Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לאחרונה לומד וחוקר קצת את התחום של "זהות דיגיטאלית" ,יש המון פיתוחים מעניינים בתחום ולפי דעתי תוך 10-15 שנים כולנו נסתובב אם איזשהו אלמנט טכנולוגי שיאמת את זהותינו (משהו קצת רציני יותר מכרטיס ויזה של היום..),גם טביעות האצבע יגיעו למאגרים הללו כי היתרונות בסוף יגברו על החסרונות,תהיו בטוחים שהממשל שומר מידע הרבה הרבה יותר רגיש מטביעות אצבע והוא עושה את זה בצורה אחראית,בתקשורת מחפשים להתפרנס וזה בסדר,צריך להביא אוכל הביתה אז כל אחד נהיה מומחה...

למי שזה מעניין אותו,יכול להתסכל ברעיוניות הבאים וללמוד קצת (יש עוד המון,סתם בחרתי את אלו שהכי מעניינים) :

http://www.lifelock.com/

https://passcard.info/

http://www.tembusu.sg

• תגובות 385
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה הקשר לעיתונות?

אתה טוען שהדו"ח של משרד המשפטים שטוען שהמאגר הביומטרי הנסיוני פרוץ ומופקר (וכבר נפרץ) הוא המצאה שלא הייתה ולא נבראה?

עורבא פרחא?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

התייחסתי יותר לניסיונות ההפחדה של התקשורת,ואנשים אוכלים את הדברים האלה וזה קצת מעצבן,

אני מכבד את דעת המומחים שחקרו ובדקו ומצאו כי מאגר כזה הוא סוג של סיכון,הם חכמים ממני...,אני פשוט חושב שאי אפשר לברוח מהקידמה הטכנולוגית ואם זה לא יבוא בדמות של "מאגר ממשלתי" ביומטרי,זה יבוא (ובא כבר..) כמאגר של חברות טכנולוגיה פרטיות שמיצרות מוצרים שמצריכים אימות ביומטרי או שאר שירותים...

פורסם
התייחסתי יותר לניסיונות ההפחדה של התקשורת,ואנשים אוכלים את הדברים האלה וזה קצת מעצבן,

אני מכבד את דעת המומחים שחקרו ובדקו ומצאו כי מאגר כזה הוא סוג של סיכון,הם חכמים ממני...,אני פשוט חושב שאי אפשר לברוח מהקידמה הטכנולוגית ואם זה לא יבוא בדמות של "מאגר ממשלתי" ביומטרי,זה יבוא (ובא כבר..) כמאגר של חברות טכנולוגיה פרטיות שמיצרות מוצרים שמצריכים אימות ביומטרי או שאר שירותים...

אתה מאד טועה - אפשר לתת תעודות ביומטריות כדי לקבל שירותים שונים אבל ישראל (תודות לשר בעבר ) רוצה לשמור את הנתונים אצלה גם.

אם היית מכיר קצת את התחום, אין אתר שאי אפשר לחדור אליו. יכול להיות יותר קשה ויקח זמן אך גם במערכות שלא מחוברות לאינטרנט אפשר לחדור (ראה מקרה של סטוקסנט, וירוס עם "סבלנות" שחיכה שאיזה אדם יעביר משהו לרשת הפנימית (לקח הרבה זמן) ואז חדר ולמד ו"דיווח החוצה עד שקיבל "פקודה" לבצע)

המאגר הזה הוא הסכנה הגדולה וכל אחד שמבין כמה "קל" (אפילו שיכול לקחת זמן) לחדור ולהוציא את המידע כולו החוצה שומר שלא להתקרב אליו.

אם תבצע חיפוש בגוגל - חפש "אגרון" ותמצא את כל מאגר תושבי מדינת ישראל עד שנת 2006

כאן זה חמור יותר כיוון שיש כאן פרטים שלוקחים ממך (ביומטרי) ואם זה יצא החוצה כולנו נהייה בצרות.

