Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח,

חיפשתי בפורום ולא מצאתי תשובה לאיזה שמן ונוזל קירור עדיפים ברכב שלי(הונדה סיוויק 2008)

מה שכן הבנתי זה שאני צריך שמן 5W40 סינטטי מלא,

רק שלא צויין איזה חברה עדיפה.

עכשיו הדבר השני שאני צריך לדעת איזה מי קירור עדיפים למנוע,והאם חייב להחליף את השתום ניקוז של השמן בכל החלפת פילטר שמן?

פורסם

יבואן בארץ ממליץ דרגה צמיגות 5W-30 ועדיף כך (בארה"ב ממליצים 5W-20 לאותו רכב - גם 5W-40 מותר)

השמן צריך לעמוד בתקן API SL או ACEA A1/B1 או A3/B3 או A3/B4

כל חברה ידועה שמצירה על אחד התקנים האלה זה בסדר.

מי קירור ממליצים מקורי של הונדה - מחליפים כל 10 שנים או 200000 ק"מ פעם ראשונה ואחרכך כל 100000 ק"מ או 5 שנים)

כן - מחליפים מסנן שמן בכל החלפת שמן - רצוי ביותר מקורי או מפירמה ידועה.

פורסם

אין צורך השמן מקורי רק רצוי להיצמד לשם מוכר כמן:ACDELCO,MOTOCRAFT,CASTORL,VALVALOINE.

לחברה שקנית יש קופסא שדומה לCASTROL יכול להיות שמדובר לחברת בת.

פורסם

יש לי רכב כמו שלך.

לגבי נוזל קירור - הוא מוחלף לעתים רחוקות ביותר (אם איני טועה כל 90,000 ק"מ) - ומשום כך אין שום סיבה שבעולם להשתמש בנוזל שאינו מקורי בשביל תקופה כה ארוכה - אז רק מקורי.

לגבי שמן מנוע, לפי ספר הרכב אפשר להשתמש גם ב-5W30. אני משתמש ברויאל פרפל 5W30. לגבי מסנן שמן - לאחרונה גם התקנתי מסנן של רויאל פרפל מכיוון שהומלץ בפורומים בחו"ל גם עבור הרכב הזה, וזאת בעיקר משום שהונדה הפסיקו להשתמש במסנן מותג PURFLUX כמסנן המקורי שלהם. מקורי כמובן יעשה את העבודה בכל מקרה. רצוי גם להחליף את טבעת האטימה של פקק השמן בכל החלפה.

פורסם

שם לב - אפשר להשתמש בשמן בצמיגות 5W-30 ואפשר גם ב 5W-40 .

למנועי הונדה -Civic 1.8i-VTEC (2008

כדאי להתקשר לשרות לקוחות חברת מאיר / הונדה, ולדבר עם יועץ טכני (הם טוענים ליותר תאימות לישראל של ה 5W-40)

אין שמן של הונדה יש תקן לשמן הנדרש ,

ובד"כ כל שמן 5W-30/40 סינטטי בדרוג SM - כולל בתוכו את תקן הונדה למנוע הנ"ל .

כדאי לבדוק בספר הרכב או לשאול בחברה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...