעת מה יקרה בעתיד,כששברולט מחליטה למכור לזמן מסוים סוניק ב78 באותו הרגע בעלי הפיקנטו אוטומטית סופגים ירידה גבוהה יותר,סיאט ב 80 אותו דבר,ככה שעוד כמה שנים אי אפשר לדעת השוק היום מאוד מעניין.

• תוכן חדש...