Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה למחשב נייד לסטודנטית להנדסה

ניקו פ.
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

היי,

אחרי שוידאתי צרכים ודרישות של הנייד [כמו שביקשתי בשרשור מערכת שעות :)], אני זקוק להמלצה למחשב נייד. אודה לעזרתכם. פרסמתי גם שרשור ב-HWZONE, אז פשוט אעתיק את המלל לכאן:

תקציב רצוי עד 3, אך אני גמיש אם צריך.

* מטרות המחשב?

תהיה צפייה בסרטונים [הרצאות, שיעורי בית] וגם בסרטים או סדרות ב-HD [מקסימום 720P], אך רוב השימוש יהיה משרדי: אופיס, תכנות (C,C++, שפות מודרניות יותר אולי) ומאטלאב. זה מחשב

בעיקר ללימודים.

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?

הגודל לחלוטין לא משמעותי, אך עדיף שיהיה מסך מט. אם נכנס בתקציב, אז 14 נראה לי גודל נחמד.

* רזולוציית המסך?

המקסימום שהיא תראה זה סרטים ב-720P, וגם זה נדיר. אינני יודע אם לתוכנות מהאוניברסיטה יהיו דרישות גבוהות ברזוולוציה.

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?

אין. רק שיהיו לפחות שני חיבורי USB למקרה ותרצה להוסיף עכבר ועוד איזה משהו.

* משקל רצוי?

המחשב לרוב יהיה במעונות ולא על גבה, אך עדיין רצוי שלא יהיה יותר מ2.5 ק"ג.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך?

רצוי לפחות 5-6 שעות עבודה לא טעינה.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות?

כן. VGA זה חשוב כי זה מסך שיש לה בנייח. חשוב גם לפחות 2 יציאות USB. בנוסף, רצוי שתהיה האופציה לחבר כונן חיצוני או אופציה לשדרוג עתידי של הקשיח. HDMI זה בונוס מבורך.

* Bluetooth?

לא חשוב.

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? גודל מינימלי

500 GB, אך חשוב מאוד שתהיה אופציה לשדרוג עתידי [הוספה של כונן SSD קטן, או החלפה לאחד גדול יותר].

* כונן אופטי?

לא חשוב.

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?

לא.

* האם נדרשת אחריות בינלאומית?

אני לא יודע מה זה אחריות בינלאומית, אבל חשוב אחריות מלאה [לא חלקים בלבד] ל-3 שנים מלאות.

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?

לא. היא מקבלת WIN 8 חינם מהאונ'.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?

רצוי שיהיה משהו מוכר כמו DELL, HP וכדומה. בעיקר בשביל איכות הרכבה ועמידות.

סה"כ אני לא בטוח אם כדאי ללכת על i5 או i3. אני גם לא יודע אם עדיף 4GB RAM או 8.

בסוף הדבר הכי חשוב זה שהמחשב יחזיק כמה שיותר ושירוץ לה חלק.

בעיקר בשימוש באינטרנט ובתכונות הקשורות ללימודים. בנוסף, אשמח לשמוע כמה יעלה מחשב עם מפרט דומה לדרישות לעיל, רק שבמקום כונן HDD יהיה כונן SSD בנפח או דומה או קצת פחות. כפי שכתבתי, אני גמיש בתקציב אם יש בכך צורך והקפיצה תיתן תמורה גבוהה למחיר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מבלי להכנס לדגמים כרגע, בתור סטודנט להנדסה, מעבר לעובדה שיש דברים שאני חייב את הלפטופ איתי למטרות לימודים, אני מוצא את זה כמשהו שמאוד מקל עליי גם בשאר הקורסים שאין בו צורך ממשי.

לכן שלושת הדברים שהכי חשובים לך - משקל, גודל, בטריה.

משקל - לדעתי, עד 2 קילו מקסימום, אני מסתובב עם מקבוק אייר (1.35 קילו) והמשקל מורגש.

