Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4341 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, חשבתי על האיביזה הדגם החדש הזול, הלא מאובזר, ותכלס מה באמת שונה בינו לבין האיביזה ספורט שעולה 116K? כמו שאני רואה, מגנזיום, גג פנורמי, מושבי ספורט, וזהו בערך.... האם זה מוביל למסקנה שכלכלית הרבה יותר משתלם לרכוש איביזה ספורט 3 דלתות? כי רק היא שונה מהותית מהדגם המוזל ואולי לא תסבול מירידת ערך בשל הדגם החדש, המחיר של גירסאת הספורט זהה ב 3 דלתות ו 5 דלתות, כמו שאני רואה את זה עדיף כלכלית לרכוש את ה 3 דלתות, כי יש כאלה שנעולים על 3 דלתות, והם יהיו מוכנים לשלם את המחיר הגבוה, בעוד מי שמוכן להתפשר על 5 דלתות יכול להתפשר גם על הדגם המוזל, אם ככה ניראה שהרכישה של 3 דלתות בטוחה יותר מבחינת שיקולי ירידת ערך, לא?

פורסם

כבר הרבה זמן לא נתקלתי במי שכל מה שמעניין אותו זה ירידת הערך העתידית.

מה לגבי ההעדפה שלך בין 3 ל 5 דלתות? גימור ספורט או רגיל? אתה לא צד בעניין?

אז המחשבה שלך היא לקנות רכב ב 116 אלף כדי להחזיק רכב שערכו יישמר ולוותר על רכב שכעת עולה 80?

הדרך הכי טובה לצמצם נזק כלכלי בעת רכישת רכב חדש היא לנסות לקנות רכב במחיר מוזל.

פורסם

תראה לי איביזה אחת שלא שסובלת מירידת ערך.

תמיד יהיו כאלה שירצו כאילו ספורט,אבל לשלם על זה תוספת של נכון להיום 36 אלף לי נשמע הזוי,גם בעתיד לא חושב שיהיו אנשים שילמו כזה פער רק בגלל איבזור.

זה לא שמדובר על איבזה FR או CUPRA.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
כבר הרבה זמן לא נתקלתי במי שכל מה שמעניין אותו זה ירידת הערך העתידית.

מה לגבי ההעדפה שלך בין 3 ל 5 דלתות? גימור ספורט או רגיל? אתה לא צד בעניין?

אז המחשבה שלך היא לקנות רכב ב 116 אלף כדי להחזיק רכב שערכו יישמר ולוותר על רכב שכעת עולה 80?

הדרך הכי טובה לצמצם נזק כלכלי בעת רכישת רכב חדש היא לנסות לקנות רכב במחיר מוזל.

אני מדבר על יד שניה, דגמי הספורט 3 ו 5 דלתות עולים אותו הדבר, ניראה לי שפשוט ל 3 דלתות יש יותר סיכוי להחזיק מחיר ולא להיפגע מהמבצע החדש על האיביזה המוזלת. אני בעיקרון מעדיף 3 דלתות, אבל ההיצע של ה 5 דלתות קטן יותר, ולכן אני פוזל גם ל 5 דלתות, אבל ניראה לי שיש הגיון שה 3 דלתות יחזיר יותר מחיר כי הוא שונה יותר מהדגם המוזל. לא יהיה דגם מוזל 3 דלתות.

פורסם
תראה לי איביזה אחת שלא שסובלת מירידת ערך.

תמיד יהיו כאלה שירצו כאילו ספורט,אבל לשלם על זה תוספת של נכון להיום 36 אלף לי נשמע הזוי,גם בעתיד לא חושב שיהיו אנשים שילמו כזה פער רק בגלל איבזור.

זה לא שמדובר על איבזה FR או CUPRA.

אבל זה העניין שהמחיר זהה של ה 3 ו 5 דלתות, שתיהן גירסאת ספורט. לכן אני אומר שניראה לי שה 3 דלתות פחות ייפגע מהמבצע של סיאט על האיביזה המוזלת, כי בכל זאת תמיד יש כאלה שנעולים על 3 דלתות בשל המראה הכאילו ספורט לדבריך. בכל מקרה אני מדבר על מחיר של משומשות (אין לי כסף לחדש), והמחירון של 3 ו 5 דלתות בגירסאת הספורט זהה.

פורסם (נערך)

מצד שני, תחשוב שהרבה אנשים יעדיפו את ה5 דלתות כי היא פרקטית יותר, למשל אנשים עם ילדים קטנים.

אבל, וזה דבר חשוב ,אתה צריך לקנות רכב שאתה אוהב, אם האיביזה 3 דלתות זה מה שמוצא חן בעיניך, זאת הבחירה שאתה צריך לעשות.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
מצד שני, תחשוב שהרבה אנשים יעדיפו את ה5 דלתות כי היא פרקטית יותר, למשל אנשים עם ילדים קטנים.

