Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4348 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למזלי בשיפוץ הדירה נדפקה מערכת הגז. עברתי לחשמל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

גם אני בפזגז משלם חשבונות גבוהים (130-150 שקלים לחודשיים) . בבניין משותף אין אפשרות לעבור בלוני גז פרטיים. בשביל לעבור לחשמל חובה תלת פאזי. הבישול על החשמל לא ייצא יותר זול בהרבה.

לכן אני לא מתמודד - ממשיך לשלם לפזגז כמו טטלה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

רק לי זה נשמע לא הגיוני? מה שאתה אומר בעצם זה שבבניין משותף אתם כח קנייה הרבה יותר גדול ומשמעותי וזה יוצא יקר יותר מבלונים פרטיים?

אין לכם ועד? מה הסיפור לארגן את הבניין להוזלת מחירים?

 

אנחנו בבניין עוד בשלב שבו אנחנו מחוייבים לספק הגז על פי החוזה ובכל זאת המחיר שלנו נמוך, רק כדי שלא נחליף ספק בשנייה שנוכל לעשות זאת.

פורסם (נערך)

לא פשוט להחתים את כל הדיירים על הסכמה להחלפת ספק הגז.

בדירה הקודמת שלי ועד הבית הצליח להוריד את המחירים בלי להחליף ספק - כבר לפני די הרבה שנים. יתכן שהאיום הספיק.

 

הדייר שקנה מני את הדירה התנתק גם הוא מהגז.

 

לגבי עלויות בישול בחשמל - סה"כ מדובר בחלק קטן מצריכת החשמל. איני יכול לפרוט את צריכת החשמל שלי לפי צרכנים אבל כיום, בדירה גדולה מאד עם 6 מזגנים, בישול בכיריים אינדוקטיביות ודוד שמש (אבל, כמובן, חימום מים בחשמל בחורף) צריכת החשמל שלי דומה לזו שהיתה בדירה הקודמת (ששטחה 40% משטח הדירה הנוכחית, עם מזגן מיני-מרכזי שהופעל מעט, דוד מים חשמלי וכיריים גז). ומעבר לכך - איני משלם לחברת הגאז, כאשר הרכיב העיקרי בחשבון הגז היה תמיד התשלום הקבוע, והצריכה השוטפת של 1-2 מ"ק לחשבון לא עבר את חצי העלות.

 

וכל זאת בלי להשכיר את הבטיחות העדיפה של מערכת חשמל, זוכרים כמה פיצוצי מערכות גאז בשנים האחרונות. הדבר היחיד שחסר לי בגלל ביטול מערכת הגאז הוא חיבור לגריל גאז בגינה.

 

לגבי מערכת חשמל תלת פאזית - מדובר בדבר סטנדרטי לגמרי בדירות מודרניות. נכון שהחיבור עצמו יותר יקר מחד פאזי וכן צריך להכין קו תלת פאזי לכיריים, אבל כאשר מערכת החשמל מתוכננת מראש (בבניה או בשיפוץ) לתלת פאזי מדובר בהוצאה לא גדולה, והגמישות שמערכת מקנה בהפעלת צרכני חשמל גדולים מצדיקה את ההוצאה. בדירה הגדולה מאד שלי 25X3 אמפר מספק, למרות שהתשתית הוכנה מראש ל-40X3 אמפר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

עלות זה רק חלק מהסיפור, איפה הנוחות?

 

מים חמים 24/7, בישול בגז שהוא משמעותית נוח וטוב יותר (לך תכין מוקפץ על כיריים אינדוקציה או חשמליות.. וניסיתי).

פורסם

אשתי מברכת את היום שבו עברה לאינדוקציה. ומדובר בבשלנית סוג א'. הבעיה היחידה היתה הצורך ברכישת סט סירים חדש - ובמקרה שלנו גם סט נוסף לפסח. וד"א - הפעלת כיריים אינדוקציה הרבה יותר נוחה מהפעלה בגאז - כיון שאין בעיה של הדלקת אש כאשר יש קצת רוח או בעיות במצית או במבער.

 

מים חמים יש לנו 24/7 מדוד השמש מרבית השנה (5 צרכנים שחלקם מתקלחים יותר מפעם ביום), רק בימים קרים במיוחד צריך להפעיל את החימום החשמלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

גרתי ממש עד לא מזמן בבית פרטי באזור הדרום, עם מים חמים 24/7 10 חודשים בשנה בזכות השמש וכיריים אינדוקציה, כך שאני יודע בדיוק מה היתרונות של כל אלו ובכל זאת - השדרוג במעבר לגז הוא עצום, גם בבישול וגם בנוחות עם המים החמים.