גודל - לדעתי, 13" זה האידיאלי, 14" גג למי שלא אוהב מסך קטן

בטריה - לפחות 5 שעות, לא בכל כיתה (ולפחות בפקולטה להנדסה בתל אביב כמעט באף כיתה) יש שקעים זמינים לטעינה.

שלושת הדרישות האלו מובילות לרכישת לפטופ מסוג אולטרה בוק, לדגמים הספיציפיים אשאיר למומחים כאן בפורום..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קיבלת עצה כאן, נכתבה על ידי בוגר טכניון בהנדסה מלפני שנתיים, שבדרכו לתואר השני. אין חכם כבעל נסיון. הוא עצמו רכש לפני מספר חודשים מחשב אחר (HP, מבוסס i5 דור רביעי, מסך "13.3, הזכרון הורחב ל-8 ג"ב - מרוצה ממנו מאד) - אבל הצהיר שאילו היה רוכש מחשב היום היה רוכז את הלנובו שצויין בפוסט.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כסטודנט לשעבר (שנה שעברה סיימתי) הנדסה, לא ראיתי שום צורך לרכוש מחשב נייד, וגם כשרכשתי לקראת סוף השנה האחרונה פשוט לא עשיתי איתו שום דבר, והוא עד היום סתם מעלה לי אבק בתוך התיק שלו.

השתמשתי תמיד במחשב ניח של הבית, וגם זה רק לתוכנות מסויימות, לפתיחת קבצי PDF לשעורי בית, והדפסות, ובעצם להכל.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

SPERIAL תודה. רשמתי לעצמי את הלנובו כבר מהפעם הקודמת, אך המלצות נוספות לעולם לא יזיקו :)

תודה שנית.

ESTK, לאחותי אין מחשב נייח והיא עוברת ללמוד בחיפה כשאנו גרים בנתניה, קח שאני רוצה שיהיה לה מחשב בכל מקרה. בנוסף, בטכניון חלק ניכר מהשיעורים מועברים דרך איזה מערכת מומחשבת שיש להם.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא חושב שיש הרבה דברים מיוחדים במחשב שישמש אותה ללימודים. לא ראיתי את הבחור משתמש ביותר מדי חיבורי USB (ממילא הסטנדרט נע סביב 3 חיבורים, יש להקפיד שיש לפחות אחד בתקן USB3). יותר כדאי לברר לגבי מחלות ספציפיות של דגמים מועמדים - למשל, כאשר בני חיפש מחשב לפני מספר חודשים, התברר שלאחד המועמדים יש מחלה של כרטיס WiFi לא אמין. זו בעיה קטנה כיון שבמקרה תקלה אפשר להשתמש בדונגל, אבל זו דוגמא לבעיות שמצריכות חיטוט ברשת לגבי כל דגם.

חשוב שהמחשב יהיה בנוי היטב, כיון שהנשיאה בתיק הגב\צד יחד עם ספרים, מחברות ומי יודע מה עוד הכל עושה בו שמות. מחשב אחד אצלנו הלך לעולמו בשלב מוקדם מהצפוי, ולפחות חלק מכך צריך ליחס לכך שהיהמדובר במחשב שהמארז שלו היה מפלסטיק די זול שהתקשה לעמוד בעומסים המיכאנים של הטלטול היום יומי בתיק.

בהחלט ממליץ להקפיד על זכרון לפחות 8 ג"ב, גם אם זה כרוך בהרחבת הזכרון המקורי (כרטיס של 4 ג"ב עולה קצת למעלה מ-200 ש"ח). לכן, אם המחשב מגיע עם 4 ג"ב יש לודא שיש חריץ לכרטיס זכרון נוסף. אפילו אני, שמשתמש במחשב כמעט רק לגלישה וקצת אופיס, חש בהבדל מאז שהרחבתי את ה-RAM.