אבל, וזה דבר חשוב ,אתה צריך לקנות רכב שאתה אוהב, אם האיביזה 3 דלתות זה מה שמוצא חן בעיניך, זאת הבחירה שאתה צריך לעשות.

נכון אבל למה שאלה שרוצים את ה 5 דלתות יקנו את גירסאת הספורט? המצב הוא כזה, איביזה 5 דלתות גירסת הספורט בת 3.5 שנים מחיר המחירון שלה כ 70K, הרוב מוכנים להתפשר לכיוון ה 60-65, האם יש הגיון לשלם 62K על רכב בן 3.5 שנים כאשר אותו רכב חדש מהניילון, רק בלי מגנזיום, גג פנורמי ומושבי ספורט נימכר ב 80K..... ניראה שהמחיר בועתי ולא פרופורציונאלי, לכן ניראלי שהרכבים האלה יכולים לספוג את המכה הקשה (בגירסאת הספורט), ואילו ה 3 דלתות גירסת הספורט כניראה יפגעו פחות, כי בכל זאת אין גירסא מוזלת 3 דלתות. שוב, המחירון של ה 3 ו 5 דלתות בגירסת הספורט-זהה.

פורסם

אני מבין את הראש שלך, יש בדברים שלך הגיון, אבל אל תשכח ש20 אלף שקל זה לא מעט אם אנשים מוכרים אותם באזור ה60,כניראה ש3 דלתות יעלו יותר, אבל שמירת מחיר כמו היאריס הם לא יהיו, כמו כן אי אפשר לדעת מה המבצע הבא של סיאט, לכן חשיבה עתידי לגבי ירידת ערך בדוגמא של 3 דלתות או 5 לא הייתה מטרידה אותי.

פורסם

20 אלף ש"ח ב 3.5 שנים זה כלום..... הייתי חושש פחות אם המבצע של האיביזה היה נקודתי, אבל זה דגם חדש מוזל, לא ניראלי שהדגם הזה פתאום ייעלם, גם אם הוא יעלה 85K, מגנזיום אפשר לשים לבד.... גג פנורמי נכון, אבל לא ניראלי הגיוני שהגג הפנורמי ישמור על המחיר. לא הגיוני שרכב יירד 3.5 שנים רק 25%..... זה אמור להיות לפחות 40%, אני ממש חושש לקנות 5 דלתות בגלל זה.

פורסם

אגב, תבדוק מחירי ביטוח, עכשיו ביטחתי את המיצובישי ועל הדרך שאלתי אותו על האיביזה, אז אחד הרכבים היקרים לביטוח שמחייב גם כספת.

פורסם
אגב, תבדוק מחירי ביטוח, עכשיו ביטחתי את המיצובישי ועל הדרך שאלתי אותו על האיביזה, אז אחד הרכבים היקרים לביטוח שמחייב גם כספת.

יש הבדלים גדולים בחברות הביטוח, אני מצאתי ללא מיגון בכלל ב 4700 ש"ח (מקיף+חובה), נכון יש הבדל של איזה 1000 לעומת מה שמצאתי למיצובישי, אבל לדעתי שווה את זה. אם יש לך מיגון אפשר למצוא גם בפחות, אני מחפש איביזה משומשת ולכן סביר שכבר יהיה מותקן בה מיגון מסויים.

פורסם

שמתי לב שאתה מתעכב על הנושא הזה לא מעט זמן, זה טבעי כי היום אתה הקונה ואתה מנסה לנתח את השוק לפי האינטרסים שלך, לקנות היום את האיביזה 3 דלתות בגימור ספורט כמה שיותר בזול כי יצא דגם ערום חדש ב80 אלף.

אבל תנסה לראות את המצב דרך משקפיים של ילד גדול ולא של ילד קטן שאומר "אבל בא לי!".

אתה מתייחס לזה שעל משומש מבקשים 60K כשחדש עולה 80K ו"ירידת ערך של 20K לשלוש שנים זה כלום", אבל אתה שוכח שאנשים שילמו על הרכבים 100K+ ולא 80K, גם היום 80K לא יקנו לך דגם ברמת אבזור "ספורט". יש גם אנשים שיעדיפו רכב משומש אבל מאובזר מאשר לקרוע את הניילונים מרכב ערום לגמרי (שאגב, עדיין לא הגיע לארץ בכלל).

