Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום שלום,

לפני כמה ימים ראיתי מתחת לרכב כתם שמן ולאחר נגיעה בכתם ראיתי שהוא בצע אדום,הבנתי שיש נזילה מהתיבת הילוכים.

כבר באותו היום הרמתי את הרכב על הבוקים ונכנסתי מתחת לרכב לבדוק את המצב ומאיפה הנזילה.

הנזילה נמצאה מהר מאוד - איכשהו מסיבה לא ידועה כלל 6 ברגים באגן שמן של תיבת ההילוכים היו משוחררים(לרמת הברגה ביד).

האיזור היה עם המון שמן עליו .

לאחר סגירת הברגים במומנט הנכון וניקוי וייבוש האיזור משמן.

הנזילה פסקה וכבר יומיים שאין שום סימן תחת הרכב שחונה,וכל האיזור יבש.

אין לי מושג איך נפתחו להם 6 ברגים-וגם לא חושב שיש מה להיכנס לזה.

לאחר שאטמתי את הנזילה

בדקתי את כמות השמן בגיר(כמובן לאחר נסיעה שהרכב בטמפרטורת עבודה ובצורה התקינה לבדוק בדגם הנ"ל-- מנוע בסרק על ניוטרל)

וחסר קצת שמן (הגיוני אחרי נזילה), לפי המדיד אני בטווח באמצע בין הקר לחם כאשר המדד צריך להיות על החם.

החוסר בשמן הוא של סביבות ס"מ אחד, או אפילו חצי ס"מ במדיד שמן.

שאלתי היא,

מה לדעתכם לבצע כעת?

*חשבתי לבצע החלפת שמן, אך לאחר שקראתי רבות בנושא הבנתי שהחלפה עצמאית ללא מכשיר השאיבה לא תתן החלפה מלאה לשמן(גם אם

אבצע את ההחלפה כמה פעמים רצופות).

*לגשת למכון גירים ולבצע שם החלפת שמן עם המכשיר לשמן המתאים (sp3).

*או בגלל כמות השמן הקטנה שחסרה, פשוט לגשת ולרכוש את השמן המתאים ולמלא את הכמות החסרה(כמובן שהרכב קר וכמות פחות מחצי כוס -

ולאחר מכן בדיקת כמות השמן לאחר נסיעה עם הרכב ,ככה עד שאגיע לכמות המתאימה)

תיבת ההילוכים עובדת בצורה מעולה ללא שום החלקות או דברים בסגנון.

האם הוספת שמן חדש לשמן הקיים בתיבה תגרום לתקלה כלשהי?כמות השמן אשר צריך למלא היא ממש מינורית.

כמובן שסוג השם יהיה sp3 כמו שיש בתיבה כרגע,הכוונה שלי שאני לא יודע איזו חברה(מותג) השמן שנמצא בתיבה כרגע והאם שמן ממותג אחר יגרום לבעיה?

סליחה על האורך.

מודה מראש.

הלו הלו! חשבתי שמדברים עלי,איך התחת של יוסי התחיל לככב כאן?

:shock:

פורסם

ברכב הנ"ל הוראות היבואן והיצרן - החלפה חלקית של נוזל הממסרה כל כ 4-5 שנים ו 60.000 ק"מ .

( החלפה חלקית - כ 3.5-4 ליטר - פתיחת בורג ריקון אגן שמן ממסרה אוטומטית , יורד כ 4 ליטר , סגירה ומילוי נוזל חדש )

אם עברתה כבר יותר מ 50.000 ק"מ מההחלפה הקודמת - כדאי כבר להחליף את הנוזל בממסרה .

אם אתה רוצה להוסיף רק נוזל ממסרה חסר - גם אפשר וללא בעיות , הקפד על כמות נכונה .

נוזל הממסרה עומד בתקנים: Hayundai/Kia SP-II Hayundai/Kia SP-III

אפשר לקנות רק 1 ליטר ב 50 ש"ח ולהשלים נוזל .