פרט למחשב חשוב לקנות ציוד נלווה, עם דגש על תיק מרופד ואטום לגשם, וכמובן רצוי גם עכבר נייד קטן (זה המינימום לעבודה מחוץ לבית). הייתי ממליץ גם לרכוש שני סטים של עכבר ומקלדת סטדנרטיים - אחד לבית ואחד למעונות. סט כזה באיכות סבירה (של $M או לוג'יטק) צריך לעלות סביב 150 ש"ח ויהיה שימושי לשנים רבות. הבן שלי סידר לעצמו בבית בסיס למחשב עם קירור (בגלל בעית התחממות במחשב הנייד הראשון, זה ששבק אחרי שנתיים), שהתחבר למחשב ב-USB ומצד שני שרשר אליו ב-USB עכבר, מקלדת, שתי מדפסות (לייזר מונוכרום ודיו צבעונית ישנה), דיסק חיצוני ואולי עוד איזה פריט או שניים. אבל כל אלה היו מחוברים למפצל USB אחד כך שכאשר המחשב הונח על השולחן הוכנס לתוכו תקע USB אחד וכל המערכת היתה שמישה באופן מיידי.

מבחינת מערכת הפעלה - אחד היתרונות של לימודים במוסד מסודר - יש רשיונות חינם למרבית תוכנות $M, כולל כל גרסאות "חלונות", אני חושב מ-98 או 2K ומעלה (לא בדקתי לאחרונה עד כמה הולכים לאחור), כך שאם היא תעדיף 7 היא תוכל להתקין. הדבר היחיד שצריך לזכור הוא שתהיה לה גישה להורדה ולקבלת הרשיון רק לאחר תחילת הלימודים. התוכנה החשובה האחת שאין בהסדר זה היא חבילת אופיס, צריך לרכוש ( הזול ביותר יהיה בהסדר משרד החינוך, אבל יש גם רשיונות סטודנטים מוזלים שכוללים רק חלק מהחבילה, או אפשרות לשימוש בשירותי רשת).

יש בטכניון מערכת בשם MOODLE שבה מועבר הרבה חומר, כולל הרצאות. פתוח לסטודנטים בלבד.

ESTK - הבן שלי וחבריו מצאו את המחשב הנייד שימושי מאד, במיוחד בעבודות על פרוייקטים. נכון שבהרצאות הדרך הטובה ביותר היא כתיבה ידנית במחברת משובצת ויש חוות מחשבים בכל מקום, אבל יש לא מעט מטלות שבהן המצאות מחשב בהישג יד נוחה, או שרוצים להתחיל בעבודה בטכניון ולהמשיך בבית, או לעבוד בקבוצה בחדר של אחד הסטודנטים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איך המחשב הזה? http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=20908

משקל סבבה, מסך מט, 4 שנים אחריות, 8GB רם.

בשילוב של דיסק קשיח חיצוני של 1TB לדעתי יהיה מושלם בשבילה.

VW Golf GTI 2006 Manual

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חברים, תודה לכולם על העזרה. אני מעריך את זה מאוד. אינפינטי המחשב הזה חורג המון מהתקציב [בגלל הSSD אני מניח].

החשש העיקרי שלי מהתקציב הוא להיות בלי כונן SSD, שזה מתכון למחשב איטי מאוד. מה דעתכם?

ראיתי שבלנובו יש 8GB של SSD, אבל זה אפילו לא מספיק למערכת הפעלה, אז לא הבנתי למה זה שם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

~

ה-SSD הקטן מחזיק בעקרון את הקבצים הדרושים לעליה מהירה של מערכת ההפעלה. זה עובד יפה בתיאוריה אבל קצת פחות מוצלח במציאות, שכן תהליך האתחול עדיין מתעכב בזמן שהדיסק הראשי עם כל התוכנות מסתובב ומחפש את עצמו. עדיף ללכת על מחשב עם SSD בגודל מלא - גם חוסך סוללה וגם מתאושש יותר מהר אם וכאשר נתקע, עניין חשוב במהלך שיעור כשצריך להמשיך לרשום/לחשב/לשרטט תו"כ הקשבה לנאמר ברקע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לאחיינית שלי קניתי את זה