לגבי ההבדלים בין הדגמים אז הם לא ממש

מגנזיום, גג פנורמי, מושבי ספורט, וזהו בערך

ההבדלים שאני מצאתי לפי הפירוט באתר של היבואן (השוואה בין am5 לספורט 3 דלתות ולא FR):

· מערכת בקרת שיוט

· חלון גג פנורמי עם הפעלה חשמלית

· קיפול חשמלי למראות צד

· שליטה על מע' שמע מידית לצד גלגל הגה

· מחשב דרך

· חיישן גשם

· חיישן אורות

· משענת יד קידמית

· תאורת COMING / LEAVING HOME

· מושב נוסע מתכוונן לגובה

· מראת נהג פנימית נגד סינוור

· הגה 3 צלעות בציפוי עור

· ידית הילוכים בציפוי עור

· תאורת קריאה אישית

· חלונות אחוריים מושחמים

· ידיות בצבע הרכב

· מראות בצבע הרכב

· פנסי לד אחוריים

· פנסיים קדמיים כפולים

· צמיגי 16"

· חישוקי סגסוגת

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
שמתי לב שאתה מתעכב על הנושא הזה לא מעט זמן, זה טבעי כי היום אתה הקונה ואתה מנסה לנתח את השוק לפי האינטרסים שלך, לקנות היום את האיביזה 3 דלתות בגימור ספורט כמה שיותר בזול כי יצא דגם ערום חדש ב80 אלף.

אבל תנסה לראות את המצב דרך משקפיים של ילד גדול ולא של ילד קטן שאומר "אבל בא לי!".

אתה מתייחס לזה שעל משומש מבקשים 60K כשחדש עולה 80K ו"ירידת ערך של 20K לשלוש שנים זה כלום", אבל אתה שוכח שאנשים שילמו על הרכבים 100K+ ולא 80K, גם היום 80K לא יקנו לך דגם ברמת אבזור "ספורט". יש גם אנשים שיעדיפו רכב משומש אבל מאובזר מאשר לקרוע את הניילונים מרכב ערום לגמרי (שאגב, עדיין לא הגיע לארץ בכלל).

לגבי ההבדלים בין הדגמים אז הם לא ממש ההבדלים שאני מצאתי לפי הפירוט באתר של היבואן (השוואה בין am5 לספורט 3 דלתות ולא FR):

· מערכת בקרת שיוט

· חלון גג פנורמי עם הפעלה חשמלית

· קיפול חשמלי למראות צד

· שליטה על מע' שמע מידית לצד גלגל הגה

· מחשב דרך

· חיישן גשם

· חיישן אורות

· משענת יד קידמית

· תאורת COMING / LEAVING HOME

· מושב נוסע מתכוונן לגובה

· מראת נהג פנימית נגד סינוור

· הגה 3 צלעות בציפוי עור

· ידית הילוכים בציפוי עור

· תאורת קריאה אישית

· חלונות אחוריים מושחמים

· ידיות בצבע הרכב

· מראות בצבע הרכב

· פנסי לד אחוריים

· פנסיים קדמיים כפולים

· צמיגי 16"

· חישוקי סגסוגת

בטוח שאלו ההבדלים? אתה חושב שזה מצדיק פער של 36K ברכב חדש? או שהמחיר של הספורט, גם מהחברה וגם מיד 2 בדרך לקרוס? בהנחה שמדברים על גירסת הספורט 5 דלתות, אתה לא חושב שגירסת הספורט 3 דלתות בטוחה יותר לרכישה כרגע? כי אין דגם מוזל עם 3 דלתות וסביר שגם לא יהיה.

פורסם

אלו ההבדלים בין המפרטים באתר, אתה מוזמן לבדוק בעצמך.

האם פער של 36K מוצדק או לא? זאת החלטה אישית וסובייקטיבית של מי שנכנס לאולם תצוגה של סיאט ומתכננת לרכוש איביזה חדשה.

מה שאני כן חושבת, זה שרכב בלי מחשב דרך בשנת 2014 זה ביזיון.

האם המחיר של 3 דלתות בדרך לירידה או לא? אין לי תשובה לזה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

לדעתי, אם כבר חושבים על ירידת ערך עתידית ושוק עתידי, צריך לקחת בחשבון שמי שמחפש את הרכבים המאובזרים, תמיד יעדיף רכב מאובזר, גם אם הוא משומש.

לקנות את הגרסה הזולה- זו בהחלט קנייה כדאית, אבל צריך תמיד לזכור שמדובר בגרסה ערומה, צמיגים לא רחבים ועוד אי אלו תוספות שיש להם גם השפעה על הנהיגה.

לכן, כל אחד יעשה את שיקוליו, אבל בהחלט כפי שראינו בתגובה לעיל, רשית האבזור בדגם המאובזר היא ארוכה ולא הכל גימיקים

• תוכן חדש...