זו לא "הפחדה" זו המציאות.

מדינות אחרות שמיישמות דרכון ות"ז ביומטרים לא שומרות את המאגר אצלן (כמו שפה רוצים) ולכן אין מניעה לבצע את זה.

קובי

:-)

פורסם

בנוסף להכל המאגר מגובה גם אצל חברות פרטיות?

איציק - לכל מה שציינת יש פתרונות מבלי להחזיק את המידע הביומטרי שלך.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

למי שלא הבין עדיין:

ת.ז. עם פרטים ביומטריים זה דבר אחד. יש לזה יתרונות ברורים גם לי וגם לך.

מאגר ארצי של פרטים ביומטריים זה דבר אחר לגמרי, שיש לו חסרונות עצומים וללא כמעט שום יתרונות - לאזרח. למדינה - להיפך.

דני

פורסם

מה יכול לקרות אם המדינה יודעת עלי פרטים. ואיזה פרטים היא יודעת עלי , שלא ידעה לפני זאת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

היום ניגשתי למשרד הפנים להוציא תעודת זהות אחרי ששלי אבדה ופקידה ממש ניסתה לשכנע אותי לעשות ביומטרי, הצליח לה בערך על 90 אחוז ממי שבא להוציא

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם (נערך)

בעוד 40 שנה, כשהילדים שלכם ישאלו "איך נתתם לזה לקרות?"...

תכינו את התשובות או התירוצים כבר עכשיו.

אגב, אפשר לומר את אותו הדבר על גוגל,

אבל מכיוון שאין תקדים היסטורי לדבר הזה

כנראה שלאף אחד לא תהיה תשובה טובה.

הם יודעים עלינו יותר ממה שהשלטונות יידעו אי פעם...

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
בעוד 40 שנה, כשהילדים שלכם ישאלו "איך נתתם לזה לקרות?"...

תכינו את התשובות או התירוצים כבר עכשיו.

זה בהנחה וההורים לא יישבו בכלא על תיקים שנתפרו להם לאחר שהמאגר נפרץ. ;)

פורסם
מה יכול לקרות אם המדינה יודעת עלי פרטים. ואיזה פרטים היא יודעת עלי , שלא ידעה לפני זאת.

טעות חמורה. לא מדובר בידיעת פרטים, כגון כמה דלק מילאת אתמול, אלא בשמירת מידע מזהה יחודי לך.

בעבר, אם מצאו טביעת אצבע שלך על האקדח מהשוד, היה ברור לחלוטין שהיד שלך נגעה באקדח, כי לא הייתה שום אפשרות אחרת שהטביעה שלך בדיוק תופיע שם.

המאגר הזה משנה את המשוואה הזו: טביעת האצבע שלך מופיעה שם מראש, ולכן - כל מי שיש לו עותק יכול, אם ירצה, להכין העתק של טביעת האצבע שלך ולשים על האקדח, למרות שידך לא נגעה בו מעולם.

ועכשיו לך ותוכיח.

כלומר: אם אתמול היית זכאי עד שהתביעה הוכיחה את אשמתך, ממחר יהיה להיפך: תוכיח אתה שהאישומים אינם נכונים. בהצלחה.

דני

פורסם

הבעייה היא לא מה המדינה יודעת עליך, אלא מי עוד יודע עליך. המדינה כבר הוכיחה בעבר את אי יכולתה לשמור על מאגרי הנתונים הרגישים.

:turn-l:
פורסם

אני לא הצלחתי להבין - איך אפשר לעבור לדרכון\ת.ז ביומטרית מבלי שהמדינה תייצר מאגר מידע עם הפרטים?

אם לא יהיה מאגר - מול מה יאמתו את הנתונים שלנו ברגע שיצטרכו לבצע אימות כזה או אחר?

איך זה עובד בחו"ל? אם אני בא לנתב"ג עם דרכון ביומטרי, לפי מה הם מאמתים שזה באמת אני?

• תוכן חדש...