Lenovo IdeaPad Yoga 11S

מעבד i5 זיכרון 4 גיגה

משתמשת בו עם visual C אפילו בכיתה באוניברסיטה

קל משקל והגיע תוך פחות משבוע מארה"ב

יש לך גם את הסידרה עם מסך 13.3 Yoga 2

סדרות מעולות - גט טבלט וגם לפטופ עם מסך מגע

קובי

:-)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דבר אחד אני רוצה לחדד, בתור סטודנט בטכניון, אני מוצא את עצמי לוקח את המחשב איתי כל פעם שנשארים ללמוד ביחד אחה"צ (בין אם זה בכיתות או בספריות), בד"כ חשמל לא מהווה שם בעיה, אבל פחות מ3 שעות סוללה זה באסה.

לגבי מסך, אם יש לה מסך גדול בחדר - 13.3 יספק אותה, ובנימה זאת - תחנת עגינה יכולה להיות יתרון נוח מאד.

לגבי המחשב עצמו, אני משתמש בinspiron 15R (n5110) של דל, מסך 15.6 (720P), משקל די מעיק של 2.5 קילו (לי זה פחות מציק), מעבד I7 ו8 ג'יגה זיכרון, 750 ג'גיה רם. בזמנו, לפני 4 שנים (כן כן) הוא עלה לי 4000 ש"ח, והשירות שקיבלתי בתקופת האחריות היה מעולה בפעם היחידה שנזקקתי לו.

חסרונות של המחשב שלי למשל הם התחממות ורעש מאווררים, יחד עם משקל, לאחרונה החלפתי סוללה כי המקורית ירדה ל30-40 דקות זמן עבודה (בכ"ז 4 שנים) קניתי 9 תאים סינית ב150 שקל, בינתיים נותנת לי 4 שעות של עבודה בכיף (אבל שוקלת ימבה).

בכל מקרה, אני הייתי נותן דגש למשקל, כי יש לי הרגשה שהמחשב יהיה בתיק שלה לא מעט.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המחשב הכי פשוט והכי זול (לא CELERON, אבל לצורך העניין - מעבדי I3 "חלשים") יעשה את העבודה מצויין לכל סטודנט. כולל צפייה בסרטי HD במקום הכנת שיעורים.

לטעמי הדבר הכי חשוב זו מקלדת נוחה, היום רוב הניידים מגיעים עם מקלדות נוראיות (רווחים גדולים בין המקשים) שקשה מאוד להקליד אליהן מהר. הנושא השני הוא המשקל (כמובן כמה שיותר נמוך יותר טוב) וגודל המסך - מסך קטן מדי זה קטסטרופה.

לכן, ללכת לראות את המחשב לפני שקונים, להרגיש אותו ולהקליד במקלדת ולראות שהיא נוחה, הרבה יותר חשוב לטעמי מהמפרט הטכני שלו - כוח המחשוב של כל מחשב מודרני מתאים לכל הצרכים של שימוש סטנדרטי +.

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לי שאלה נוספת. האירו תשומת ליבי אל המחשב הזה:

http://store.pc365.co.il/product-2069-Lenovo_Ideapad_G40_70_59426448_%D7%9C%D7%9C%D7%90_%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA_%D7%94%D7%A4%D7%A2%D7%9C%D7%94_%D7%91%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%99

אם משדרגים אחריות ל-3 שנים ע"י CPM ואת הזכרון ל-8G המחיר עדיין זול יותר[מחיר המוצר: *כולל תוספות ושדרוגים

3,147 כולל מע"מ] מהמתמודד המוביל כרגע:

http://ksp.co.il/?uin=24604

שעם הרחבת אחריות יעלה 3.5K

אז איפה פה הקאץ' חוץ מהמשקל [2.5 קילו לעומת 2.0].

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שני קאצ'ים:

1. מעבד i7 זולל אנרגיה ומיותר.

2. רק 4 ג"ב זכרון - צריך להכפיל (עוד 200 ש"ח בהנחה שיש סלוט פנוי).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...