ראה כאן - שמן גיר GS Oil Kixx ATF Multi

http://www.autostore.co.il/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-GS-Oil-Kixx-ATF-Multi.html

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

איך אתה מודד מפלס?

צריך להיות מנוע מונע גיר בניוטראל.

אתה יכול להוסיף כל SP3 שתמצא, אבל חבל על הכסף שלך.

יסלחו לי המצקצקים, אבל כל דקסרון 3 איכותי יעשה את העבודה.

בכל אופן, אתה יכול לקפוץ אלי בתיאום טלפוני, ואני אעזור לך לבדוק.

ספי

פורסם

כמו שרשמתי כבר, כמובן שאני מודד שהרכב לאחר נסיעה מונע והילוך בניוטראל.

אז לפי מה שנאמר פה ניתן להבין שזה בסדר להוסיף כל SP3 שאני אקנה,להוסיף קצת שהרכב קר ואז לצאת לסיבוב ולבדוק שנית.

מבין נכון?

הלו הלו! חשבתי שמדברים עלי,איך התחת של יוסי התחיל לככב כאן?

:shock:

פורסם

ועל תשכח את העובדה שכשה תוסיף דקסטרון שלא עומד בתקנים של הגיר שלך מבחינת חום עבודה ורמת חיכוך שונה לחלוטין שהשמן מספק תגרום לבלאי מואץ ותוכל מהר מאוד גם להפוך לעוד לקוח מרוצה של אחד ממכוני הגירים :-)

פורסם

תמיד עדיף תואם תקן אבל מי פה להגיד שעם היונדאי עם תיבה אוטומטית טיפשה יגרם נזק רב לגיר זה ללכת רחוק.

כל עוד בעל הרכב מחליף שמן בקביעות כלשהי או דרך מכונה לא יגרם נזק לתיבה,כל אדם לפי יכולתו הכספי.

מה שכן עושה נזק תוספים.

זה שלך הגיר יותר מרגיש זריז עם תוסף לדעתי זה הרגשה פסיכולוגית יותר.

כמו שהאוטו תמיד מרגשי יותר סוחב אחריי טיפול.

פורסם

ואתה טוען את זה שלא יגרם על סמך תוצאות מעבדה כל שהם ? או הישראליות שאומר שהכל יהיה בסדר.

יש פתגם שאומר "אני לא מספיק עשיר בשביל לקנות סחורה זולה" והמבין יבין .

אני מציע לך לקרא קצת חומר באנגלית כולל מאתרים שקצת יותר גדולים מזה בחו"ל גם אתרים טכניים וגם פורומי ענק שכל יעודם זה ליצרנים ודגמים ותראה שההבדל ברמות החיכוך שהנוזלים מספקים הוא שונה ללא קשר כל שהוא לתיבה .

כל תיבה והנוזל שלה אחרת הנזק הוא מצתבר לתווך הארוך וחבל שאתם מטעים פה את האנשים ללא שום ביסוס עובדתי.

פורסם

כתיבות אוטומטית של מכוניות יפניות בשנים האלו לא שורדים מעבר ל300 בדרך כלל אז אך שלא תסתכל על זה כשהתיבה שלך תגיע למד נסועה כזה ופתאום תתחיל לעשות בעיות שום תוסף שתשים לא יציל אותה.

שמנים מקוריים או בעלי תקן של היצרן חשובים בתיבות רציפות ורובוטיות.

אני שמתי גם קסטרול וגם ולוליין דקס 3 עם תקן של סוזוקי,אבל הייתה תקופה שישב שם קסטרול דקס3 רגיל לא הרגשתי שוני רב בניהם.

רוב התיבות אוטומטיות היו דקס 3 לכן במידה וזה תיבה טיפשה זה לא באמת משנה.

משכן גומר גיר זה שמנים זולים כגון אמריקן איגל.

• תוכן חדש...