אפילו אם זה רק חוסך לי פעם אחת בשנה את הכניסה למקלחת ללא מים חמים, זה שווה, ובפועל זה משדרג הרבה מעבר לזה.

פורסם (נערך)

ומה עלות התקנת מערכת הגאז - כולל צנרת, התקנת המחמם, התקנת צנרת מים נוספת (אם נדרשת)?

קודם ציינתי את היתרונות של מעבר לחשמל. בדירה הנוכחית שלי היתה מערכת חימום מים+חימום הדירה בגאז, שבעלת הדירה היתה מחברת בחורף ומנתקת בקיץ. הביעה היתה שהמערכת הותקנה בצורה לא תקנית, בחדר שייעדתי לאחד הבנים שלי, כך שמבחינתי היתה לא שמישה. עם 11 חיבורי מים חמים הוספת צנרת מים חמים חדשה היתה מייקרת מאד את המערכת, כיון שהיה צורך בצנרת כפולה - גם לדוד השמש וגם למערכת הגאז. התקנת מערכת חדשה היתה עולה הרבה יותר מקו תלת פאזי לכיריים (במקרה שלי אפילו לא שילמתי, קבלן השיפוצים כל אותו במחיר העבודה, אבל גם אם לא זה לא היה עניין משמעותי), כולל כל הסירים החדשים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

תפנה למרכז הגז, מה דעתך על פחות מ 10 ש"ח דמוי מנוי ופחות מ 20 ש"ח עבור מ"ק (בשיטת צובר).

אני העברתי את הבניין שאני גר בו מאמישארז למרכז הגז, אמישארגז לא היו מוכנים אפילו להתקרב לסכומים שקבלנו ממרכז הגז.

אנחנו (הבניין) איתם כבר שלוש שנים (בשיטת צובר) והכל מתקתק, בבניין הקודם שהייתי גר הם עובדים איתם (בשיטת בלונים מרכזים) כבר מעל שש שנים והכל מתקתק.

פורסם

בית משותף עם בלונים משותפים, פזגז, ממ"ע 25 שקלים ותשלום לחודשיים 26 שקלים (לפני מע"מ).

 

שלח להם מכתב רשום בשם הוועד, שעשית השוואה ואתה משלם הרבה יחסית לאחרים. לפי הניסיון שלי הם נותנים הנחה.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

קולגה סיפר לי בזמנו שהם הצליחו להעביר את כל הבניין למרכז הגז ועכשיו הם משלמים 17 ש"ח בחודש במקום 100+ בעבר.

הכי חשוב, אם כן בוחרים לנהל מו"מ מול החברה הקיימת אז לעשות את זה בשקיפות מול כל הדיירים שכן לחברות יש תכסיס מסריח, הם נותנים הנחה משמעותית לוועד או מי שניהל את המגעים איתם ואז הוא מאבד עניין להתעסק איתם וכל שאר הדיירים ממשיכים להדפק.

פורסם

מכיון שיש לי את הורי כעדים על שיחה שהתנהלה בביתי, אז אספר שלאחר שהחתמתי את הדיירים בבניין שאני גר בו על רצונם לעבור לחברה מתחרה, הגיע לדירתי נציג של החברה הישנה וניסה בהתחלה בהפחדות להניע אותי מדעתי, לאחר שראה שאני עיקש, שאל "נניח שאני אכניס לפה מזוודה עם כסף משהו ישכנע אותך..."

יש לציין שהתעלמתי לחלוטין מהרמיזה, יש לי הרבה חסרונות אך כבוד עצמי ויושר עדיין יש לי ולא הייתה לי כל כוונה למכור את הבניין בשביל נזיד עדשים.

פורסם

אנחנו משלמים לפזגז (סניף ת"א) 22 ש"ח למ"ק + 22 ש"ח לחודשיים תשלום קבוע.

המחירים לפני מע"מ.

 

זה אחרי שקיבלנו הצעה מחברה מתחרה והם מייד יישרו קו עם ההצעה הנגדית כדי שלא נעזוב אותם.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

×
×
  • תוכן חדש...